
به جرات توان گفت که یکی از اساسی ترین اندام های داخلی بدن، عضو قلب است که بر روی سایر اندام های داخلی بدن تاثیر مستقیم می گذارد. همانطور که می دانید قلب وظیفه خون رسانی به سایر اندام های بدن را بر عهده دارد و این کار را با پمپاژ خون انجام می دهد؛ بنابراین هرگونه اختلال در روند کارکرد قلب می تواند عملکرد سایر اندام ها را نیز با مشکل روبرو کند تا جایی که گاهی گفته می شود.
عملکرد صحیح مغز نیز تحت تاثیر اجرای خون رسانی صحیح قلب قرار می گیرد. طبیعتا درمان بیماری های که به قلب مرتبط است در حیطه کاری متخصص قلب و عروق قرار می گیرد حال در ادامه قصد داریم به طور کامل تر به ویژگی های متخصص قلب و عروق خوب بپردازیم پس تا انتها با ما همراه شوید.
وظایف متخصص قلب و عروق
درمان هرگونه نارسایی در روند کارکرد قلب بر عهده پزشک متخصص قلب و عروق است و از آنجاییکه نارسایی های قلب ممکن است خطرناک واقع شود، بهتر است که درمان را با یک پزشک متخصص خوب و کاربلد شروع کنید. توجه داشته باشید که پزشک متخصص قلب و عروق تنها ویزیت بیماران قلبی را انجام می دهد و روند درمان آن ها را پیگیری می کند اما در صورتیکه به هر دلیلی نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد، این کار به جراح قلب ارجاع داده می شود.
شروع روند درمان بیماری توسط پزشک متخصص قلب و عروق پس از انجام آزمایش ها و تست های مربوطه انجام می گیرد. البته پزشک قطعا بر اساس تجربیات پیشین خود توانایی حدس بیماری و اختلالات موجود را دارد اما علم پزشکی حکم می کند که درمان اصلی بیماری های قلبی پس از انجام آزمایشات مربوطه انجام گیرد. گاهی بیان حدس پزشک پیش از مشخص شدن قطعی نوع بیماری، موجب افزایش استرس بیمار می شود که این استرس خود می تواند زمینه ساز ناراحتی های قلبی بیشتر می شود.
تشکیل پرونده های پزشکی توسط متخصص قلب و عروق
همانطور که گفتیم شروع روند اصلی درمان بیماری های قلبی با انجام آزمایشات و تست های قلبی انجام می گیرد؛ حال پس از انجام این آزمایشات و شروع به درمان، تمامی مراحل درمان بیماری در پرونده پزشکی او ثبت می گردد. موارد ثبت شده در پرونده پزشکی عبارتند: از روش درمانی، طول درمان، نتیجه معایناتی که به صورت فیزیکی انجام گرفته، وضعیت فعلی بیمار و غیره .
حال شاید این سوال پیش بیاید که ضرورت تشکیل پرونده پزشکی چیست؟ ضرورت این کار را زمانی احساس می کنید که قصد داشته باشید پزشک معالج خود را تغییر دهید و یا اینکه پزشک متخصص بخواهد با متخصص دیگر مشورت بگیرد. در این صورت است که پزشک جدید با توجه به اطلاعات موجود در پرونده پزشکی بیمار می تواند به اطلاعات کامل و جامعی از روند درمان پیشین بیمار دسترسی داشته باشد و با توجه به این اطلاعات نسبت به درمان آتی اقدام کند.
گاهی دیده می شود که پزشک بر اساس نتایج تست های قلبی و آزمایشات تصمیم به تغییر در روش درمانی می کند؛ در این مواقع لازم است که تمام دستورالعمل های توصیه ای پزشک متخصص با دقت انجام گیرد. معمولا متخصص قلب و عروق خوب به دنبال درمان بیماری بدون عمل جراحی است. در واقع بهترین روش درمانی، درمان با تغییر سبک زندگی و یا مصرف دارو است که در این حالت عمل جراحی به آخرین گزینه پیشنهادی پزشک تبدیل خواهد شد.
چه مواقعی باید به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟
چندین دلیل برای مراجعه به پزشک قلب و عروق وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
- تنگی نفس : یکی از نشانه های بیماری های قلبی، تنگی نفس در حالت های معمول و یا غیر معمولی در فعالیت های روزانه است. گاهی تنگی نفس های غیر ارادی در حالت کار و یا در حالت خوابیده می تواند نشانه هایی از وجود نارسایی قلبی باشد که بهتر است در اولین فرصت به متخصص قلب و عروق خوب مراجعه شود.
- مشکل در قفسه سینه : گاهی احساس ناراحتی در قفسه سینه می تواند به عنوان نشانه ای از مشکلات قلبی شناخته شود. در واقع در صورتیکه سرخرگ در قلب عملکرد صحیحی نداشته باشد خود را با احساس ناراحتی در جناق سینه نشان خواهد داد.
- احساس خستگی مفرط : اگر بیماران قلبی را از نزدیک دیده باشید حتما متوجه احساس خستگی زودرس در آن ها شده اید. در واقع دلیل اصلی این امر، اکسیژن رسانی ناکافی به اندام های داخلی بدن است. در صورتیکه قلب نتواند به درستی اکسیژن رسانی را به اندام های داخلی انجام دهد، بدن به سرعت زیادی دچار خستگی می شود که با مراجعه به پزشک می توان علت بیماری و راه درمان را تشخیص داد.
- تپش قلب بیش از حد : علت های مختلفی برای تپش قلب عنوان شده است که از جمله آن ها می توان به اضطراب و استرس بیش از حد و یا حتی بیماری های ارثی اشاره کرد. تپش قلب یک حس بسیار ناخوشایندی را القا می کند که برای درمان آن باید به متخصص قلب و عروق خوب مراجعه نمود.
- سرگیجه : سرگیجه به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد که از جمله این دلایل می توان به بیماری های قلبی، فشار های روانی، کمبود خون و غیره اشاره کرد اما در صورتیکه به یکباره دچار سرگیجه طولانی مدت شدید حتما با مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق از سلامت قلب خود مطمئن شوید.
- وجود سرد : یکی از دلایل بروز عرق سرد در افراد نارسایی در قلب است اما این تنها دلیل نیست به همین دلیل در صورت مشاهده چنین علائمی نباید سر خود به درمان پرداخت بلکه با مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق و انجام تست های مختلف، سلامت قلب مورد بررسی قرار می گیرد.
امروزه به دلیل تغذیه نامناسب و همچنین فشار های روانی ناشی از عوامل مختلف، آمار بیماری قلبی افزایش پیدا کرده است. نارسایی های قلبی موجب عدم پمپاژ صحیح خون توسط قلب و همچنین عدم اکسیژن رسانی کافی به اندام ها می شود که همین موضوع خود عملکرد نادرست اندام های داخلی بدن را به دنبال دارد. درمان تمامی بیماری های مرتبط با نارسایی قلب به متخصص قلب و عروق برمی گردد بنابراین در انتخاب پزشک متخصص خوب، توجه کافی را داشته باشید.