
ریزش و کمپشت شدن مو یکی از شایعترین مشکلات پوست و مو در کشور ما است که تر و خشک را با هم میسوزاند. هرچند که کفهی ترازو به سمت مردان سنگینتر است، زنان نیز دچار ریزش مو و طاسی میشوند.
مانند افراد سالم، افرادی که به بیماریهای ویروسی مانند هپاتیت و ایدز مبتلا هستند، نه به خاطر بیماری، بلکه به همان دلایلی که در افراد سالم دیده میشود، دچار ریزش مو میشوند. یکی از سوالات متداول متقاضیان این است که آیا کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی ممکن است یا خیر؟ در این مقاله بررسی خواهیم کرد.
خطرات کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی
خطرات کاشت مو برای کسانی که بیماری ویروسی دارند را میتوان از دو منظر بررسی کرد:
خطرات برای بیمار
بیماران مبتلا به هپاتیت و ایدز همانند دیگر افراد دچار طاسی و ریزش مو میشوند. به طور کلی کاشت مو برای این افراد بلامانع است؛ اما خطراتی نیز وجود دارد. با این که کاشت مو یک عمل جراحی حداقل تهاجمی است، باز هم یک عمل جراحی به حساب میآید.
در کاشت مو احتمال بسیار کمی برای عفونتهای پس از عمل (به دلیل عدم پانسمان یا مراقبت صحیح و …) وجود دارد. قطعاً سیستم ایمنی افرادی که به ایدز مبتلا هستند، ضعیفتر از یک فرد سالم است. لذا خطر عفونت برای این افراد افزایش مییابد. البته میتواند با تجویز آنتیبیوتیکها تا حدی خوبی از این اتفاق پیشگیری کرد.
بعد از کاشت مو برای بیماران داروهایی تجویز میشود که معمولاً شامل مسکنها، آنتیبیوتیکها و داروهای تقویتی مانند ویتامین E است. تمام داروهایی که از طریق دستگاه گوارش جذب میشوند، پیش از این که وارد خون شوند باید از کبد عبور کنند. در کبد ممکن است روی دارو تغییراتی انجام شده تا فعال شود. این مسئله میتواند برای بیماران هپاتیتی مشکلزا باشد، چرا که کبد حساسی دارند. البته در این مورد هم میتوان داروهای تجویزی را به نحوی کنترل کرد که برای بیمار مشکلی پیش نیاید.
خطرات برای کادر درمانی
یکی از اصلیترین دلایلی که بسیاری از کلینیکها از انجام کاشت مو بر افرادی که مبتلا به هپاتیت یا ایدز هستند خودداری میکنند، خطر انتقال بیماری به کادر درمانی است. کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی نیاز به شرایط و ابزار خاصی دارد تا خطر انتقال این بیماریها به کادر درمانی به حداقل برسد.
ایدز و هپاتیت بیماریهایی مسری هستند که از طریق مایعات درونی بدن مانند خون انتقال مییابند. در طول عمل کاشت مو، جراح و کادر درمانی به طور مداوم در تماس با خون بیمار هستند. اگر این خون به طریقی وارد بدن پزشک یا دیگر اعضای حاضر در اتاق عمل شود، آنها مبتلا به هپاتیت یا ایدز میشوند.
خون بیمار هپاتیتی یا ایدزی به دو شکل ممکن است وارد بدن کادر درمانی شود:
- زخم سر سوزن یا نیدل استیک: یعنی اگر در روند جراحی سوزن آلوده به خون بیمار، به دست یکی از اعضای کادر درمانی فرو برود. هر چند که شاید این اتفاق دور از انتظار باشد، باید بدانید که طبق آمار اعلام شده، نیمی از کارکنان بیمارستانها و کلینیکها حداقل یک بار در طول خدمت خود، دچار این حادثه میشوند.
- انتقال ذرات خون به دهان یا چشم: در طی کاشت مو از اسپریهایی استفاده میشود که باعث پخش شدن خون در هوا میشود. اگر قطرات ریز خون وارد چشم یا دهان کادر درمانی شود، میتواند آنها را مبتلا کند.
جدا از این خطرات، کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی باید در محیطی کاملاً استریل و با استفاده از ابزار یک بار مصرف و مخصوص انجام شود. این ابزار بعد از کاشت مو باید به شکلی بهداشتی دور ریخته شوند.
به خاطر این خطرات، کاشت مو برای بیماران هپاتیتی و ایدزی فقط در برخی از کلینیکها که تجهیزات و ملزومات لازم را دارند انجام میشود. در کلینیک فوق تخصصی خانهی سفید با وجود در اختیار داشتن بهترین تجهیزات کاشت مو و کادر درمانی مجرب، کاشت مو برای افرادی که دارای هپاتیت یا ایدز هستند انجام نمی شود.

کاشت مو با بیماری ویروسی هپاتیت و ایدز
بیماری هپاتیت ناشی از التهاب کبد است که میتوانند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل عفونتهای ویروسی کبد هستند که توسط ویروسهای مختلفی ایجاد میشود. حدود ۸ نوع ویروس هپاتیت تا کنون شناخته شده است که انواع A، B و C شایعتر و مهمتر هستند.
هپاتیتهای B و C میتوانند حالتی مزمن داشته باشند. اگر بیماری فرد در حالت خفته یا مزمن قرار داشته باشد، کاشت مو بدون محدودیتی قابل انجام است. اما اگر بیماری در محلهی ناقل بودن باشد، کاشت مو باید تا زمان کنترل بیماری به تعویق بیفتد.