جدیدترین دستگاه های لیزر

جدیدترین دستگاه‌های لیزر در علم پزشکی و کاربرد آن‌ها

پزشک : دکتر حسام نهاوندی متخصص پوست و مو دسته بندی : مقالات جوانسازی پوست

شاید تا همین 50 سال پیش هیچ‌کسی فکر نمی‌کرد که بتوان از لیزر برای درمان عارضه‌های پوستی استفاده کرد. اما خوشبختانه پیشرفت علم پزشکی به قدری بوده که اکنون کمتر کسی با کاربردهای این دستگاه در زمینه پزشکی و زیبایی آشنا نیست. یکی از مهم‌ترین کاربردهای لیزر، درمان موهای زائد بدن است. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای لیزر در علم پزشکی، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

لیزر چیست ؟

واژه لیزر به معنی (تقویت نور به روش گسیل القایی تابش) است. لیزر ابزاری است که نور را به صورت پرتوهای موازی بسار باریک که طول موج مشخصی دارند ساطع می کنند. این دستگاه از ماده ای جمع کننده یا فعال کننده نور تشکیل شده که درون محفظه تشدید نور قرار دارد. این ماده پرتو نور را که به وسیله یک منبع انرژی بیرونی (از نوع الکتریسته یا نور) به وجود آمده، تقویت می کند.

نخستین بار طرح اولیه لیزر (میزر) انیشتن داد. کار لیزر به اینگونه است که با تابش یک فوتون به یک ذره (اتم یا مولکول یا یون) برانگیخته، یک فوتون دیگر نیز  آزاد می شود که این دو فوتون باهم، هم فرکانس هستند. با ادامه این روند شمار فوتون افزایش می یابد که می توانند باریکه از فوتون ها رو بوجود بیاورند.

لیزر فرکشنال

جدیدترین لیزرها برای عمل جراحی

 در حال حاضر پزشکان از روش‌‌های مختلفی برای درمان بیماری‌های جسمی در بدن استفاده می‌کنند. استفاده از لیزر هم با توجه به نتایجی که تاکنون داشته یکی از بهترین شیوه‌های درمانی است. در درمان بسیاری از عارضه‌ها چون عمل چشم، درمان بیماری‌های مقعدی، درمان سنگ کلیه، جراحی بینی‌های گوشتی، درمان بواسیر، درمان شقاق، درمان کیست مویی، درمان زگیل تناسلی و… از لیزر استفاده می‌کنند.

برای هرکدام از این عارضه‌ها از دستگاه لیزر با شدت تابش متفاوتی استفاده می‌شود. بهتر است برای آشنایی بیشتر با جدیدترین دستگاه‌های لیزر در عمل‌های جراحی ابتدا با نوع عارضه آشنا شوید، پزشک با توجه به نوع و شدت عارضه از دستگاه لیزر استفاده می‌کند.

جدیدترین لیزرهای جوانسازی پوست

پیری و افزایش سن می‌تواند عامل بسیاری از چین و چروک‌های صورت باشد. افراد بسیاری به دنبال داشتن چهره‌ای زیبا و جوان هستند، زیبایی هیچ محدودیت سنی و جنسی ندارد و فرد در هر سن و سالی دوست دارد که علاوه بر ظاهری شیک و آراسته چهره‌ای زیبا و جذابی هم داشته باشد. اما یکی از راه‌های داشتن یک پوست شاداب و سرحال استفاده از دستگاه‌های لیزر است. در ادامه با جدیدترین لیزرهای پوست صورت آشنا خواهید شد.

اندولیفت

یکی از روش‌های کم تهاجم و موثر در جوانسازی صورت، روش آندولیفت است. پزشک برای از بین بردن چین و چروک صورت و فرم‌دهی به آن از پرتوهای لیزر با قدرت مشخص استفاده می‌کند. به این ترتیب چین و چروک ایجاد شده محو می‌شود و از بین می‌رود. این روش یک روش درمانی مطمئن و ایمن است، پرتوهای لیزر به عمق 200 تا 300میکرون زیر پوست نفوذ خواهند کرد. بسیاری از پزشکان این روش درمان را به عنوان یکی از بهترین روش‌های درمان چین و چروک صورت معرفی کرده‌اند. به این ترتیب تنها در یک جلسه پوست شما به ساخت کلاژن تحریک می‌کنند.

افزایش کلاژن در پوست صورت می‌تواند موجب تسریع در روند بهبودی چین و چروک صورت و افتادگی پوست صورت شود.

لیزر اندولیفت

لیزر فرکشنال

 لیزر فرکشنال که با نام لیزر CO2 یا همان دی اکسید کربن هم شناخته شده است، موجب از بین رفتن چین و چروک صورت خواهد شد. این دستگاه می‌تواند تمامی لک‌ها، جای جوش، چین و چروک صورت و… را از بین ببرد. پزشکان از این روش زمانی استفاده می‌کنند که پوست صورت حالت افتاده‌ای داشته باشد. 

یکی از راه‌های مطمئن برای از بین بردن جای زخم و جوش، لیزر فرکشنال است. لیزر فرکشنال به دو صورت مختلف انجام می‌شود و تنها تفاوت آن‌ها در نوع لایه‌برداری پوست می‌باشد. استفاده از روش بدون لایه‌بردار می‌تواند بهترین انتخاب باشد، تنها دلیل آن هم دوران نقاهت کوتاه‌تر بوده و در مدت زمان کمتری پوست صورت بهبود پیدا می‌کند.

آر اف فرکشنال

 با توجه به مقاله منتشر شده در وب‌سایت webmd یکی دیگر از راه‌های جوانسازی پوست صورت استفاده از لیزر آر اف فرکشنال است. این روش را می‌توان به عنوان یکی از جدیدترین روش‌های جوانسازی پوست صورت معرفی کرد. در لیزر آر اف فرکشنال امواج به لایه‌های پوست صورت نفوذ می‌کنند و به این ترتیب علاوه بر تحریک پوست به ساخت کلاژن، امواج فیبروپلازی بدن را هم فعال می‌کنند.

اگر علاوه بر از بین بردن چین و چروک صورت به دنبال کاهش منافذ باز پوست، از بین بردن جای زخم، سفت کردن پوست صورت و… هستید بی شک این روش می‌تواند یکی از بهترین روش‌های درمانی برای جوانسازی صورت باشد.

آر اف فرکشنال صورت

جدیدترین لیزرهای موی زائد

یکی دیگر از کاربردهای لیزر در علم پزشکی، از این بردن موهای زائد بدن و صورت است. به راحتی می‌توانید با استفاده از لیزر موهای زائد بدن را از بین ببرید. هرچه دستگاه‌ها پیشرفته‌تر و تجهیزات به روزتر باشند، میزان عوارض استفاده از آن‌ها هم کمتر خواهد بود.

لیزر الکساندریت

یکی از سریع‌ترین دستگاه‌های لیزر در علم پزشکی است که از آن برای از بین بردن موهای نازک در پوست‌های روشن، در سطح وسیع استفاده می‌شود. در حال حاضر بسیاری از کلینیک‌های لیزر موی زائد از دستگاه لیزر الکساندریت به نام کندلا جنتل پرو استفاده می‌کنند. این دستگاه برای یک شرکت آمریکایی معتبر است که تا به حال توانسته با کیفیت و عملکرد بالایی که دارد، جایگاه خود را در بازار حفظ کند. سیستم خنک کننده، قطر تابش و سابقه درخشان این دستگاه را می‌توان به عنوان مزیت‌های آن معرفی کرد.

لیزر ND-YAG

یکی از بهترین دستگاه‌های لیزر برای افرادی که پوست تیره رنگی دارند، دستگاه ان دی یاگ است. در این دستگاه از لیزر دکا استفاده شده است و حدود 30 سال است که در حوزه پزشکی از این نوع لیزر برای درمان استفاده می‌کنند. این دستگاه برخلاف دستگاه‌های دیگر لیزر موهای زائد دارای انعطاف‌پذیری بالاتری است و تنها دلیل آن هم می‌تواند به خاطر دو نوع لیزر الکساندر و ان دی یاگی باشد که در آن استفاده می‌شود.
البته افرادی که پوست تیره‌ای دارند هم می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند، اما علاوه بر تاثیرگذاری کمتر می‌تواند خطرات بیشتری هم برای آن‌ها به همراه داشته باشد.

لیزر دیود

این نوع لیزر در مقایسه با دیگر دستگاه‌ها علاوه بر اینکه جلسات درمانی کوتاه‌تری دارد، میزان اثرگذاری آن در مقایسه با لیزر الکساندریت بسیار بیشتر است. یکی از بهترین انواع این دستگاه لیزر، دیود وکتوز می‌باشد که توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده است. یکی از دلایلی که این دستگاه در مقایسه با دیگر دستگاه‌ها طرفدار بیشتری دارد می‌تواند به دلیل داشتن درد کمتر در حین لیزر باشد.

به طور کلی لیزرها می‌توانند کاربردهای مختلفی در علم پزشکی داشته باشند. اما برای داشتن یک نتیجه معقول و منطقی باید در حین انتخاب کلینیک مورد نظر و پزشک معالج خود بسیار دقت کنید. یک بی‌دقتی می‌تواند نتایج سختی را برای شما به همراه داشته باشد.

تاریخ انتشار : 1400-10-28
نویسنده: دکتر قاسم اصلانی
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام