بیماری پسوریازیس

پسوریازیس چیست | علت، انواع، تشخیص و درمان

پزشک : دکتر محمد موسوی متخصص جراحی عمومی دسته بندی : بیماری ها

یکی از اندام‌های بدن که مدام در برابر انواع خطرات و بیماری‌ها قرار دارد؛ پوست است. پوست ما همواره تحت تاثیر عوامل محیطی مثل گرما، سرما و تماس با مواد گوناگون قرار دارد؛ همین موضوع احتمال بیمار شدن این عضو حیاتی را بیشتر می‌کند. اما متاسفانه بسیاری از افراد از پوست خود به درستی مراقبت نکرده و آن را در برابر چنین عواملی آسیب‌پذیرتر می‌کنند.

این عوامل حتی ممکن است به ظهور بیماری‌ها و آسیب‌های پوستی جدی منجر شوند که نتیجه مستقیم خشکی پوست هستند؛ به همین دلیل باید سعی کنیم که پوست را دائما تمیز نگه داریم. تمیز نگه داشتن پوست می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌های پوستی جلوگیری کند. یکی از بیماری‌های شایع پوستی پسوریازیس است که در این نوشتار می‌خواهیم همه اطلاعات مورد نیاز درباره آن را به شما ارائه دهیم.

پسوریازیس چیست ؟

پسوریازیس یک بیماری ژنتیکی است که به هیچ عنوان مسری نیست. در این بیماری بدن علیه خودش قیام می‌کند و مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد؛ به همین دلیل پسوریازیس در دسته بیماری‌های خود ایمنی قرار می‌گیرد. پسوریازیس یک بیماری پوستی شایع نیست و معمولا افراد کمی به آن مبتلا می‌شوند؛ اما این دسته از افراد تقریبا به صورت مادام‌العمر با این بیماری درگیر هستند.

یکی از مواردی که به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند؛ جایگزین شدن سلول‌های مرده با سلول‌های تازه است. در طی بیماری پسوریازیس یا صدفک پوستی، سیگنال‌های اشتباهی از سمت پوست به مغز ارسال می‌شوند. در نتیجه سرعت جایگزینی سلول‌های جدید از ریزش سلول‌های مرده بیشتر می‌شود. این افزایش سرعت در تولید سلول‌های جدید، باعث ضخیم شدن پوست و فلسی شدن آن خواهد شد.

عوامل ایجاد بیماری

همان‌طور که گفتیم بیماری صدفک یک بیماری ژنتیکی است؛ در نتیجه ژن این بیماری از بدو تولد با بیمار همراهی می‌کند. البته هنوز علت اصلی ایجاد این بیماری مشخص نشده است؛ اما برخی از عوامل می‌توانند شدت آن را در بدن افزایش داده و احتمال ابتلا به پسوریازیس را بالا ببرند. اصلی‌ترین علت‌هایی که می‌توانند بیماری صدفک پوستی را در بدن ایجاد کنند؛ از قرار زیر هستند:

ژنتیک

معمولا نیمی از بیمارانی که به این مرض پوستی مبتلا می‌شوند؛ سابقه خانوادگی داشته‌اند. در این دسته از افراد پسوریازیس ممکن است از سنین پایین ایجاد شود.

استرس

استرس یکی از عواملی است که می‌تواند شدت پسوریازیس را افزایش دهد؛ به همین دلیل به این دست از بیماران توصیه می‌شود که تا حد امکان آرامش روانی خود را حفظ کنند.

هورمون‌ ها

هرچند هنوز مشخص نیست که هورمون‌ها چه تاثیری بر روی بیماری پسوریازیس دارند؛ اما معمولا این بیماری از سنین بلوغ خود را نمایش می‌دهد. به علاوه بارداری هم ممکن است شدت آن را افزایش دهد؛ به همین دلیل پزشکان معتقد هستند که هورمون‌ها بر روی صدفک تاثیرگذار هستند.

جراحت‌ های عفونی

همه قسمت‌های بدن که دچار آسیب‌های فیزیکی یا شیمیایی شده‌اند؛ در معرض این بیماری هستند. عفونی شدن جراحت‌ها می‌تواند بیماری پسوریازیس را شدت دهد؛ اما باید روی دیگر سکه را هم دید. زیرا درمان عفونت ممکن است این بیماری را بهبود ببخشد.

داروها

برخی از داروها هستند که می‌توانند باعث افزایش شدت پسوریازیس شده و یا سرعت پیشرفت آن را افزایش دهند. از مهم‌ترین این داروها می‌توان به داروهای ضد مالاریا، لیتیم، داروهای فشار خون اشاره کرد. علاوه بر این قطع مصرف برخی از داروها هم می‌تواند شدت بیماری را افزایش دهد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کورتیکواستروئیدهای خوراکی و موضعی قوی اشاره کرد.

چاقی

داشتن اضافه‌وزن یا چاقی شدید یکی از عوامل زمینه‌ای ایجادکننده بیماری پسوریازیس است؛ علاوه بر این، ترکیب چاقی با این بیماری پوستی می‌تواند ریسک سکته‌های قلبی و مغزی را هم افزایش دهد.

مصرف دخانیات و الکل

نتایج تحقیقات علمی نشان داده است که رابطه مستقیمی بین پسوریازیس و مصرف نوشیدنی‌های الکلی یا استعمال دخانیات وجود دارد.

پسوریازیس آرنج

انواع پسوریازیس

هرچند تنها دو درصد از مردم جهان درگیر بیماری پسوریازیس می‌شوند؛ اما این بیماری پوستی می‌تواند خود را به صورت‌های مختلفی نشان دهد. به طور کلی این بیماری بر اساس محل بروز خود در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرد که از قرار زیر هستند:

پسوریازیس پلاکی (Psoriasis Vulgaris)

پسوریازیس پلاکی یا ولگاریس گاهی در دستگاه تناسلی و در درون دهان هم بروز پیدا می‌کند. این بیماری یکی از شایع‌ترین انواع پسوریازیس است. نشانه‌های صدفک پوستی پلاکی، ایجاد لکه‌های قرمز و خشکی شدید بر روی پوست است. این لکه‌ها خود به خود بزرگ می‌شوند و خشکی شدید پوست باعث ایجاد حالت فلسی شکل در زخم‌ها خواهد شد. این نوع از بیماری حتی بعد از بهبود هم همچنان اثراتش ماندگار است و لکه‌های خونی در زیر لایه‌های سلولی دیده می‌شوند. این لکه‌های پوستی خارش شدیدی دارند و خیلی دردناک هستند.

پسوریازیس مفصلی

این نوع از پسوریازیس علاوه بر پوست، مفاصل بدن را هم درگیر می‌کند. گاهی این بیماری به قدری سریع رشد می‌کند که باعث خشکی و سفتی مفاصل خواهد شد. این سفتی گاهی باعث تغییر شکل مفاصل هم می‌شود. تغییر ناخن‌ها، سفتی و تغییر شکل مفاصل و پوسته‌پوسته شدن پوست از عوارض این نوع پسوریازیس است.

پسوریازیس ناخن (Nail Psoriasis)

پسوریازیس ناخن باعث تغییر شکل ظاهری ناخن در دست‌ها و پاها و افزایش ضخامت آن‌ها می‌شود. در افراد مبتلا به این بیماری، رشد ناخن‌ها غیر طبیعی می‌شود و رنگ آن‌ها تغییر می‌کند.

پسوریازیس خالدار (Guttate psoriasis)

این بیماری به علت یک عفونت شدید در گلو بروز پیدا می‌کند؛ بر اثر عفونت گلو لکه‌هایی بر روی پوست ایجاد می‌شود. این لکه‌ها کوچک هستند و به قطره آب شباهت دارند؛ به علاوه ممکن است در تمام نقاط بدن ایجاد شوند. با این حال ضخامت لکه‌ها در این نوع بیماری صدفک پوستی نسبت به دیگر انواع کمتر است. پسوریازیس خالدار بیشتر در نواحی کف دست‌ها و پاها و پوست سر مشاهده می‌شود. به علاوه در سنین کودکی و نوجوانی بسیار رایج‌تر است.

پسوریازیس دست

پسوریازیس معکوس (Inverse Psoriasis)

پسوریازیس معکوس در قسمت زیر بغل، کشاله ران، زیر سینه‌ها، باسن و اطراف دستگاه تناسلی بیشتر دیده می‌شود. این بیماری به صورت دانه‌های قرمز رنگ و صاف که خارش شدیدی دارند؛ بروز پیدا می‌کند. به علاوه تعریق بدن می‌تواند شدت آن را افزایش دهد. در مراحل پیشرفته این بیماری ممکن است به یک بیماری قارچی تبدیل شود.

پسوریازیس پوست سر (Scalp Psoriasis)

اگر پسوریازیس در روی پوست سر ایجاد شود؛ می‌تواند خودش را به صورت هم برساند. گوش‌ها و خط رویش مو هم از این بیماری مصون نیستند. این نوع پسوریازیس ممکن است با درگیر شدن پوست سر و صورت، ریزش شدید مو و ریش در آقایان را به همراه داشته باشد.

پسوریازیس پوسته‌ای

عوارض این نوع از پسوریازیس اسهال، تب و لرز و خارش شدید پوست است. پسوریازیس پوسته‌ای نسبت به انواع دیگر این بیماری شیوع کمتری دارد؛ ولی سرعت گسترش بیماری بیشتر است. در مراحل اولیه این نوع پسوریازیس، یک ضایعه پوستی در دست یا پا ایجاد می‌شود و به سرعت شروع به بزرگ شدن می‌کند. در این نوع بیماری، پوست بدن نازک می‌شود و تار و پودهای حاوی مایع پوستی در زیر آن قابل مشاهده است.

پسوریازیس اریترودرمیک

در پسوریازیس اریترودرمیک سطح بدن با دانه‌های قرمز رنگ پوشیده می‌شود که خارش شدیدی دارند. احتمال شیوع این بیماری نسبت به انواع دیگر کمتر است.

انواع پسوریازیس

پسوریازیس ناحیه تناسلی

بیماری پسوریازیس علاوه بر پوست می‌تواند نواحی دیگر بدن را هم مبتلا کند. یکی از نواحی مورد هجوم این بیماری ناحیه تناسلی افراد است. این بیماری در ناحیه مقعد به صورت غیر فلسی و همراه با خارش شدید بروز پیدا می‌کند. گاهی ممکن است پسوریازیس ناحیه تناسلی را با بیماری قارچی و یا هموروئید اشتباه بگیرند. اگر مقعد به این بیماری دچار شود؛ درد زیادی در زمان خروج مدفوع دارد و با خونریزی همراه است. زخم‌های به وجود آمده در این ناحیه، درمان دشواری دارند.

پسوریازیس در آلت تناسلی افراد هم به وجود می‌آید. این بیماری مسری نیست؛ ولی فرد مبتلا بعد از رابطه جنسی ممکن است دچار خشکی و درد در ناحیه تناسلی شود. برای کم کردن درد بعد از رابطه جنسی باید ناحیه تناسلی را کاملا تمیز بشویید و خشک کرده و داروهای تجویزشده توسط پزشک را استفاده نمایید. برای کم کردن درد در ناحیه تناسلی و مقعد باید سعی کنید که ادرار و مدفوع بر روی زخم‌ها باقی نماند. حتما بعد از هر بار دستشویی رفتن خود را کاملا تمیز کنید و هرگز از دستمال‌های حساسیت‌زا برای خشک کردن خود استفاده نکنید.

نشانه‌های پسوریازیس در اندام تناسلی

بیماری پسوریازیس ناحیه تناسلی معمولا در سه قسمت نشانه‌های خود را بروز می‌دهد که از قرار زیر هستند:

بالای ران‌ها : این بیماری در افرادی که موقع راه رفتن ران‌هایشان به هم مالیده می‌شود؛ شدت بیشتری دارد. در اثر این نوع پسوریازیس زخم‌های تکه‌ای، قرمز رنگ، کوچک و گرد بر روی ران‌ها و اطراف ناحیه تناسلی ایجاد می‌شود‌. به علت نازک و آسیب‌پذیر بودن این نواحی، زخم‌ها درد بیشتری دارند.

اندام تناسلی : پسوریازیس هم در اندام تناسلی زنان و هم در مردان قابل مشاهده است؛ ولی نوع زخم‌ها در آقایان و خانم‌ها متفاوت است. در خانم‌ها زخم‌ها حالت قرمزی و پوسته‌پوسته دارند و خارش شدید در این منطقه منجر به خشک شدن پوست و خونریزی زخم‌ها می‌شود. زخم‌ها معمولا در ظاهر بیرونی آلت تناسلی زن‌ها دیده می‌شوند و در بیشتر موارد این زخم‌ها به داخل واژن سرایت نمی‌کنند.

در آقایان زخم‌ها بر روی آلت مردانه به صورت تکه‌های زیاد و کوچک قرمز رنگ دیده می‌شوند. پوست در این قسمت پوسته‌پوسته می‌شود و یا حالت براق و صاف به خودش می‌گیرد.

علائم بیماری پسوریازیس

هر یک از انواع این بیماری پوستی علائم مخصوص خود را دارند؛ اما در بسیاری از آن‌ها برخی از نشانه‌ها رایج است و می‌توان با مشاهده این علائم، ابتلا به بیماری را تشخیص داد. اصلی‌ترین نشانه‌های ابتلا به بیماری پسوریازیس از قرار زیر هستند:

  • فلسی شدن پوست،
  • ظاهر شدن پینه‌های زبر قرمز یا صورتی برآمده،
  • خشک شدن شدید پوست که حتی ممکن است باعث خونریزی شود.
  • احساس خارش و سوزش شدید بر روی نواحی خاصی از بدن،
  • احساس درد بر روی پوست،
  • ایجاد تاول بر روی لکه‌های پوستی که در موارد نادری اتفاق می‌افتد.
  • برآمدگی و افزایش ضخامت ناخن‌ها.

بیماری پسوریازیس

پسوریازیس ناخن چه علائمی دارد ؟

به دلیل اینکه بیماری پسوریازیس معمولا پوست را درگیر می‌کند؛ بسیاری از افراد از نشانه‌هایی که ممکن است بر روی ناخن‌ها ظاهر شوند، غافل خواهند شد. به همین دلیل در این بخش می‌خواهیم نشانه‌های پسوریازیس ناخن را بررسی کنیم تا شما بتوانید در همان مراحل اولیه این بیماری را تشخیص داده و درمان آن را ساده‌تر کنید. حفره‌های ایجادشده بر روی ناخن‌ها یکی از علائم بروز این بیماری است. ناخن‌ها از پروتئینی به نام کراتین ساخته می‌شوند؛ پسوریازیس باعث از بین رفتن سلول‌های کراتین و در نتیجه سوراخ یا بدشکل شدن ناخن می‌شود.

در برخی افراد این بیماری آن‌قدر گسترش پیدا می‌کند که باعث افتادن ناخن‌ها هم می‌شود‌. اگر بر روی ناخن‌های خود لکه‌های سفید، زرد و یا قرمز مشاهده کردید؛ حتما آن را جدی بگیرید. این علامت می‌تواند نشانه‌ای از حمله این بیماری به کوتیکول ناخن‌ها باشد. حمله به کوتیکول ناخن باعث ایجاد عفونت و تیره شدن ناخن‌ها می‌شود.گاهی در اثر این بیماری خط‌هایی راه‌راه بر روی ناخن ایجاد می‌شوند. وجود این خط‌ها باعث ضعیف شدن ناخن‌ها شده و در نهایت خرد شدن آن‌ها را به دنبال خواهد داشت. گاهی به دلیل عفونت شدید، ناخن‌ها کلفت می‌شوند و یک بیماری قارچی در اطراف ناخن‌ها به وجود می‌آید.

برای کاهش علامت‌های این بیماری در ناخن‌ها، باید همیشه ناخن‌ها را کوتاه نگه دارید. به علاوه در موقع شستن ظروف یا لباس‌ها حتما از دستکش استفاده کنید و همیشه پوست دست‌های خود را مرطوب نگه دارید. این کارها باعث می‌شوند که ناخن خشک نشود و آسیب نبیند.

درمان پسوریازیس

هدف اصلی از درمان پسوریازیس، کاهش رشد سلولی این بیماری است. پزشکان همگی متفق‌القول هستند که این بیماری هرگز به طور کامل مداوا نمی‌شود؛ ولی می‌توان عوارض آن را کم کرد و آن را تحت کنترل درآورد. پزشکان با توجه به نوع بیماری و سن اشخاص، داروهای موضعی و خوراکی تجویز می‌کنند. مرطوب نگه داشتن پوست در بسیاری از موارد می‌تواند به بهبود پسوریازیس کمک کند. اصلی‌ترین داروهایی که برای کنترل پسوریازیس تجویز می‌شوند؛ از قرار زیر هستند:

  • دیررانول،
  • تزارتون،
  • ترکیبات ویتامین دی مثل کلسیتریول و یا تاکالیستون،
  • برخی از پمادها که دارای ترکیب کورتیکواستروئید هستند.
  • برخی از لوسیون‌ها برای درمان پوست سر،
  • شامپوهای ضد شوره و ضد ریزش مو کاهش خارش و سوزش در پوست سر،
  • داروهای مربوط به بیماری‌های خود ایمنی که در انواع حاد بیماری تجویز می‌شوند.

در مراحل پیشرفته‌تر بیماری از اشعه ماورا بنفش برای کنترل آن استفاده می‌شود؛ به علاوه اگر بیمار پوست حساسی نداشته باشد، قرار گرفتن در معرض نور خورشید هم برای او مفید خواهد بود. زیرا ویتامین دی نور خورشید می‌تواند در کاهش عوارض بیماری بسیار کمک کند.

بیماری پسوریازیس

راهکارهای خانگی برای درمان پسوریازیس

هرچند بیماری صدفک پوستی یک بیماری نسبتا وحشتناک به نظر می‌رسد و در بسیاری از موارد غیر قابل درمان است؛ اما می‌توان با استفاده از راهکارهای ساده خانگی، از شدت عوارض این بیماری تا حد زیادی کم کرد. اصلی‌ترین اقداماتی که می‌توانید در خانه برای کاهش عوارض پسوریازیس انجام دهید؛ از قرار زیر هستند:

حمام کردن

کسانی که مشکل پوستی دارند؛ بهتر است که روزانه حمام کنند. استفاده از صابون‌های عطری برای این افراد ممنوع است و بهتر است بعد از حمام پوست خود را با روغن‌های طبیعی کاملا چرب کنند. دمای آب برای این افراد باید ولرم باشد؛ زیرا آب داغ یا سرد برای آن‌ها مضر خواهد بود.

استفاده از مرطوب‌کننده‌ها

استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و لوسیون‌های ضد حساسیت برای افراد مبتلا به پسوریازیس بعد از هر استحمام لازم است. برای اینکه خود را از انواع حساسیت‌ها دور کنید؛ از هیچ‌گونه لوازم عطری آرایشی بهداشتی استفاده نکنید.

کاهش وزن

اگر اضافه‌وزن دارید؛ در اسرع وقت به کاهش وزن روی بیاورید. کاهش وزن باعث کم شدن چربی و تعرق در بدن می‌شود؛ همین عوامل تا حد زیادی به بهبود پسوریازیس کمک می‌کنند.

قرار گرفتن در نور خورشید

نور خورشید به دلیل داشتن ویتامین دی یک داروی طبیعی برای پسوریازیس است. افراد مبتلا به این بیماری فراموش نکنند که قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنند.

استفاده از مکمل‌ها

انواع ویتامین‌های خوراکی مثل امگا ۳ و ویتامین دی می‌توانند در بهبود این بیماری کمک کنند. شیر، سویا و آلوئه ورا را هم برای کاهش عوارض پسوریازیس توصیه کرده‌اند.

حفظ آرامش

یکی از عواملی که باعث تشدید علامت‌های صدفک پوستی می‌شود؛ داشتن استرس است. هر چقدر که به آرامش بدن و اعصاب خود بیشتر کمک کنید؛ به همان نسبت به بهبود بیماری خود کمک کرده‌اید. از ورزش‌های یوگا و مدیتیشن برای تسکین اعصاب خود کمک بگیرید.

کاهش مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی

مصرف همه انواع دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی باعث تشدید این بیماری می‌شود. برای بهبود بیماری خود و جلوگیری از عوارض بعدی بهتر است که در ترک سیگار بکوشید.

بیماری پسوریازیس

راهکارهای کاهش عوارض پسوریازیس

افراد مبتلا به پسوریازیس می‌توانند با گنجاندن برخی مواد ساده در رژیم غذایی خود تا حد زیادی شدت این بیماری را کاهش دهند. به این افراد توصیه می‌شود که از غذاهای طبیعی مثل ماهی سالمون، میگو و سویا استفاده کنند. به علاوه این افراد باید از مصرف غذاهای فرآوری شده مثل فست فودها، گوشت قرمز و ‌چربی‌های اشباع شده پرهیز کنند. علاوه بر این می‌توانند با استفاده از مواد طبیعی، داروهایی را برای التیام بخشیدن به زخم‌های خود درست کنند. در ادامه بهترین مواد غذایی برای بیماران مبتلا به پسوریازیس و ترکیباتی که می‌توانند التیام‌بخش زخم‌های آن‌ها باشند؛ معرفی شده‌اند.

ماهی

به جای استفاده از مکمل‌های ویتامین از ماهی تازه استفاده کنید. داروهای شیمیایی ممکن است باعث مسمومیت دارویی شوند؛ ولی ماهی تازه علاوه بر داشتن ویتامین‌های D و A، سرشار از امگا ۳ هست که برای درمان پسوریازیس بسیار مفید است.

ژل آلوئه ورا

آلوئه ورا یک گیاه جادویی است؛ ژل این گیاه را می‌توانید هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی استفاده کنید.

جوش شیرین

جوش شیرین، عسل و آب را با هم مخلوط کنید و درون یخچال قرار دهید. در مواقعی که زخم‌ها به شدت خارش دارند؛ از این محلول بر روی زخم‌ها بزنید.

برگ کلم

برگ کلم آب پز شده را با روغن بادام مخلوط کنید و به شکل خمیر در بیاورید. این خمیر را بر روی نواحی آسیب‌دیده پوست خود قرار دهید تا التهاب و خارش آن‌ها کاهش پیدا کند.

نوشیدن آب

افراد مبتلا به پسوریازیس نوشیدن آب را باید به صورت جدی‌تر در برنامه خود قرار دهند. ورزش کردن و نوشیدن آب در بهبود بیماری و علائم آن بسیار مفید خواهد بود.

بیماری پسوریازیس

پسوریازیس در کودکان

پسوریازیس در کودکان هم قابلیت شیوع و خودنمایی دارد. زخم‌هایی که در بزرگ‌سالان به وجود می‌آیند؛ معمولا ۲۸ تا ۳۰ روز بعد بزرگ می‌شوند. ولی در کودکان، ایجاد این زخم‌ها سرعت بیشتری دارد و تنها 3 تا 4 روز طول می‌کشد. در کودکان به دلیل بالاتر بودن سرعت ترمیم سلول‌های پوستی و جایگزینی آن‌ها، سرعت رشد این بیماری هم افزایش پیدا خواهد کرد. این بیماری در کودکان گاهی با یک سرماخوردگی و یا عفونت گلو خودش را نشان می‌دهد. گاهی این خارش‌های شدید مخصوصا در شب، برای کودکان غیر قابل تحمل می‌شود و خاراندن زخم‌ها به شدت یافتن آن‌ها کمک می‌کند.

برای جلوگیری از شدت یافتن بیماری، به دست‌های کودکان هنگام خواب دستکش بکنید. به علاوه داروهایی که پزشک برای آن‌ها تجویز کرده است؛ حتما به موقع و با همان دوز تجویزی باید مصرف شوند. در کنار این‌ها برای کاهش شدت پسوریازیس در کودکان باید پوست کودک را همواره مرطوب نگه دارید، لباس‌های خشن و پلاستیکی را به او نپوشانید و مراقب باشید که نکات بهداشت فردی را به خوبی رعایت کند.

تشخیص پسوریازیس

پزشکان برای تشخیص پسوریازیس از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند؛ اما معمول‌ترین این روش‌ها از قرار زیر هستند:

نمونه‌برداری : اگر به هر دلیلی پزشک در تشخیص خود دچار تردید بشود؛ نمونه‌برداری انجام می‌شود. در این روش تشخیص پسوریازیس، نمونه کوچکی از زخم را به آزمایشگاه می‌فرستند. در آزمایشگاه نمونه زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد و بررسی می‌شود. پس از آن پزشک می‌تواند نوع بیماری را تشخیص داده و داروهای مناسب را تجویز کند.

آزمایش فیزیکی : در غالب اوقات پزشک با مشاهده عینی زخم‌ها بیماری را تشخیص می‌دهد؛ زیرا علائم پسوریازیس به خوبی قابل تشخیص هستند. در این نوع تشخیص، دکتر به اطلاعات ریز به ریز بیمار نیاز دارد؛ این اطلاعات باید توسط بیمار به پزشک داده شوند.

تاریخ انتشار : 1400-09-17
سوالات متداول
  • آیا پسوریازیس یک نوع سرطان است؟

    پسوریازیس سرطان نیست؛ ولی می‌تواند منجر به سرطان بشود. پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود. افرادی که در مراحل حاد بیماری هستند؛ در صورت عدم درمان ممکن است به برخی بیماری‌ها مبتلا شوند. این امکان شاید خیلی ضعیف باشد؛ ولی در بین بیماران مبتلا دیده شده است. سرطان غیر ملانوم و سرطان ریه از جمله این سرطان‌ها هستند.

  • آیا افراد مبتلا به پسوریازیس می‌توانند ازدواج کنند ؟

    ازدواج برای افراد مبتلا به پسوریازیس مانعی ندارد؛ اما افراد باید راجع به بیماری خود، قبل از عقد با فرد مقابل صحبت کنند. اگر مبتلا به پسوریازیس هستید و قصد ازدواج دارید؛ باید تمامی اطلاعات راجع به این بیماری را بدانید. به علاوه باید قبل از اقدام به هر کاری با پزشک معالج خود هم مشورت کنید تا بتواند راه‌های جلوگیری از انتقال این بیماری ارثی را به شما آموزش داده و به این ترتیب یک رابطه سالم و کنترل شده را برای شما به ارمغان آورد.

  • آیا می‌توان پسوریازیس را درمان کرد ؟

    در حال حاضر هیچ راه درمانی قطعی برای پسوریازیس پیدا نشده است؛ با این حال پزشکان از روش‌هایی استفاده می‌کنند که می‌توانند به طور موثری از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند. اینکه راه‌های درمان پسوریازیس تا چه حد بر روی بدن تاثیرگذار باشد؛ بسته به سیستم ایمنی بدن شما دارد. در برخی از افراد مشاهده شده که این بیماری به راحتی پس از چند ماه بهبود پیدا کرده و دیگر خود را نشان نداده است؛ اما برخی از انواع آن هم به صورت دوره‌ای تکرار می‌شوند و تا آخر عمر همراه شما هستند.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
  • محمد صالحی
    1402-11-25

    مرض جلدی

  • ناشناس
    1402-01-27

    پماد پسوریابت ب ناخن شصتم زدم که چند سال درگیر پسوریازیس بود چند ماهه ک خوب شده

  • شهره
    1402-01-27

    من سالهاست ک درگیر پیوریازیس هستم بیشتر نقاط بدن و پوست سرم مبتلاست هروقت ناراحتی و استرس دارم خارشهام شدید میشه فقطو فقط پماد پسوریابت کمی آرومم میکنه البته برای پوست سر نیست و تولید شرکت ابوریحان هست داروهای مشابه برام موثر نیست .ایکاش کسی باعث ناراحتی و استرس ک منشا بسیاری از بیماریهاست نمیشد

    • همدرد
      1402-11-25

      سلام دوست من امیدوارم بهبود پیدا کرده باشین و دقیقا جان کلام را گفتین ایکاش دیگران مسبب استرس و ناراحتی بقیه بنده های خدا نمیشدن ب امید سلامتی برای همه بیماران ازنوع صعب العلاج بخصوص آمین یا رب العالمین

  • علی
    1401-12-22

    اصلا واگیر ندارد شاید بیماری شما قارچ باشه که واگیر داشته

  • حمیده
    1401-11-30

    سلام دوستان کسی این بیماری رو برای ناخنش داشته که درمان شده باشه به من خیلی تحت نظر دکترم تنها یه راه رو گفتن ممکنه جواب بگیرم اونم لیزر با یه دستگاه خاص

  • ناشناس
    1401-11-30

    سلام دوستان کسی پسوریازیس ناخن داشته که خوب شده باشه من خودم الان نزدیک ۱۳-۱۴سال دارم با چرب کردن ناخن هام تقریبا رو ۳ ناخن کنترل شده ولی خیلی دارو استفاده کردم این ۳ تا خوب نشدن ایا درمان پسوریازیس ناخن و پوست یکی هست؟

  • سبحان
    1401-09-30

    سلام منم درگیر هستم فقط با سرکه انگبین خیلی خوب کنترلش میکنم بزنید گوگل سرکه انگبین براتون میاد واقعا خوبه باید هرشب قبل خواب استفاده بشه از شب بیستم به بعد کاملااحساس بهبودی میکنید،التماس دعا

  • alireza.z
    1401-09-21

    من علمی بهتون می گم که عامل این بیماری سیستم ایمنی بدن و کاملا درونی هست پس با پماد خوب نمیشه اول تغذیه رو درست کنید و سپس داروهایی که طبه شما رو عوض کنه باید مصرف کنید مثل:

  • alireza.z
    1401-09-21

    سلام به تمامی دوستان و بیماران گرامی
    من تحقیقاتی رو در خصوص این بیماری با یک متخصص طب سنتی در اصفهان انجام دادم برای پایان نامه دانشگاه بصورتی که کیس بیمار اون پزشک یک خانم 30 ساله بود که پوزیازیس از نوع مفصلی درگیر شده و بمدت 11 سال با این مشکل دست به گریبان بود و دو بار هم سقط جنین داشت. این بیماری بیشتر مربوط به نوع تغذیه و طبع بیمار برمیگرده که سرد بودن مزاج علت اون هست و باید برای درمان آن از مصرف غذاهای سرد ، لبنیات ، قهوه جات ، ماهیها و… هر چیزی که سرد هست جلوگیری کنید.بعد داروهای گیاهی هم باید مصرف کنید .

  • فاطمه
    1401-09-19

    سلام دوستان
    من من ۲۲سالمه ریزش یهو ریزش مو پیدا کردم
    والان گه گداری میخاره
    استرس هم دارم
    از بستگانمون ،دختر داییم،این مریضی داشت خیلی میترسم که خدا نکرده منم ازش گرفته باشم
    کسی میدونه باید چیکار کنم
    از درمان های خونگی هم میتونم جواب بگیرم؟?

  • ناشناس
    1401-09-15

    تا۴۱ روز صبح ناشتا یک قاشق خاکشیر را در دولیوان آب جوشانده یک لیوان باقیمانده میل شود روزی دو استکان ترکیب عرق شاهتره و کاسنی طلوع و غروب

  • محمد مسعود شکری
    1401-09-12

    سلام یه سوال مهم دارم ازتون
    اگه میتونید بگید که کدوم یک از موارد رو داشتید
    1تماس با انواع پرندگان
    2 استفاده زیاد از مواد شوینده
    3 شغل در تماس با روغن بنزین و نفت
    4 ناراحتی و استرس
    5 استفاده زیاد از غذاهای روغنی
    حتما پاسخ بدید و اگه مورد دیگه ای هم هست اضافه کنید
    دارم سعی می کنم که درمانی براش پیدا کنم

    • فاطمه
      1402-01-18

      سلام در مورد من اول از همه استرس بالا دارم
      و دوم اینکه مبتلا به وسواس عملی هستم و مدام سرمو میخارونم زخمای سرمو میکنم فکر می کنم این باعث شده سیستم ایمنی روی سرم متمرکز بشه و اینجوری خودشو نشون داده

    • آمنه ۳۵ساله
      1402-01-29

      سلام مورد ۴ من داشتم و پسوزیاریس گرفتم ولی کبد گرم هم اضافه کنید چون من هم استرس بود هم کبد گرم بدلیل استفاده زیاد از زنجبیل در غذا پسوزیاریس شدم برای اولین بار در سن ۳۵ سالگب شدم شدید بود و کل بدنم شده و الحمدالله روبه بهبوده

    • همدرد
      1402-11-25

      استرس شدید و ژنتیک از جانب مادری

  • mansoor
    1401-09-05

    سلام کرم یا پماد کالامین استفاده کردم کلیه علائم برطرف شد

    اگر افاقه نکرد ؛ ۲ عدد قرص دگزامتازون را بصورت پودر در آورید و با پماد کالامین ترکیب کنید

  • حسیب الله
    1401-08-28

    سلام جناب دکتور عزیز من همین مشکل را دارم تقریبا دوسال میشود خوب نمیشود من چی پماد بزنم خوب میشود لطفا رهنمای کنید

  • مونا
    1401-08-27

    فقط از استرس دور باشیم مرطوب نگه داریم . داروهای ساختنی از پزشک . من خودم دارو گیاهی نرفتم . ولی شنیدم خوبه

  • فاطمه
    1401-08-17

    سلام خواهر من این بیماری رو داره، البته الان خدا رو شکر خوبه، پیش دکتر محمد جواد نخعی رفت و داروی دست ساز ترکیبی بهش داد و خوبه. الان چند ساله که دیگه زخمهاش بوجود نمیاد الحمدلله

    • سجاد
      1401-09-16

      سلام ادرسشو با شمارشو تورو خدا بده

    • سعدی
      1402-02-05

      سلام آدرس و شمارشو لطف میکنید

  • ناشناس
    1401-08-10

    سلام یه داروی ترکیبیه حتما برید دکتر پوست خوب اون داروی ترکیبی رو بزنید همیشه داشته باشید .عالیه به روزه خوب میشید.اسم نداره روش چون ترکیبیه وگرنه اسمشو میگفتم .اگه در دسترستون نبود بخور بدید به بدنتون توش بابونه بریزید وازلین بزنید تا میتونید چرب نگه دارید اون قسمتارو.

  • ابراهیم
    1401-08-05

    سلام من ۱ساله درگیرشم و ب نتیجه رسیدم ادم خودکشی کن بهتر از تحمل این زندگی سخته

  • علی
    1401-07-30

    سلام اکه کسی این بیماری رو داشته و الان خوب شده لطفا اسم اون دارو رو بگه یا اگه طب سنتی هم داروی خاصی داره معرفی کنه

    • ناشناس
      1402-01-29

      سلام پماد کلوبتازول ناژو ۵درصد بزن خیلی خوبه

    • ناشناس
      1402-02-16

      سلام من آلمان زندگی میکنم وهمینجا به این بیماری مبتلا شدم. پنج ساله زیر نظر دکتر هستم اوایل یک کرم به من میداد ولی افاقه نکرد حالا سه ساله که یک آمپول با سوزن انسولینی به من داده که خودم میزنم فقط از پیشرفتش جلوگیری میکنه کاملا خوب نمیشه دکتر گفته تا آخر عمر باید این آمپول را بزنم به نظر من بهترین روش برای بهبودی این بیماری ورزش وکنترل اضافه وزن و تغذیه است چون بعد از بیماری کرونا که نتونستم باشگاه برم زخمهایم بیشتر شد

  • زهره
    1401-07-27

    متاسفانه همه میان مینویسن خوب شدیم و میرن ای کاش میدونستید بقیه چه رنج و دردی تحمل میکنند بجای استفاده از کلمه خوب شدن تجربه و دارو ها رو معرفی کنید یا دکترتون رو بخیل و حسود نباشبد به نظرم اگر کسی این بیماری رو سالها کشیده باشه نمیاد بگه خوب شدم خداحافظ،حتما راه حل درمان رو میزاره

    • ناشناس
      1401-09-05

      سلام چندسال پیش من داشتم وخیلی شدیدبود یه مدت شامپووصابون کل تاراستفاده کردم کاملا ازبین رفت ولی بعدازمدتی دوباره به وجوداومددرمان کامل نداره فقط استرس روازخودتون دورکنید

    • سمانه
      1401-09-13

      سلام عزیزم
      مهمترین راه برای کنترل و تقریبا درمان این بیماری قطع کامل موادغذایی بسته بندی هست چون مواد نگهدارنده به شدت این بیماری رو تشدید میکنه
      من این بیماری رو با شدت بالا داشتم و مدام دارو استفاده میکردم ولی الان 3سال هست که با کنترل تغذیه میتونم بگم 90درصد بهبود پیدا کردم و دیگه هیچ دارویی استفاده نمیکنم
      اصلا از فست فود،ادویه جات، لبنیات، محصولات بسته بندی شده و محصولات آرایشی سنگین استفاده نکنید
      حتما از شوینده بدون سولفات برای شستشوی پوست بدن و سرتون استفاده کنید.

  • مهدی
    1401-07-27

    سلام دوستان اگه کسی تجربه ای داره که براش مفید بوده برای درمان و کنترل این بیماری لطفا به دیگران هم بگید تا استفاده کنند. توی تل یه گروه ساختم به نام تجربتون بیاین درباره تجربه ها و نتایجمون صحبت کنیم

    • مژده
      1401-09-07

      گروه چی ایتا اد کنین

    • ناشناس
      1401-12-27

      افتاب بهترین درمان افتاب هست

  • ناشناس
    1401-07-02

    سلام، من 22 سالمه، امروز بخاطر زخم های کف پام اومدم دکتر، گفتن ک بیماری پسوریازیسِ، خیلی گریه کردم براش، راه حلی اگه هس بدین ب من، از بچگی نبود این بیماری با من، تازه دو سه ماهی میشه پیدا شد، لطفا کمک کنیم ب همدیگه لطفا!

  • محمد داوری
    1401-06-29

    باسلام به همه دوستان من از 12 سالگی درگیرم فقط تونستم کنترلش کنم ولی درمان قطعی نداشت شامپو سلنیوم سولفاید 2.5 درصد ایرانیش هم هست ولی خارجیش سلسون هست که عالیه برای صورت و مابقی بدن لوسیون بتامتازون از 12 سالگی تا الان 46 سالگی مرتب استفاده می کنم راه برای درمان صد در صد پیدا نکردم

    • فا
      1401-07-28

      یک دارویی هست که اگه بزنیم رو صدف مون تا چند هفته جای صدفون میره و ی جای دبگر از بدن پیدا میشه ولی باز هم خوب که درمان داره من رو صورتم زده بود دو سه بار زدم دبگه صورتم صدف نداشت ولی یک جای خیلی کوچکی از بدنم زد

    • ناشناس
      1401-09-07

      سلام منم از ۴ ماهگی مبتلای این بیماری شدم تا الان که ۱۷ سالم هست هیچ درمانی هم براش پیدا نکردم فقط میدونم تابستون ها خیلی التهاب ها کاهش پیدا می کنه

    • ناشناس
      1401-10-02

      سلام من شامپو درودراگ مخصوص درمان پسو هست عالی اونم

  • ناشناس
    1401-06-25

    ای خدا خودت شفا بده .. خیلی سخته بیماری پوستی

  • ناشناس
    1401-06-18

    عرض سلام
    گیاه کاسنی (مخصوصا عصاره آن) برای درمان این بیماری بسیار مفید است

  • مسعود
    1401-06-07

    یه عده واقعا مسخره هستن.چرا از بیماری مردم سواستفاده میکنید.چن نفر هی نوشتن ما یه چیزی استفاده کردیم،خوب شدیم.یا یادشون رفته یا میگن پول بدین تا بگیم.خجالت بکشید از رفتارتون

    • ناشناس
      1401-06-12

      دقیقا

  • حمید رضا عزیزخانی
    1401-06-05

    با سلام
    خواهران و برادرانی که به هر نحوی درگیر این بیماری هستن به مدت 6 ماه از مصرف لبنیات پرهیز کنند مطمئناٌ اثرش را در درمان زخمهای روی بدنشان خواهند دید من لبنیا ت مصرف نکردم حداقل 80 درصد زخمهای دست و پام خوب شدند سلامت باشید انشالله

  • ناشناس
    1401-06-03

    همسر منم تو دستش داشت و برد دکتر یه دارو ترکیبی تو یه ظرفی ک ن اسم داره ن چبزی درست کرد داد براش و الان خوب شده هروق دوباره دستاش خارش پیدا میکنه از پماد میزنه زود خوب میشه خداروشکر .اسمشم نمدونم وگرنه میگفتم

    • ناشناس
      1401-08-17

      پماد کلو تریزون خیلی خوبه باشامپو ضد شوره یا قارچ ارزون هم هست

  • ناشناس
    1401-03-02

    کسی هست ک پسوریازیش درمان شده باشع؟

    • هلما رضایی
      1401-04-04

      سلام ایا بیماری صدفی درمان دارد ؟

      • مجتبی
        1402-04-23

        درود
        این بیماری درمان قطعی نداره..ولی میشه کنترل کرد و ضایع پوستی رو کاملا از بین برد

    • ناشناس
      1401-05-02

      بله با طب سنتی

    • ناشناس
      1401-05-24

      همسر من یکسال بود که این بیماری رو داشت همه ی روش هارو امتحان کردیم جواب نگرفتیم حتی داروهای شیمیایی نه تنها درمان نکرد بلکه سرعت انتشار رو خیلی بیشتر کرد تقریبا همه جای بدن همسرم رو درگیر کرده بود ولی یک هفته هست که از یه گیاه خاص که تو روستاشون هست استفاده کرده می تونم بگم ۷۰ درصد بهبود پیدا کرده

    • ناشناس
      1401-05-26

      اره منم از بدو تولد داشتم اما الان ک بیست سالمه در طول زمان خود ب خود خوب شد فقط ب اندازه دوسانت سر زانو هام مونده خوب شدنش بستگی ب پوست شخص داره هیچ درمان خاصی هم نداره فقط تا میتوانید مرطوب نگهش دارید

    • مرتضی
      1401-05-28

      سلام
      من ۳۰سال به این بیماری دچاربودم و خودمو معالجه کردم بهتره بگم موفق شدم گیاهی کشف کنم که داروی پسوریازیس است. حاضرم اگر کسی مایل به سرمایه گذاری باشد فرمولموارائه کنم.

    • حسینی
      1401-06-06

      بله

    • ناشناس
      1401-06-16

      دوستان لطفااسم دارو گیاهی رابگید

    • ناشناس
      1401-07-16

      بله من به صورت جدی داشتم و مایع های از بدنم خارج میشد و خشک میشد در سر و کمر خدا رو شکر با دکتر طب اسلامی آشنا شدم و ۳ سال هست به لطف خدا خوبم

    • فا
      1401-07-28

      بله اگه این پماد رو بزنین میشود و دوباره بر میگردد و اگه این را بزنید میره… اسمش پسوریابت

    • ناشناس
      1401-08-23

      سلام قشنگ دلم..منخودم سی سال این بیماری روداشتم،بارژیم غذایی و ورزش مداوم،ده ساله تونستم کاهشش بدم..فقط وفقط باید اضافه وزنتوتو بیارین پایینو پیاده روی کنین

  • ناشناس
    1401-01-13

    علل و کاملا علمی

    • ناشناس
      1401-05-27

      میشه اسم دارو رو بگین تا بقیه هم استفاده کنن

    • ناشناس
      1401-06-06

      سلام امکانش هست بگید چه داروی گیاهی برای پسوریازیس مناسبه ?؟؟

    • ناشناس
      1401-06-29

      این بی خیرها اگه تب داشته باشند دو درجه شو به بغلی نمیدن اسم دارو رو بگن با همین بخل زندگی می‌کنند وچه زندگی سگی

  • بهار
    1400-12-23

    اگر قادر به درمان قطعی بیماری پیسوزیاریس نیستید چون اطلاعات شما غلط است اول اینکه درصد خیلی خیلی زیادتری از افرادبه این بیماری دچار هستند دوم اینکه این بیماری کاملا واگیر داراست فقط کافیه قسمت زخم به بدن کس دیگری بخورد من خودم گرفته بودم والان به شوهرم هم دادم

    • ناشناس
      1401-09-09

      کاملا اشتباه میکنی واگیر نداره

    • اشرفی
      1401-11-11

      قبل نظر دادن یکم تحقیق کنید، این بیماری باعث رشد بیشتر سلول ها میشه و پوسته تولید میشه همین

    • ناشناس
      1401-12-22

      اصلا واگیر ندارد شاید بیماری شما قارچ باشه که واگیر داشته

    • مجتبی
      1402-04-23

      با درود
      پسوریازیس از هر نوعی که باشه واگیر نداره…این بیماری اختلال در سیستم ایپنی بدن هستش..اگر کسی هم بگه واگیر داره چون اصلاع علمی نداره

  • محسن
    1400-12-06

    سلام من برا تشخيص هر دكترى ميرم يه چيز ميگه يكى ميگه پسوزياريست دارى يكى ميگه پسوزياريس سوزنى هستش يكى ميگه ندارى والا نميدونم چيكار كنم و پيش چه دكترى برم خواهش ميكنم كمكم كنيد و بگيد پيش كى برم كه تشخيصش درست باشه يا دكترى هست كه مخصوص پسوزياريس باشه؟؟؟

    • مجتبی
      1402-04-23

      پسوریازیس رو راحت میشه از طریق معاینه پوستی فهمید…از طریق مزاج شناسی هم امکان داره..معمولا افراد بلغمی و کسانیکه طبع سرد دارند بیشتر درگیر میشن

  • ابراهیمی
    1400-10-29

    سلام من پزوریازیس دارم در نا هیه سر پشت گردن می خواستم برای خال برداری صورتم از لیزر استفاده کنم دکترم گفتند که ممکن است لیزر باعث شود که جای خالهای برداشته شده پزوریاسیز در بیاد ایا این ممکن اینطوری بشه واگه بشه چند درصداحتمال ریسک است تشکر

+مشاهده بیشتر