
ریش و سبیل برای بسیاری از آقایان نماد مردانگی و جذابیت است. داشتن ریش پرپشت آرزوی هر مردی است، اما گاهی این آرزو به دلایلی مثل وراثت، ژنتیک، بیماری و مشکلات هورمونی تحقق نمییابد.
در این مواقع کاشت ریش یکی از بهترین و مؤثرترین راهکارهای درمانی و ترمیمی است. البته در مواردی پزشک سعی میکند تا مشکل را به کمک داروهای تقویتکننده رشد مو برطرف کند، اما در نهایت آخرین و مؤثرترین راهکار عمل پیوند ریش است. از این طریق افراد میتوانند شاهد نتایج طبیعی و ماندگاری باشند. اما کاشت ریش هم مثل هر عمل جراحی دیگری دارای یکسری عوارض است، در ادامه به بررسی عوارض کاشت ریش میپردازیم.
معرفی اجمالی کاشت ریش
کاشت مو فقط مختص به سر و ابرو نیست، بلکه پزشک میتواند در صورت لزوم، برای افراد عمل پیوند ریش را نیز انجام دهد. نتیجه کاشت ریش کاملاً طبیعی و ماندگار است، بنابراین این روش درمانی و زیبایی هر روز به نسبت قبل پرطرفدار و محبوبتر میشود.
در واقع متقاضیان زیادی تمایل دارند تا به این روش ریش خود را پرپشتتر کنند. روشهای کاشت مو شامل روش FUE، FUT، SUT و… است. در تمامی این روشها پزشک متخصص تلاش میکند تا با صبر و حوصله و دقت فراوان گرافتهای مو را از بانک مو موردنظر استخراج کند و روی صورت بکارد.
معمولاً گرافتها از پشت سر مراجعهکننده برداشته میشوند، مگر در مواقعی که پشت سر فرد طاس باشد. در این صورت پزشک باید به دنبال یک بانک موی مناسب در بدن باشد. استخراج فولیکولهای سالم از بدن یا سر اهمیت زیادی دارد. هرچه کیفیت فولیکولها بهتر باشد نتایج نهایی موفقیتآمیزتر خواهد بود.
کاشت ریش راهحل خوبی برای ریشهای کمحجم و صورتهای بدون مو است. البته برای کاشت ریش فرد باید از نظر جسمی و روانی بررسی شود و در سلامت کامل باشد. از طرف دیگر گذراندن دوران بلوغ نیز برای انجام عمل پیوند مو واجب است.
نتایج کاشت ریش چگونه است؟
معمولاً 14 روز بعد از عمل کاشت و پیوند مو، بهبودی کامل در بیمار حاصل میشود، اما پس از بهبودی یکی از عوارض کاشت ریش، ریزش ساقه فولیکولهای پیوندزدهشده است که البته پروسهای کاملاً طبیعی است و پس از آن فولیکولهای مو برای یک جهش رشدی قوی آماده میشوند.
از حدود ماه سوم بعد از پیوند ریش موها مجدد شروع به رشد میکنند و این بار مقاومتر خواهند بود. رشد کامل موهای ریش بسته به شرایط بدنی افراد و نوع پیوند انتخاب شده متفاوت است. از طرفی رعایت مراقبتهای بعد از کاشت ریش و توجه به توصیههای پزشک نیز میتواند در نتایج کاشت ریش مؤثر باشد.
بررسی عوارض کاشت ریش
کاشت و پیوند ریش نیز مانند دیگر عملهای جراحی ریسک کمی دارد و در بیشتر مواقع پس از تأیید پزشک متخصص انجام خواهد شد. کاشت ریش هرگز عمل خطرناکی نیست، مگر آنکه کار را به افراد بیتجربه و مراکز نامعتبر بسپارید، در این صورت عواقب عمل بر عهده خودتان است.
اما اگر برای کاشت و پیوند ریش یک مرکز معتبر و شناخته شده را برگزینید و کار را به دست پزشکان سابقهدار و متخصص بسپارید، دیگر هیچ جای نگرانی وجود نخواهد داشت. پیوند فولیکولهای مو معمولاً بدون درد انجام میشود و پزشک در بیشتر مواقع از لیدوکائین هم استفاده میکند تا آرامش زیباجو بیشتر فراهم شود.
هرچه مهارت و تخصص پزشک بیشتر باشد، کار سریعتر و راحتتر انجام خواهد شد. انجام مراقبتهای قبل و بعد از کاشت ریش نیز در موفقیتآمیز بودن نتایج نهایی و بهبود سریعتر زیباجو مؤثر است.
عوارض شایع و خفیف کاشت ریش
در ادامه با عوارض جانبی و خفیف اما شایع کاشت ریش آشنا میشوید، توجه داشته باشید که کلیه این عوارض ظرف چند روز کاملاً برطرف میشوند و موقتی هستند:
- تورم و قرمزی از عوارض شایع کاشت ریش است، بعد از جراحی تا چند روز صورت شما پفکرده و ملتهب است، این مسئله با استراحت و مراقبتهای لازم برطرف میشود.
- گاهی بعد از پیوند ریش افراد احساس بیحسی یا سفتی خفیفی در پوست دارند که گذرا است. این عارضه جانبی فقط برای مدت کوتاهی پس از جراحی ماندگار است و پس از آن از بین میرود.
- یکی دیگر از عوارض کاشت ریش، ریزش مو است؛ معمولاً بعد از گذشت دو هفته کمکم ساقه فولیکولهای پیوندزدهشده میریزند. این امر کاملاً طبیعی است و بهعنوان ریزش شوک نیز شناخته میشود. موهای ریخته شده بهمرور با موهای سالم جدید جایگزین میشوند.
- ممکن است صورت افراد بعد از جراحی پیوند دچار پوستههای کوچکی در اطراف ناحیه پیوندزدهشده شود. این پوستهها را نباید کند و یا با شستوشو برطرف کرد.
- ماندن اثر جای زخم و اسکار میتواند یکی دیگر از عوارض پیوند ریش محسوب شود که البته بیشتر در روش FUT مشاهده میشود.
- سرفه و سکسکه از دیگر عوارضی هستند که ممکن است بعد از کاشت بروز کنند؛ علت این دو عارضه تحریک عصبهای سر و صورت است.
عوارض حاد و خطرناک بعد از کاشت ریش
درصورتیکه افراد به کلینیکهای نامعتبر مراجعه کنند و یا استفاده از روشهای قدیمی و تجهیزات قدیمی و غیربهداشتی را به تجهیزات استاندارد و مدرن ترجیح دهند، خطرات و عواقب بعد از کاشت ریش بر عهده خودشان است.
باتوجه به اینکه برداشت فولیکولهای مو به کمک ابزارهای تیز کوچک انجام میشود و این کار بهشدت حساسیت بالایی دارد، نیاز است تا کاشت مو توسط پزشکان ماهر و مجرب انجام شود تا از عوارضی مثل خونریزی جلوگیری شود. از طرفی فولیکولها گاهی در اثر برداشت نادرست ملتهب شده و دچار عفونت قارچی و باکتریایی میشوند.
راهکارهای کاهش عوارض کاشت ریش
عمل کاشت ریش نیز همانند سایر عملهای تهاجمی دارای عوارض است. اما این عوارض با رعایت نکات و توصیههای مراقبتی میتواند تا حد زیادی کاهش یابد. از راهکارهای کاهش عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اجتناب از قراردادن ناحیه کاشت شده در مقابل نور خورشید،
- پرهیز از رفتن به مناطق گرم و مرطوب مثل استخر، حمام و سونا تا دو هفته بعد از عمل،
- عدم واردکردن هرگونه فشار به نواحی اهداکننده یا دریافتکننده،
- عدم خاراندن و دستکاری یا مالش نواحی ملتهب،
- پرهیز از کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر و نوشیدنیهای الکلی تا دو هفته،
- عدم انجام فعالیتها و ورزشهای سخت و سنگین تا دو هفته بعد از عمل کاشت،
- اجتناب از مصرف دارو یا پمادها بهصورت خودسرانه،
- رعایت نکات توصیه شده پزشک و مصرف داروهای تجویز شده بهموقع.
انواع روشهای کاشت
روشهای کاشت ریش متنوع هستند، برای مثال افرادی که از روش FUT برای کاشت ریش و سبیل استفاده میکنند، بعد از عمل احساس درد و تورم دارند و به دلیل برداشتن نوار گرافت از پشت سر، دارای جای زخم و اسکار نیز خواهند بود. در این روش جای زخم ماندگار است و همین باعث شده تا روش FUT بهعنوان یک روش نامطلوب در بین پزشکان و زیباجویان شناخته شود.
اما در روش FUE هیچکدام از عوارض کاشت ریش و سبیل به روش FUT وجود ندارد و افراد بعد از عمل میتوانند پس از استراحتی کوتاه به فعالیتهای روزمره خود برگردند. در روش کاشت SUT نیز خبری از عوارض کاشت سنتی نیست و تمام مراحل با دستگاه انجام میشود. این روش یکی از بهترین روشهای مورداستفاده پزشکان برای کاشت ریش است.
کاشت ریش در کلینیک خانه سفید
ساختار موهای ریش و سبیل بسیار شبیه به هم هستند، از طرف دیگر فرایند رشد موهای سر و صورت هم شباهت زیادی به هم دارند؛ بنابراین بهراحتی میتوان از فولیکولهای موی سر برای پیوند زدن به ریش و سبیل استفاده کرد. البته ظاهر ریش سبیل بعد از کاشت با ظاهر موی سر تفاوت دارد. پزشک متخصص به کمک عمل ترمیمی، تارهای مو را بهصورت تکی و یا دوتایی در صورت میکارد. پیوندهای مو امروزه بیشتر بهصورت میکروسکوپی گرفته میشوند؛ در نتیجه جای جراحت در صورت بسیار کم خواهد بود.
روشهای FUE و SUT در حال حاضر از جدیدترین و محبوبترین روشهای کاشت ریش هستند که عوارض کاشت ریش در آنها بسیار نادر است. این روشها توسط اکثر متخصصین استفاده میشوند و احتمال بروز عفونت پس از این جراحی در آنها بسیار کم است.
از عوارض خفیف روشهای نوین FUE و SUT میتوان به التهاب، خارش، کبودی، خونریزی جزئی، سوزش، درد و… اشاره کرد. تمامی این عوارض طی یک الی چند روز برطرف خواهند شد، اما توصیه میشود تا بهبود نهایی حتماً تحتنظر پزشک خود باشید و تنها با پزشک خود مشورت کنید.
یکی از مهمترین و اصلیترین مسائلی که در نتایج نهایی و کاهش عوارض عمل پیوند مو و ریش تأثیرگذار است، انتخاب کلینیک فوقتخصصی و پزشک متخصص است. متأسفانه گاهی افراد به دلیل قیمت ارزان فوراً جذب مراکز نامعتبر و بیکیفیت میشوند و مشکلات فراوانی را برای خود به وجود میآورند.
توجه داشته باشید که بررسی قیمت و هزینه بعد از معتبر بودن کلینیک و مهارت و تجربه پزشک اولویت دارد؛ پس با انتخاب خوب و مناسب یک نتیجه عالی را برای خود رقم بزنید. یکی از مراکز و کلینیکهای فوقتخصصی معتبری که در زمینه کاشت ریش و مو فعالیت گستردهای دارد، کلینیک خانه سفید است. در این مجموعه کلیه خدمات با استفاده از بهترین و مدرنترین تجهیزات به مراجعهکنندگان ارائه میشود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و آنلاین و یا رزرو وقت کاشت ریش و سبیل با مشاورین کلینیک خانه سفید تهران در تماس باشید :
- خط ویژه : ۵۴۵۰۳ – ۰۲۱
- خط مستقیم : ۸۸۶۷۰۶۴۸ – ۰۲۱ | ۸۸۶۶۲۸۶۰ – ۰۲۱
- پاسخ دهی فوری: ۸۸۸۷۶۸۸۳ | ۸۸۸۷۵۹۳۷ | ۸۸۶۷۰۶۴۹
- مشاور : ۰۹۱۲۲۲۵۲۷۳۱
آیا کاشت ریش خطرناک است؟
خیر؛ عمل پیوند ریش و مو یکی از بهترین و تأثیرگذارترین راهکارهای درمانی برای رفع طاسی و کم پشتی مو است و اگر در کلینیکهای معتبر انجام شود نتایج بسیار خوبی را برای زیباجو به همراه خواهد داشت.
مهمترین عوارض کاشت ریش چیست؟
خارش، کبودی، درد در ناحیه کاشت، التهاب، ورم جزئی، خونریزی خفیف، قرمزی و سرخی پوست و سوزش از عوارض رایج بعد از کاشت ریش هستند که معمولاً در حالت طبیعی طی چند روز کاملاً برطرف میشوند.