کاشت مو چیست ؟
تاکنون مطالعات زیادی بر روی داروهای خوراکی یا موضعی با هدف افزایش رشد مو، جلوگیری از ریزش یا بازیابی موها انجام شده که متاسفانه توفیق چندانی نداشتهاند. البته بسته به دلیل ریزش موها، ممکن است بتوان از ریزش جلوگیری کرد یا با برطرف کردن مشکل، دوباره موهای پرپشتی داشت. اما برای اکثر افراد اینگونه نیست. یعنی دلیل ریزش مو ژنتیکی و کاملاً فیزیولوژیک است. مثلاً راهی برای درمان آلوپسی آندروژنی یا طاسی با الگوی مردانه که شایعترین دلیل ریزش مو است، وجود ندارد جز کاشت مو. بسیاری از افراد در طی چند سال، هزینهی دو یا سه بار کاشت مو را صرف خرید داروها و شامپوها میکنند، بدون این که تاثیری ببینند.
توصیهی میکنیم به جای این که زمان و پول خود را تلف کنید، ابتدا سری به پزشک پوست و مو بزنید و دلیل ریزش موهای خود را پیدا کنید. اگر ریزش موها قابل درمان بود، که هیچ، اما اگر نبود، به خودتان لطف کنید و کاشت مو انجام دهید. به این شکل در زمان و هزینه صرفه جویی کرده و موها، زیبایی و جوانی خود را بازیابی میکنید. کاشت مو در اصطلاح بالینی پیوند مو نامیده میشود. در این روش درمانی، فولیکولهای مو از ناحیهی بانک مو به ناحیهی گیرنده انتقال مییابد. اساس تمام روشهای کاشت مو نیز همین است؛ یعنی برداشت فولیکولهای مو (که گرافت یا پیوند نامیده میشوند) از درون پوست و قرار دادن آنها در پوست جای دیگر از بدن.
در روشهای مختلف کاشت مو، همه یا برخی از موارد نظیر تکنیک برداشت، محل برداشت و ابزارها میتواند متفاوت باشد. مثلاً در کاشت مو به روش BHT از موهای بدن استفاده میشود. در روش FIT گرافتها بصورت تکی و در روش FUT به صورت نواری برداشت میشوند.
کاندید مناسب کاشت مو
اولین و مهمترین نکته این است که پیش از کاشت مو باید علت ریزش و طاسی مشخص و برطرف شود. چون در صورت وجود مشکل، موهای کاشته شده نیز میریزند. به طور کلی محدودیتی از لحاظ جنسیت برای کاشت مو وجود ندارد و خانمها و آقایان میتوانند مو بکارند. از کاشت مو میتوان برای بازیابی موها در موارد زیر استفاده کرد:
- ریزش مو به دلیل آسیب، سوختگی، جراحیهای زیبایی و مواردی از این قبیل،
- آلوپسی آندروژنی یا طاسی با الگوی مردانه،
- پایین آوردن خط رویش برای کسانی که به طور ارثی خط رویش بالاتر از حد طبیعی است.
- طاسی کششی (به دلیل سفت بستن موها)،
- بیماری تریکوتیلومانیا (نوعی بیماری روانی که فرد موهای خود را میکند).
افراد زیر کاندیدای مناسبی براش کاشت مو نیستند:
- کسانی که دچار ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص (DUPA) هستند. این افراد معمولاً بانک موی مناسبی ندارند.
- کسانی که به انواع خاصی از آلوپسی آندروژنی دچار شدهاند و بانک موی ضعیفی دارند.
- کسانی که موهای بسیار نازکی دارند.
روشهای کاشت مو
امروزه روشهای کاشت موی زیادی وجود دارند که معمولاً با اسامی اختصاری سه حرفی انگلیسی نامگذاری میشوند. روشهای مرسوم کاشت مو را میتوان در دو دستهی کلی جای داد.
- کاشت مو به روش FUT یا کاشت موی نواری،
- کاشت مو به روش FUE که در ایران با نام FIT شناخته میشود.
هر دوی این روشها و سایر روشهای مشتق شده از آنها، نوعی عمل جراحی محسوب میشوند. منتها روش FUT بسیار تهاجمیتر است. به همین دلیل اصطلاحاً به روش FIT، کاشت موی بدون جراحی گفته میشود.
روشهایی مانند Micro FIT، SUT، BHT و کاشت موی رباتیک، همه انواع بهینهسازی شدهای از روش کاشت موی FIT هستند. چون تمام روشهای مدرنتر برگرفته از روش FIT هستند، مقایسهی مزایا و معایب FUT با FIT کافی است و هرچه در مورد FIT بگوییم برای سایر روشها نیز صدق میکند. البته یک روش ترکیبی هم داریم که در آن همزمان از FUT و FIT استفاده میشود. بعد از مقایسهی FIT و FUT، در مورد هر کدام از روشهای کاشت مو توضیح مختصری دادهایم.
برتریهای FIT
- نسبت به FUT، بسیار کمتهاجمیتر است. FIT زخم نواری در پشت سر ایجاد نمیکند. خونریزی در حد یک قطره است و نیازی به بخیه ندارد.
- دورهی بهبودی (ریکاوری) آن از FUT کوتاهتر است.
- درد و ناراحتی بعد از عمل وجود ندارد یا بسیار کم است. در مورد FUT تا چند روزی درد وجود دارد.
- برخلاف FUTبعد از عمل محدودیتی برای انجام تحرکات سنگین و ورزش نخواهید داشت.
- برای کسانی که پوست سر سفتی دارند قابل استفاده است.
- برخلاف FUT میتوان از این روش برای برداشت موهای بدن و موهای نازک پشت سر نیز استفاده کرد.
برتریهای FUT
- احتمال آسیب به گرافتها کمتر است.
- گرافتها برای مدت کمتری خارج بدن میمانند.
- تعداد گرافتهای حاصل شده بیشتر است.
- گرافتها کیفیت بهتری دارند و دائمیتر هستند.
- ناحیهی برداشت موها متراکمتر ولی کوچکتر است.
- نیازی به تراشیدن موی سر نیست.
- هزینهی FUT کمتر از FIT است.
سایر روش های کاشت مو
کاشت مو به روش Micro FIT
روش Micro FIT یا MFIT جدیدترین و پیشرفتهترین روش کاشت مو در ایران محسوب میشود. این روش نیز بر پایهی روش FIT بنا شده ولی ابزار استفاده شده و تکنیک کاشت بهینهسازی شدهاند. برای برداشت موها در روش Micro FIT از تکنیک دو مرحلهای تیز و کند استفاده میشود. یعنی ابتدا به کمک یک امیپلنتر استاندارد نوک تیز با قطر کمتر از یک میلیمتر، سوراخی روی پوست ایجاد شده و سپس با استفاده از یک ابزار کندتر، فولیکول برداشت میشود. به این ترتیب احتمال آسیب به گرافتها تا حد زیادی کاهش و کیفیت آنها افزایش مییابد.
- یکی از بهترین روشهای کاشت مو است.
- مانند FIT کمتهاجمی است و بدون بی هوشی، درد، خونریزی، زخم و بخیه انجام میشود.
- احتمال ایجاد عوارض جانبی بسیار کم است.
- کیفیت گرافتها بهتر از روش FIT است.
- میتوان از آن برای کاشت موی صورت، ترمیم کاشت مو، انواع جنس مو و عملهای کوچکتر استفاده کرد.
کاشت مو به روش SUT
کاشت موی SUT در واقع همان روش FIT است که به کمک یک دستگاه اتوماتیک انجام میشود. SUT مانند روش R-FUE یا کاشت مو رباتیک، تمام اتوماتیک نیست. بلکه صرفاً برای برداشت گرافتها از دستگاه استفاده میشود. دستگاه به یک مکنده یا ساکشن مجهز است که به جهت افزایش دقت و سرعت برداشت بهینهسازی شده تا آسیب کمتری به گرافتها وارد شود و پرتی کاهش یابد.
- مانند FIT کمتهاجمی است و بدون بی هوشی، درد، خونریزی، زخم و بخیه انجام میشود.
- احتمال ایجاد عوارض جانبی بسیار کم است.
- به دلیل سرعت بیشتر، تراکم حاصل معمولاً بیشتر از روش FIT و FUT است.
- جلسهی کاشت کوتاهتر است.
- دورهی بهبودی (ریکاوری) سریعتر از FUT و مشابه FIT است.
- پرتی و خطر آسیب به فولیکولها نسبت به FIT کمتر است.
- کیفیت گرافتها کمتر از روش FUT است.
- استفاده از این روش همانند FIT برای طاسیهای وسیع دشوار است.
- هزینهی آن بیشتر از FUT و مشابه FIT است.
کاشت مو به روش BHT
کاشت مو به روش BHT یا کاشت مو با استفاده از موهای بدن (تنه یا صورت)، معمولاً برای افرادی استفاده میشود که بانک موی ضعیفی دارند. حدوداً ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرافت از بدن و ۱۵۰۰ گرافت از صورت میتوان برداشت کرد. این روش اصولاً برای احیای کامل خط رویش یا بازیابی کامل موهای سر مناسب نیست و بیشتر به جهت افزایش تراکم و احیای منطقهی تاج استفاده میشود. روش BHT شکل خاصی از روش FIT محسوب شده و تمام مزایا و معایب آن را شامل میشود. موهای استفاده شده در روش BHT طوری انتخاب میشوند که با موهای سر همخوانی داشته باشند. مثلاً برای خط رویش از موهای نازکتر بدن استفاده میشود. میزان موفقیت این روش معمولاً بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است.
کاشت مو به روش ترکیبی
روش ترکیبی عموماً برای دستیابی به تراکمهای بالا استفاده میشود. در این روش از FUT و FIT برای برداشت موها به طور همزمان بهره برده میشود. از این روش نیز به عنوان یکی از بهترین روشهای کاشت مو یاد میشود.
- مناسب برای کاشت موی وسیع و رسیدن به تراکمهای بالا (۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ گرافت)
- زمان کوتاهتر جلسه
- بازدهی بالا
- کیفیت بالاتر گرافتها به دلیل استفاده از FUT
- ایجاد زخم یا اسکار در بانک مو به دلیل استفاده از FUT،
- هزینهی بیشتر،
- چون جراحی تهاجمیتری است، خطر عوارض جانبی نیز بیشتر است.
- دورهی بهبودی (ریکاوری) طولانیتر.
چه عواملی بر موفقیت کاشت مو موثرند؟
مهارت و تجربهی جراح در موفقیت کاشت مو بسیار موثر است. چرا؟ به دلایل زیر:
- جراح خوب در هنگام برداشت گرافت، آنها را تخریب نمیکند و پرتی گرافتها را به حداقل میرساند.
- جراح باتجربه میداند که از چه نقاطی از بانک مو باید گرافتها را برداشت کند. چون بعضی از فولیکولهای بانک مو نسبت به ریزش مقاوم نیستند.
- جراح ماهر در هنگام کاشت مو زاویه و خواب موها را طوری در نظر میگیرد که بیشترین پوشش را ایجاد کنند. به این ترتیب در مصرف گرافتها صرفهجویی کرده و آنها را هدر نمیدهد. به هر حال با کاشت مو، ریزش متوقف نمیشود و شاید لازم باشد در سالهای آتی دوباره بخشی از موها را ترمیم کنید. اگر گرافتها هدر رفته باشند، دیگر فولیکولی نمیماند که استفاده شود.
شکل و ضخامت مو
زمانی کمپشت شدن مو چشمگیر میشود که بازتاب نور از سطح بدون مو یا کم تراکم پوست به چشم دیگران برسد. بدیهی است که هرچه ضخامت مو بیشتر باشد، بازتاب نور نیز کمتر میشود. پس اگر موهای ضخیمتری داشته باشید، کاشت موی موفقتری نیز خواهید داشت. شکل موها هم نیز اهیمت دارد. به طور کلی هرچه موهای شما مجعدتر و فرتر باشد، میزان پوشش نیز بیشتر است.
انعطافپذیری پوست سر
هرچه پوست سر شما نرمتر باشد، قرار دادن موها درون آن آسانتر است. در بعضی افراد که به طور طبیعی پوست سر سفتی دارند یا قبلاً بخشی از پوست سر برداشت شده (مثلاً پیشتر کاشت موی FUT انجام دادهاند) ممکن است نتایج کاشت مو چندان عالی نباشد.
وضعیت بانک مو
برای کاشت مو نیاز به بانک مویی مساعد است. اگر تراکم مو در پشت سر شما کم باشد، با کاشت مو کمپشتتر هم میشود و جلوهی بدی پیدا میکند. افرادی که به ریزش مو پراکنده با الگوی نامشخص (DUPA) مبتلا هستند نیز بانک موی مناسبی ندارند. در مواردی که بانک موی فرد ضعیف است، میتوان از موهای بدن یا صورت برای کاشت مو استفاده کرد. پس کاشت مو با بانک موی ضعیف غیرممکن نیست. به طور کلی برای آقایان، بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرافت از بدن و اگر ریشهای پرپشتی داشته باشید، حدود ۱۵۰۰ گرافت از ناحیهی ریش میتوان برداشت کرد. میزان موفقیت کاشت مو با استفاده از موهای بدن و صورت معمولاً کمتر بوده و چیزی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد است.
باسلام ، به جرات میتوان گفت کلینیک شما صادقانه تمام اطلاعات مورد نیاز برای یک انتخاب درست برای متقاضیان را در اختیارشان قرار داده تا به درستی انتخاب مناسبی را داشته باشند و به شخصه کمال تشکر را از این بیان و شفافیت در اطلاع رسانی دارم.
یک سوالی که برای من مطرح بود اینه که فرق روش sut با روش micro fit در چیست و اینکه اگر وسعت طاسی سر زیاد باشه حتما باید از روش ترکیبی در صورت داشتن بانک موی مناسب استفاده کرد و روش sut و یا micro fit به تنهایی جوابگو نیست و در صورت استفاده از روش غیر ترکیبی ، برای پوشش مناسب ، نیاز به عمل دوم هست و یا نه اگر جنس موها و ضخامت آنها خوب باشه با همون روش غیر ترکیبی همون رضایتمندی روش ترکیبی حاصل میشود؟
با سلام و وقت بخیر
بابت حسن انتخاب شما متشکریم.
تفاوت روش SUT و Micro FIT در نحوه برداشت دقیق تر و با استفاده از تجهیزات مینیاتوری است که روش میکرو FIT از آن بهره می برد. در واقع روش تکمیل شده و مدرن تری نسبت به روش SUT می باشد.
در مورد وسعت طاسی زیاد شما میتوانید از روش های SUT , Micro FIT استفاده کنید به شرطی که کاشت مو در دو مرحله انجام شود. اما با این حال دیدن عکس شما توسط پزشک نطر نهایی را تکمیل تر می کند.
با شماره ۰۹۱۲۲۲۵۲۷۳۱ از طریق واتس اپ در تماس باشید.