جراحی زیبایی

مراقبت‌های بعد از پروتز سینه | دوره نقاهت و نتایج

()

در دنیای ما زیبایی ظاهری و تناسب اندام نقش مهمی در زندگی بشر ایفا می‌کند. زیبایی در افزایش اعتماد‌به‌نفس انسان‌ها تاثیر مثبت دارد. اما به یاد داشته باشید زیبایی از نظر افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. در کشور ما توجه به زیبایی چهره در اولویت قرار دارد و اغلب افراد صورت را مانند ویترینی برای نمایش زیبایی ظاهری خود می‌دانند.

اما در سال‌های اخیر تناسب اندام نیز به یکی از دغدغه‌های اصلی متقاضیان تبدیل شده است. استفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم در کنار انجام تمرینات ورزشی منظم در حفظ تناسب اندام مهم است. اما برای دستیابی به نتیجه مطلوب در این پروسه به صبر و زمان زیادی نیاز دارید.

اگر فرصت کافی برای انجام این تمرینات ندارید می‌توانید جراحی‌های زیبایی را به‌عنوان جایگزین انتخاب کنید. پروتز سینه یکی از روش‌هایی است که علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری در تناسب اندام تاثیر به‌سزایی دارد. از این تکنیک برای افرادی که در اثر سرطان پستان، با مشکلاتی در ظاهر سینه مواجه هستند نیز استفاده می‌کنند. البته زمانی به هدف خود دست پیدا می‌کنید که دستورالعمل‌های مراقبتی را به دقت انجام دهید.

عمل ایمپلنت سینه چگونه انجام می‌شود ؟

اندازه سینه بانوان به عوامل مختلفی مانند ژنتیک یا وزن وابسته است. برخی بانوان ترجیح می‌دهند برای افزایش زیبایی ظاهری خود تغییر اندازه سینه‌ها را از طریق پروتز انجام دهند. اگر تصمیم شما جدی است، پس از انتخاب جراح مجرب باید در جلسه مشاوره شرکت کنید.

جراح نیاز و انتظارات شما را در این جلسه بررسی می‌کند. او پس از معاینه پوست سینه و انتخاب بهترین پروتز، مناسب‌ترین روش ایمپلنت و روز عمل را تعیین خواهد کرد. انتخاب نوع پروتز به کشش پوست متقاضی وابسته است. عواملی مانند سن متقاضی، اندازه پروتز و کشسانی پوست در تعیین محل قرارگیری ایمپلنت تاثیر دارند. در حالت کلی پروتز در زیر بافت یا زیر عضله قرار می‌گیرد.

لایه خارجی ایمپلنت‌ها با پوشش سیلیکونی پوشیده شده و درون آن نیز حاوی ترکیبات سیلیکونی یا سالین است. انتخاب پروتز‌های سیلیکونی بهتر است؛ زیرا ظاهر سینه بعد از عمل بسیار طبیعی خواهد بود.

ایمپلنت‌های سینه دارای دو شکل گرد یا اشکی هستند که مدل مناسب با توجه به آناتومی بدن متقاضی و نظر جراح انتخاب می‌شود. برای جایگذاری پروتز باید برشی در ناحیه زیر سینه یا بغل ایجاد شود. رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی به‌محض ورود به اتاق ریکاوری الزامی است. اهمیت این دوره به اندازه مهارت جراح است. تنها با اجرای تمام دستورات جراح می‌توانید احتمال بروز عوارض را به حداقل برسانید.

تست پروتز سینه

اقدامات لازم قبل از پروتز سینه

  • انجام آزمایشات تشخیصی و عکس‌برداری برای تایید سلامت جسمی و روانی متقاضی الزامی است.
  • انتخاب برند و اندازه پروتز باید با توجه به نظر پزشک انجام شود.
  • حدود ۸ ساعت قبل از عمل از مصرف هر نوع ماده غذایی اجتناب کنید.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خاص برای پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از اختلال دارویی در حین عمل و دوران نقاهت باید لیست کاملی از دارو‌های خود را در اختیار پزشک قرار دهند.
  • فراموش نکنید برای برداشت یا تعویض پروتز‌ها انجام جراحی مجدد الزامی است. اغلب متقاضیان مجبور هستند در بازه زمانی ۱۰ ساله برای تعویض پروتز عمل مجدد انجام دهند.
  • اگر بعد از عمل درد شدید و غیرقابل‌تحمل در سینه احساس کردید به آن بی‌توجه نباشید و با پزشک خود در تماس باشید. 
  • هیچ فشاری نباید به بازو‌ها و سینه وارد کنید. ممکن است در اثر فشار با عارضه انقباض کپسولی درگیر شوید. این عارضه علاوه بر بدشکلی سینه‌ها سبب ایجاد مشکلاتی خواهد شد که با جراحی مجدد نیز برطرف نمی‌شوند. 

دوران نقاهت

اغلب افرادی که عمل ایمپلنت سینه روی آن‌ها انجام می‌شود همان روز عمل یا یک روز بعد با نظر پزشک از بیمارستان مرخص می‌شوند. اما جراح تا یک هفته بعد از عمل اجازه فعالیت‌هایی مانند رانندگی را صادر نمی‌کند. ۷۲ ساعت بعد از عمل به استراحت مطلق نیاز دارید. بهتر است در این دوره برای انجام فعالیت‌های عادی زندگی از یک پرستار یا اعضای خانواده خود کمک بگیرید. ممکن است در این مدت بدن شما به دارو‌های بیهوشی واکنش نشان دهد.

طی ۷۲ ساعت بعد از عمل برای جلوگیری از لخته شدن خون باید به‌آرامی راه بروید. انجام هر فعالیت سنگین در این دوران ممنوع است. هرگز از بازو‌های خود کار نکشید. با کاهش تاثیر دارو‌های بیهوشی ممکن است درد بیشتری احساس کنید. پزشک برای کنترل این درد دارو‌های مسکن تجویز خواهد کرد. حتما دارو‌ها را به‌موقع مصرف کنید. به یاد داشته باشید برای محو شدن محل برش به دوره‌ای بین ۱۵ تا ۲۰ ماه زمان نیازمند خواهید بود.

اغلب افراد پس از پروتز از درد قفسه سینه شکایت می‌کنند. این درد در روز‌های اول بعد از عمل کاملا طبیعی است. ممکن است با حرکت دادن دست‌ها درد شدیدتر شود. برای کنترل درد بهتر است انجام فعالیت‌های سنگین را تا بهبودی کامل به تعویق بیاندازید و دستورالعمل مراقبتی را کاملا رعایت کنید.

بی‌حسی، احساس ضعف در سینه، حس ناخوشایند ناشی از وجود جسم خارجی در بدن و تورم در روز‌های اول بعد از عمل کاملا طبیعی است. اما اگر درد‌ها طولانی شد یا پس از مدتی شاهد کاهش تورم و رفع بی‌حسی سینه‌ها نبودید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

مشاوره در مورد پروتز سینه

مراقبت‌های عمومی

  • حدود دو هفته بعد از عمل از مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون، استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • مصرف مایعات را افزایش داده و سعی کنید نمک را تا بهبودی کامل از برنامه حذف کرده یا مقدار مصرف را کاهش دهید.
  • مصرف سبزیجات تازه و میوه‌های حاوی ویتامین ث را در برنامه غذایی قرار دهید. این مواد در کاهش دوره نقاهت و تسریع بهبودی زخم‌ها مؤثر هستند.
  • تا بهبودی کامل هیچ دارو یا مکملی را خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

دستورالعمل مراقبتی بعد از پروتز سینه

جراحی پروتز سینه یک روش تهاجمی است و از طریق برش و بخیه انجام می‌شود. حالت‌هایی مانند درد، تورم و بی‌حسی سینه بعد از عمل کاملا طبیعی است. اما رعایت برخی نکات در تسریع بهبودی، کاهش دوره نقاهت و پیشگیری از ابتلا به عوارض جراحی پروتز سینه مؤثر است. این موارد عبارتند از:

هفته اول

احساس درد، تورم و کبودی از علائم طبیعی این دوره است. ترشح مایعات از محل زخم‌ها نیز در برخی متقاضیان رخ می‌دهد که کاملا طبیعی است. بهتر است در این دوره بر مصرف دارو‌های مسکن و ضدالتهاب متمرکز شوید. هیچ فعالیت سنگینی انجام نداده و بازو‌ی خود را حرکت ندهید.

برای کاهش تورم و درد می‌توانید از کمپرس یخ کمک بگیرید. اما کمپرس سرد را مستقیما روی پوست قرار ندهید. در این دوره استفاده از کمپرس گرم ممنوع است. باید از مصرف دارو‌هایی رقیق‌کننده خون و آسپرین در این دوره خودداری کنید.

نباید در این دوره روی شکم یا کمر بخوابید. اگر نشسته خوابیدن برای شما سخت است با استفاده از بالش زاویه‌ای به کمر بخوابید. اما باید سینه، سر و کمر بالاتر از سایر قسمت‌های بدن باشند. با استفاده از بالش در دو طرف بدن خود حائل ایجاد کنید. این حالت مانع از چرخیدن به طرفین در حین خواب می‌شود.

انجام هر نوع فعالیت ورزشی در هفته اول ممنوع است.

هفته دوم

در این هفته درد و تورم کاهش چشمگیری خواهد داشت. وجود پروتز در سینه برای شما عادی‌تر شده و ممکن است ضرورتی برای مصرف دارو‌های مسکن وجود نداشته باشد. البته فراموش نکنید انجام هر نوع فعالیت تشدید‌کننده فشار خون در این هفته ممنوع است. این فعالیت‌ها فشار زیادی به سینه و پروتز‌ها وارد کرده و ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

قبل و بعد از جراحی پروتز سینه

هفته سوم

اغلب متقاضیان در هفته سوم نیازی به استفاده از دارو‌های مسکن برای کاهش درد ندارند. تورم نیز تقریبا از بین رفته است. پزشک در این هفته اجازه انجام برخی فعالیت‌های عادی روزمره را صادر می‌کند. خانم‌های شاغل می‌توانند با اتمام هفته دوم دوباره به محیط کار برگردند. اما باید انجام فعالیت‌هایی که فشار زیادی به سینه وارد می‌کند را در این دوره فراموش کنند.

می‌توانید ۳۰ دقیقه پیاده‌روی آرام را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

هفته چهارم

با گذشت سه هفته از عمل، اعصاب مجددا فعال شده و بی‌حسی ناحیه سینه تقریبا از بین می‌رود. ممکن است با احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه پستان مواجه شوید. این حالت کاملا طبیعی است و اگر دردی احساس نمی‌کنید، بهتر است مصرف دارو‌های مسکن را قطع کنید.

افرادی که حالت سوزن سوزن شدن سینه برای آنها غیرقابل‌تحمل است حتما با پزشک تماس گرفته و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند. در اغلب افراد تا پایان هفته چهارم بخیه‌ها نیز کشیده شده‌اند. برای انجام فعالیت‌های سنگین بدنی در این هفته حتما با پزشک مشورت کنید.

با اینکه می‌توانید اغلب فعالیت‌های عادی خود را انجام دهید، بهتر است تمرینات ورزشی را تا اطمینان از تثبیت پروتز و بهبودی کامل به تأخیر بیاندازید. در این دوره نباید هیچ فشاری به بالاتنه، ‌شانه‌ها، شکم و بازو‌ها وارد کند.

هفته پنجم تا هفتم

در این دوره به دلیل کاهش چشمگیر درد نیازی به مصرف دارو‌های مسکن وجود ندارد. تورم نیز کاملا برطرف شده و برای انجام فعالیت‌های روزمره آزادی عمل بیشتری خواهید داشت. اسکار ناشی از جراحی نیز نسبتا بهبود پیدا کرده است. بدن کاملا به پروتز‌ها عادت کرده و گرفتگی و در قفسه نیز برطرف شده است.

در انتهای هفته هفتم برای انجام فعالیت‌های ورزشی محدودیتی ندارید. اما باید فعالیت خود را با حرکات نرم و بدون وزنه آغاز کنید. به دلیل تفاوت‌های فیزیولوژیکی بدن افراد مختلف بهتر است قبل از انجام هر فعالیت نسبتا سنگین با پزشک خود مشورت کنید.

توصیه جدی برای انجام فعالیت‌های ورزشی بعد از پروتز سینه این است که استفاده از سوتین‌های ورزشی و محکم را در اولویت قرار دهید. بدون استفاده از این سوتین‌ها سینه‌های شما افتاده و بدحالت خواهد شد.

قبل و بعد از جراحی پروتز سینه

فعالیت‌های ممنوعه بعد از پروتز سینه

  • حدود شش هفته از خوابیدن به پهلو یا روی شکم خودداری کنید.
  • پرش، دویدن یا فعالیت‌های فیزیکی سنگین به دلیل افزایش احتمال پارگی زخم‌ها ممنوع است.
  • تا بهبودی کامل هیچ فشاری به سینه و بازو‌ها وارد نکنید.
  • در هفته اول بعد از عمل از خوابیدن در وان یا حمام طولانی خودداری کنید.
  • ۵ روز بعد از عمل از خیس یا مرطوب شدن زخم‌ها جلوگیری کنید. استفاده از پانسمان ضد آب را فراموش نکنید.

راهکار‌های ساده برای جلوگیری از افتادگی سینه

پروتز سینه سبب توقف روند پیری و افتادگی پستان‌ها نمی‌شود. ممکن است با انجام این جراحی حدود ۱۰ تا ۱۵ سال جوان‌تر برسید اما برای حفظ سلامت سینه‌ها رعایت برخی نکات اهمیت دارد.

  • استفاده از سینه بند محکم را فراموش نکنید : باید بدانید که بعد از پروتز، سینه‌های شما به مراقبت بیشتری نیاز دارند. استفاده از سوتین‌های محکم برای بالا نگه داشتن سینه‌ها الزامی است. اهمیت این موضوع هنگام انجام فعالیت‌های عادی روزانه و کار بیشتر است. استفاده مداوم از این سوتین‌ها سبب تقویت و سفت شدن بافت پیوندی شده و به‌مرور مشکل افتادگی سینه‌ها برطرف خواهد شد.
  • وزن خود را در حالت نرمال نگه دارید : افزایش یا کاهش بیش‌ازحد وزن بر سینه‌ها تاثیر منفی دارد. این حالت می‌تواند سینه‌های شما را افتاده و آویزان نشان دهد. با پیروی از یک برنامه منظم ورزشی و پیاده‌روی روزانه علاوه بر تثبیت وزن از افتادگی سینه‌ها نیز جلوگیری خواهید کرد.
  • به‌صورت منظم ورزش کنید : اغلب افرادی که پروتز سینه انجام داده‌اند، بیش از سایر بانوان در معرض خطر افتادگی و شل شدن سینه‌ها هستند. متخصصان توصیه می‌کنند برای حفظ سلامتی و تناسب اندام خود روزانه ۲۰ دقیقه را به انجام فعالیت‌های ورزشی اختصاص دهید. انجام حرکات هدفمند برای تقویت بافت سینه را فراموش نکنید. البته برای آغاز فعالیت‌های ورزشی حتما با پزشک خود مشورت کرده و فشار زیادی به شانه، کمر، شکم و سینه‌ها وارد نکنید.
  • به اندازه کافی آب بنوشید : مصرف مقدار کافی آب علاوه بر هیدراته نگه داشتن بر در شادابی و جوانی پوست موثر است. آب سبب حفظ خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود. بهتر روزانه حداقل ۸ لیوان آب یا آبمیوه‌های طبیعی فاقد شکر بنوشید. سعی کنید مصرف هر نوع نوشیدنی‌های انرژی‌زا، نوشابه یا مایعات حاوی قند مصنوعی را از برنامه خود حذف کنید.
  • برنامه غذایی سالمی داشته باشید : مصرف مواد طبیعی غنی از آنتی اکسیدان، مواد معدنی و ویتامین در جلوگیری از افتادگی سینه موثر است. باید در برنامه خود مصرف سبزیجات تازه، سالاد، آجیل، میوه، کربوهیدرات و پروتئین را در اولویت قرار دهید. بهتر است با دستور پزشک از مکمل‌های کلاژن‌ساز برای شادابی و سلامتی پوست کمک بگیرید. یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ث و E در شادابی پوست و جلوگیری از افتادگی سینه‌ها مفید است.

قبل و بعد از پروتز سینه

بعد از پروتز سینه چه چیز‌هایی بخوریم؟

مصرف آب و نوشیدنی‌های سالم را افزایش دهید. مصرف سبزیجات، کربوهیدرات، پروتئین، میوه و ویتامین را در برنامه قرار دهید. می‌توانید با دستور پزشک از مکمل‌های حاوی ویتامین ث و E استفاده کنید.

بهترین روش برای خوابیدن بعد از ایمپلنت سینه چیست؟

خوابیدن روی شکم یا کمر ممنوع است. بهتر است در هفته اول به حالت نشسته بخوابید.

بعد از پروتز سینه می‌توان حمام کرد؟

حدود ۵ روز بعد از عمل حمام طولانی یا خوابیدن در وان ممنوع است. می‌توانید با استفاده از یک اسفنج نم‌دار بدن خود را تمیز کنید. فراموش نکنید از تماس مستقیم آب با زخم‌ها خودداری کنید. این حالت احتمال عفونت زخم‌ها را افزایش می‌دهد.

چه زمانی انجام فعالیت‌های عادی امکان‌پذیر است؟

حدود دو ماه بعد از پروتز سینه می‌توانید فعالیت‌های روزانه و کاری خود را به‌راحتی انجام دهید. اما برای آغاز فعالیت‌های ورزشی باید با پزشک خود مشورت کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین رضایت کاربران / 5. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید.

مشاوره فوری خدمات زیبایی

مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با مشاورین خانه سفید

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا