
سپتوپلاستی یکی دیگر از عملهای زیبایی بینی است که بهمنظور رفع مشکلات ناشی از انحراف تیغه میانی انجام میشود. اگر با مشکلات تنفسی درگیر هستید و این عارضه ناشی از انحراف تیغه میانی را دارید، میتوانید از روش جراحی برای رفع این مشکل کمک بگیرید.
برخی افراد مبتلا به انحراف سپتوم با مشکل خاصی در ظاهر بینی خود مواجه نیستند، اما علائمی مثل گرفتگی بینی، سوت کشیدن بینی حین تنفس، گرفتگی شدید بعد از سرماخوردگی، با دهان باز خوابیدن و تنفس با دهان حین خواب میتواند دلیل اصلی انحراف تیغه میانی بینی باشد.
برای آشنایی با این عمل بینی و مراقبتهای بعد از عمل با ما همراه باشید.
آشنایی با عمل سپتوپلاستی
سپتوپلاستی یک عمل زیبایی برای رفع مشکل انحراف تیغه میانی بینی است. جراح سعی میکند با انجام این عمل تیغه میانی بینی را صاف کرده و به تسهیل عبور جریان هوا از طریق این مجرا کمک کند. اغلب افراد پس از رفع انحراف سپتوم دم و بازدم راحتتری را تجربه میکنند.
در تعریف ساده، سپتوم دیواره استخوانی و غضروفی در بخش میانی بینی است. این دیوار بین دو سوراخ بینی قرار دارد. اگر بخشی از سپتوم به یک طرف منحرف شود، فرد به مشکلات تنفسی دچار خواهد شد و این عارضه انحراف تیغه میانی بینی نامیده میشود.
بعضی از متقاضیان سپتوپلاستی از بدو تولد به عارضه انحراف سپتوم دچار هستند. اما آسیبهای ورزشی، تصادف یا ابتلا به برخی بیماریها در انحراف تیغه میانی بینی نقش دارد. نقطه مشترک بین تمام افراد مبتلا به عارضه انحراف سپتوم این است که یکی از مجراهای بینی در مقایسه با مجرای دیگر کوچکتر است.
پیامد اصلی آن نیز دشواری تنفس خواهد بود. در مواردی که انحراف تیغه میانی بینی شدید باشد، فرد با خونریزیهای مکرر از بینی و درد شدید در ناحیه صورت مواجه میشود. سپتوپلاستی تنها راه برای رفع این مشکل است.
مشکلات ناشی از انحراف تیغه میانی بینی
عدم تقارن ظاهری بینی و مشکلات تنفسی جدیترین عوارض ابتلا به انحراف تیغه میانی بینی است. در اغلب موارد افرادی که به این عارضه دچار هستند تمایل زیادی به فین کردن دارند. این کار احتمال خونریزی از بینی را افزایش میدهد. افراد مبتلا به این عارضه علاوه بر مشکلات ظاهری بینی به تنفس بسیار سخت دچار هستند.
آنها معمولاً با دهان باز میخوابند. خستگی زودرس به دلیل کاهش سطح اکسیژن مورد نیاز بدن، بیحوصلگی و عصبانیت شدید در افراد مبتلا به انحراف سپتوم شایع است. بررسیهای آماری نشان میدهند رابطه مستقیمی بین افزایش احتمال سکتههای قلبی و مغزی و انحراف تیغه میانی بینی وجود دارد.
کاندید مناسب جراحی سپتوم
اگر شرایط زیر را دارید، به احتمال زیاد شما کاندید مناسبی برای این جراحی هستید:
- افراد در محدوده سنی بالای ۱۵ سال،
- احساس خشکی شدید در دهان،
- خرناس در حین خواب،
- خوابیدن با دهان باز،
- ابتلا به سینوزیت مزمن،
- افراد مبتلا به مشکلات شدید تنفسی.
توصیههای قبل از جراحی سپتوم
عوامل مختلفی در دستیابی به نتیجه ایدهآل بعد از سپتوپلاستی دخالت دارند. در گام اول انتخاب جراح و کلینیک محل عمل است. این مرحله بسیار مهم است و باید آن را با دقت و وسواس زیاد انجام دهید. اما نتیجه عمل تنها به مهارت و تجربه جراح و استریل بودن اتاق عمل وابسته نیست.
اگر مراقبتهای قبل از عمل را به درستی انجام ندهید، ممکن است حوادث غیرقابل پیشبینی در حین سپتوپلاستی رخ دهد که کنترل آن از دست پزشک خارج باشد. دستورالعملهای مراقبتی قبل از شامل موارد زیر است:
- مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و ایبوپروفن را دو هفته قبل از عمل قطع کنید.
- در صورت ابتلا به هر بیماری و مصرف هر نوع دارو در دوران قبل از عمل حتماً این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.
- افرادی که به داروهای بیهوشی حساسیت داشته یا سابقه خونریزی در حین عمل دارند، باید این مورد را به پزشک اطلاع دهند.
- اگر پزشک بیهوشی عمومی را برای جراحی سپتوم انتخاب کرد، قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
- دو هفته قبل از عمل از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی بپرهیزید.
نحوه عمل سپتوپلاستی
پس از اینکه پزشک شما را کاندید مناسبی برای جراحی سپتوپلاستی تشخیص داد، نوبت به انجام آزمایشات تشخیصی میرسد. در این مرحله پزشک بررسی میکند که آیا شما شرایط لازم برای انجام عمل را دارید یا خیر. اگر فرد به هیچ بیماری جدی مبتلا نباشد، پزشک روز مناسبی را برای جراحی انتخاب میکند. اغلب متقاضیان علاقه دارند از وقایع رخ داده در اتاق عمل باخبر باشند و از مراحل مختلف این عمل آگاهی داشته باشند.
در سپتوپلاستی، جراح ابتدا در یک سمت بینی برشی کوچک ایجاد میکند. انتخاب محل برش به شرایط فیزیولوژیکی متقاضی و تشخیص پزشک وابسته است. این برش دسترسی به سپتوم را سادهتر خواهد کرد.
جراح غشای مخاطی و محافظ سپتوم را بالازده و تیغه منحرف شده را به جای خود باز میگرداند. در این مرحله هر نوع مانع غضروفی یا استخوانی که سر راه سپتوم قرار گرفته است، حذف میشود. در برخی موارد برای نگه داشتن سپتوم در جای خود استفاده از بخیه الزامی است.
این جراحی معمولاً با استفاده از بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی انجام میشود. انتخاب نوع بیهوشی بر اساس نیاز و با تشخیص جراح انجام میشود. مدت زمان لازم برای جراحی سپتوم بین دو تا چهار ساعت است. این زمان در افراد مختلف و با توجه به شدت انحراف تیغه و شرایط بیهوشی متفاوت خواهد بود.
مدت زمان جراحی سپتوم در افراد مختلف متفاوت است. علت اصلی تفاوت در ساختار بینی و مشکلات ناشی از انحراف سپتوم است. اما در حالت کلی، عمل انحراف تیغه میانی بینی بین ۱ تا 2 ساعت طول خواهد کشید.
هزینه جراحی سپتوم
برای بررسی هزینه نهایی عمل باید به چند فاکتور مختلف توجه کرد. اولین عامل میزان انحراف بینی است. پس از آن باید بررسی مشکلات تنفسی ناشی از انحراف سپتوم را در اولویت قرار داد. در مواردی که انحراف تیغه سبب ایجاد تغییرات ظاهری و ساختاری در بینی شده اصلاح این موارد نیز بر افزایش هزینه نهایی عمل تأثیر خواهد داشت.
هزینه عمل سپتوپلاستی در کلینیک خانه سفید تهران بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان می باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره آنلاین یا تلفنی، رزرو وقت درمان و دریافت هزینه عمل بینی با مشاورین ما در تماس باشید :
- خط ویژه : ۵۴۵۰۳ – ۰۲۱
- خط مستقیم : ۸۸۸۷۰۴۸۰ – ۰۲۱
- مشاور جراحی زیبایی : ۰۹۰۱۶۵۹۰۱۱۹
عوارض جراحی
اشاره کردیم که جراحی سپتوم روشی کم تهاجمی است که به دو روش بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی انجام میشود. عوارض ناشی از این عمل بسیار کم است. در حالت کلی عوارض سپتوپلاستی به دو عامل وابسته است. عامل اول میزان مهارت و تجربه جراح و عامل دوم رعایت دستورالعملهای مراقبتی قبل و بعد از عمل توسط زیباجو است. برای اینکه انتخابی آگاهانه داشته باشید، آگاهی از مزایا و عوارض احتمالی عمل تنها راه پیش رو است.
علیرغم اینکه سپتوپلاستی روش بدون ریسک به حساب میآید، اما ممکن است بیتجربگی جراح و غیراستریل بودن تجهیزات اتاق عمل برای متقاضی مشکلات جدی ایجاد کند. برای افرادی که از نتیجه جراحی راضی نیستند، امکان جراحی مجدد وجود دارد. عوارض جراحی بینی شامل موارد زیر می شود :
- اختلال در حس بویایی،
- تغییر و بدشکلی بینی،
- سوراخ شدن تیغه میانی،
- باقی ماندن جای اسکار روی بینی،
- تغییر رنگ بینی،
- احتمال خونریزی حین و بعد از عمل در افرادی که داروهای رقیقکننده خون یا الکل مصرف میکنند به شدت افزایش خواهد یافت.
- عفونت ناشی از استریل نبودن تجهیزات اتاق عمل یا مرطوب ماندن بینی در دوران نقاهت
- بیحسی دندانها، لبها و نوک بینی. این عارضه ممکن است موقتی باشد و چند روز بعد از عمل رفع شود. اما در صورت تشدید عارضه یا عدم رفع آن حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
- تغییر در کیفیت صدا،
- از دست دادن حس بویایی و چشایی.
در چه مواردی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟
افرادی که پس از جراحی سپتوپلاستی با مشکلات شدید تنفسی درگیر هستند. افرادی که خونریزی آن بسیار زیاد و غیرقابلکنترل است. افرادی که درد بسیار شدیدی دارند و استفاده از مسکن در تسکین دردهای آنها مؤثر نیست. افرادی که حالتهایی مانند تب و لرز را تجربه میکنند و در نهایت افرادی که سردرد زیادی دارند باید در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید.
دوران نقاهت
دوران نقاهت به شرایط فیزیولوژیکی و قدرت سیستم ایمنی افراد وابسته است. اما میتوانید پس از گذشت ۳ تا ۷ روز فعالیتهای روزانه را به راحتی انجام داده و در کلاسهای درس یا محل کار خود حاضر شوید.
در صورتی که هیچ عارضه جدی بعد از جراحی ایجاد نشود، فرد میتواند پس از اتمام عمل و ریکاوری از بیمارستان مرخص شود. وجود تورم در ناحیه بینی و احساس درد کاملاً طبیعی است. گچ بینی بینی دو تا سه روز بعد از عمل باز خواهد شد. در صورتی که شدت دردها زیاد باشد، پزشک برای شما داروهای ضد درد تجویز خواهد کرد.
بهتر است فعالیتهای فیزیکی را چندین هفته به تعویق بیندازید. ورزشهایی مانند دو یا وزنهبرداری فشار زیادی به صورت و بینی وارد کرده که منجر به طولانی شدن دوره نقاهت و آسیب جدی به بینی خواهد شد.
هنگام خواب یا استراحت سر خود را بالا نگه دارید. این روش فشار کمتری به بینی وارد میکند. از لباسهای دکمه دار استفاده کنید تا فشاری به سر و بینی وارد نشود.
زخمهای روی بینی بهسرعت خوب میشود. چند روز بعد از عمل نیز شاهد بهبودی تنفس خود هستید. با توجه به شرایط فیزیولوژیکی بدن شما تثبیت شکل غضروف ممکن است تا حدود یک سال بعد از عمل طول بکشد.
مراقبتهای بعد از عمل
- برای کاهش تورم و کبودی، شب بعد از عمل بینی هنگام خواب از دو بالش زیر سر خود استفاده کرده و سر را بالاتر از سایر قسمتها بدن قرار دهید.
- ۱ تا ۲ ماه بعد از عمل از فین کردن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
- از داروهای رقیقکننده خون به دلیل افزایش احتمال خونریزی استفاده نکنید.
- داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده را بر اساس دستورالعملهای تعیین شده مصرف کنید.
نتایج سپتوپلاستی
یکی از سؤالات اساسی که اغلب کاربران با آن مواجه میشوند میزان پایداری نتایج جراحی سپتوم است. اگر جراح از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد و زیباجو تمام دستورالعملهای قبل و بعد از عمل را بهدرستی رعایت کند، نتیجه این عمل کاملاً پایدار است.
فراموش نکنید که تحلیل و تغییر غضروف نسبتاً آرام رخ میدهد. پس برای مشاهده نتایج قطعی این عمل باید در حدود ۳ تا ۶ ماه صبور باشید. پس از این دوره شکل و حالت بینی تثبیت میشود. اغلب افراد با علائم و نشانههایی مانند دشواری تنفس، خون دماغ یا درد در ناحیه صورت متوجه انحراف سپتوم میشود. زمانی که با هیچ یک از این علائم مواجه نشوید، عمل موفقیتآمیز بوده است.
مهمترین نکته این است که تفاوت در شدت علائم سبب تفاوت در نتایج عمل میشود. به عبارت ساده، افرادی که علائم خفیفتری تجربه میکنند، پس از عمل به بهبودی کامل دست پیدا میکنند. اما افراد با عوارض و مشکلات شدید نمیتوانند انتظار نتیجه یکسان و مشابه با نمونههای خفیف داشته باشند. فراموش نکنید اگر جراح مهارت کافی نداشته باشد و پس از اتمام دوره نقاهت هیچ تغییری در ظاهر بینی و تنفس احساس نکنید، تکرار سپتوپلاستی الزامی خواهد بود.
سپتورینوپلاستی چیست ؟
در برخی متقاضیان جراحی سپتوم انحراف تیغه تغییری در ظاهر بینی ایجاد نکرده است. مشکل این دسته از افراد از طریق جراحی سپتوم و بازگرداندن آن به جای اول حل خواهد شد. اما در برخی زیباجویان انحراف تیغه میانی بسیار زیادی است. در نتیجه سبب انحراف بینی و ایجاد تغییرات ظاهری در فرم بینی شده است.
این افراد علاوه بر اصلاح تیغه میانی به جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی نیازمند خواهند بود. عملی که برای اصلاح نقش ساختاری و فرم ظاهری بینی این افراد انجام میشود، سپتورینوپلاستی نام دارد. پیچیدگی این جراحی در مقایسه با سایر عملهای بینی بیشتر است. افرادی که از بینیهای عقابی، کج، فرورفته و دارای انحراف شدید رنج میبرند بهترین گزینه برای عمل سپتورینوپلاستی محسوب میشوند.
جراحی ترمیمی
در مواردی که افراد برای کاهش هزینههای جراحی از پزشکان بیتجربه یا کلینیکهای نامعتبر برای جراحی سپتوم کمک میگیرند، عمل نتیجه ایدهآل نخواهد داشت. حتی ممکن است جراحی سبب تشدید انحراف سپتوم و مشکلات تنفسی ناشی از آن شود. در چنین مواردی انجام جراحی ترمیمی ضروری خواهد بود.
فراموش نکنید جراحی ترمیمی پیچیدهتر از حراجی اولیه است و به مهارت بیشتری نیاز دارد. کلینیک خانه سفید با بهرهگیری از جراحان مجرب، کادر با تجربه و تجهیزات مدرن تمام جراحیهای زیبایی را بهترین کیفیت انجام میدهد. علاوه بر این، بستر لازم برای انجام جراحیهای ترمیمی و حل مشکلات ناشی از عملهای زیبایی بینی را فراهم کرده است.
آیا عمل سپتوپلاستی سبب تغییر صدا میشود؟
انحراف سپتوم میتواند صدا را تودماغی کند. اغلب افرادی که عمل انحراف تیغه میانی را انجام میدهند صدای صاف و واضحتری را تجربه خواهند کرد. زیرا این عمل شرایط برای عبور جریان هوا از بینی را سادهتر میکند.