انواع جراحی بینی
در عمل جراحی بینی فرم بینی به طور کلی تغییر میکند. در واقع افرادی که از مدل و بینی خود راضی نیستند، برای زیباتر شدن اقدام به عمل جراحی میکنند. در برخی افراد هم این جراحی برای مقاصد درمانی انجام میشود.
همانطور که میدانید قسمت بالایی ساختار بینی استخوانی و قسمت پایینی آن غضروفی است. متخصصان در عمل جراحی بینی هر سه عضو استخوان، غضروف و پوست را بر اساس انتظارات زیباجو تغییر میدهند. در گذشته نه چندان دور تنها یک روش جراحی بینی سنتی در دسترس بود، اما خوشبختانه امروزه پزشکان با ابداع روشهای جدید جراحی بینی میتوانند هر انتظاری را برآورده کنند.
- رینوپلاستی : در این روش اندازه، شکل و یا نسبت بینی تغییر میکند. درواقع بیشتر افرادی که به پزشک برای جراحی بینی مراجعه میکنند تحت عمل جراحی رینوپلاستی قرار میگیرند. این نوع جراحی برای ترمیم بدشکلیهای ناشی از آسیب، اصلاح نقصهای مادرزادی و بهبود برخی مشکلات تنفسی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- سپتوپلاستی : یکی از مشکلات شایع در میان افراد کج بودن سپتوم بینی است. در برخی موارد انحراف سپتوم به قدری زیاد است که باعث مسدود شدن راه تنفسی میشود. در نتیجه جریان هوا کاهش پیدا میکند و تنفس با مشکل مواجه میشود. جراحان در عمل جراحی سپتوپلاستی با کوتاه کردن، تغییر موقعیت و جایگزینی غضروف استخوان بینی تیغه بینی را صاف میکنند و علاوه بر بهبود ظاهر بینی شرایط مناسبی را برای نفس کشیدن فرد فراهم میکنند.
- آلار پلاستی : در جراحی آلار پلاستی جراح به منظور اصلاح ظاهر بینی مقدار کمی از پوست پره بینی را برمیدارد. این کار به منظور قرینه سازی و کوچک کردن سوراخ بینی انجام می شود. بیشتر افرادی که دارای بینیهای پهن هستند میتوانند از این جراحی بهره لازم را ببرند.
روش های جراحی بینی
انواع جراحی بینی را میتوان به 2 روش باز و بسته انجام داد. انتخاب روشها بر اساس معاینات پزشک صورت میگیرد. در ادامه با این دو روش به صورت کامل آشنا میشویم:
جراحی بینی با استفاده از تکنیک بسته
در این روش جراحی، جراح تمام برشها را درون بینی ایجاد میکند. پوست بینی به صورت محدود و جزئی از ساختار استخوانی و غضروفی بینی جدا میشود و توسط ابزارهای به خصوصی به سمت بالا نگه داشته میشوند. به همین دلیل است که پزشک در این روش دید نسبتا محدودی به اجزا و ساختار بینی دارد. برخی مواقع غضروفهایی که سر بینی قرار دارند نیازمند اصلاح هستند. جراحان برای اصلاح غضروفها با برشهایی که داخل بینی ایجاد میکنند غضروف را اصطلاحا آزاد کرده و تغییرات لازم را اعمال میکنند.
مزایا و معایب
- در این روش جراحی مدت زمان عمل بسیار کوتاه است.
- چون برشها در داخل بینی ایجاد میشوند، جای هیچگونه زخم و اسکاری در خارج از بینی باقی نمیماند.
- میزان گردش خون که باعث بهبود سریعتر بینی میشود در این روش در نوک بینی بیشتر است، چون هیچگونه برشی روی ناحیه کلوما ایجاد نمیشود، گردش خون در این ناحیه اصلا متوقف نمیشود.
- میزان کبودی و تورم بینی در جراحی به روش بسته بسیار کمتر است
- جراح بینی باید از مهارت و تخصص بسیار بالایی برخوردار باشد.
- پزشک باید از قدرت تجسم بسیار بالایی برخوردار باشد، چون تجسم شکل بینی در حالت طبیعی بسیار دشوار است.
- ممکن است در این روش ساختار بینی آسیب ببیند.
- محدودیتهایی برای انجام جراحیهای ترمیمی، رینوپلاستی به صورت کج و … در روش جراحی به صورت بسته وجود دارد.
جراحی بینی با استفاده از تکنیک باز
در جراحی به روش باز علاوه بر اینکه در تیغه بین دو بینی یعنی کلوما برشی ایجاد میشود، در بخشهای دیگر هم پزشک برشهایی را برای دسترسی بیشتر به ساختار بینی ایجاد میکند. در این روش جراحی پوست بینی از ساختمان زیرین خود به صورت کامل جدا میشود. پزشک به صورت کامل به تمام اجزا و ساختار بینی تسلط دارد و میتواند به راحتی و با کمترین درصد خطا تغییرات لازم را اعمال کند. همچنین پزشک به اجزای نوک بینی (غضروف) دسترسی بیشتری دارد.
این روش امکان جراحی اصلاح قرینگی، جایگذاری غضروفها و ثابت کردن آنها را بهتر فراهم میکند. لازم است است بدانید که جراحیهای ترمیمی فقط با استفاده از جراحی به روش باز امکانپذیر است.
مزایا و معایب
- در این روش جراحی، پزشک جراح دید بهتری نسبت به اجزای بینی دارد.
- در زمانی که نیاز باشد غضروف جایگذاری شود، در این روش جراحی این کار به راحتی صورت میگیرد.
- جراحی به روش باز زمانی بیشترین کاربرد را دارد که بینی نیاز به تغییرات پیچیدهای داشته باشد. به عنوان مثال بینیهایی که پیچ خورده هستند یا دچار آسیب جدی شدهاند فقط با استفاده از جراحی به روش باز امکان ترمیم دارند.
- تورم و کبودی که در جراحی به روش باز به وجود میآید بسیار بیشتر از جراحی بینی به روش بسته است.
- جراحی به روش باز از تهاجم بیشتری برخوردار است؛ به همین دلیل افراد بعد از عمل مدت زمان بیشتری را در ریکاوری به سر میبرند چون گردش خون در نوک بینی دچار کندی میشود.
- جای زخمهایی که روی کلوما ایجاد میشود باقی میماند و بعد به مرور رو به بهبودی میرود.
- در جراحی به روش باز، مدت زمان جراحی بیشتر از جراحی به روش بسته است.
انواع فرم و مدل بینی
فرم بینیها به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم میشود؛ این تقسیمبندی بر اساس ضخامت پوست بینی و بررسی استخوانها صورت میگیرد. در ادامه این دو مدل بینی را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم:
آشنایی با مشخصات بینی گوشتی
از مهمترین ویژگیهای بینی گوشتی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- نوک بینی دارای پوست بسیار ضخیمی است.
- پوست بینی دارای منافذی است که کاملا مشهود است.
- عرض پرههای بینی ضخیم است.
- نوک بینی بزرگ است.
- پرههای بینی دارای ارتفاع بلندی است و نیمه تحتانی بینی از روبهرو بسیار پهن دیده میشود.
- در این بینیها پوست بینی ضخیم است، اما غضروفهایی که در پرههای بینی قرار دارد بسیار ظریف و نازک هستند.
تکنیک جراحی بینی گوشتی
نحوه جراحی بینیهای گوشتی با نحوه جراحی بینی استخوانی بسیار متفاوت است. در بینیهای گوشتی هدف از جراحی تقویت اسکلت غضروفهای بینی است تا بینی باریکتر و جذابتر به نظر برسد. در واقع در جراحی بینی گوشتی جراح با کاهش عرض پرهها و استئوتومی، پهنای بینی را کاهش میدهد. هرچقدر میزان گوشتی بودن بینی کم باشد، نتیجه عمل مطلوبتر خواهد بود. اما این به این معنی نیست که بینیهایی که خیلی گوشتی هستند نتیجه رضایتبخشی را به دست نمیآورند، بلکه میتوان با استفاده از تکنیکهای درست بینیهای گوشتی را به شکل رضایتبخشی جراحی کرد.
همانطور که گفتیم در عمل جراحی بینیهای گوشتی، هدف پزشکان تقویت اسکلت زیر بینی است تا لایه رویی بینی روی اسکلتی قوی قرار بگیرد. اگر این عمل را تحت نظر پزشکی انجام دهید که از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است فرم بینی تغییر کند و دوباره به حالت قبل برگردد. به همین دلیل تاکید میشود که جراحان بینی گوشتی باید از مهارت و تجربه بالایی برخوردار باشند.
ویژگیهای بینی استخوانی
افرادی که در بینی خود استخوان و غضروف محکمی دارند در دسته افراد دارای بینی استخوانی قرار میگیرند. بینیهای استخوانی معمولا دارای برآمدگی یا یک قوز روی پل بینی خود هستند. به همین دلیل افراد دارای بینی استخوانی برای برداشتن همین قوز و صاف کردن پل بینی به شکلی مطلوب برای جراحی بینی اقدام میکنند. معمولا بینیهای استخوانی دارای پوست بسیار نازکتری به نسبت بینیهای گوشتی هستند. از مهمترین دلایل به وجود آمدن قوز روی بینی میتوانیم به عوامل ارثی و محیطی اشاره کنیم.
برخی افراد به صورت ژنتیکی دارای بینیهای استخوانی و بزرگ هستند و برخی دیگر ممکن است بر اثر تصادف یا ضربه خوردن در مسابقات دچار آسیب دیدگی شوند. در این صورت ممکن است بینی دچار شکستگی شود و راه تنفسی با مشکلاتی همراه شود.
تکنیک جراحی بینی استخوانی
جراح برای عمل بینیهای استخوانی، معمولا عمل جراحی را به صورت باز انجام میدهد. جراحی بینیهای استخوانی به نسبت جراحی بینیهای گوشتی بسیار آسانتر است. هرچقدر استحکام استخوان و غضروفهای بینی استخوانی بیشتر باشد، عمل با درصد موفقیت بالاتری انجام میشود. در بینیهایی که قوز به شدت زیاد است، جراح مجبور میشود برای تغییر فرم بینی استخوان بینی را بشکند، این موضوع باعث میشود که عوارض جراحی بینیهای استخوانی بیشتر و طولانیتر باشد. اما جراحی بینی با عوارض جدی همراه نیست، چون تمام علائم بعد از طی شدن دوران نقاهت به طور کامل از بین میروند.
توصیه ها
هر عملی نیازمند رعایت یکسری مراقبتهای اولیه است که توسط پزشکان توصیه میشود. رعایت این نکات احتمال بروز عوارض را بعد از عمل جراحی بینی به شکل قابل توجهی کاهش میدهد. از مهمترین نکات مراقبتی قبل از جراحی بینی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بهتر است 14 روز قبل از عمل از مصرف هرگونه داروی رقیقکننده خون خودداری کنید. مصرف داروهایی مثل آسپرین، ایبوپروفن و دیگر داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی میتواند روند جراحی را با مشکلاتی همراه کنند.
- پزشکان به شدت توصیه میکنند که 2 هفته قبل از عمل مصرف دخانیات مخصوصا سیگار و قلیان را قطع کنید. چون نیکوتین و تنباکو باعث طولانی شدن دوره نقاهت میشود.
- به مدت 8 ساعت قبل از جراحی باید ناشتا باشید.
- تمام آزمایشات مورد نیاز پزشک را انجام دهید و در جلسههای مشاوره پیش از عمل شرکت کنید.
- با یک همراه هماهنگ کنید که در طول عمل و بعد از عمل در هر لحظه از شما مراقبت کند.
- راجع به ترسها و نگرانیهای خود با پزشک مشورت کنید.
مراقبت ها
هر عمل جراحی با عوارضی همراه است، مخصوصا اگر روش جراحی تهاجمی باشد. عمل جراحی بینی هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل تاکید میشود که با رعایت نکات مراقبتی میزان بروز عوارض را به شکل قابل توجهی کاهش دهید.
از مهمترین مراقبت های بعد از جراحی بینی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- معمولا پزشکان برای کنترل درد و جلوگیری از عفونت داروهایی را تجویز میکنند که بهتر است آنها را درست به موقع مصرف کنید.
- در هنگام عطسه دهان خود را به صورت کامل باز کنید.
- همچنان از مصرف نوشیدنیهای الکلی و کشیدن دخانیات پرهیز کنید.
- توصیه میشود که تا دوهفته بعد از جراحی به صورت طاق باز بخوابید. خوابیدن به پهلو فرم بینی را تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است به آن آسیب وارد کند.
- از کمپرس یخ استفاده کنید. سرما باعث کاهش جریان خون میشود و کبودی و تورم به شکل قابل توجهی کاهش مییابد.
- در هنگام خوابیدن بهتر است که سر بالاتر از بدن قرار بگیرد، توجه داشته باشید که سر نباید به سمت پایین یا خیلی به سمت بالا قرار گرفته باشد.
- به اندازه کافی استراحت کنید.
- مصرف مایعات زیاد علاوه بر دفع موار بیهوشی، روند بهبودی را سرعت میبخشد.
هزینه جراحی بینی چقدر است ؟
تعیین هزینه جراحی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. از مهمترین عوامل تاثیرگذار میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- هزینه آزمایشها و عکسبرداریها،
- مهارت و تجربه پزشک جراح،
- دستمزد تیم بیهوشی،
- تجهیزات و امکانات اتاق عمل،
- نوع بینی شامل گوشتی یا استخوانی،
- روش جراحی به صورت باز یا بسته.
عملهای ترکیبی هزینههای بیشتری را شامل میشوند؛ به عنوان مثال افرادی که علاوه بر برداشتن پولیپ بینی خواهان زیباتر شدن ظاهر بینی خود هستند.
جهت دریافت مشاوره و رزرو وقت جراحی با مشاورین کلینیک خانه سفید در تماس باشید :
- ۰۲۱-۵۴۵۰۳ (خط ویژه)
- ۰۲۱-۸۸۸۷۰۴۸۰ (خط مستقیم)
انواع فرم بینی انتخابی پیش از جراحی رینوپلاستی اگر شما هم احساس میکنید که از فرم بینی خود راضی نیستید و علاقه دارید که دست به جراحی آن بزنید، پس بهتر است در ابتدا انواع فرمهایی که میتوانید برای اصلاح...
سولاریوم و آفتاب گرفتن بعد از جراحی بینی نوری که از خورشید به ما می رسد، دارای امواج ماوراء بنفش است که زمانی که با پوست برخورد می کنند، آسیب هایی به سلول های سطحی وارد می شود و در...
علت آبریزش بینی بعد از عمل جراحی آبریزش بینی بعد از جراحی می تواند از عوارض خود عمل باشد که حالت موقتی است و علت اصلی بروز آن، تحریک و تورم مخاط بینی در طول جراحی می باشد که به...
خنده و گریه بعد از جراحی بینی نمی توان این انتظار را داشت که فرد بعد از جراحی، هیچ گونه تغییر حالتی در چهره خود نداشته باشد و توصیه پزشکان بر این است که حرکاتی مانند خندیدن یا گریه شدید...
قوز بینی چیست ؟ مشکل قوز بینی معمولاً به استخوان و غضروف پشت بینی مربوط میشود، اما دلیل اصلی قوز بینی در هر فردی متفاوت است. تشخیص علت قوز بینی بر عهده پزشک است، او پس از بررسی و معاینه...