جوانسازی پوست

روغن کرچک چیست و چه خواصی برای پوست دارد ؟

()

زیبایی و نشاط پوست برای خیلی از افراد دارای اهمیت زیادی است. رسیدگی به پوست مخصوصا پوست صورت برای زیباپسندان همیشه در اولویت بوده است. برای داشتن پوستی سالم و شاداب، باید راه‌های مراقبت از این عضو حیاتی که به نوعی آینه بدن است را بدانیم. یکی از این موارد که برای خود مراقبتی از پوست پیشنهاد می‌شود؛ استفاده از روغن‌های طبیعی است.

روغن‌های طبیعی به دلیل نداشتن افزودنی‌های شیمیایی و غیرمجاز برای اکثر افراد قابل استفاده هستند. مصرف روغن‌های طبیعی در افرادی  هم که دارای پوست‌های حساس و جوش دار هستند؛ در بیشتر موارد بلامانع است. یکی از این روغن‌ها، روغن کرچک است. روغن کرچک پای ثابت ترکیبات کرم‌های مرطوب‌کننده است و مصرف آن به دوستداران سلامتی و شادبی پوست توصیه می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که روغن کرچک چه تاثیری بر روی پوست شما می‌گذارد؛ تا انتها با این مطلب همراه شوید.

روغن کرچک چیست ؟

روغن کرچک یک روغن کاملا طبیعی است که رنگ زرد و شفافی دارد. روغن کرچک خالص دارای غلظت بالایی است؛ به همین دلیل به تنهایی مورداستفاده قرار نمی‌گیرد. به علاوه استفاده از آن برای مصارف خوراکی ممنوع است. شما می‌توانید از ترکیب این روغن با روغن‌های نارگیل و بادام، یک ترکیب قدرتمند را برای مراقبت از پوست به دست آورید.

این روغن باید به صورت تازه مصرف شود؛ زیرا بعد از حدود شش ماه تقریبا فاسد می‌شود و قابل مصرف نخواهد بود. استفاده از این روغن می‌تواند پوست را نرم و لطیف کرده و شما را از کرم‌های شیمیایی بی‌نیاز کند. تری گلیسیرید و اسیدهای چرب مفید در این روغن برای پوست بسیار مفید هستند و مصرف آن باعث درخشندگی و لطافت پوست صورت شما خواهد شد.

نام روغن کرچک از گیاهی به همین نام گرفته شده است. این گیاه در کشورهای هند، چین، آمریکا و آفریقا رشد می‌کند. دانه‌های این گیاه حاوی روغن هستند؛ این دانه‌ها با تحت فشار قرار گرفتن روغن خود را پس می‌دهند. این روغن خوراکی نیست و بیشتر برای مصارف آرایشی و درمانی استفاده می‌شود. روغن کرچک در صنعت آرایشی جایگاه ویژه‌ای دارد و در ترکیبات اکثر کرم‌های آرایشی استفاده می‌شود.

گیاه کرچک

خواص روغن کرچک برای پوست صورت و بدن

روغن کرچک را می‌توان یکی از بهترین محصولات برای مراقبت دائمی از پوست صورت و بدن دانست؛ زیرا این ماده دارای خواص منحصر به فردی است که می‌تواند به خوبی پوست شما و سلول‌های آن را تحت تاثیر قرار داده و بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان آورد. اصلی‌ترین خواص روغن کرچک برای پوست صورت و بدن، از قرار زیر هستند:

  • ایجاد حالت نرمی و لطافت بر روی پوست

روغن کرچک به دلیل داشتن اسیدهای چرب فراوان باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود؛ به همین دلیل افرادی که پوست خشکی دارند، می‌توانند از این روغن استفاده کنند. استفاده از این روغن برای افرادی که دارای پوست‌های بسیار حساسی هم هستند توصیه می‌شود؛ زیرا وجود لایه‌ای از روغن کرچک بر روی پوست، مانع از خشک شدن آن در اثر سرما، آلودگی یا دیگر عوامل محیطی شده و می‌تواند به خوبی از پوست حساس شما در برابر عوامل آسیب زا مراقبت کند.

  • جلوگیری از رشد باکتری بر روی پوست و ایجاد آکنه

روغن کرچک به دلیل داشتن نوعی اسید به نام ریسینولئیک از رشد باکتری بر روی پوست جلوگیری می‌کند. افرادی که به دلیل داشتن جوش و آکنه، دچار التهابات پوستی شده‌اند؛ می‌توانند استفاده از این روغن را در اولویت خود قرار دهند. خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی روغن کرچک باعث می‌شود که باکتری‌ها و عوامل ایجادکننده جوش و آکنه از بین بروند و پوستی نرم و یکدست را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

تاثیر روغن کرچک روی پوست

  • از بین بردن جای لک

اگر بر روی پوست صورت یا بدن خود جای لک دارید و از بودن آن بر روی پوستتان ناراحت هستید؛ حتما استفاده از روغن کرچک را در روتین مراقبتی روزانه خود قرار دهید. مصرف مداوم روغن کرچک به دلیل داشتن اسیدهای چرب، می‌تواند رنگ پوست شما را شفاف‌تر کند. در نتیجه لکه‌هایی را که به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا افزایش سن بر روی پوست شما افتاده‌اند؛ از بین خواهد برد یا آن‌ها را کمرنگ خواهد کرد.

  • مرطوب کننده طبیعی

کرم‌های مرطوب کننده به دلیل ترکیباتی که دارند؛ ممکن است با همه پوست‌ها سازگاری نداشته باشند. به علاوه اثر آن‌ها معمولا کوتاه‌مدت است و نمی‌تواند راه‌حلی برای افرادی باشد که به طور دائمی باید با خشکی پوست خود دست و پنجه نرم کنند. این افراد می‌توانند برای جایگزین کردن این کرم‌ها از روغن کرچک کمک بگیرند.

روغن کرچک به دلیل طبیعی و ارگانیک بودن دارای خواص بسیاری است و بیشتر افراد با هر نوع پوستی می‌توانند از آن استفاده کنند. به علاوه روغن کرچک یک آبرسان قوی برای پوست صورت و بدن شما است. زیرا این روغن قادر است رطوبت هوا را گرفته و آن را به پوست تحویل دهد؛ در نتیجه با استفاده از این روغن مطمئن خواهید شد که پوست شما در معرض هوای محیط خشک نخواهد شد.

  • پاکسازی منافذ پوست

در طول روز گرد و خاک و ذرات معلق در هوا ممکن است که بر روی پوست صورت شما مهمان شوند. این ذرات می‌توانند منافذ پوست را مسدود کرده و به این ترتیب باعث ایجاد آکنه شوند. روغن کرچک با زدودن این ذرات از روی پوست شما، می‌تواند پوستی بدون آکنه و جوش را برای شما به ارمغان آورد. تری گلیسیرید موجود در روغن کرچک عامل اصلی در پاکسازی پوست است که باعث نرمی و لطافت پوست صورت شما می‌شود.

شیشه روغن کرچک

روغن کرچک بر روی کدام نواحی از پوست صورت تاثیر می‌گذارد ؟

یکی از کاربردهای اصلی روغن کرچک برای مراقبت از پوست صورت است؛ زیرا می‌تواند مانع از ایجاد آکنه شود و پوستی نرم و سالم را برای شما به ارمغان خواهد آورد. علاوه بر این، استفاده مکرر از روغن کرچک می‌تواند بر روی نواحی دیگر پوست هم تاثیر گذاشته و سلامت آن‌ها را حفظ کند. در زمان استفاده از روغن کرچک می‌توانید تاثیر آن را بر روی نواحی مختلفی از صورت ببینید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بافت پوست : پس از مدتی استفاده از روغن کرچک بر روی پوست صورت، شاهد صاف و نرم شدن بافت پوست خواهید بود؛ زیرا این روغن دارای اسیدهای چرب است.

  • لب‌ها : اگر روغن کرچک را با روغن نارگیل مخلوط کنید؛ می‌توانید از آن برای برطرف کردن خشکی لب‌های خود کمک بگیرید. استفاده از این ترکیب می‌تواند پوست لب‌های شما را از خشکی نجات داده و مانع از ترک خوردن یا خونریزی آن شود.
  • چشم‌ها : شاید با خواندن این جمله که روغن کرچک می‌تواند برای چشم‌ها هم مفید باشد؛ کمی تعجب کنید. اما باید بدانید که این روغن می‌تواند به طور معجزه آسایی پف اطراف چشم‌ها را بعد از خواب برطرف کند؛ زیرا دارای خواص ضدالتهابی است. به علاوه به دلیل داشتن اسیدهای چرب تغذیه کننده می‌تواند تیرگی دور چشم‌ها را کاهش داده و رنگ پوست را در این ناحیه روشن‌تر کند.

علاوه بر این موارد، می‌توانید از روغن کرچک برای از بین بردن خارش یا سوزش چشم‌ها استفاده کنید. همچنین این روغن به طور موثری قرمزی چشم‌ها را کاهش خواهد داد؛ اما باید دقت کنید که در این مورد برای جلوگیری از آسیب و اطلاع از نحوه درست مصرف آن، با متخصص مشورت کنید.

گیاه کرچک

روغن کرچک چه فوایدی برای پوست دارد ؟

یکی از بزرگترین مزیت‌های روغن کرچک این است که افرادی با پوست حساس می‌توانند به راحتی از این روغن استفاده کنند؛ زیرا با تنظیم چربی پوست و از بین بردن دلایل ایجاد جوش‌های سر سیاه، می‌تواند به خوبی از این نوع پوست‌ها مراقبت کند.

علاوه بر این نسبت به دیگر محصولات مراقبتی از پوست قیمت بسیار پایین‌تری دارد و می‌تواند در مدت کوتاه‌تری بر روی پوست شما تاثیر بگذارد. استفاده از این روغن به تولید کلاژن کمک کرده و باعث می‌شود خاصیت ارتجاعی پوست بهبود پیدا کند؛ در نتیجه از ایجاد آثار ناشی از پیری و افزایش سن بر روی پوست جلوگیری خواهد کرد.

مشکلات احتمالی مصرف روغن کرچک چیست ؟

روغن کرچک یک روغن طبیعی است و امکان دارد مصرف آن برای برخی افراد ایجاد مشکل کند. گاهی بعضی از افراد به دلیل حساسیت زیاد، بعد از مصرف روغن کرچک دچار کهیر، تورم و خارش شدید پوست خود می‌شوند. برای اطمینان از اینکه آیا به روغن کرچک حساسیت دارید یا نه؛ باید قبل از مصرف، آن را بر روی نواحی مانند پوست بازو امتحان کنید.

برای این کار مقداری از روغن کرچک را بر روی بازوی خود بزنید و چند دقیقه منتظر بمانید. در صورت مشاهده آثار قرمزی و خارش پوست، از مصرف آن جدا خود داری کنید. ولی اگر مشکلی نداشتید؛ می‌توانید با خیال راحت از روغن کرچک بر روی نواحی مختلف پوست استفاده کنید. در صورت مصرف روغن کرچک بر روی پوست صورت و ایجاد خارش و کهیر حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

روغن کرچک طبیعی

چگونه از روغن کرچک استفاده کنیم ؟

روغن کرچک خالص دارای غلظت بالایی است؛ در نتیجه در صورتی که می‌خواهید از آن برای مصارف خانگی استفاده کنید، حتما باید رقیق شود. برای رقیق شدن روغن کرچک  آن را با یکی از روغن‌های بادام، زیتون و یا نارگیل مخلوط می‌کنند.

قبل از استفاده از روغن کرچک بر روی پوست صورت، ابتدا باید پوست خود را کاملا شسته و خشک کنید. سپس به مقدار لازم از روغن برداشته و با آن صورت خود را ماساژ دهید. این کار را شب‌ها قبل از خواب انجام دهید.

ماندگاری روغن بر روی پوست می‌تواند اثر گذاری آن را بیشتر کند. اگر می‌توانید تحمل کنید؛ روغن را تا صبح فردا بر روی پوست بگذارید. ولی اگر مایل به این کار نیستید؛ می‌توانید روغن را به صورت خود بزنید  و بعد از گذشت 5 تا 10 دقیقه صورت خود را با یک پارچه یا حوله نرم که کمی گرم شده باشد پاک کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین رضایت کاربران / 5. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید.

اگر مطالب ما برای شما مفید بوده است ...

در شبکه های اجتماعی زیر هم ما را دنبال کنید

از اینکه این مطلب نظر شما را جلب نکرده است، شرمساریم.

فرصت دهید مطلب را بهتر خواهیم کرد.

جهت ارتقا این مطلب پیشنهاد خود را در بخش نظرات ارسال کنید.

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام
    مطالب شما خوب و مفید هستند.
    در مورد درخت کرچک شما از چند کشور نام بردید که در آنجا رشد میکنه ولی از ایران نام نبردید .
    درخت کرچک در هرمزگان هم هست.
    من از بچگی این درخت رو دیدم جلو خانه همسایه هامون بود.
    خواهرم با دوستش در کودکی مقدار زیادی از دونه این درخت جای بادام خورده بودن که منجر به اسهال شدید شد.
    هنوز هم این درخت در روستای ما وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا