مراقبت های بعد از کاشت ریش

اغلب مردان دوست دارند ریش و سبیلی پرپشت و ضخیم داشته باشند، اما گاهی به‌خاطر عوامل ژنتیکی، استرس، جراحی و یا بیماری‌های هورمونی ریش و سبیل یا خط ریش مردان خوش‌فرم و رضایت‌بخش نیست. در این مواقع کاشت ریش می‌تواند یکی از راهکارهای مؤثر درمانی برای این دسته از افراد باشد. به کمک کاشت مو در ناحیه صورت می‌توانید در کمترین زمان ممکن ریش و سبیل پرپشتی داشته باشید. پزشک متخصص با استفاده پیوند زدن موهای پشت سر به صورت زیباجو سعی می‌کند تا موهای این ناحیه را پرپشت‌تر کند.

کاشت ریش مثل کاشت موی سر است و معمولاً به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) انجام می‌شود. همان‌طور که در دیگر مطالب کاشت مو نیز گفته شد، در این روش هیچ جای زخمی روی سروصورت باقی نمی‌ماند و نتایج ماندگار و دائمی است. در ادامه بیشتر با کاشت ریش و مراقبت های بعد از کاشت ریش آشنا می‌شوید.

عوارض

پیوند ریش به صورت زیباجو در بیشتر مواقع بدون درد است، معمولاً طی یک هفته بهبودی در فرد حاصل می‌شود و بعد از 14 روز زیباجو می‌تواند ریش خود را اصلاح کند. گاهی پزشک برای جلوگیری از درد یا عفونت‌های احتمالی برای فرد آنتی‌بیوتیک یا پماد و قرص‌های مسکن تجویز می‌کند.

عمل پیوند و کاشت ریش اگر زیر نظر متخصص و در مراکز معتبر و مطمئن انجام شود، با کمترین عوارض همراه خواهد بود. از عوارض جانبی این عمل می‌توان به کبودی خفیف، تورم، موی فرورفته، پوسته‌پوسته شدن، حساسیت، خارش و التهاب اشاره کرد. تمامی این عوارض تا چند روز برطرف می‌شوند، توصیه می‌شود تا بهبود کامل عوارض احتمالی زیر نظر پزشک خود باشید و تمامی توصیه‌های مراقبتی را رعایت فرمایید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

مراقبت های اولیه

معمولاً در جلسات اول، پزشک وضعیت ریش و بانک موی شما را ارزیابی می‌کند تا از مناسب بودن پیوند ریش برای شما اطمینان حاصل کنند. پس از تأیید پزشک، لازم است تا افراد با مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و قبل از آن را آشنا شوند.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که قبل از عمل پیوند مو باید به آن توجه کنید، ترک الکل و سیگار و انواع مواد مخدر است. همچنین توصیه می‌شود تا از مصرف داروهای حاوی آسپرین یا داروهای ضدالتهابی 10 روز قبل از پیوند بپرهیزید. مصرف قرص ویتامین C یک‌بار در روز می‌تواند در بهبود نتایج پیوند ریش مؤثر باشد. از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین قبل و بعد از عمل بپرهیزید. صبح روز قبل از عمل یک صبحانه سبک میل کنید، داشتن یک رژیم غذایی سالم و خواب کافی، پرهیز از استرس و کنارگذاشتن ورزش‌های سنگین نیز می‌تواند دوره نقاهت پیوند ریش را کوتاه کند.

کاشت ریش یکی از ماندگارترین و طبیعی‌تر روش‌های بازگشت موی ازدست‌رفته است که به کمک پیوند زدن فولیکول‌های مو انجام می‌شود. در واقع فولیکول‌های مو از بانک مو به ناحیه دیگر منتقل می‌شوند. این کار با استفاده از ابزار استخراج تخصصی انجام می‌شود و تخصص و مهارت پزشک در نتایج آن بسیار مؤثر است.

مراقبت های مهم قبل از عمل

  • قبل از عمل پیوند ریش هرگز از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده نکنید و مصرف هرگونه دارو را به متخصص خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز پزشک آن را با داروی دیگری جایگزین کند.
  • توصیه می‌شود تا شب قبل از کاشت ریش حمام کنید، پوست صورت باید به طور کامل تمیز و عاری از آلاینده‌ها باشد تا خطر عفونت کمتر شود.
  • از مصرف هرگونه مولتی‌ویتامین یا داروی ضدالتهاب یک هفته قبل از پیوند طبیعی ریش اجتناب کنید.
  • اگر به بیماری‌هایی مانند بیماری‌ قلبی و… مبتلا هستید، حتماً موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • مصرف هرگونه دخانیات از حدود یک ماه قبل از کاشت و پیوند ریش ممنوع است.
  • توصیه می‌شود اگر به داروی خاصی حساسیت دارید، حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.
  • روز کاشت ریش ترجیحاً از لباس گشاد و دکمه‌دار استفاده کنید تا به‌راحتی بتوانید آن را تعویض نمایید.
  • حداقل 24 ساعت قبل از کاشت ریش از خوردن و نوشیدن قهوه و تمامی مواد غذایی حاوی کافئین اجتناب کنید.

کاشت ریش باید با کمترین زخم و اسکار همراه باشد و این موضوع تنها به کمک یک پزشک مجرب ممکن است. برای کاشت مو ابتدا نیاز است تا فولیکول‌ها جهت پیوند زیر میکروسکوپ آماده‌سازی شوند.

نحوه انجام کاشت ریش

معمولاً عمل پیوند ریش در یک جلسه و کمتر از ۵ ساعت انجام می‌شود و سرپایی است. پزشک به کمک داروی بی‌حسی موضعی سعی می‌کند تا درد را برای زیباجو به حداقل کاهش دهد. او پس از استخراج فولیکول‌ها از بانک مو می‌کوشد تا به طبیعی‌ترین شکل ممکن گرافت‌ها را در محل موردنظر بکارد.

همان‌طور که گفته شد، کاشت ریش به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) انجام می‌شود. در این روش به‌جای استخراج باریکه مو از ناحیه اهداکننده، واحدهای فولیکولیبصورت تکی از بانک مو جدا می‌شوند و به کمک ابزار حساس به‌صورت تک‌تک در محل کاشته می‌شوند. در این روش به دلیل آنکه صورت زیباجو در معرض دید است، زخم ناحیه به روش تریکوفیتیک بسته می‌شود تا جای زخم پس از عمل به حداقل برسد.

حدود یک ماه بعد از پیوند، ساقه‌های موهای پیوندی شروع به ریزش می‌کنند، اما فولیکول‌ها همچنان به بهبود خود ادامه می‌دهند. پس از گذشت سه ماه موها مجدد رشد کرده و ریش کاملی برای زیباجو ایجاد می‌کنند. در ماه‌های دوازدهم تا هجدهم، ریش‌های کاشته شده ضخیم شده و نسبت به قبل مقاوم‌تر و بلندتر می‌شوند.

کاشت ریش سبب افزایش اعتمادبه‌نفس، ایجاد ظاهری جذاب و مردانه، ترمیم ریش لکه، لکه و کم پشت  و ترمیم مناطق طاس در صورت می‌شود. دوران بهبود این روش زیبایی بسیار کوتاه است و معمولاً با کمترین درد پیش می‌رود. توجه داشته باشید که برای پیوند ریش شما نیازی به مرخصی چندان طولانی ندارید.

سوالات متداول

سوالاتی که مشتریان عزیزمان بیشتر میپرسند ...

  • برای انجام عمل کاشت ریش نیاز به چند روز مرخصی است؟

    شما می‌توانید از روز بعد از عمل در سرکار خود حاضر شوید، البته ممکن است صورتتان کمی سرخ و ملتهب باشد. اما نگران نشوید، چون فولیکول‌ها کاملاً سالمند و موهای جدید ظرف چند ماه دوباره رشد خواهد کرد. در بیشتر مواقع توصیه می‌شود تا افراد به مدت یک تا دوهفته در منزل استراحت کنند.

  • برای کاشت ریش طبیعی چه‌کار کنیم؟

    به‌منظور طبیعی شدن نتایج کاشت ریش بهتر است به متخصصان زیبایی و کلینیک‌های معتبری نظیر کلینیک خانه سفید مراجعه کنید. انجام پیوند مو به کمک پزشکان ماهر و مجرب می‌تواند بهترین نتایج را برای فرد به همراه داشته باشد.

  • آیا پیوند سبیل و ریش دردناک است؟

    این عمل زیبایی معمولاً بدون درد انجام می‌شود و پزشک در بیشتر مواقع از لیدوکائین به‌عنوان یک بی‌حس‌کننده موضعی استفاده می‌کند. البته بعد از اتمام پیوند طبیعی ریش احتمال دارد به مدت یک تا دو روز درد خفیفی به سراغ زیباجو آید که موقتی و گذار است. در این مواقع پزشک با کمک مسکن‌ها سعی می‌کند درد را آرام کند.

مراقبت های ویژه مشتریان کلینیک

مراقبت های بعد از کاشت ریش

در ادامه با مراقبت های بعد از کاشت ریش آشنا می‌شوید:

  • به اندازه کافی استراحت کنید : رعایت نکات مراقبتی بعد از کاشت ریش می‌تواند سرعت بهبود را افزایش دهد و با کمترین عوارض نتایج موفقیت‌آمیزی را برای فرد به همراه داشته باشد. بعد از کاشت ریش بهتر است همراهتان شما را به منزل ببرد تا چند روزی استراحت کنید.
  • از شستن صورت خود در روزهای اول پرهیز کنید : چند روز ابتدایی بعد از عمل پیوند هرگز صورت خود را با آب نشویید و حتی از زدن دست خیس به نواحی ملتهب بپرهیزید. هرچه میزان لمس کردن نواحی کمتر باشد احتمال عفونت یا آسیب به فولیکول‌های کاشته شده کاهش می‌یابد.
  • از کرم‌ و ژل‌های حاوی الکل استفاده نکنید : پس از عمل و اتمام دوران نقاهت موهای جدید خود را به‌درستی اصلاح کنید و هرگز از ژل‌های اصلاح یا کرم‌های حاوی الکل استفاده نکنید، این مواد پوست را خشک و تحریک می‌کنند.
  • زخم ها و پوسته‌های ایجاد شده را دستکاری نکنید : از کندن، مالیدن یا خارش پوسته پوست‌هایی که در روز دوم تا پنجم در ناحیه ریش ایجاد می‌شوند، جداً خودداری کنید.
  • پرهیز از فعالیت‌های سنگین ورزشی : در هفت روز اول دوران نقاهت سعی کنید از فعالیت‌های سنگین بپرهیزید، زیرا تعریق در ناحیه برداشت و صورت موجب ایجاد عفونت می شود. پس از این مدت هم طبق توصیه پزشک صورت خود را با آب ولرم و شوینده تجویز شده توسط پزشک بشویید.
  • مصرف آنتی بیوتیک و مسکن : استفاده از آنتی‌بیوتیک و داروهای مسکن به توصیه پزشک می‌تواند عفونت پوستی و درد را  تا حدود زیادی از بین ببرد.
  • سیگار نکشید : هرگز در طول دوران نقاهت سیگار نکشید؛ زیرا سیگارکشیدن جریان خون را کاهش داده و سبب منقبض شدن رگ‌های خونی می‌شود. این امر در رشد موهای کاشته شده ریش تأثیر منفی دارد.
  • آب کافی بنوشید : روزانه آب کافی بنوشید، نوشیدن آب کافی نقش مهمی در فرایند ترمیم بدن دارد. آب می‌تواند مواد زائد را به‌راحتی از بدن دفع کند و زخم‌ها را به‌سرعت التیام بخشد. توصیه می‌شود در روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
  • تراشیدن صورت ممنوع : به مدت شش ماه برای اصلاح صورت به‌جای تیغ از قیچی استفاده کنید. این کار می‌تواند جلوی التهابات پوستی را بگیرد.
  • رژیم غذایی سالم و مناسب را انتخاب کنید : داشتن یک رژیم غذایی حاوی مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان نیز برای بهبود سریع‌تر زیباجو ضروری است.

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام