جراحی زیبایی

ماستوپکسی چیست ؟ | ماندگاری، مراحل، عوارض و هزینه

()

سینه‌های زنان به دلیل جاذبه زمین، افزایش سن، دوران بارداری و شیردهی به مرور قوام خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح آویزان و شل می‌شود. اما نگران این اتفاق نباشید، زیرا راهکارهای اصلاحی وجود دارند که به راحتی افتادگی و شلی سینه‌های شما را رفع می‌کنند.

عمل جراحی ماستو پکسی یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین عمل‌های جراحی است که با کمترین عوارض جانبی فرم سینه‌ها را بهبود می‌بخشد. جراحی لیفت سینه علاوه بر بالا کشیدن سینه‌های شما، اعتماد به نفس شما را نیز افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که سبک جدیدی از زندگی را در ادامه عمر خود تجربه کنید.

اگر قصد دارید فرم سینه‌های آویزان خود را که ناشی از عوامل طبیعی اجتناب‌ناپذیر زندگی است، اصلاح کنید به شما توصیه می‌کنیم قدمی محکم بردارید و یک جراح پلاستیک باتجربه و ماهر را برای انجام عمل خود انتخاب کنید.

فراموش نکنید که هر چقدر اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید، می‌توانید با اطمینان خاطر بیشتری تصمیم‌ بگیرید. در ادامه همراه ما باشید تا تمامی جوانب این عمل جراحی حساس را بررسی کنیم.

جراحی ماستوپکسی (لیفت سینه) چیست؟

اصطلاح ماستو پکسی نام پزشکی جراحی لیفت سینه است. در این روش، جراح پلاستیک سینه‌هایی که به شکل افتاده و آویزان هستند را به سمت بالا می‌کشد و فرم سینه‌ها را اصلاح می‌کند. در عمل ماستوپکسی ظاهر سینه‌ها به شکلی سفت‌تر و گردتر درمی‌آید.

همچنین در برخی موارد جراح اندازه هاله قهوه‌ای رنگ دور نوک سینه را نیز اصلاح می‌کند و پوست اضافی سینه را برمی‌دارد. این نوع جراحی باعث بزرگ‌تر و کوچک‌تر شدن سینه‌ها نمی‌شود، بلکه فقط فرم آن‌ها را تغییر می‌دهد.

اگر قصد دارید که سینه‌های خود را بزرگ‌تر کنید، بهتر است این جراحی را همراه با جراحی‌های کاشت پروتز سینه انجام دهید. به ترکیب عمل ماستوپکسی با لیفت سینه، پروتز پکسی می‌گویند که در آن علاوه بر لیفت سینه‌ها، پروتز نیز کاشته می‌شود.

لیفت سینه

 6 عامل مهم که باعث افتادگی سینه‌ها می‌شود

این یک واقعیت است که سینه‌ها در طول زمان تغییر بسیار زیادی می‌کنند و رفته رفته شادابی و جوانی خود را از دست می‌دهند. عوامل بسیاری می‌تواند باعث تغییر فرم سینه‌ها شود، این عوامل عبارتند از:

  • بارداری‌های متعدد (در دوران بارداری، نوارهای بافتی که سینه‌ها را بالا نگه می‌دارند، ممکن است تغییر کند. این اتفاق زمانی که سینه‌ها پرتر و سنگین‌تر می‌شوند، می‌افتد. درواقع کشش‌ها باعث افتادگی سینه بعد از بارداری می‌شود و این موضوع اصلا ربطی به شیر دادن به نوزاد ندارد.)
  • شیر دادن،
  • نوسانات شدید وزنی (تغییر وزن می‌تواند باعث کشیدگی پوست سینه شود، همچنین می‌تواند باعث شود که پوست سینه حالت ارتجاعی کمتری داشته باشد. کاهش وزن‌های شدید و قابل توجه، یکی از مهم‌ترین عوامل افتادگی سینه است).
  • افزایش سن،
  • جاذبه زمین (با گذشت زمان، گرانش باعث کشیدگی و افتادگی رباط‌های سینه می‌شود).
  • عوامل ژنتیکی.

این عوامل بخش طبیعی زندگی بسیاری از زنان است و برخی از آن‌ها اجتناب‌ناپذیر هستند. عمل جراحی لیفت سینه این امکان را فراهم می‌کند که فرم سینه‌ها را بازیابی کنیم.

جراحی ماستوپکسی چگونه انجام می‌شود؟

معمولا جراحان از تکنیک‌های مختلفی برای انجام عمل جراحی لیفت سینه استفاده می‌کنند. انتخاب این تکنیک‌ها بستگی به اندازه، شکل سینه‌ها، میزان لیفت و انتظار شما دارد، اما به طور کلی جراحی می‌تواند شامل مراحل زیر باشد:

  • جراح در وضعیت ایستاده سینه‌های شما را علامت‌گذاری می‌کند تا وضعیت جدید نوک سینه‌های بالا رفته را تعیین کند.
  • بیهوشی کامل یا جنرال توسط تیم بیهوشی انجام می گیرد.
  • جراح یک برش در اطراف آرئول ایجاد می‌کند. این بریدگی معمولا به سمت جلوی سینه، از پایین هاله تا ناحیه چین کشیده می‌شود.
  • جراح سینه‌های شما را بلند کرده و تغییرات لازم را اعمال می‌کند. پس از آن جراح آرئول‌ها را در موقعیتی صحیح قرار می‌دهد. در برخی موارد ممکن است جراح اندازه آرئول‌ها را کاهش دهد.
  • در این مرحله جراح پوست اضافی را برمی‌دارد، تا ظاهری سفت‌تر به سینه بدهد.
  • در نهایت جراح برش‌ها را با بخیه، چسب‌های پوستی یا نوار جراحی می‌بندد. جراحان معمولا سعی می‌کنند، برش‌ها را در قسمت‌هایی از سینه قرار دهند که کمتر قابل مشاهده باشد.

تکنیک‌های ایجاد برش در جراحی ماستوپکسی

معمولا پزشکان برای ایجاد برش، برداشتن پوست سینه و تغییر شکل بافت سینه از تکنیک‌های متنوعی استفاده می‌کنند. تکنیک خاصی که جراح شما انتخاب می‌کند، محل بریدگی‌ها و اسکارها را تعیین می‌کند. مهم‌ترین تکنیک‌های برش به شرح زیر است:

  • اطراف آرئول‌ها : این برش‌ها معمولا در ناحیه تیره‌ اطراف نوک سینه‌ ایجاد می‌شود. جای زخم و بریدگی‌ها در این روش معمولا بسیار کمتر قابل مشاهده هستند.
  • برش‌ها از آرئول‌ها به سمت پایین ایجاد می‌شود و تا چین زیر سینه ادامه پیدا می‌کند.
  • در تکنیک دیگر برش‌ها در هلال زیر سینه ایجاد می‌شود و به صورت افقی در امتداد چین‌های سینه پیش می‌رود.

در برخی افراد ممکن است جراح، بخیه‌هایی را در عمق سینه ایجاد کند تا بافت سینه را به شکلی درست تغییر شکل دهد؛ همچنین ممکن است از بخیه‌ها برای کاهش اندازه آرئول استفاده کند. جراحان پوست اضافی سینه را برمی‌دارند و نوک سینه‌ها را در موقعیتی درست قرار می‌دهند.

مراحل لیفت سینه

کاندید مناسب جراحی

عمل جراحی لیفت سینه برای کسانی که دارای شرایط زیر هستند، توصیه می‌شود:

  • کسانی که دارای سینه‌های آویزان هستند، سینه‌ها شکل و حجم خود را از دست داده‌اند و صاف‌تر و درازتر به نظر می‌رسند.
  • زمانی که نوک سینه‌ها زیر چین‌های سینه قرار می‌گیرد.
  • نوک سینه‌ها و آرئول به سمت پایین قرار بگیرد.
  • آرئو‌ل‌ها به تناسب سینه‌ها کشیده شده باشند.
  • یکی از سینه‌ها پایین‌تر از سینه دیگر قرار گرفته باشد.
  • سینه‌ها با یکدیکر تقارن نداشته باشند.

قبل از انجام عمل جراحی ماستوپکسی چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟

عمل جراحی لیفت سینه با اینکه نتایج فوق‌العاده‌ای را به همراه دارد، اما معمولا به تمامی افرادی که دچار افتادگی سینه هستند، توصیه نمی‌شود. همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، بارداری باعث تغییر فرم سینه‌ها می‌شود، به همین دلیل اگر قصد دارید در آینده باردار شوید، توصیه می‌کنیم این عمل را انجام ندهید؛ زیرا تغییرات سینه شما تحت تاثیر بارداری قرار می‌گیرد و ممکن است که تمام زحماتی که کشیده‌اید هدر رود.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در افتادگی سینه‌ها دوران شیردهی است. در این دوران سینه‌ها به شدت سنگین می‌شوند و به سمت پایین کشیده می‌شود؛ همچنین این عمل ممکن است تولید شیر را با مشکلاتی همراه کند. اگر قصد دارید این جراحی را انجام دهید، بهتر است بعد از بارداری و دوران شیردهی اقدام کنید.

در نظر داشته باشید که لیفت سینه را می‌توان روی هر سینه‌ای با هر اندازه‌ای انجام داد، اما آن‌هایی که سینه‌های کوچک‌تری دارند معمولا نتایج بهتر و طولانی‌تری را تجربه می‌کنند. سینه‌های بزرگتر سنگین هستند و احتمال افتادگی مجدد برای آن‌ها وجود دارد.

جابجایی نوک سینه

توصیه های قبل از جراحی

این عمل جراحی هم مانند هر عمل جراحی دیگری، نیازمند مراقبت‌هایی است که باید قبل از عمل جراحی لیفت سینه، آن‌ها را در نظر گرفت و با دقت انجام داد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • در ابتدا پزشکی مطمئن و کاربلد را انتخاب کنید، شما می‌توایند با مشورت گرفتن از بیماران قبلی پزشک اطلاعات مفیدی را درباره کار و تجربه متخصص به دست آورید. بعد از انتخاب جراح مورد نظر قرار ملاقاتی را ترتیب دهید و مشورت‌های لازم را انجام دهید.
  • پزشک ممکن است از شما بخواهد که سابقه پزشکی خود را مرور کنید. برای پاسخ دادن به سوالاتی که درباره شرایط پزشکی فعلی و گذشته شما می‌پرسد، آماده باشید. احتمالا پزشک در رابطه با اینکه آیا در خانواده سابقه سرطان سینه داشته‌اید یا نه سوال می‌پرسد.
  • جراح سینه‌های شما را معاینه فیزیکی می‌کند تا بتواند به درستی از میان گزینه‌های درمان، بهترین درمان را متناسب با شرایط بدنی شما انتخاب کند. جراح کیفیت رنگ پوست شما را نیز در نظر می‌گیرد، چون پوست‌هایی که دارای تناژ خوبی هستند، سینه‌ها را بعد از عمل در وضعیت بهتری قرار می‌دهد.
  • برای بررسی دقیق‌تر سینه‌ها لازم است که آزمایش‌ها و عکسبرداری‌های زیادی را انجام دهید. بهتر است برای انجام این موارد به کلینیک‌ها و آزمایشگاه‌های معتبر مراجعه کنید و نتایج آزمایشات را در اختیار پزشک قرار دهید.
  • به صورت دقیق برای پزشک شرح دهید که از عمل جراحی لیفت سینه چه انتظاراتی دارید و توقع دارید که سینه‌هایتان شامل چه تغییراتی شود. از پزشک بخواهید که عوارض احتمالی این جراحی حساس را به صورت کامل برای شما توضیح دهد و کاملا مطمئن شوید که در صورت بروز این عوارض چه احساسی خواهید داشت.

با رعایت نکات زیر عوارض احتمالی عمل جراحی ماستوپکسی را کاهش دهید

شما می‌توانید با رعایت برخی موارد ساده، خطر عوارض احتمالی را به شدت کاهش دهید. این موارد عبارتند از:

  • برای ماموگرافی برنامه‌ریزی کنید: جراح از شما می‌خواهد قبل از عمل، ماموگرافی انجام دهید و سلامت سینه‌ها را بررسی کنید. این آزمایش به تیم پزشکی شما این امکان را می‌دهد که به راحتی بافت سینه را بررسی کنند و بهترین تصمیم را درباره نحوه عمل بگیرند. همچنین انجام این آزمایش به شما کمک می‌کند که در آینده با ماموگرافی‌های بعدی تغییرات ایجاد شده در بافت سینه را به خوبی مشاهده کنید.
  • سیگار کشیدن را متوقف کنید: سیگار باعث کند شدن جریان خون در پوست می‌شود، به همین دلیل به شدت روی روند بهبودی تاثیر می‌گذارد و آن را کند می‌کند. اگر سیگار می‌کشید، 14 روز قبل از جراحی بهتر است که آن را ترک کنید، تا زودتر بتوانید سلامتی خود را به دست آورید.
  • از مصرف برخی داروها خودداری کنید: بهتر است قبل از عمل مصرف داروهای آسپرین، ضدالتهابی و مکمل‌های گیاهی را قطع کنید؛ زیرا این داروها ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهند.
  • در طول بهبودی از اطرافیان خود کمک بگیرید: طوری برنامه‌ریزی کنید که بعد از عمل شخصی به صورت دائمی در کنار شما حضور داشته باشد و تا زمانی که کاملا به شراط عادی برمی‌گردید در کنار شما باشد. از او بخواهید که در انجام کارهای روزانه به شما کمک کند.
  • حفظ وزن مناسب: اگر دچار اضافه وزن هستید، بهتر است یک رژیم مناسب را در نظر بگیرید تا اندکی وزن خود را پایین بیاورید. وزن مناسب به روند بهبودی شما بسیار کمک می‌کند.

عوارض جراحی ماستوپکسی

عمل جراحی لیفت سینه، مانند هر عمل دیگری از عوارض متعددی برخوردار است، در ادامه شایع‌ترین عوارض احتمالی را بررسی می‌کنیم:

  • جای زخم : متاسفانه جای زخم‌ها به صورت دائمی هستند، اما بعد از یکی دو سال به قدری کم رنگ می‌شوند که به سختی قابل رویت خواهند بود. زخم‌های ناشی از لیفت سینه را می‌توان با سوتین و در هنگام شنا با مایو پنهان کرد. خیلی به ندرت پیش می‌آید که زخم‌ها عمیق و ضخیم باشند.
  • تغییر در احساس نوک سینه‌ها : ممکن است در ناحیه نوک سینه‌ها دچار بی‌حسی شوید. معمولا احساس بی‌حسی بعد از یک تا دو هفته از بین می‌رود و فرد به شرایط عادی باز می‌گردد، اما در برخی موارد ممکن است این بی‌حسی به صورت دائمی اتفاق بیفتد.
  • شکل و اندازه ناهموار سینه‌ها : این ناهمواری ممکن است در طول فرآیند بهبودی اتفاق بیفتد، به همین دلیل باید دستورالعمل‌های پزشکی را با دقت انجام دهید.
  • از دست دادن جزئی یا کلی نوک سینه‌ها یا آرئول : برخی مواقع ممکن است خون‌رسانی به نوک سینه‌ها یا هاله سینه‌ها متوقف شود. این اتفاق به بافت سینه آسیب می‌رساند و باعث از بین رفتن جزئی یا کلی نوک پستان یا آرئول می‌شود. این عارضه بسیار نادر است.
  • مشکلات مربوط به شیردهی : با اینکه بعد از عمل جراحی لیفت سینه امکان شیردهی وجود دارد، اما ممکن است تولید شیر دچار مشکل شود و بسیار کاهش پیدا کند.
  • ایجاد عفونت،
  • خونریزی در طول عمل،
  • جمع شدن خون یا مایع در سینه‌ها (در برخی موارد نیاز به تخلیه وجود دارد)،
  • لخته شدن خون،
  • ممکن است از نتایج جراحی راضی نباشید و نیاز داشته باشید که جراحی‌های دیگری را انجام دهید.
  • عوارض ناشی از بیهوشی مانند حالت تهوع، استفراغ یا مشکل در بیدار شدن از خواب،
  • آسیب به اعصاب، عروق خونی، ماهیچه‌ها یا اندام‌ها،
  • هماتوم (یک حفره خون در زیر پوست که ممکن است تخلیه شود).
  • درد یا تورمی که بیش از حد انتظار طول بکشد.
  • موج دار شدن یا تغییر رنگ پوست.

در صورت داشتن این علائم سریعا با پزشک تماس بگیرید:

در صورتی که عوارض زیر را مشاهده کردید، سریعا پزشک را در جریان بگذارید:

  • سینه‌ها قرمز شوند و در هنگام لمس احساس کنید که سینه‌ها داغ هستند.
  • تب بسیار بالا.
  • خون یا دیگر مایعات از محل برش‌ها تراوش کند.
  • احساس درد شدید که با دارو کاهش نمی‌یابد

توصیه های بعد از جراحی

بعد از انجام عمل، جراح سینه‌های شما را با یک گاز مخصوص می‌پوشاند و برای ثابت ماندن سینه‌ها به شما توصیه می‌کند که از سوتین‌های مخصوص استفاده کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است پزشک برای خارج کردن مایعات و خون، لوله‌هایی را در زیر پوست شما تعبیه کند.

این لوله‌ها موقتی هستند و چند روز بعد از انجام معاینات پزشکی برداشته می‌شوند. سینه‌ها حدود دو هفته کبود و متورم هستند، در این زمان بهتر است که از کمپرس آب سرد کمک بگیرید. احتمالا در اطراف برش‌ها احساس درد خواهید کرد، در این مدت زخم‌ها ملتهب و قرمز هستند.

پزشک برای کاهش احساس درد، برای شما مسکن‌های ضد دردی را تجویز می‌کند، بهتر است این مسکن‌ها را سروقت و طبق دستور پزشک مصرف کنید. توجه داشته باشید که بی‌حسی در نوک سینه‌ها، آرئول‌ها و پوست سینه ممکن است حدود 6 هفته طول بکشد. از پزشک خود بخواهید تمامی مواردی که باعث می‌شود، روند بهبودی تندتر شود را برایتان توضیح دهید تا بتوانید زودتر به شرایط عادی زندگی برگردید.

جراحی ماستو پکسی

مراقبت های بعد از جراحی

عمل جراحی لیفت سینه مانند هر عمل دیگری شما را با محدودیت‌هایی روبرو می‌کند، بهتر است برای حفظ سلامتی خود از انجام دادن کارهای زیر خودداری کنید:

  • داروهای ضد درد را سروقت مصرف کنید.
  • قرص‌های آنتی بیوتیک برای کاهش خطر عفونت تجویز شده‌اند، آن‌ها را سروقت استفاده کنید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید.
  • بهتر است ورزش، به خصوص فعالیت‌های ورزشی سنگین را بنا به نظر پزشک شروع کنید.
  • از انجام فعالیت‌هایی که باعث زور زدن و خم شدن می‌شود، دوری کنید.
  • به پشت یا پهلو بخوابید که به سینه‌ها فشار وارد نشود.
  • حداقل یک تا دو هفته بعد ز عمل جراحی لیفت سینه، از فعالیت جنسی خودداری کنید.
  • از پزشک خود بپرسید که چه زمانی می‌توانید فعالیت‌های روزانه را از سر بگیرید و تا قبل از آن زمان بهتر است فقط استراحت کنید.
  • نخ‌های بخیه احتمالا جذبی هستند، تا زمانی که خودشان جذب نشده‌اند و از بین نرفته‌اند از دستکاری آن‌ها خودداری کنید.
  • بازوهایتان را به بالای سرتان نیاورید و دست‌ها را طوری تکان ندهید که پوست سینه‌هایتان کش بیاید یا تکان بخورد.

هزینه عمل جراحی ماستوپکسی چقدر است ؟

همانطور که می‌دانید اکثر طرح‌های بیمه هزینه‌های جراحی زیبایی را پوشش نمی‌دهند و شما باید تمامی هزینه‌ها را خودتان پرداخت کنید.

معمولا عوامل مختلفی روی هزینه‌های عمل جراحی لیفت سینه تاثیر می‌گذارد، این عوامل عبارتند از:

  • تجربه و مهارت پزشک : معمولا جراحان پلاستیکی که از تجربه کافی برخوردارند، دستمزد زیادتری را دریافت می‌کنند. توجه داشته باشید که این جراحی، برخلاف اینکه بسیار ساده انجام می‌شود، از حساسیت قابل توجهی برخوردار است. بهتر است که برای انتخاب جراح قبل از در نظر گرفتن هزینه‌ها، مهارت جراح را اولویت قرار دهید.
  • مقدار لیفت : هرچقدر سینه‌های شما افتادگی بیشتری داشته باشد، پیچیدگی عمل بالا می‌رود و باعث می‌شود که عمل جراحی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. این شرایط ممکن است هزینه‌های پرداختی شما را افزایش دهد.
  • بیمارستان یا کلینیک : محلی که قرار است در آن عمل جراحی را انجام دهید، می‌تواند تعیین‌کننده هزینه‌های پرداختی شما باشد. بیمارستان‌ها معمولا به دلیل اینکه از تجهیزات و فضای بیشتری برخوردار هستند، هزینه‌ بیشتری را برای انجام عمل جراحی دریافت می‌کنند. این مقدار در کلینیک‌ها بسیار پایین‌تر است.
  • آزمایش‌های قبل و بعد از عمل : قبل و بعد از عمل برای تعیین وضعیت سلامتی عمومی و سینه‌ها لازم است که آزمایش‌ها و عکسبرداری‌های زیادی را انجام دهید.
  • داروها و باند‌های پانسمانی : خرید داروهای مسکن و آنتی بیوتیک و همچنین باند و سوتین‌های مخصوص از دیگر هزینه‌هایی است که باید در رابطه با عمل جراحی ماستوپکسی بپردازید.

جهت دریافت وقت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین رزرو وقت جراحی با مشاورین ما در تماس باشید :

  • ۰۲۱-۵۴۵۰۳ (خط ویژه)
  • ۰۲۱-۸۸۸۷۰۴۸۰ (خط مستقیم)
  • ۰۹۰۱۶۵۹۰۱۱۹ (مشاوره و ارسال عکس)

جراحی لیفت سینه

آیا عمل جراحی ماستوپکسی باعث تغییر سایز سینه‌های من می‌شود؟

لیفت سینه به تنهایی اندازه سینه‌های شما را تغییر نمی‌دهد، اما این روش اغلب با جراحی‌های دیگر ترکیب می‌شود و سینه‌ها در عمل‌های ترکیبی است که بزرگتر یا کوچک‌تر می‌شوند. اگر قصد دارید سایز سینه‌های خود را افزایش دهید، بهتر است عمل کاشت پروتز سینه را در نظر بگیرید.

ماندگاری عمل جراحی ماستوپکسی چقدر است؟

به طور کلی نتایج عمل جراحی لیفت سینه حدود 10 تا 15 سال ماندگاری دارد، اما مراقبت‌های شما به شدت می‌تواند روی ماندگاری نتایج تاثیرگذار باشد، مثلا ثابت نگه داشتن وزن یکی از مواردی است که باعث می‌شود فرم سینه‌های شما بعد از عمل لیفت سینه در طولانی مدت باقی بماند.

کاشت پروتز سینه با عمل جراحی ماستوپکسی چه تفاوتی دارد؟

عمل جراحی کاشت سینه بر ایجاد حجم و بزرگ کردن سینه‌ها به شکلی ایده‌آل تمرکز دارد، اما عمل جراحی لیفت سینه باعث از بین رفتن افتادگی و بالا آوردن سینه‌ها تمرکز دارد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین رضایت کاربران / 5. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید.

مشاوره فوری خدمات زیبایی

مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با مشاورین خانه سفید

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا