
آنچه در این مقاله مورد بررسی قرارخواهیم داد :
علت و دلایل ریزش مو در کودکان چیست ؟
ریزش مو در کودکان 2 ساله، 3 ساله، 5 ساله ، 6 ، 7 و 8 ساله
ریزش موی کودکان نشانه چیست ؟
انواع درمان های خانگی و داروئی ریزش مو در کودکان
ریزش مو در کودکان
ریزش مو در کودکان برای کسانی که برای اولین بار با آن برخورد می کنند شاید باورش کمی سخت باشد. ریزش مو در کودکان بیشتر به وضعیت جسمانی آن ها مربوط می شود، برای جلوگیری از ریزش موی کودکان این موارد باید به موقع تشخیص داده شده و در اسرع وقت درمان شود. ریزش موی خردسالان مانند بزرگسالان به صورت روزانه نیست، یعنی همانطور که می دانید و در مقاله ریزش مو توضیح داده شد، موی بزرگسالان به صورت طبیعی به تعداد 50 تا 100 عدد در روز ریزش دارند، اما در کودکان این طور نیست. واقعیت این است که ریزش موی روزانه از سنین کمی بزرگتر از کودکی شروع می شود.
اکثر نوزادان با سری کاملا بدون مو و صاف و براق به دنیا می آیند. بنابراین چنین وضعیتی نباید باعث نگرانی آن ها شود، زیرا قرار نیست این نوزادان در آینده طاس شوند. دکتر نهاوندی، متخصص پوست و مو درباره انواع علل ریزش مو در کودکان و راههای درمانـی آن توضیح میدهد. آنچه باعث ریزش مو دختران و پسران در سنین کودکی می شود معمولا از نوع ریزش مو در بزرگسالان نیست. در بزرگسان عواملی مانند وراثت، اختلالات هورمونی مهمترین دالایل ریزش مو می باشند که این موارد در کودکان شایع نیست.
عوامل اصلی و مرسوم که در ریزش موی کودکان موثر است شامل این موارد می شود: بیماری آلوپسی آره آتا، عفونت قارچی، آلوپسی کششی، تریکوتیلومانیا، تلوژن افلوویوم، مشکلات غده تیروئید، کم خونی، شپش و انگل های پوستی، سوء تغذیه و … که در این مقاله به طور کامل و به تفصیل به همه آن ها می پردازیم.
ریزش مو و بیماری خود ایمنی در کودکان
گاهی اوقات ممکن است سیستم ایمنی بدن بافت های سالم را تشخیص ندهد و به تصور وجود اجسام خارجی یا آنتی ژن به آن ها حمله ور شود. به این مشکل، بیمار ی خود ایمنی اطلاق می شود .
بیماری های خود ایمنی در کودکان
این بیماری مشکلات بسیاری بوجود می آورد اما یکی از مشکلات که مورد بحث ما می باشد ریزش مو در ناحیه سر، ابروها و مژه ها است. همان طور که گفته شد در این بیماری سیستم ایمنی بدن یا همان گلبول های سفید دچار اختلال شده و سلول های بدن را به اشتباه مورد حمله قرار می دهند. از جمله این حملات آسیب رساندن به ریشه موها می باشد که موجب از بین رفتن فولیکول های مو و در نتیجه ریزش مو خواهد شد.
دلایل اصلی این بیماری هنوز کامل مشخص نشده است. از جمله نشانه های وجود این بیماری به سرگیجه، تب خفیف، خستگی، کاهش وزن، خشکی دهان و خشکی چشم، خارش پوست و درد مفاصل می توان اشاره کرد. اما وجود این نشانه ها حتما دلیل این بیماری نمی باشد. در صورت مشاده باید حتما به پزشک مراجعه کرد. پزشک با انجام آزمایش خون CBC می تواند به وجود این بیماری پی ببرد. این آزمایش نشان می دهد میزان گلبول های سفید (WBC) و همچنین زیر ساختارهای آن بیش از حد طبیعی مجاز می باشد.
درمان بیماری های خود ایمنی
هدف اصلی از درمان این بیماری، از بین بردن علایم، کنترل آسیب ایجادشده به دلیل بیماری و حفظ توانایی بدن کودک برای مبارزه با این بیماری است.
روش های معمول برای درمان بیماری های خود ایمنی
تزریق خون، مصرف مکمل ها، ورزش درمانی، داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی، کورتیکو استروئیدها، تزریق ایمونوگلوبولین وریدی ، درمان نادر دیگر نیز پلاسمافرزیس است که نوعی روش درمانی با تعویض پلاسمای خون فرد بیمار است.
مشکلات غده تیروئید عامل ریزش مو در کودکان
مشکلات تیروئید در کودکان یکی دیگر از عوامل ریزش مو می باشد. تیروئید شما چه کم کار باشد چه پر کار باعث ایجاد مشکل می شود. کم کاری تیروئید در کودکان نه تنها موجب ریزش مو بلکه بیماری های دیگری از جمله افسردگی، اختلال در یادگیری، خستگی و افزایش وزن را ممکن است بوجود آورد.
یکی از دلایل کم کاری تیروئید کمبود ماده معدنی ید در بدن است. اگر این دلیل اصلی کم کاری تیروئید باشد می توان با مکمل های غذایی حاوی ید و رژیم درست غذایی آن را برطرف کرد. در برخی موارد توسط پزشک متخصص قرص های هورمون جایگزین از جمله لووتیروکسین تجویز می گردد. در نظر داشته باشید که یه هیچ وجه سر خود دارویی را مصرف نکنید، شاید مشکل کم کاری تیروئید نبود یا با مصرف داروی لووتیروکسین مشکل برطرف نمی شد.
از جمله نشانه های کم کاری تیروئید در کودکان می توان به سردی مداوم دست و پا، یبوست، خواب آلودگی، گریه های گوش آزار، رشد کم ، زردی پوست، عادت های غذایی بد، صورت پف آلود، نفخ معده، تورم زبان اشاره کرد.

در صورتی که کم کاری تیروئید جدی گرفته نشود می تواند موجب بیماری های حاد قلبی، چاقی و ناباروری شود.
معمولا اختلالات مربوط به غده تیرویید با یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص است و با داروهای هورمونی درمان می شود. به منظور اطلاع از وضعیت غد تیروئید کودکان می توان این آزمایشات را بر روی خون انجام داد: T3, T4, TSH
ریزش مو در اثر عفونت قارچی
اگر کودک شما مبتلا به عفونت قارچی یا تینه کپیتیس باشد، موهای سر او و ابروها و مژه های او ممکن است ریزش کند. کودکان مبتلا به بیماری عفونت قارچی معمولا ریزش موهای تکراری یا موهای خرد شده در بالای سطح سر را دارند. قسمتها و تکههای بدون مو معمولا گرد یا بیضی و اغلب نامنظم هستند. گاهی اوقات دیده میشود که موها دقیقا روی پوست خرد میشوند و به شکل نقاط سیاهی روی پوست سر به نظر میآیند.
کودکان 3 الی 10 سال بیشتر در معرض ابتلا به این قارچ می باشند و آمار ابتلای پسران بیش از دختران است.
تشخیص
برای تشخیص بیماری ریزش مو در اثر عفونت قارچی در درجه اول باید به پوست سر کودک خود توجه کنید.این بیماری بیشتر در کودکان زیر سن بلوغ شایع است. عفونت قارچی برا اساس نوع قارچ درجه التهاب، عفونت و پوستهریزی متفاوت خواهد بود. اگر پزشک به این نوع ریزش مو در کودک مشکوک شود، آزمایشهای میکروسکوپی تجویز میکند تا به تشخیص خود مطمئن شود.
درمان
برای درمان بیماری عفونت قارچی پزشک عموما یک داروی ضد قارچ خوراکی بنام گریزئوفولوین به مدت 8 هفته و شامپوی مورد نظر خودش (معمولا شامپوی سلنیوم سولفید) و کرم های ضد قارچ موضعی را تجویز می کند. دستور استفاده شامپو عموما دو تا 4 بار در هفته می باشد. بسیار مراقب باشید چرا که این بیماری مسری می باشد.
بنابراین اگر کودکی در اطراف شما مبتلا به این بیماری شده است، کودک خود را از او دور نگه دارید. همچنین جهت عدم شیوع بیماری اجازه ندهید کودک خود تا بعد از درمان کامل به مدرسه یا مهد کودک برود. در طول درمان نیازی به کوتاه کردن موی کودک نمی باشد و بعد از یک هفته آغاز درمان کودک می تواند مجددا به مدرسه برود.
قارچی که عامل ریزش موها است می تواند از طریق تماس پوستی با کودک مبتلا و یا استفاده از وسایل مشترک مانند برس، کلاه، شانه، حوله حمام و غیره انتقال یابد.
ریزش مو در کودکان در اثر بیماری آلوپسی آره آتا:
در این نوع ریزش مو که در بزرگسالان نیز وجود دارد، موهای سر به صورت منطقه ای یا سکه ای در چندین ناحیه پوست سر دچار ریزش کلی می شوند. به دلیل اینکه معمولا منطقه ای که دچار ریزش شده است بیضی شکل یا به صورت دایره ای می باشد به آن ریزش موی سکه ای نیز می گویند.
در بیماری آلوپسی آره آتا کودک خارش و التهاب را تجربه نمی کند و صرفا با الگوی ذکر شده دچار ریزش مو می شود. بیماری آلوپسی معمولا ظرف یک شب یا حداکثر چند روز ظاهر میشود. در آلوپسی سیستم ایمنی بدن به فولیکول مو حمله میکند. این بیماری واگیر دار نمی باشد و کودک مبتلا کاملا سلامت می باشد.
دلیل ابتلا به آلوپسی آره آتا در پزشکی نامعلوم است و بیشتر دانشمندان آنرا مرتبط با سیستم ایمنی و یا عصبی می دانند.
طبق آمار در 20 درصد از کودکان مبتلا به آلوپسی آره آتا سابقه خانوادگی مشاهده شده است.
خوشبختانه با شروع درمان بیش از80 درصد از کودکان رشد مجددا موها را در عرض 12 ماه مشاهده می کنند. ممکن است به طور عجیبی ابتدا موهای روییده شده سفید رنگ باشند که به مرور زمان به رنگ طبیعی خود باز می گردند.

تشخیص
برای بیماری آلوپسی آره آتا در کودکان آزمایش خاصی وجود ندارد. پزشک متخصص پوست و مو معمولا با رد سایر عوامل و مشاهده نشانه های بیماری در پوست سر کودک به این نتیجه می رشد. البته پزشک ممکن است با کشیدن موها اطراف نواحی دچار بیماری نیز این نوع ریزش را تشخیص دهد.
اگر موها به راحتی کنده شود، نشان میدهد ضایعه فعال بوده و باید منتظر ادامه طاسی بود اما به طور کلی درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. هرچند از برخی داروها برای رویش مجدد مو استفاده میشود اما این داروها از ایجاد ضایعات جدید جلوگیری نمیکند.
درمان گاهی با تزریق کورتیزون در محل ریزش موها انجام می شود و پزشک نیز داروهای موضعی جهت تحریک رویش موها تجویز می کند. همچنین مصرف مکمل های غذایی حاوی روی و ویتامین های ب در طول درمان توصیه می شود.
دلایل غیربالینی ریزش مو در کودکان
ریزش موی نوزاد
بسیاری از نوزادان در ۶ ماه ابتدایی زندگی، موهایی که با آن به دنیا آمدهاند را از دست میدهند تا جا برای رشد موهای بالغ باز شود. این مسئله کاملاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
سایش
برخی از کودکان به دلیل سایش مداوم سر به تشک گهواره، زمین و جاهای دیگر در نواحی پشت سر دچار ریزش مو میشوند. با افزایش سن، کودک این رفتار را کنار میگذارد و موهای جدید به سرعت جایگزین موهای کنده شده خواهند شد.
مواد شیمیایی
استفاده از مواد شیمیایی حالت دهنده و آرایش مو مانند ژل، تافت، صاف کنندهها، رنگها و غیره باعث ضعیف شدن و ریزش مو در کودکان میشود. سعی کنید از مصرف این مواد پرهیز کنید. به عنوان جایگزین میتوانید از مواد طبیعی یا محصولات سازگار با کودکان برای آرایش مو استفاده کنید.
سشوار کشیدن
استفاده از سشوار، اتوی مو و وسایل حرارتی دیگر باعث آسیب حرارتی و ریزش مو در کودکان میشود. سعی کنید از اتوی مو استفاده نکنید و در هنگام سشوار کشیدن موی کودک، از کمترین حرارات استفاده کنید یا سشوار را با فاصله از سر نگه دارید.
کشیده شدن مو
شانه کردن مو، باز کردن گرههای مو و بستن یا بافتن موی کودک را با ملایمت انجام دهید. کشیده شدن مو باعث آسیب دیدن فولیکولهای مو و ریزش موی کودک میشود.

دلایل بالینی ریزش مو در کودکان
عفونتها، بیماریهای پوستی یا زمینهای و کمبودهای غذایی میتوانند باعث ریزش مو در کودکان شوند. در ادامه سعی کردیم که مهمترین این موارد را به طور کامل بررسی کنیم.
کچلی قارچی سر (تینهآ کپیتیس)
درماتوفیتوز، کچلی قارچی یا تینهآ کپیتیس (نام علمی) یکی از شایعترین دلایل ریزش مو در کودکان بوده که ناشی از عفونت قارچی پوست سر است. این نوع ریزش مو به عفونتهای ناشی از قارچهایی موسوم به درماتوفیت گفته میشود که انسان و حیوانات را درگیر میکنند.
ابتلا و انتقال
قارچها جاندارانی هستند که بر روی بافتهای مرده رشد میکنند؛ یعنی بافتهایی مانند ناخن، لایههای سطحی پوست و موها. محیط رشد مناسب برای درماتوفیتها، محیطهای گرم و مرطوب است. پس بهترین محل برای رشد آنها پوست عرقی است.
در حال حاضر ۴۱ گونه قارچی شناخته شدهاند که میتوانند باعث کچلی قارچی سر شوند. معمولاً قارچهای عامل کچلی را به سه دستهی انسان دوست، حیوان دوست و خاک دوست تقسیم میکنند. این دسته بندی در درمان کچلی اهمیت دارد. درماتوفیتها میتوانند در بخشهای مختلف بدن ایجاد بیماری كنند. بسته به محل عفونت، درماتوفیتوزها دلیل بیماریهای كچلی سر، بدن، دست، پا، ریش و سبیل، كشاله ران و كچلی ناخن هستند.
کچلی قارچی سر در کودکان زیر۱۰ سال شیوع بیشتری دارد و معمولاً پسران بیشتر از دختران دچار آن میشوند. کچلی به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. لمس پوست عفونی بیمار، به اشتراک گذاشتن لوازمی مانند شانه، حوله، بالشت، کلاه و … از راههای انتقال عفونتهای قارچی است. حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه نیز میتوانند به کچلی مبتلا شده و آن را به انسان منتقل کنند.
بیماریزایی
شکل بیماریزایی قارچهای درماتوفیت بستگی به حالت تهاجم آنها به ساقهی مو دارد.
- عفونت اکتوتریکس: در کشور ما این شکل عفونت شایعترین دلیل ریزش مو در کودکان و شایعترین شکل کچلی قارچی است. حدود ۸۸ درصد کودکانی که دچار کچلی قارچی میشوند، به عفونت اکتوتریکس مبتلا هستند. در این حالت، قارچها بخش خارجی ساقهی مو را میپوشانند.
- عفونت اندوتریکس: در این حالت بخش داخلی ساقه مو مورد تهاجم قارچ قرار میگیرد و حدود ۹ درصد از کچلیهای قارچی را شامل میشود.
- عفونت فاووس: این حالت موجب تخریب ساقه یا شفت مو به شکل لانه زنبوری می شود.
علائم
رایجترین علامت این دلیل ریزش مو در کودکان ، درگیری پوست سر به شکل سکه مانند است. در این مناطق گرد، معمولاً طاسی، حاشیههای قرمز و پوسته پوسته شدن مشاهده میشود. ممکن است نقاط سیاهی نیز مشاهده شود که در واقع محل جدا شدن موها هستند. اگر این نواحی درمان نشده باقی بمانند، گسترش پیدا کرده، بزرگ میشوند و میتوانند باعث زخم شدن و طاسی دائمی شوند.
علائم دیگر عبارتاند از:
- موهای شکننده
- درد در پوست سر
- تورم غدد لنفاوی
- تب ملایم و ضعیف
اشکال حاد بیماری باعث ایجاد زخم و تورمهای بزرگ زبر میکند که کریون نام دارد و از آن چرک خارج میشود. کریون در واقع نتیجهی پاسخ و مقابلهی بدن با عامل عفونی است. کریونها میتوانند منجر به طاسی دائمی و ایجاد اسکار شوند.
تشخیص
همانطور که گفتیم، کچلی قارچی سر شایعترین دلیل ریزش مو در کودکان است و علائمی مشخص دارد. به همین جهت تشخیص آن چندان دشوار نیست. معمولاً پزشک با مشاهدهی وضعیت سر میتواند بیماری را تشخیص دهد.
برای کسب اطمینان از لامپ وود (wood) استفاده میشود که با تابش نور، وجود یا عدم وجود قارچ را مشخص میکند. البته این روش چندان هم دقیق نیست. مثلاً با لامپ وود میتوان عفونتهای اکتوتریکس را تشخیص داد ولی تشخیص عفونتهای اندوتریکس امکان پذیر نیست.
برای تشخیص دقیق عامل کچلی از پوست یا موی سر نمونه برداری شده و در آزمایشگاه قارچ شناسی مورد بررسی قرار میگیرد.
درمان
برای درمان کچلی قارچی سر، معمولاً از داروهای خوراکی ضد قارچی و شامپوهای درمانی استفاده میشود. بسته به صلاحدید پزشک داروهایی مانند گریزئوفولوین، تربینافین، ایتراکونازول یا فلوکونازول به مدت ۴ تا ۶ هفته برای بیمار تجویز میشود. شامپوهای درمانی نیز باید دو بار در هفته و به مدت ۴ تا ۸ هفته مورد استفاده قرار بگیرند. برخی از این شامپوها عبارتاند از: کتوکنازول، پیریتیون روی و سلنیوم سولفید
ریزش موی سکهای (آلوپسی آره آتا)
آلوپسی آرهآتا که با نامهای طاسی منطقهای، کچلی سکهای یا ریزش موی سکهای نیز شناخته میشود، یکی دیگر از دلایل ریزش مو در کودکان است. آلوپسی آرهآتا نوعی بیماری مزمن خودایمنی است که فولیکولهای مو و گاهی ناخن را درگیر میکند.
[irp posts=”2488″ name=”درمان ریزش مو سکه ای”]ابتلا و انتقال
در بیماری آلوپسی، سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو که محل تولید و رشد مو است، حملهور شده و باعث ریزش مو میشود. این بیماری همانند بیماریهای خود ایمنی دیگر مثل MS، مسری نیست و به دیگران انتقال پیدا نمیکند.
آلوپسی آرهآتا بیماری نسبتاً شایعی است و میتواند در هر سنی رخ بدهد. معمولاً علائم بیماری در اواخر کودکی و اوایل نوجوانی ظاهر میشوند. در بیشتر بیماران ریزش مو قبل از ۳۰ سالگی شروع میشود. کودکان حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا را تشکیل میدهند.
بیماریزایی
آلوپسی بسته به شکل ریزش مو اسمهای مختلفی میگیرد:
- آلوپسی آرهآتا یا ریزش موی سکهای: طاسی به شکل نواحی گردی روی سر کودک مشاهده میشود.
- آلوپسی کامل: تمام موهای سر میریزد.
- آلوپسی فراگیر: تمام موهای بدن میریزد.
علت بیماریهای خود ایمنی به طور کلی ناشناخته است اما مبتلا بودن به بیماریهای خود ایمنی دیگر (مثل کم کاری تیروئید هاشیموتو) و داشتن سابقهی بیماریهای خود ایمنی در خانواده، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
علائم
ریزش موی سکهای اصلیترین علامت آلوپسی آرهآتا است. مناطق دایره مانندی به اندازهی یک سکه در سر، خالی از مو میشود. ریزش موی مژهها، ابروها، موهای صورت و بدن نیز ممکن است اتفاق بیفتد. البته این الگوی ریزش مو در بیماریهای دیگری نیز مشاهده میشود لذا به تنهایی نشانگر آلوپسی آرهآتا نیست.
ریزش موی ناشی از این بیماری قابل پیشبینی نیست و به طور ریزش مو ناگهانی اتفاق میافتد. موهای ریخته شده ممکن است در هر زمانی دوباره رشد کنند و دوباره بریزند. میزان ریزش و رشد مجدد مو از فرد به فرد متفاوت است.
کودکانی که دچار ریزش موی سکهای میشوند، ممکن است موهای سرشان به طور کامل از دست بدهند و ریزش موهای بدن نیز داشته باشند.
تشخیص
برای تشخیص این دلیل ریزش مو در کودکان ، پزشک ابتدا سر را به دقت معاینه میکند. ممکن است چند تار مو را از سر بیماری جدا کرده و آن را زیر میکروسکوپ بررسی کند.
گاهی برای رد دلایل دیگر ریزش مو، مثل کچلی قارچی سر، برداشت نمونه (بیوپسی) از پوست سر انجام میشود. اگر پزشک به وجود بیماریهای خود ایمنی دیگر مشکوک شود، دستور آزمایشهای خون را خواهد داد که بسته به شک پزشک متفاوت خواهند بود.

درمان
در حال حاضر درمانی برای آلوپسی آرهآتا وجود ندارد. داروهایی که برای مدیریت این بیماری مورد استفاده قرار میگیرد، باعث کاهش ریزش مو و تقویت رشد مو میشوند. پیشبینی وضعیت ریزش مو در آیندهی نیز دشوار است. متاسفانه برخی از بیماران پاسخی به روشهای درمانی نمیدهند و ریزش مویشان بدتر میشود.
داروهای موضعی که به پوست سر مالیده میشوند میتوانند موجب تقویت رشد موها شوند. داروهایی مانند:
- ماینوکسیدیل: برای اغلب بیماران در تمام سنین تجویز میشود. این دارو بدون نسخه قابل دریافت است و باید روزی دوبار به نواحی ریزش مو مالیده شود. ماینوکسیدیل داروی ایمنی است اما برای اینکه به خوبی اثر کند، ممکن است یک سال طول بکشد.
- دیترانول یا آنتریالین: پمادی که باعث تحریک پوست و رشد دوبارهی مو سر میشود.
- پمادهای کورتیکواستروئیدی: پمادهایی مانند کولبتازول، لوسیونها و داروهای دیگری که حاوی مواد استروئیدی هستند. مواد استروئیدی باعث سرکوب سیستم ایمنی و کاهش التهاب فولیکولهای مو میشوند.
- ایمنیدرمانی: در روش ایمنی درمانی از یک مادهی شیمیایی مثل دیفنسیپرون استفاده میشود تا یک واکنش آلرژیک در پوست سر ایجاد شود. در ایمنی درمانی در واقع سلولهای ایمنی فریب داده میشوند تا فولیکولها را رها کرده و سطح پوست بیایند. این روش معمولاً بعد از ۶ ماه باعث رشد مو میشود ولی برای حفظ رشد، باید درمان ادامه داده شود.
- تزریقات: تزریق موضعی استروئیدها به درون مناطق دچار کچلی یکی از راههای متداول درمان آلوپسیها خفیف است. این روش باعث توقف ریزش مو در کودکان نشده ولی باعث رشد دوبارهی موها میشود. تزریق استروئید باید هر ۱ یا ۲ ماه یک بار انجام شود.
- داروهای خوراکی: برای درمان آلوپسیهای شدید ممکن است کورتون یا دیگر داروهای سرکوبکنندهی سیستم ایمنی (مثل متوتروکسات) تجویز شود. به دلیل عوارض جانبی زیاد، معمولاً برای کودکان استفاده نمیشوند.
توصیههایی برای والدین
کودکان کوچکتر از ۵ سال که دارای آلوپسی هستند، معمولاً توجهی به ریزش موها ندارند و با مشکلی مواجه نمیشوند. اما برای کودکان بزرگتر از ۵ سال، این مسئله میتواند به شدت آسیبزننده باشد. آلوپسی یک بیماری مزمن است و احتمال این که همیشه با کودک شما همراه باشد، وجود دارد. لذا توجه به سلامت روان و آمادگی روحی کودک بسیار مهم است.
استفاده از مشاوران روانشناس، کلاهگیسهای مناسب و تکنیکهای آرایشگری برای پوشاندن محلهای دچار طاسی میتوانند کمک فراوانی به کودک کنند. همچنین حواستان باشد که باید به بخشهای از پوست سر که در تماس مستقیم با نور خورشید هستند، ضد آفتاب زده شود.
اختلال وسواس موکنی
اختلال وسواس موکنی یکی از دلایل ریزش مو در کودکان است که به خاطر اختلالی روانی رخ میدهد. اختلال موکنی اختلالی روانی است که فرد به صورت مداوم و غیرارادی به کندن موهای خود در ناحیهی سر، ابرو، مژهها و دیگر بخشهای بدن میپردازد و با وجود تلاش، موفق به توقف این کار نمیشود.
گفته میشود که حدود ۰.۳ تا ۵ درصد از افراد در طول زندگی خود دچار این اختلال میشوند. متخصصان علم روان، این اختلال را در دسته اختلالات وسواس فکری عملی قرار میدهند. مانند جویدن ناخنها برخی از کودکان با این کار احساس آرامش میکنند و برخی دیگر نیز بدون این که متوجه باشند، موهای خود را میکنند.
بیشترین شیوع این بیماری بین سنین ۱۲ تا ۱۳ سال مشاهده میشود. حدود ۷۰ تا ۹۳ درصد از افراد مبتلا به این اختلال، خانمها هستند.
ویژگیها و راهاندازها
مانند بسیاری از بیماریهای روانی دیگر، علت وسواس موکنی نیز دقیقاً مشخص نیست. معمولاً راهاندازهای این بیماری مرتبط با استرس هستند. مثلاً دیده میشود وقتی کودک در شرایط استرسزا، مثلاً یک امتحان سخت، قرار میگیرد، با یک دست مینویسد و با دست دیگر به شکل ناخودآگاه موی خود را میکند.
نکتهای بسیار مهم که والدین باید به آن توجه کنند، این است که وسواس موکنی و دیگر اختلالات مشابه مثل جویدن ناخن، به دلیل عدم تعادل برخی مواد شیمیایی در مغز حاصل میشود. این مسئله باعث میشود که مو کندن امری غیرارادی باشد. پس کندن موها تقصیر کودک نیست. او را ملامت یا سرزنش نکنید چون باعث استرس بیشتر کودک و متعاقباً افزایش ریزش مو در کودک خواهید شد.
تشخیص و عوارض
برای تشخیص بیماری باید موارد زیر در کودک دیده شود:
- کندن موی مداوم سر به شکلی که باعث کاهش قابل توجه تراکم مو شود.
- تلاش بیاثر و مداوم برای کاهش یا توقف کندن مو
- موکنی باعث اختلال در عملکرد فردی یا اجتماعی فرد شود.
- موکنی نباید ناشی از بیماریها یا عوارض جانبی داروها و مخدرها باشد.
بعضی از کودکان پس از کندن موها، آنها را میبلعند یا با دهان موهای خود را میکنند. خوردن موها باعث تشکیل گولههای موی هضم نشده در دستگاه گوارش میشود. این گولههای مو میتوانند باعث درد شکم، تهوع و کم خونی شوند.
وسواس موکنی باعث طاسی دائم نمیشود. موهای جدید جایگزین موهای کنده شده خواهند شد. ولی اگر عمل موکنی کاهش نیابد یا متوقف نشود، تراکم موها همواره کم خواهد ماند.

درمان
درمان ریزش مو در کودکان به علت اختلال وسواس موکنی کمی دشوار است. گاهی این اختلال تا آخر عمر با کودک همراه میشود و گاهی پس از مدتی متوقف میشود. برای درمان این اختلال راههای زیادی وجود دارد. مانند دیگر بیماریهای روانی، برطرف کردن، مدیریت یا کاهش راهاندازها و عوامل زمینهای میتواند یکی از بهترین راههای درمان این اختلال باشد.
مثلاً اگر کودک در مواقع اضطراب به کندن موهای خود مشغول میشود، مشاوره با روانشناس یا روانپزشک متخصص اضطراب و استرس میتواند برای او بسیار مفید باشد. در جلسات مشاوره کودک یاد میگیرد که چگونه اضطراب خود را کنترل کند و با کاهش اضطراب، مو کندن نیز کاهش مییابد.
درمان دیگری که معمولاً به خوبی جواب میدهد، افزایش آگاهی فرد از کندن موهای خود است. همان طور که در بالا اشاره کردیم، گاهی کندن موها به صورت ناخودآگاه انجام میشود. لذا افزایش آگاهی از موکنی میتواند در کاهش انجام این عادت به کودک کمک کند.
تلوژن افلوویوم
برای درک بهتر این علت ریزش مو در کودکان باید ابتدا کمی در مورد چرخهی طبیعی رشد مو بدانید. چرخهی رشد مو به ۴ مرحله تقسیم میشود:
- مرحلهی رشد فعال به نام آناژن
- مرحلهی گذرا و موقت کاتاژن
- مرحلهی استراحت به نام تلوژن
- مرحلهی ریزش مو به نام اگزوژن
به طور طبیعی حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد موهای سر در مرحلهی آناژن (رشد) به سر میبرند که این مرحله معمولاً ۳ سال طول میکشد. کمتر از ۱ درصد موها در مرحلهی کاتاژن قرار دارند که مرحلهای گذرا است و بین چند روز تا چند هفته طول میکشد. ۵ تا ۱۵ درصد موها هم در مرحلهی تلوژن قرار دارند که حدود ۳ ماه طول میکشد. تلوژن زمانی به پایان میرسد که یک مو جدید که در مرحلهی آناژنی است، از فولیکول شروع به رشد میکند.
علت
تلوژن افلوویوم یکی از دلایل نسبتاً شایع ریزش مو در کودکان است. در این بیماری عواملی در چرخهی طبیعی رشد مو اختلال ایجاد میکنند و همه یا برخی از موهایی که در مرحله تلوژن قرار ندارند، به این مرحله وارد میشوند. یعنی مثلاً به جای ریزش طبیعی ۱۰۰ تار مو در روز، ۳۰۰ تار مو میریزد. گاهی ریزش مو برای کودک یا والدین قابل تشخیص نیست و گاهی هم مناطق خالی از مو در پوست سر مشاهده میشود.
راه اندازها
عواملی که باعث تلوژن افلوویوم میشوند در کودکان و بزرگسالان مشترکاند؛ این موارد عبارتاند از:
- استرس شدید: استرسهای طولانی مدت میتواند باعث تلوژن افلوویوم شود. در این حالت ریزش مو معمولاً سه ماه بعد از یک اتفاق استرسزا رخ میدهد.
- رژیم غذایی نامناسب: موادی مانند ویتامین B، آهن، پروتئین و زینک (روی) برای رشد موها ضروری هستند.
- کاهش وزن ناگهانی: محدودیتهای طولانی مدت کالری مصرفی یا کاهش شدید آن و دیگر بیماریهایی که باعث کاهش وزن ناگهانی میشوند (مثل بیاشتهایی عصبی) میتوانند منجر به ریزش مو شوند. بیاشتهایی عصبی در دختران نوجوان (بالای ۱۴ سال) شایع است.
- داروها: برخی از داروها ممکن است باعث ریزش مو شوند.
- بیماری زمینهای: بیماریهایی شامل بیماریهای خود ایمنی، مشکلات غدهی تیروئید و یا آلوپسی آرهآتا (که پیشتر به آن اشاره کردیم)
- جراحی: گاهی جراحی تحت بیهوشی عمومی منجر به ریزش مو میشود.
موارد دیگر: تب شدید، بیماریهای شدید پیشین، صدمات شدید جسمی و مسمومیت با فلزات
درمان
برای تلوژن افلوویوم درمانی وجود ندارد و تمرکز درمانی بیشتر روی برطرف کردن علت زمینهای بیماری است. معمولاً بعد از برطرف شدن علت ریزش مو، موهای جدید بین ۳ تا ۶ ماه بعد جایگزین میشوند.
ریزش موی کششی
ریزش موی کششی (Traction Alopecia) نوعی ریزش مو در کودکان است که به مرور و به دلیل کشیده شدن مداوم مو رخ میدهد.
علت
کشیده شدن مو معمولاً به عادات حالت دهی مو بر میگردد و بیشتر در کودکانی مشاهده میشود که موهای خود را محکم میبافند یا دم اسبی میکنند. در کودکانی که موهای بلندی دارند و از کلیپسهای قفلی برای جلوگیری از ریختن موها به روی صورتشان استفاده میکنند، نیز شایع است.
استفاده از کلاههای ایمنی که محکم روی سر بسته میشوند نیز میتواند باعث ریزش موی کششی شود. کلاههای اسکی، موتوسواری، دوچرخه سواری به طور مداوم بر پوست سر مالیده شده و موها را میکشند.
علائم
الگوی ریزش موی کششی در بین افراد مختلف بسیار متفاوت است، لذا اگر شواهدی مبنی بر کشیده شدن مو دیده نشود، تشخیص آن برای پزشک دشوار خواهد بود. علائم دیگری که در بیماران دیده میشود شامل خارش، قرمزی، پوستهپوسته شدن، التهاب فولیکولها یا وجود پوسچول، نازک شدن و شکستگی موها است.
درمان
درمان ریزش موی کششی معمولاً غیردارویی و با ارائهی توصیهها و آموزشهای لازم از سوی پزشک همراه است.
ریزش موی آندروژنیک
ریزش موی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه شایعترین علت ریزش مو در سنین بزرگسالی است. ریزش موی آندروژنیک معمولاً ناشی از اثر تستسترون بر گروهی از فولیکولهای مو است که از لحاظ ژنتیکی نسبت به این هورمون حساساند. این نوع ریزش مو در کودکان شایع نیست ولی در پسران و دختران در سنین نوجوانی مشاهده میشود.
کمبودهای غذایی
همه ما میدانیم که برای داشتن بدنی سالم، باید رژیم غذایی مناسب و سالمی داشته باشیم. وقتی کودکان مقادیر مناسبی از ویتامینها، مواد معدنی و پروتئینها را مصرف نکنند، دچار ریزش مو میشوند. ریزش مو در کودکان میتواند علامتی از اختلالات بیاشتهایی عصبی یا بولیمیا باشد که در دختران نوجوان شایعتر است.
بیاشتهایی عصبی نوعی اختلال روانی است که فرد با وجود گرسنگی از غذا خوردن امتناع میکند. در این اختلال معمولاً کودک تمایل شدیدی به لاغر شدن داشته یا از اضافه کردن وزن وحشت دارد. بولیمیا هم یک اختلال عصبی است که در آن فرد مقدار زیادی غذا میخورد ولی با مصرف ملینها یا استفراغ از اضافه شدن وزن جلوگیری میکنند. هردوی این اختلالات غذایی در دختران نوجوان و در حدود سن ۱۴ سالگی شایع هستند.
دلیل مصرف ناکافی مواد مغذی هرچه که باشد به کنار، کمبود هرکدام از مواد زیر میتوانند باعث ریزش مو در کودکان شود:
- آهن
- روی
- نیاسین (ویتامین B3)
- بیوتین (ویتامین B7)
- پروتئین و آمینواسیدها
مصرف بیش از حد ویتامین A نیز میتواند باعث ریزش مو در کودکان شود.
اگر دلیل ریزش موی کودک شما کمبود مواد مغذی باشد، میتوانید از پزشک متخصص اطفال جهت تدوین یک رژیم غذایی مناسب و یا استفاده از مکملهای غذایی مشورت بگیرید.
کمکاری تیروئید
تیروئید غدهای است که در جلوی گردن شما قرار دارد و هورمونهایی ترشح میکند که وظیفهی کنترل سوخت و ساز بدن را دارند. در کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدی، غدهی تیروئید مقادیر کافی از این هورمونها را ترشح نمیکند. علائم این اختلال عبارتاند از:
- افزایش وزن
- یبوست
- خستگی
- خشکی مو یا ریزش مو در تمام سطح سر
تشخیص کم کاری تیروئید معمولاً با آزمایش خون انجام میشود. پس از مصرف داروهای هورمون تیروئید، ریزش موی کودک متوقف میشود. معمولاً چند ماهی طول میکشد تا موهای ریخته شده جبران شوند.
شیمی درمانی
شیمی درمانی نیز یکی از دلایل ریزش مو در کودکان است. مواد استفاده شده در شیمی درمانی باعث کشته شدن سلولهایی از بدن میشود که تقسیم سریع دارند، از جمله سلولهایی که در ریشه موی جای گرفتهاند. بعد از اتمام دورهی شیمی درمانی، رشد موهای کودک به حالت طبیعی برمیگردد.
[irp posts=”2182″ name=”راه های درمان ریزش مو به دلیل شیمی درمانی”]بیماریهای مادرزادی – ریزش موی کودکان
ریزش مو در کودکان به دلیل بیماریهای مادرزادی چندان شایع نیست؛ اما لازم دیدیم در اینجا به چند مورد از آنها به شکل خلاصهوار اشاره کنیم.
خال سباسه
خال سباسه یا خال ارگانویید یکی از دلایل مادرزادی ریزش مو در کودکان است. این بیماری ناشی از تقسیم بیش از حد سلولها است که پوست، غدد سباسه (غدد چربی پوست) و فولیکولها را در بر میگیرد. ضایعات تشکیل شده در این بیماری به رنگ زرد، نارنجی و قهوهای روشن است و سطحی هموار یا زبر دارد.
این ضایعات معمولاً در بدو تولد به وجود میآیند، پس از سال اول زندگی کوچک میشوند و دوباره در سنین بلوغ بزرگ و برجسته میشوند. شایعترین محل خال سباسه پوست سر است و اولین علامت آن ریزش موی ناحیهای است.
فقدان مادرزادی پوست
فقدان یا نارویشی مادرزادی پوست، نقصی مادرزادی در تشکیل پوست است که معمولاً در ناحیهی سر مشاهده میشود. فقدان پوست میتواند گسترده یا محدود باشد. در ناحیه فاقد پوست، مویی نیز وجود ندارد.
دیسپلازی اکتودرمال
این بیماری حاصل از نقصی ژنتیکی است. ۱۵۰ نوع دیسپلازی اکتودرمال وجود دارد که در آنها نقایصی در ناخن، دندان، مو، پوست و غدد عرق دیده میشود. افراد مبتلا به این اختلال در ناحیه سر و بدن موهای کم پشتی و کم جانی دارند که رنگ روشن داشته و آهسته رشد میکنند.
اختلالات شفت یا ساقهی مو
اختلالات شفت یا ساقهی مو یکی از دلایل ریزش مو در کودکان است که میتواند مادرزادی یا اکتسابی باشند. انواع بسیاری از این اختلالات وجود دارد که در آنها مو حالت یا ساختار طبیعی خود را از دست میدهد. شکل شماتیک برخی از این تغییرات را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
سندرم آناژن سست
این شکل ریزش مو در کودکان عارضهای است که در آن موهایی که در مرحلهی آناژنی قرار دارند، بدون درد و به راحتی کنده میشوند. موی کودکان مبتلا به سندرم آناژن سست نازک و کمرنگ است. به طور کلی موی بیماران با افزایش سن با کیفیتتر (از لحاظ صخامت، قدرت و تراکم) و پر رنگتر میشود. بسیاری از کودکان مبتلا در سنین ۸ یا ۹ سالگی موهای باکیفیتی خواهند داشت. در برخی از بیماران نیز کنده شدن موها تا بزرگسالی، ولی با میزان کمتر، ادامه دارد.
سلام دخترم2سال و پنج ماهشه دوماه پیش به سندرم التهابی کاوازاکی مبتلاشد و4روز بستری بود داروهای مورد نیاز گرفت الآنم مرتب آزمایش و إکو قلب انجام داده و مشکلی نیست سه روز میبینم موهاش داره میریزه خیلی راحت موهاش میاد تو دستم خیلی نگرانم دکتر اطفال دارو های تقویتی داد گفت4ماه دیگه بیار اگر ریزش داشته باشه آزمایش بده تا اوموقع بچم کچل میشه به دکتر متخصص پوست و مو مراجعهکنم یانه
سلام دخترم هشت سالشه موهاش میریزه وقتی سرشو شانه میکنم بیشتر میریزن تاچه اندازه باشه نرماله ممنون میشم جوابمو بدین
سلام
من از ولایت بدخشان کشور افغانستان استم
یک فرزند 9 ماه دارم که در جریان ولادت از ویکم استفاده کرده بوده اند از ناحیه سر آسیب جدی دید بعد این آبله یا ورم سر ترقید مقدار مقدار پوست سر اش افتید حالی هیچ موی ندارد نظر تان چیست؟
سلام وقت بخیر پسر من موی ابروش ریخته الان حدود ۶ ماه میشه بردیم دکتر هر کدوم از دکترها یه نودارو دادن طوری ریخته که تا نصف ابروش اومده الان اون یکی ابروش شروع کرده به ریختن توصیه شما برا ما چیه ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام یک پچه ۱۲ ساله دارم مویش وقتی شانه میزند موهاش خیلی ریخته میشود درمانش چیه
با سلام ،
پسر من الآن سه سال و سه ماهشه،متأسفانه از حدود یه سال و نیمگی موهاش شروع کرد به ریزش تا جایی که کل موهای بدنش از جمله ابرو و مژه هاش هم ریخت،بامراجعه به پزشک و آزمایش خون بهمون گفتن که آلوپسی هستش و بعد از حدود یه سال موهاش مجدد شروع به رشد میکنه ،ولی تا الآن ما هیچ تغییر مثبتی ازش ندیدیم ، میخواستم ببینم آیا ممکنه درمدت زمان طولانی تر بهبود پیدا کنه یا اینکه اصلاً دیگه منتظر بهبودیش نباشیم?
با سلام و وقت بخیر
بلی امکان بهتر شدن دارد.
منظور از آلوپسی چیست ؟ آلوپسی یعنی ریزش مو. اگر آلوپسی اندروژنی منظورشون بوده یعنی در اثر هورمون مردانگی. بچه سه ساله که هورمون مردانه ندارد و اگر دارد پیش دکتر غدد ببرید چون بیماری دارد.
پسر من هم متاسفانه با تشخیص به آلوپسی ریزش مو سکه ای رو تجربه کرد. ما تو کانادا هستیم و تمام راهها رو مقالات رو مطالعه کردیم. اولین و شاید مهمترین قدم ازمایش خون برای تشخیص تیرویید ، کمبود آهن و حساسیت به گلوتن هست. بعد اینکه متوجه شدیم این بیماری درمان قطعی نداره ، با رژیم AIP شروع کردیم که جیزی جز سبزیجات و گوشت و برخی از میوه ها نیست. برای سه هفته. گرچه آسون نیست اما ریزش مو رو تا حد زیادی متوقف کرد. حالا تو این قدم با رژیم گلوتن فری میخوایم جلو بریم. امیدوارم تمام کسانی که این مشکل رو دارن. بتونن از راه درست و بدون استرس درمان شن
خواهش میکنم جواب منو رو بدید دختر منم یه قسمتی از سرش ریخته اولش خیلی کم بود ولی داره بزرگ تر میشه به خیلی چیزها الرژی داشته و داره یعنی میتونه از گندمباشه ریرش بچه شما چه گونه بوده ایا با این رژیم به نتیجه رسیدید؟
سلام دختر من ۱سال و ۹ ماه داره و شیر خشک میخورد و به تشخیص دکتر یک ماهه از شیر گرفتمش تازه متوجه شدم ریزش مو گرفته و علاقه به خوردن مهر نماز و سنگ نمک و یخ و … داره، در بارداری من خودم کم کاری تیروئید و ویتامین D3 و کم خونی و دیابت بارداری داشتم، امکانش هست مشکلاتی که تو بارداری داشتم به دخترم منتقل شده باشه یا کم خونی داشته باشه و ریزش موش به این دلیل باشه؟؟؟
با سلام و وقت بخیر
بله ممکن است بخاطر کم خونی باشد. بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید.
سلام پسر من هشت ساله ریزش مو داره و لاغر هم هست ، آیا مشکا تیروئید داره؟
پرکاد یا کم کار ؟
سپاس
با سلام و وقت بخیر
دوست عزیز مشکل تیروئید رو نمیشه از راه دور تشخیص داد باید آزمایش بدین. در مورد ریزش مو هم همین طور باید پزشک بعد از معاینه و بررسی پاسخ آزمایشات نتیجه قطعی رو به شما اعلام کنه.
سلام دختر من از بدو تولد هیچ مویی نداشت و دیگه هم درنیاورده
مژه و ابرو و حتی داخل گوش و بینی هم مویی نداره
بیماری آلوپس هستش یا ژنتیک؟
ببینم الان چند سالشه
سلام و وقتتون بخیر، من دخترم ۵سال و ۶ماهش هست حدود ۸ماه پیش تو چکاب تیروییدش کم کار تشخیص داده شد و دکتر براش داروی لوتیرکسین نوشت که برای خردادماه باتوجه به جواب آزمایش دوز دارو رو کم کرد اما ریزش مو دخترم همچنان برقراره و به صورت دسته ای حین برس کشیدن میرزه و حتی دست کشیدتن ریشه موهاش خیلی ضعیف شده و خیلی موهاش کم شده ویتامین دی هم ۲۹.۸ که دارو می خوره و فرتین ۱۸ دکتر دارو داده و هموگلوبینش ۱۴.۵ زینک هم خوب بود. دلیل این ریزش چی می تونه باشه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
با سلام و وقت بخیر
برای تشخیص کامل علت ریزش مو باید برای همین مورد به پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید، البته با توجه به بیماری ذکر شده می توان یکی از دلایل را همین بیماری دانست و بهتر است نسبت به درمان کامل آن اقدام و سپس برای بررسی علت ریزش مو درمان های جانبی را آغاز کنید.
سلام من دخترم ۱۲ ساله هست تقریبا ۱ سال هست که موهاش می ریزه من ۶ ماه قبل روغن مربع گرفتم و زدم به سرش و دیگه نمی ریخت اما وقتی بعد از یک ماه قطع کردم دوباره میریزه لاید چی کار کنم چون موهاش خیلی میریزه میشه یه دکتر خیلی خوب معرفی کنید تا ببرم پیشش ببینم مشکلش چیه ممنون میشم سریع جوابم رو بدید ممنون
با سلام و وقت بخیر
جهت دریافت وقت مشاوره تخصصی ریزش مو با پزشک متخصص با شماره ۰۲۱۵۴۵۰۳ تماس بگیرید.
با سلام …دختری دارم پنج سال و نیمه که تقریبا بیست روزی هست مژه های چشم راستش شروع به ریزش کرده …هیچ مشکل دیگه ای هم نداره…نه سوتغذیه …یا لاغری…یا ریزش موی سر هیچی …نگرانم بابت مژه هاش چه مشکلی میتونه باشه؟؟نیازی به شربت یا داروی خاصی نداره؟؟
با سلام و وقت بخیر
بدون معاینه دقیق و بدون آزمایش که نمیتوان نظر داد. بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید.
سلام دختر منم هفت سالشه و از شش سالگی مژه چشم چپش میریزه.چکاپ کامل داد و گفتن ریزش سکه ایه دکتر پوست بعش کرم داد وقطره و شربت زینک پلاس که خیلی خوب جواب داد و مژه ها کامل رشد کرد اما دو ماه بعد از اینکه داروها قطع شد دوباره مژه اش ریخت و اینبار هرچی هم کرم و قطره میزنم فایده نداره.دیگه نمیدونم چکار کنم
سلام
پسر من ۱۲ سالشه ریزش شدید مو پیدا کرده زمینه وراثتی داره چند بار بردمش دکتر ولی نتیجه نگرفتم ماینوکسیدیل استفاده می کنه ضمنا مکمل غذایی هم می خوره ولی باز هم خوب نشده راهنمایی می خواستم.
عرض ادب و احترام
پزشک برای فرزند شما ماینوکسیدیل تجویز کردن ؟ یا بصورت خودسر دارید مصرف می کنید ؟
من ۱۲ساله هستم مو هام خیلی میریزه یه دو ماهی است که میریزه لطفاً به من کمک کنید همه میگن روغن کرچک بخرین☹️☹️☹️☹️??
با درود واحترام دختر من13 سالشه بخاطر تشنجی که سال گذشته کرد دکتر متخصص مغز واعصاب لوبل تجویز کرد به مدت دوسال الان حدود 8 ماه میگذرد دچار ریزش مو شده حتی به دکتر هم گفتم از دارو است ؟ فرمودند خیر ولی در برشور دارو نوشته یکی از عوارض لوبل ریزش مو می باشد حال دوسوال دارم 1.ایاداروی فوق سبب ریزش مو میباشد؟2. بعد از اتمام دوره دارو ریز شش قطع میشود ومجددا مو رویش میکند ؟ ممنون میشوم پاسخ من را بفرمائید تشکر
با سلام و وقت بخیر
از عوارض داروی مذکور ریزش مو می باشد و البته ریزش مو برگشت پذیر است. بعد از اتمام دوره درمان برای تسریع در روند برگشت مو با پزشک متخصص مشورت کنید.
سلام ببخشید من پسر ۱۰ ساله دارم از ماه بهمن فهمیدم موهاش می ریزه دلیلیش نمی دونستم ولی جدیدا الان زیاد می ریزه الان هم چند جا کچلی در موهاش دیده شده است
می شه بگید چرا؟
عرض ادب و احترام
بصورت اینترنتی و با عدم ارائه هیچ شواهد و نتیجه آزمایش چطور میتوان تشخیص صحیح داد ؟ خواهشمند است به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.
سلام دختر من نه سال دارد الان دوسال است در فصل بهار ریزش موی شدید و خشکی پوست دارد دکتر هم بردم در آزمایش ها همه چیز نرمال بوده شما شامپو یی پیشنهاد میکنید
با سلام و وقت بخیر
هیچ شامپویی از ریزش مو جلوگیری نمی کند. بهتر است با پزشک متخصص اطفال و در صورت لزوم متخصص داخلی مشورت کنید.
سلام.
ممنون از مطلب مفیدتون
پسر من شش سالشه و چند روزه که متوجه شدم موهاش میریزه. یعنی روی بالشش تارهای طیادی میبینم و توی خونه. دست هم که میکشم چندتار میاد. منتها حالت سکهای نداره.
قبلا ازمایش تیرویید داده و مشکوک بوده ازمایشش. ممکنه از تیرویید باشه.
شامپوش رو هم تازگیها عوض کردیم. امکانش هست نسبت به این شامپوی جدید حساسیت داشته باشه؟
ممنونم
سلام خسته نباشید.دخترم ۴ سالشه و ۱۰ روزه ک موهاش شدیدا میریزه.جوری ک هروقت دست میکشم اندازه چهل پنجاه تا تار میاد تو دستم.چن ماه پیش آزمایش کل داد و هیچ مشکلی نداشت.دو هفتس شامپوش عوض شده امکان داره از اون باشه؟تو رو خدا رهنماییم کنید خیلی نگرانم
باسلام و عرض ادب.
دخترم ۱۰ ساله و موهای بلندی داره. تا الان ریزش مو نداشت. ولی وقتی دوهفته پشت سر هم داروی شپش برا استفاده کردم، موهاش در طی شونه کشی ریزش زیادی داره اصلا تا حالا اینطوری نبود، چیکار کنم تقویت بشه. موهاش صافه صافه . فقط دوبار شامپوی دایمیکس شپش استفاده کردم، به فاصله ی یک هفته
دختر ۹ ساله دارم که کف سرش یک دفعه خالی شده ودر آزمایش ها ش چیزی نشون داده نشده الان درمان دارویی ویتامین و فولیک اسید و….. دادند ولی ریزش ادامه داره خیلی نگرانش هستم دکتر گفته هورمونی هست و طول میکشه تورا خدا راهنماییم کنید چه کنم
با سلام پسرم ۵ سالو ۲ ماهشه موهاش پر پشت و رشتش عالیه ولی نزدیک ۲ ماهه ریزش فراوان پیدا کرده و چاق شده و اضافه وزن داره چه کار باید بکنم در ضمن از مقاله پر محتوا و عالیتون ممنونم
با سلام و وقت بخیر
به پزشک متخصص اطفال مراجعه فرمایید.
سلام وقت بخیر من دختری ۷ ساله دارم که در هنگام شانه کردن سرش البته با برس وبه صورت اهسته خیلی از موها به راحتی جدا میشه و رو لباسش پر از مو میشه علت چیه . ایشون تغدیه نسبتا خوبی دارن
میشه راهنمایی بفرمائید
سلام دختر منم اینطوری شده میشه بگید دکترتون چی گفتن
سلام خسته نباشید
ببخشید من دخترم ۱۰ سالش هست کم کاری تیرویید دارد و قرص استفاده میکنه زیر نظر دکتر الان حدود ۲۰ روز هست ریزش شدید مو پیدا کرده .
لطفا” راهنمایی بفرمایید ؟ مرسی
با سلام و عرض خسته نباشید،آقای دکتر پسر من ۸ سالشه که در عرض سه روز تمام موهاش شروع به ریزش کرده و وقتی بیدار میشه روی بالشتش پر تار مو میشه البته یه چند وقتی هست مکمل تغذیه ای و ویتامین مختلف بیشتر از قبل بهش دادم.نمیدونم چیکار کنم به خاطر کرونا میترسم مطب یا مراکز درمانی ببرمش.تو رو خدا راهنمایی بفرمائید چیکار کنم خیلی نگرانم؟؟؟
با سلام و وقت بخیر
حفظ آرامش اولین نکته مهم هست. الان هم مشکلی برای مراجعه به پزشک وجود ندارد. حتما به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.
سلام وقت بخیر، دخترم نه سال و پنج ماهشه، بعد از جریان کرونا بشدت داره موهاش میریزه،نه سوءتغذیه داره،نه قارچ ونه ناحیه ایست یعنی کل سرش داره میریزه،دکتر جان لطفا راهنمایی کنید. ممنون
عرض ادب و احترام
موها را سفت نبندید و در زمانی که خیس است برس نکشید.
اگر پزشک غدد در اطراف منزل هست حتما جهت معاینه مراجعه کنید.
باسلام پسر من تقریبا شش سالش شده چند وقتی هست که از قسمت فرق سرش موهاش کم شده و تقریبا پوست سرش مشخصه دلیل قارچی نمیتونه باشه چون هیچ علامتی درپوست سرش دیده نمیشه اما تیروئید داشت که کنترلش کردیم الان این مشکل ریزش مو واقعا منو اذیت میکنه اگه میشه راهنمایی کنید اگه امکانش باشه میتونم عکس هم براتون بفرستم.والله از وقتی که کرونا هم اومده اصلا نمیشه بیرون رفت تا به یه دکتر نشونش داد .باتشکر ازشما
عرض ادب و احترام
به آدرس ایمیل whcl.ir@gmail.com عکس ارسال کنید و حتما قید شود جهت تیکت شماره ۶۵۲۴۹۰ .
سلام
دخترم ۷سالشه موهاش خیلی میریزه آزمایش دادم d3بدنش روی ۱۰میشه ریزش موهاش برای این باشه؟
چه شربتی بهش بدم؟
با سلام و احترام
ویتامین D تاثیر مستقیم روی ریزش مو ندارد به پزشک مراجعه کنید.
سلام پسری دارم که ۱۸ اسفند ۹۸ شش ساله شد و الان چند وقته که روزانه بین ۵۰ تا ۶۰ عدد مو ریزش داره ایا مشکل داره و باید به پزشک مراجعه کنم یا مشکلی نداره ممنون راهنمایی کنید
با سلام و احترام
بهتر است با پزشک اطفال و یا متخصص پوست و مو مشورت کنید. حتما به پزشک با رعایت موارد ایمنی در این ایام بیماری ( کرونا ) مراجعه فرمایید.
سلام یک پچه ۱۲ ساله دارم مویش وقتی شانه میزند موهاش خیلی ریخته میشود درمانش چیه
سلام وقت بخیر دخترم ۵ سال و نیمه هست و از بدو تولد موهای کرکی داشت و تو ۴ ماهگی همون موهای کرکی رو هم کاملا از دست داد و تاس شد و بعدش رشد موهاش به شدت کم و ضعیف بوده تا حالا ۲ بار موهاشو کوتاه کردم در واقع مرتب کردم نه کوتاه چون ساقه موهاش خییلی ضعیف و بی جان هست و موهاش خیییلی کم پشت و کم رشد هست و سرش به شدت تعریق داره
آزمایشاتش هم سالم بوده و چند دوره زینک استفاده کرده و قطره های مولتی و اهن رو هم تا دوسال خوردهدر ضمن ریزش شدید مو داره
خیییلی عصبی و پرخاشگره کلا و زود ناراحت میشه و بابت موهاش هم شدیدا ناراحته و غصه میخوره خود من هم شدیدا ناراحتم ولی به روش نمیارم
هیچ دکتری هم تا به حال جواب و یا درمان درست و کاربردی بهمون نداده
من پسرم 5سالونیمش ا یکسالگی مشکل سندرم کلیه داشت ودرروز 18عدد قرص کورتون مصرف میکرد الان بیماریش درسن 3 سال و8 ماهگیش خوب شده. والان دچارریزش موی سکه شده دارو مصرف کردم موهاش کامل درآمد ولی الان بعداز7 ماه دوباره شروع کرده به ریختن پسرم افسردگی گرفته لطفا راهنماییم کنین
عرض ادب و احترام
بنظر می آید پسرتان مبتلا به اتو ایمون نفریتیس بوده که یک بیماری خود ایمنی است یعنی سیستم دفاعی بدون کنترل به خود بدن حمله میکند الان هم که به موها حمله کرده است.
باید با نظر متخصص ایمونولوژی و پوست بهترین درمان را انتخاب کرد.
سلام دخترم 8سالشه دیابت داره یکهفته س ریزش موشدیدگرفته رنگ صورتش هم زرد چشاش هم گودشده .لطفاراهنمایی کنیدممنون ازپاسختون
عرض ادب و احترام
به دکتر متخصص داخلی مراجعه باید کرد ریزش مو در این موارد علامت مشکل دیگریست.
با سلام دختر من ۴ سالشه و موهای پرپشت داشت ولی چند ماهی هست که خیلی نازک شدن و به اصطلاح کرک میشن. حدود ده روزی هم میشه که ریزش پیدا کرده. طوریکه بردمش حموم به شدت ریخت. خیلی نگرانم. قبلا موهاش و مرتب کوتاه میکردم ولی حدود ۵ ماهی میشه که کوتاه نکردم و گذاشتم بلند بشه. ممکنه کوتاه نکردن علت ریزش باشه؟ یا مشکل جدیتری داره؟
با سلام و احترام
خیر ریزش مو ربطی به کوتاهی مو ندارد. از بستن موهای دختر خانم خود جلوگیری کنید. بهداشت مو را رعایت کنید و برای تشخیص علت ریزش مو حتما به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.
با سلام.
اینجانب ۲۴ سالمه واز بچگی موهام همش میریخت و باز درمیومد. تااین سن هم خوب نشدم.
خواستگار دارم و خانواده ی خواستگارم میگن که به بچه دراینده منتقل نمیشه؟
خیلی استرس دارم لطفا راهنماییم کنید.
عرض ادب و احترام
به طور قطع نمی توان گفت ریزش موی ارثی منتقل می شود یا خیر. اما احتمال انتقال آن زیاد است.
سلام دخترم هفت سالشه چند روزیه موهاش به شدت میریزه به هویج هم زیاد علاقه داره و هر روز زیاد میخوره علت ریزش مو میتونه از خوردن زیاد هویج باشه؟
با سلام و احترام
خیر تهش رنگ صورتش مثل هویج زرد میشه. هویج تاثیری در ریزش مو ندارد.
سلام وقت بخیر
پسر ۱۰ ساله ام حدود دو ماه هست ، فقط یک ریزش به صورت سکه ای در سرش دیده شده است. این ریزش به صورت سفیدی کامل اون ناحیه نیست ، فقط به صورت موهای ریز می باشد و در آن ناحیه در این دو ماه هیچ مویی رشد نکرده است.
لطفا راهنمایی بفرمائید.
با سلام و وقت بخیر
برای جواب به مقاله ریزش موی سکه ای وب سایت مراجعه فرمایید.
سلام،اگریه فامیل درجه یک موقع تولدکاملاکچل بدنیااومده باشدیعنی مادرزادی، میخواستم ببینم ایاژن ایشان درتولدفرزندان خواهریافرزندان برادر تاثیردارد؟ایاآزمایشی برای تشخیص چنین نوزادانی قبل ازتولدوجود دارد؟ممنون
عرض ادب و احترام
بچهای که در نوزادی مو ندارد دلیل بر طاسی سرش در آینده نیست.
سلام جناب دکتر وقت بخیر , پسرم ۴ماه داره بشه ۷ سالش , موهای پرپشت و ضخیمی داره و حالت پذیر شدنش فقط با تافت امکان پذیره , امروز به من گفت بابا فکر کنم آدامس زیاد خوردم دارم کچل میشم گفتم چرا گفتش که چند روزه دست میکشم وسط سرم چند دونه کنده میشه ه خودم دست کشیدم دیدم چندتا تار از موهاش کنده شد چندبار تکرار کردم هربار چهار پنج تار از وسط سرش میومد لای انگشتام , دیشب تا صبح نخوابیدم از نگرانی
البته پسر همسایه خرگوش داره گاهی اوقات میاد سراغ فوادم که برن پیشش اینم متاسفانه چند بار دیدم بغلش میکنه که دیگه نمیزارم بره به نظر شما علتش چی میتونه باشه مربوط به مدرسه و دست آلوده و عرق کردن میتونه باشه که دیرم حموم میره و نمیزاره باش بریم که موهاشو تمیز بشوریم , با تشکر
عرض ادب و احترام
بطور معمول ریزش تا ۲۰۰ تار مو در روز عادی است و مشکلی نیست. البته چربی پوست سر ریزش مو را تشدید میکنه و کثیفی موها موجب ریزش موی روزانه بیشتری می شود، به هر حال اینترنتی نمیتوان نظر قطعی داد و بهتر است با پزشک اطفال یا متخصص پوست و مو مشورت کنید. نگرانی و استرس و کارهای غیر پزشکی موجب تشدید ریزش مو می شود.
هرچه سالم تر زندگی کنید، موهای شاداب تر و سالم تری دارید.
پیروز باشید
سلام پسر من دوسال و نیمشه چند ماهی هست اندازه یه نخود تو کله سرش ریخته خیلی میترسم آیا نیاز هست ب متخصص نشون بدم
با عرض ادب
مطالبتون واقعا مفید بود…. من یه مشکل دارم دخترم ۷ سالشه و یال پیش یهو چند نقطه از پوست شرش قرمز شد و به عرض سه روز تمام موهای اون قسمت کاملا ریخت و با مراجعه به دکتر و طی ۷ ماه با اسپر لامیسیل و شامپو و قرص از بین رفت اما به سه فرزند دیگم هم سرایت کرد …. خلاصه الان بعد یکسال دباره همون دختر دباره به همین مشکل دچار شده و دختر دو ساله ام هم سرایت کرده و دکتر میگه یه نوع قارچه و برای کودکان زیر ۴سال دارو نسخه نمیپیچه …. چیکار کنم با این موضوع و چطوری از سر این بیماری خلاصشون کنم
با سلام و وقت بخیر
باید به پزشک مراجعه کرده نمونه برداری و کشت قارچ داده شود و سپس داروی مناسب تجویز شود.
سلام . ممنونم از مطالبتون . من دو دختر 5 ساله دارم که حدود یکماهه ریزش شدید مو پیدا کردن. طوری که روی لباسشون هم پر از مو میشه . ضمنا کمبود وزن هم دارن و رنگ پریده هم جدبدا شدن . میشه علتش کمبود اهن باشه؟
عرض ادب و احترام
هر امکانی وجود داره، برای تشخیص صحیح حتما باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
سلام دخترم 3 ساله و شش ماهه دارد الان نزدیک به یک ماه که موهای سرش میریزه کامل از پیاز مو جدا میشن میشه لطفا راه کار بهم بدین آیا میتونه برای بلندی موهاش باشه یا زدن نرم کننده به موهاش خیلی بدنش هم ضعیفه نزدیک به 12 کیلو هست
عرض ادب و احترام
متاسفانه بدون انجام آزمایشات لازم و معاینه حضوری نمیتونیم کمک مفیدی به شما کنیم. اما بهتر است ابتدا با متخصص اطفال و اگر پاسخ ممکن حاصل نشد با متخصص پوست و مو مشورت کنید.
پیروز باشید
سلام خسته نباشید دخترمن سه سالشه موهاش خیلی صعیف هستن وکم پشت اصلا رشد ندارن طوری که حس میکنم کچل شده چندبار تیغ زدم دکتربردم هرکی هرکار گفت کردم شربت زینک دادم خوب نمیشه همیشه ریزش داره موهاش به راحتی کنده میشن موهاش رشد میکنن ازوسط نصف میشن طوری که هیچ جای سرش موهاش یکسان نیست یکی بهم راهنمایی کنه ممنون خیلی ناراحتم
عرض ادب و احترام
دکتر متخصص اطفال اول ببیند سپس اگر کاری نتوانست بکند دکتر متخصص پوست و مو باید بعد از انجام آزمایشات لازم نسبت به اعلام نتیجه و درمان احتمالی اقدام کنند. طب امروز نظریه پر پشت شدن مو در اثر تراشیدن و تیغ کشیدن را کاملا رد میکند. در صورتی که مایل به دریافت وقت مشاوره با پزشک متخصص پوست و مو کلینیک خانه سفید می باشید با شماره ۰۲۱۵۴۵۰۳ تماس حاصل فرمایید.
پیروز باشید
سلام من دوتا دختر دارم که بزرگش دوسال هفت ماهیشه وکوچکش چهار ماهیشه این دوتاش وقتی بدونیا اومد موهاش خیلی خوب بود بعد یکماهگی شروع به ریزش شدن موهاش فقط جیلوی سرش میریزه کچل میشه پشت سرش نمیریزه اصلا ورشد هم نداره همون اندازه که اول به دونیا اومده خیلی کم زیادتر شده خیلی خیلی کم دختر بزرگم بعد دختر کوچیکم هم مثل دختر بزرگم میشه داره لطفا رهنمای ام کن چه کار کنم اینارو فقط جیلو سرش مواهاش میریزه بغیه موهاش همین یک قیسم هست نمیریزه نه رشد میکنه
عرض ادب و احترام
موهای نوزاد velus Hair همگی به مرور خواهند ریخت و ماندنی نیستند. پس از آن موهای جدید رشد می کند. در کودکان هیچگونه درمان دارویی در جهت پر پشت شدن موها وجود ندارد، مگر اینکه مثلا مشخص شود بدن کودک ویتامین خاصی یا آهن کم دارد که آنها را جایگزین میکنند.
پیروز باشید
سلام.دختری سندروم داون دارم که از دو سالگی که از شیر گرفتمش موهاش شروع کرد به ریزش و بعد به مدت تمام موهاش ریخت؛رابطش با میوه هم خوب نیست.
عرض ادب و احترام
معمولا در اینگونه موارد آزمایش میگیرند که آیا علتی سیستمیک برای ریزش مو پیدا میشود. اگر علتی مثل فقر آهن یا اختلال تیرویید بود با دارو درست میشود در غیر این صورت فقط میتوان تقویتی داد.
پیروز باشید
سلام من دخترم 12 سالشه مو هایکف سرش چرب چرب شده بعد شروع کرده دسته دسته ریختن باید چیکار کرد
با سلام و وقت بخیر
ابتدا باید دلیل ریزش مو و چربی پوست سرشون مشخص بشه و بعد راهکار ارائه داد. به همین خاطر حتمن با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.
پیروز باشید
واقعاً مطلب عالی و کاملی بود. خیلی ممنون از شما
نظر لطف شماست . پیروز باشید.
سلام موی سر دخترم ریزش داره شکنده است چکاربکنیم الان نزدیک به 8سالشه
با سلام و احترام
بهترین کار برای شما مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو هست. ابتدا باید توسط پزشک معاینه بشن و بعد راهکار صحیح رو خدمتتون اعلام میکنن.
پیروز باشید