عمل بینی چیست

عمل بینی چیست | انواع جراحی، هزینه، مزایا و عوارض

پزشک : دکتر کامران کیان فوق تخصص جراحی پلاستیک

اگر از شکل ظاهری بینی خود ناراضی هستید یا تنفس برای شما دشوار است، مطمئنا بارها به جراحی بینی فکر کرده‌اید. در حالت کلی اغلب متخصصین عمل بینی را به معنی تغییر ظاهری شکل آن و ایجاد اصلاحات برای تسهیل فرایند تنفس می‌دانند. جراحی زیبایی بینی یا تغییر شکل بینی، به عنوان رایج‌ترین عمل جراحی زیبایی در کشور شناخته می‌شود که حتی با افزایش نرخ تورم و هزینه‌های پزشکی باز هم سیر صعودی خود را طی می‌کند. عامل مهم در تعیین نتیجه عمل، مهارت پزشک و فرم بینی متقاضی است.

می‌توان بینی را به چهار حالت گوشتی، استخوانی، نیمه گوشتی و نیمه استخوانی تقسیم کرد. جراحی بینی نیز به عمل طبیعی، فانتزی، نیمه فانتزی، عمل بینی‌های گوشتی و استخوانی و جراحی ترمیمی تقسیم می‌شود. برای آشنایی با هر یک از این موارد، مزایا، عوارض احتمالی و هزینه عمل بینی تا انتها با ما همراه باشید.

عوارض عوارض متوسط
ماندگاری ماندگاری مادام العمر
دوره نقاهت دوره نقاهت ۳۰ روز
هزینه هزینه بین ۳۰ تا ۴۵ میلیون تومان
نوع بی‌هوشی نوع بی‌هوشی بی‌هوشی کامل
پزشک معالج پزشک معالج فوق تخصص جراحی پلاستیک

عمل بینی چیست

فرم بینی تاثیر زیادی در زیبایی چهره و اعتمادبه‌نفس افراد دارد. کوچک کردن اندازه بینی با توجه به صورت فرد، تغییر اندازه و موقعیت سوراخ‌های بینی، کاهش یا افزایش عرض، رفع قوز، برجستگی یا فرورفتگی در ناحیه پل بینی اصلی‌ترین تغییرات ناشی از عمل زیبایی بینی هستند. مهم‌ترین نکته در مورد ظاهر بینی این است که قومیت یا نژاد افراد می‌تواند تاثیر فراوانی در ظاهر آن داشته باشد.

در برخی موارد، ممکن است جراحی بینی برای تغییر ناحیه نوک بینی یا کوچک کردن پره‌ها به‌کار رود. در چنین حالتی می‌توان مشکلاتی مانند عدم تقارن سوراخ بینی یا بزرگ بودن آن را برطرف کرد. انحراف در تیغه میانی یکی از شایع‌ترین مشکلات است و تنفس را برای فرد دشوار می‌کند.

جراح می‌تواند با اصلاح انحراف این تیغه مشکلات تنفسی فرد را کاملا برطرف کند. بینی برخی افراد به دلیل ابتلا به بیماری‌های خاص، زمینه وراثت، سوانح یا تصادف آسیب جدی دیده است، جراحی زیبایی کمک بزرگی برای حل این مشکلات محسوب می‌شود.

جراحی زیبایی بینی می تواند مشکلات زیادی را در مورد بینی از جمله اندازه بینی (در رابطه با صورت)، عرض بینی، اندازه و موقعیت سوراخ‌های بینی، و مشخصات ظاهری بینی (با کوچک کردن قوزهای قابل مشاهده، برجستگی ها یا فرورفتگی های روی سطح پل) برطرف سازد.

برخی از جراحان پلاستیک با گذراندن دوره‌های قومیت‌شناسی و کسب تخصص در این زمینه، قادرند فرم ظاهری بینی افراد از قومیت ها و نژادهای مختلفی را که به دنبال تغییر ظاهر بینی خود هستند، تغییر دهند.

جراحی بینی همچنین می‌تواند حالت نوک بینی را تغییر شکل دهد، ظاهر سوراخ‌های بزرگ بینی را کوچک کند و عدم تقارن بینی را اصلاح کند. از نظر عملکردی، این سبک از جراحی می‌تواند برخی مشکلات تنفسی از جمله مشکلات ناشی از انحراف تیغه بینی را نیز اصلاح کند. جراحی زیبایی همچنین برای برطرف ساختن نقص‌های مادرزادی و بینی‌هایی که در تصادفات و سانحه‌های رانندگی یا ورزش آسیب دیده‌اند نیز گزینه‌ مناسبی است.

جراحی بینی

کاندید مناسب

برای اینکه عمل بینی با نتیجه مناسب و ایده‌آل همراه باشد، برخورداری از برخی ویژگی‌ها اهمیت بالایی دارد. در مرحله اول فرد باید از نظر جسمی و روانی در سلامت کامل باشد. چنین فردی نباید به بیماری‌هایی مبتلا باشد که روند بهبودی را طولانی می‌کند. برای اطمینان از این مورد، انجام آزمایشات پزشکی قبل از جراحی الزامی است.

متخصصین معتقدند جراحی‌های زیبایی روی بینی‌های غضروفی یا استخوانی راحت‌تر است. در حالت کلی افرادی که با یکی از مشکلات زیر مواجه‌اند، می‌توانند برای عمل زیبایی بینی اقدام کنند.

  • شکستگی تیغه بینی،
  • افرادی که بینی آنها در مرکز صورت قرار ندارد.
  • افرادی که به دلیل مشکلات ساختاری بینی با تنفس سخت مواجه بوده و با دهان باز می‌خوابند.
  • افرادی که به دلایل ژنتیکی بینی بزرگی دارند.
  • اگر بینی فرد در حین تصادف یا برخی سوانح آسیب جدی دیده باشد کاندید خوبی برای جراحی بینی محسوب می‌شود.
  • نوک بینی ضخیم یا بیرون زده که بینی را افتاده نشان می‌دهد.
  • افرادی که در ناحیه پل بینی با مشکل قوز مواجه هستند.
  • در نهایت، افرادی دارای بینی‌های بسیار پهن نیز می‌تواند گزینه مناسبی برای جراحی زیبایی بینی باشند.

مشاوره قبل جراحی بینی

انواع جراحی بینی

دلایل مختلفی برای جراحی بینی وجود دارد. پس امکان استفاده از روش‌های مختلف برای حل مشکل هر یک از متقاضیان وجود دارد. در حالت کلی می‌توان عمل زیبایی بینی را به سه دستی رینوپلاستی، سپتوپلاستی و آلارپلاستی تقسیم کرد. در ادامه هر یک از آنها را توضیح می‌دهیم.

جراحی رینوپلاستی

ریشه این کلمه یونانی بوده و به معنی ایجاد تغییرات ساختاری در بینی است. این عمل  به ایجاد فرم و ظاهر دلخواه در بینی منجر می‌شود. در این عمل، بینی متقاضی از قسمت پایین شکافته شده و تغییرات لازم برای اصلاح مشکلات ظاهری و ساختاری انجام می‌شود.

در این جراحی می توان استخوان، غضروف، پره‌ها و شکل بینی را تغییر داد. رینوپلاستی به بهبود فرایند تنفس در افرادی که با مشکلات تنفسی یا پولیپ درگیر هستند، کمک بزرگی می‌کند. برای حل مشکل این دسته از افراد سعی می‌شود غضروف و استخوان تقسیم‌کننده داخل بینی صاف شود. اصلاح دیواره‌های بینی یکی دیگر از فعالیت‌های انجام شده در این عمل برای اصلاح مشکلات تنفسی و زیبایی ظاهری بینی است.

این روش جراحی بینی با توجه به نیاز و مشکلات فرد ممکن است با استفاده از داروهای بی هوشی یا بی‌حسی موضعی انجام شود. عمده‌ترین مشکلاتی که در این عمل برطرف خواهد شد عبارتند از :

  • اصلاح اندازه و قوز بینی،
  • رفع افتادگی بینی و اصلاح فاصله کم نوک بینی با لب،
  • بزرگ بودن پره‌های بینی یا پهن بودن آن،
  • رفع فاصله زیاد نوک بینی تا صورت،
  • درمان بینی‌های زین اسبی که ممکن است به دلیل سانحه یا عمل‌های اشتباه ایجاد شود.
  • حل بدشکلی‌های ناشی از عمل‌های زیبایی،
  • رفع مشکل جعبه‌ای شکل بودن نوک بینی،
  • دو شاخه‌ای بودن نوک بینی،
  • عدم قرینگی نوک بینی یا دررفتگی آن.

جراحی سپتوپلاستی

سپتوپلاستی مدلی از جراحی زیبایی بینی است که برای اصلاح انحراف تیغه میانی بینی به‌کار می‌رود. این عمل بینی از طریق صاف کردن انحراف سپتوم، به تسهیل فرآیند عبور هوا و تنفس کمک می‌کند. سپتوم در حقیقت دیواری غضروفی و استخوانی است که در میان دو سوراخ بینی قرار دارد. انحراف تیغه ناشی از منحرف شدن سپتوم به یک طرف است که مشکلات تنفسی برای فرد ایجاد می‌کند.

انحراف تیغه میانی بینی ممکن است از از بدو تولد یا در اثر بروز سوانح به وجود آید. مجرای بینی افراد مبتلا به انحراف سپتوم در مقایسه با سایر افراد کوچک‌تر است. همین امر سبب دشواری تنفس می‌شود. علائم دیگری مانند درد در صورت یا خونریزی‌های مکرر از بینی نیز می‌تواند نشانه‌های انحراف سپتوم باشد.

جراحی بینی به روش سپتوپلاستی با توجه به شرایط متقاضی و سختی کار بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه طول خواهد کشید. جراح با ایجاد برشی در یک طرف بینی به تیغه دسترسی پیدا کرده و غشای مخاطی پوشش‌دهنده تیغه را بالا می‌برد. سپس، تیغه انحرافی به محل مناسب منتقل می‌شود. هرگونه مانع اضافی مانند غضروف یا استخوان که سبب انحراف تیغه شده است، باید برداشته شود.

پس از انجام تمام موارد غشا دوباره به جای اول بازگردانده خواهد شد. در بعضی موارد برای نگه داشتن تیغه و غضروف از بخیه استفاده می‌شود. اما در اغلب جراحی‌ها استفاده از تامپون جایگزین مناسبی برای بخیه است.

جراحی آلارپلاستی

آلارپلاستی برای افرادی مناسب است که سوراخ بینی آنها در بخش قدامی بزرگ است و در حین تنفس اندازه آنها بیشتر می‌شود. این عمل از طریق کاهش اندازه سوراخ‌های بینی سبب افزایش تقارن این عضو در صورت می‌شود.

در این عمل، کمی از پوست پره بینی در قسمت دیواره خارجی آن برداشته می‌شود. این عمل به باریک‌تر شدن بینی کمک می‌کند. ممکن است افرادی که بینی گوشتی دارند به انجام این عمل نیازمند باشند. در حقیقت آلارپلاستی بخشی از عمل رینوپلاستی محسوب می‌شود.

روش‌های زیادی برای کاهش پایه آلار و کوچک کردن پره‌های بینی به‌کار می‌رود. اما سه مورد از رایج ترین تکنیک‌ها عبارتند از:

تکنیک وج : در این روش جراحی بینی، برش‌ها در پایین‌ترین قسمت پره بینی یعنی دقیقا در محل اتصال آن به پشت لب ایجاد می‌شود.

تکنیک سیل : در این روش کوچک کردن سوراخ‌های بینی بدون برش از بیرون انجام می‌شود. برش در داخل بینی خواهد بود. برای حفظ تقارن بینی، ترکیب دو تکنیک وج و سیل بهترین گزینه است.

تکنیک ویر : این تکنیک برای اولین بار در سال ۱۸۹۲ معرفی شد و اصلاح شده تکنیک وج است. برش‌های این تکنیک موازی با پل بینی و در محل خمیدگی پره‌ها هستند.

جراحی بینی رومی

تکنیک های جراحی بینی

یکی از مزیت‌های اصلی این عمل امکان استفاده از تکنیک‌های مختلف برای اجرای آن است. در نتیجه، پزشک می‌تواند با توجه به نیاز شما روش مناسب را انتخاب کند.

جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود. در جلسه مشاوره پزشک اطلاعات کافی در مورد هر دو تکنیک را به متقاضی می‌دهد. سپس برای انتخاب مناسب‌ترین روش با او مشورت می‌کند. نوع بینی عامل اصلی در انتخاب تکنیک جراحی است. تکنیک‌های عمل بینی عبارتند از :

روش جراحی بینی باز

در این روش که بیش از ۹۰ درصد جراحی‌های بینی را شامل می‌شود، پوست بینی از تیغه وسط آن که کلولا نام دارد برش داده شده و پوست و بافت نرم از ساختارهای زیرین بینی که غضروف نام دارند برداشته می‌شوند تا جراح بتواند آناتومی بینی را ببیند. جراح پس از آن که ساختار بینی را به خوبی بررسی کرد، فرایند تراشیدن غضروف و فرم دادن به آن را مطابق به سلیقه متقاضی آغاز و پس از آن پوست را به جای قبلی خود بازمی‌گرداند و آن را بخیه می‌زند.

در جراحی به روش باز، پزشک به تمام بخش‌های داخلی بینی دسترسی دارد و برای اعمال تغییرات از آزادی عملی بیشتری برخوردار است و رایج‌ترین روش جراحی زیبایی بینی محسوب می‌شود. استفاده از این تکنیک برای اصلاح بینی‌های گوشتی، دارای قوز یا حل مشکل انحراف بینی بهترین گزینه است. مدت زمان انجام این عمل در مقایسه با سایر روش‌ها طولانی‌تر است.

مزایای جراحی باز

  • جراح قدرت مانور و آزادی عمل بیشتری دارد.
  • دسترسی جراح به قسمت‌های مختلف بینی راحت‌تر است.

روش جراحی بینی بسته

روش بسته که کمتر از آن استفاده می‌شود برای تغییرهای جزئی و غیرمهم به کار برده می‌شود. در این روش شکاف‌ها و برش‌ها در قسمت‌های داخل بینی و حفره‌های داخلی صورت می‌گیرد تا قوز و انحرافات برطرف شوند.

روش بسته هرگز برای تغییر نوک بینی مناسب نیست و جراح برای این کار نیازمند شکافتن پوست روی پل بینی است. تنها مزیتی که این روش دارد عدم برش و شکافت پوست بینی است. با این حال، کمتر جراحی از این روش برای عمل زیبایی استفاده می‌کند چراکه دسترسی او به ساختار و بافت های بینی به ویژه نوک آن کاملا محدود است.

افرادی که تمایل دارند تغییرات بسیار جزئی در ظاهر بینی خود ایجاد کنند، بهترین گزینه برای استفاده از تکنیک بسته در جراحی بینی هستند. مزیت اصلی آن نیز کاهش درد، تورم و مشکلات بعد از عمل است. افرادی که علاقه ندارند جای بخیه حتی برای مدتی کوتاه روی پوست آنها باقی بماند، می‌توانند رینوپلاستی به روش بسته را انتخاب کنند.

مزایای جراحی بسته

  • جراحی بسته در مدت زمان کوتاه‌تری انجام می‌شود.
  • هیچ برشی روی بینی ایجاد نخواهد شد.
  • هیچ جای زخم و اسکاری روی بینی باقی نمی‌ماند.
  • ورم بینی در این روش زودتر برطرف می‌شود.

مقایسه جراحی بینی باز و بسته

مراحل جراحی بینی

بیشتر جراحی‌های زیبایی بینی تحت بیهوشی در بیمارستان یا کلینیک خصوصی انجام می‌شود. زمان دقیق انجام این عمل به نوع جراحی زیبایی بینی بستگی دارد. به عنوان مثال، جراحی بینی به روش باز به طور معمول به یک تا سه ساعت زمان نیاز دارد، در حالی که جراحی زیبایی بینی تجدید نظر (ترمیمی) می‌تواند بسیار بیشتر طول بکشد. جراحی بینی پر کننده نیز فقط ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

بی هوشی

جراح احتمالاً ناحیه مورد عمل را بسته به نوع عمل به بی‌حسی موضعی آغشته می‌کند و به دنبال آن با تزریق مقداری آرام بخش یا داروی بی هوشی عمومی شما را بیهوش می‌کند. جراحی بینی ثانویه (باز و بسته) به دلیل پیچیدگی‌هایی که دارد، تحت بی هوشی عمومی انجام می‌شود. در حالی که، جراحی بینی پر کننده فقط به بی حسی موضعی احتیاج دارد.

برش و شکاف بینی

برش پوست بینی در روش بسته تنها در داخل بینی و شکاف‌ها به صورت داخلی ایجاد می‌شوند. در روش باز اما برش‌ها در کل ناحیه کلوملا ایجاد می‌شود. سپس جراح از طریق این برش‌ها بافت‌های نرم بینی که غضروف نام دارند را بالا می‌کشند. این کار باعث می‌شود تا جراح به تمامی جزئیات بینی دسترسی داشته باشد و به راحتی بتواند عمل رینوپلاستی را انجام دهد.

تغییر شکل دادن فرم بینی

در این مرحله جراح می‌تواند فرم نوک بینی و سایر قسمت‌های بینی را به کمک غضروف‌های پیوندی تغییر دهد. غضروف‌های اهداشده معمولا از تیغه بینی یا گاهی از گوش یا غضروف دنده استخراج می‌شوند. اگر تیغه بینی بنا به هر دلیلی منحرف شده باشد، جراح باید آن را صاف کرده و صیقل دهد. بعلاوه، در صورت نیاز پره‌ها و حفره‌های بینی بعد از عمل نباید مسدود شوند، در غیر این صورت عمل جراحی بینی هرگز استاندارد نبوده و فرد باید مجددا برای رفع این عارضه تحت عمل‌های ثانویه قرار گیرد.

بخیه و پانسمان

بعد از این که فرم بینی توسط پزشک تغییر کرد، نوبت به بخیه زدن نواحی برش داده شده می‌رسد. در این مرحله پوست‌های برداشته شده به حالت اولیه خود برمی‌گردند و در صورت صلاحدید بینی بیمار گچ گرفته می‌شود.

جراح بینی

توصیه‌های قبل از عمل

قبل از انجام عمل باید آزمایشات را به‌دقت انجام دهید. هدف اصلی این آزمایشات بررسی وضعیت خون بیمار و اقدامات لازم برای انعقاد خون پس از عمل است. آزمایشات تشخیص بارداری آزمایشات PT و PTT برای بررسی روند انعقاد خون، تست قند خون، آزمایش بررسی سطح هموگلوبین خون و تست برای بیماری ایدز مهمترین آزمایشات قبل از جراحی بینی محسوب می‌شوند.

دو تا سه هفته قبل از عمل از مصرف هر نوع ماده مخدر، دخانیات و مشروبات خودداری کنید. مصرف داروهای رقیق‌کننده خون را قطع کنید. مصرف مایعات را افزایش دهید. فراموش نکنید اگر قبل از رینوپلاستی به سرماخوردگی مبتلا شدید، باید جراحی را تا زمان اطمینان از بهبودی کامل به تاخیر بیندازید.

  • تمام آزمایشاتی که پزشک تعیین کرده را انجام دهید.
  • عکس برداری از بینی برای دستیابی به نتایج بهتر در حین عمل ضروری است.
  • دو هفته قبل از عمل از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون، ایبوپروفن، هر نوع دخانیات، مشروبات الکلی و آسپرین خودداری کنید.
  • اگر به دارویی خاص حساسیت دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • قبل از عمل حتما به حمام بروید. زیرا بعد از جراحی بینی تا مدتی استحمام امکان‌پذیر نیست.
  • شام بسیار سبکی میل کنید. ۸ ساعت قبل از عمل کاملا ناشتا باشید.
  • یک لباس جلو باز یا دکمه‌دار برای بعد از عمل همراه داشته باشید.
  • یک ساعت قبل از جراحی در کلینیک حاضر باشید.

عمل بینی

مراقبت‌های بعد از عمل

دوران نقاهت رینوپلاستی مانند هر عمل دیگر مستلزم رعایت برخی نکات است. تنها در صورت رعایت این موارد است که می‌توان امیدوار بود نتیجه عمل ایده‌آل باشد. جراحی بینی در کمتر از دو ساعت انجام می شود، اما دوران نقاهت نسبتا طولانی دارد.

رابطه‌ای مستقیم بین نوع عمل و شرایط جسمی متقاضی با طول دوره نقاهت وجود دارد. در حالت کلی دوران نقاهت این عمل را حدود ۵ روز و مدت زمان قرار دادن پانسمان روی بینی نیز بین ۷ تا ۱۰ روز خواهد بود. مهم‌ترین مواردی که در دوران نقاهت باید به آن توجه کنید عبارتند از:

  • ورم، کبودی و درد در بینی و ناحیه اطراف آن کاملا طبیعی است. به علاوه ممکن است با حالت تهوع، سرگیجه، تپش قلب و راش‌های پوستی مواجه شوید. این حالت به دلیل واکنش بدن فرد به داروهای بیهوشی رخ می دهد. نگران نباشید این علائم معمولا به مرور زمان برطرف می‌شود. اما اگر شدت این موارد بسیار زیاد و غیرقابل‌تحمل بود، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
  • روز سوم بعد از عمل شدت کبودی و تورم افزایش می‌یابد. این مورد نیز کاملا طبیعی است. برای مدیریت درد و تورم از کمپرس یخ استفاده کنید. فراموش نکنید کمپرس یخ فقط تا روز سوم کبودی و تورم را کاهش می‌دهد. پس از آن باید کمپرس آب گرم را جایگزین کنید.
  • خونریزی‌های خفیف بعد از جراحی بینی طبیعی است. اگر با چنین وضعیتی مواجه شدید، سوراخ‌های بینی را با استفاده از گاز استریل بپوشانید و سر خود را بالا نگه دارید. در صورت افزایش شدت خونریزی حتما این مورد را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • تا چند هفته اول از خندیدن و زیاد حرف زدن خودداری کنید.
  • به‌جای غذاهای سفت در برنامه غذایی خود از غذاهای آبکی و نرم استفاده کنید. این روش سبب کاهش فشار وارد شده به صورت و بینی شما می‌شود.
  • تا زمانی که فرم بینی شما تثبیت نشده است، از تردد در محیط‌های شلوغ مانند مترو بپرهیزید.
  • هنگام خواب باید سرتان در موقعیتی بالاتر از بدن شما قرار داشته باشد. پس دو یا سه بالش زیر سر خود بگذارید.
  • برای عطسه تا جای ممکن دهان خود را باز کنید تا فشار کمتری به عضلات صورت و بینی وارد شود.
  • انجام فعالیت های سنگین و ورزش های پرتحرک را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازید.
  • چسب بینی شما نباید خیس شود. بهتر است برای پاک کردن صورت از دستمال مرطوب استفاده کنید.
  • اگر انجام فعالیت‌های کاری و تحصیلی بدون عینک برای شما غیرممکن است، سعی کنید از عینک‌های بی‌فریم استفاده کنید تا آسیبی به بینی وارد نشود.
  • تجمع ترشحات بینی و خشک شدن آنها پس از جراحی بینی شرایط برای تنفس را کمی سخت می‌کند. به همین دلیل، روزهای اول بعد از عمل باید با استفاده از سرم مناسب بینی خود را بشویید.
  • افرادی که ورزش را به‌صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند، حداقل تا ۶ هفته پس از عمل بینی نباید هیچ فعالیت ورزشی سنگینی انجام دهند.
  • ۷۲ ساعت بعد از عمل بینی باید از حمام یا دوش گرفتن خودداری کنید. در این دوره می‌توانید با استفاده از اسفنج مرطوب بدن خود را تمیز کنید.
  • در دو هفته اول بعد از عمل هرگز غذاهای تند و شور مصرف نکنید. سعی کنید میزان مایعات، فیبر، میوه‌های حاوی ویتامین ث، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، ماهی و مواد غنی از امگا ۳، گوجه فرنگی، سیب و آجیل را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • تا دو ماه بینی خود را به صورت مرتب چسب بزنید تا تورم آن برطرف شود.
  • دو هفته بعد از جراحی بینی‌‌های استخوانی و یک ماه پس از جراحی بین گوشتی اقدام به برقراری رابطه جنسی کنید.

پاک کردن بینی

عوارض و خطرات

پیشرفت‌های علم پزشکی سبب شده که عوارض احتمالی رینوپلاستی کاهش چشمگیری داشته باشد. با این حال، عوامل متعددی روی بروز این عوارض تاثیر دارد، اما دو مورد از رایج ترین آنها انتخاب جراح تازه‌کار یا کلینیک‌های غیرمجاز برای عمل بینی است. دومین عامل عدم رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی بینی است. حتی اگر پزشک مهارت و تجربه کافی داشته باشد اما شما به توصیه‌های او عمل نکنید، انتظار کسب نتیجه عالی از عمل غیرممکن خواهد بود.

تورم

یکی از عارضه‌های کوتاه‌مدت عمل بینی تورم است که با استفاده از کمپرس آب سرد و گرم و نوشیدن آب کرفس می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

درد

در جراحی زیبایی بینی برای اصلاحات ساختاری باید تغییرات ظاهری در غضروف و استخوان ایجاد شود. پس درد و ناراحتی بعد از رینوپلاستی کاملا طبیعی است. اگر شدت درد کم است، می‌توانید با اجازه پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید. اما اگر درد غیرقابل‌تحمل شد حتما برای بررسی علت اصلی به پزشک مراجعه کنید.

آبریزش و عطسه

برخی افراد ممکن است تا چند روز بعد از عمل آبریزش بینی یا عطسه داشته باشند. در این دوران حتما با دهان باز عطسه کنید. با مشورت پزشک خود می‌توانید از داروی ضدحساسیت یا سرماخوردگی استفاده کنید.

ماندن جای آتل یا گچ روی بینی : از گچ و آتل برای فرم‌دهی بینی استفاده می‌شود. در برخی موارد فشار زیاد گچ و آتل موجب بروز این عارضه خواهد شد. پس هرگز آتل خود را محکم‌تر نکنید و از محکم چسب زدن بینی خودداری کنید.

مشکلات بویایی

التهاب یا ورم بافت داخلی بینی و باقی ماندن ترشحات در آن پس از جراحی بینی می‌تواند اختلالات بویایی را به دنبال داشته باشد. این عارضه طبیعی است، خونسرد باشید. زمانی که تورم بینی برطرف شود حس بویایی شما به حالت طبیعی باز می‌گردد.

کبودی اطراف چشم

نشت خون از مویرگ‌ها علت اصلی این عارضه است. این مشکل ارتباط زیادی با وضعیت جسمانی فرد و نوع عمل او دارد. بنابراین شدت آن در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت خواهد بود. برای رفع این عارضه باید ۴۸ ساعت بعد از جراحی زیبایی بینی از کمپرس آب سرد استفاده کنید.

خونریزی بینی

هزینه عمل بینی

در جراحی بینی، تخصص و تجربه حرف اول را می‌زند. عمل بینی، روی عضوی انجام می‌شود که بیشترین تاثیر را در زیبایی چهره ی افراد دارد. بنابراین درست انجام دادن این عمل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر آن بینی با داشتن ترکیبی از استخوان، غضروف و پوست و غدد چربی عضو پیچیده ای است و از این رو انجام عمل جراحی روی این عضو دارای حساسیت بالایی است. 

مهم‌ترین عوامل موثر بر افزایش یا کاهش هزینه نهایی رینوپلاستی عبارت است از:

  • میزان تخصص جراح،
  • مدت زمان جراحی،
  • نوع بینی تکنیک و روش جراحی،
  • محل انجام جراحی،
  • هزینه بی هوشی.

قبل و بعد از عمل

مشاهده قبل و بعد عمل های کلینیک زیبایی پارسا

درخواست مشاوره

دریافت مشاوره تخصصی با پزشک مجرب همیشه پیشنهاد جذاب و مورد قبول مراجعین کلینیک زیبایی پارسا بوده است. پیدا کردن راه حلی مناسب برای از بین بردن مشکلات شما، همراه با انتخاب بهترین روش درمان از مواردی است که در جلسه مشاوره تخصصی در مورد آن صحبت می شود. متخصصین کلینیک ما در طول هفته و در ساعات کاری آماده ویزیت مراجعین محترم می باشند. همچنین شما می توانید سوالات خود را با ارسال درخواست مشاوره بصورت آنلاین پرسیده و بهترین پاسخ را از پزشک مد نظر خود دریافت نمایید.

.

"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد

نام و نام خانودگی*
سوالات متداول
  • سن مناسب برای عمل بینی چه زمانی است ؟

     بر اساس نظر اغلب متخصصین اتمام دوره رشد یعنی بالای ۱۸ سال مناسب‌ترین سن برای عمل بینی محسوب می‌شود.

  • آیا بدون جراحی می‌توان قوز بینی را برطرف کرد ؟

    با روش های نوین مانند فیلر بینی می توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد، اما بهترین راهکار برای حل دائمی مشکل جراحی بینی می باشد.

  • چه غذاهای باعث تسریع فرایند ترمیم غضروف می‌شوند ؟

    حبوبات، مواد حاوی ویتامین ث، چای سبز، ژلاتین، انار، تخم مرغ، پنیر، آجیل و برنج قهوه ای بهترین مواد برای ترمیم غضروف هستند.

  • آیا جراحی بینی برای خانم‌های باردار مضر است ؟

    استفاده از داروهای بی هوشی می‌تواند بر سلامت جنین تاثیر منفی داشته باشد. توصیه می‌شود این عمل بینی قبل یا بعد از دوران بارداری انجام شود.

  • پس از عمل بینی فرد مجاز به انجام چه فعالیت‌های است ؟

    باید تا اتمام دوران نقاهت از انجام هر نوع فعالیت سنگین خودداری کنید. برای حمام باید ۷۲ ساعت بعد از عمل صبر کنید. رابطه جنسی به دو هفته تا یک ماه بعد عمل موکول شود. استفاده از مایعات و غذاهای نرم در برنامه غذایی قرار بگیرد.

  • آیا می‌توان بعد از عمل بینی از عینک استفاده کرد ؟

    امکان استفاده از عینک روی گج بینی وجود دارد. بهتر است از عینک‌های سبک و بدون فریم استفاده کنید.

  • جراحی بینی با تکنیک باز چیست ؟

    این نوع جراحی معمولا از طریق برش کوچکی در ناحیه کلوملا انجام می‌شود. برش در ناحیه کلوملا کنار زدن پوست بینی را راحت‌تر می‌کند. تمام تغییرات انجام شده روی اسکلت بینی در چنین روشی در دید مستقیم جراح قرار دارد. بنابراین با نتیجه بهتری همراه خواهد بود.

    جراحی بینی به روش باز غالبا برای ایجاد تغییرات اساسی در ساختار بینی به‌کار می‌رود. اصلاح نافرمی‌های ناشی از کام شکاف‌دار و مشکلات ناشی از جراحی‌های غیرحرفه‌ای از طریق تکنیک جراحی باز قابل‌حل است.

  • تکنیک بسته به چه نوع جراحی بینی گفته می شود ؟

    برش‌های ایجاد شده در این روش کاملا درون بینی هستند. هیچ برشی از بیرون بینی قابل‌مشاهده نیست. در تکنیک بسته، کل عمل از طریق سوراخ‌ها انجام می‌شود.

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
  • ......
    1401-01-26

    عمل بینی خطر مرگ دارد ؟

    • دکتر شریفی
      1401-05-24

      سلام و وقت بخیر

      بله در صورت انتخاب مرکز نامناسب و پزشک بی تجربه احتمال مرگ هم وجود دارد.

  • مریم احمدی
    1401-01-21

    روزتون بخیر.من ورزش حرفه ای بسکتبال کار میکنم. چقدر بعد عمل بینی می تونم دوباره میتونم ورزش کنم؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و عرض ادب

      تا ۶ ماه نباید ورزش سنگینی مثل بسکتبال را انجام بدید. همچنین باید مراقب باشید که تا ۱۲ ماه ضربه‌ای به بینی حین تمرین وارد نشود.

  • علی حاتم پور33
    1401-01-20

    من 29 سالمه و دوماه بعد نوبت عمل دارم. درسته که باید مصرف سیگاررو چند روز قبل عمل قطع کنم؟؟؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      دخانیات و نیکوتین هم موجب تنگ شدن رگهای خونی می‌شود و همچنین موجب اختلال گردش خون شده، بنابراین حداقل ۲ هفته قبل از عمل بینی از استفاده آن‌ها باید اجتناب کنید.

  • s.zamani
    1401-01-20

    سلام.خسته نباشید.من شیش ماه پیش برای یکدست کردن غوز بینیم ژل تزریق کردم ولی میخوام عمل کنم دیگه. میتونم وقت بگیرم برای عمل؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      بله می تونید برای معاینه تشریف بیارید، ولی با توجه به ژلی که تزریق کردید، تا یکسال پس از تزریق امکان عمل وجود نداره.

  • رویا
    1401-01-19

    من طبق دستور پزشک آسپرین مصرف میکنم و به زودی نوبت عمل بینی دارم.شنیدم باید مصرفشو برای عمل قطع کنم. از چند روز قبل عمل نباید این قرص رو بخورم ؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      دو هفته قبل از عمل نباید از آسپرین استفاده کنید.

  • سوگل
    1401-01-19

    سلام.با توجه به شرایط کرونا، بعد عمل بینی چند روز در بیمارستان بستری می شویم؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      همان روز از بیمارستان مرخص می شوید.

  • کتایون صبری
    1401-01-18

    سلام.خسته نباشید.من ماه بعد نوبت عمل بینی دارم و با توجه به غضروفی بودن احتمال کبودی زیادی داره..چی کار میتونم بکنم که کبودی ها زود خوب بشه؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و عرض ادب

      – گذاشتن متناوب یک کیسه یخ روی گونه‌ها برای چهل و هشت ساعت اول بعد از عمل،
      – بالانگهداشتن سر نسبت به سطح بدن در زمان استراحت و خواب،
      – مصرف آناناس تازه برای تسریع در جذب کبودی و تورم پس از عمل بدلیل غنی بودن آن ازماده بروملین و ویتامین C.

  • شیما راد
    1401-01-17

    سلام آقای دکتر. من میخوام بینیم رو عمل کنم و شهرستانم. قبل از اینکه بیام برای معاینه یه سوال داشتم. بدن من برای هر زخمی گوشت اضافه میاره.. حالا با این اوصاف میتونم عمل بینی انجام بدم؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      با وجود این شرایط و علائمی که فرمودین عمل بینی رو براتون توصیه نمیکنیم.

  • سیمین ک7
    1401-01-16

    میشه لطفا یکم در مورد تورم و کبودی های دور چشم توضیح بدین؟ چقدر طول میکشه خوب بشه؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و عرض ادب

      تورم و کبودی موقت دور چشم‌ها و بینی در روز اول بعد از عمل کم کم زیاد می‌شود و در روز ۲ تا ۳ به حداکثرمقدارش می‌رسد. اکثر تورم وکبودی‌ها در۲ تا ۳ هفته برطرف خواهند شد. مقداری تورم تا ماه‌ها باقی خواهد ماند که به تدریج از شدت آن کاسته می‌شود. البته در بعضی از بیماران به علت ضخیم بودن قسمت استخوانی بینی، ممکن است کبودی دور چشم بیشتر مشخص شود و گاهی قسمتی از سفیدی چشم نیز دچار خونمردگی می‌شود. با این حال به طور کل این موارد تاثیری در نتیجه نهایی عمل جراحی نداشته و موقت هستند.

  • معصومه
    1400-12-18

    سلام من ۶ ماه دیگه میرم تو ۱۶ سال . از دماغم راضی نیستم و میخوام طبیعی عمل کنم آیا امکانش هست؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      توصیه ما انجام عمل بعد از ۱۸ سالگی است اما نظر قطعی پزشک بعد از معاینه دقیق داده می شود.

  • Sahar
    1400-12-17

    سلام .اگه کسی ازفیلر استفاده کرده باشه میتونه عمل کنه؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      اگر منظور شما فیلر بینی است، باید حداقل یکسال از تزریق فیلر گذشته باشد.

  • فاطمه
    1400-11-28

    من از عوارض بیهوشی و خطر مرگ در عمل زیبایی بینی میترسم و این باعث تردیدم میشه

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و وقت بخیر

      انتخاب مرکز معتبر و پزشک با مهارت بالا موجب میشه استرس شما قبل از عمل کم بشه. در مورد پزشک و مرکزی که قرار است جراحی بینی شما را انجام دهد تحقیق کامل انجام دهید.

  • جمشیدی
    1400-10-21

    سلام وقت بخیر ….تا چه مدت بعد عمل بینی باید استراحت مطلق داشته باشیم؟

    • دکتر شریفی
      1400-10-25

      سلام و وقت بخیر

      حداقل تا ۴۸ باید استراحت مطلق داشته باشید.

  • Mahtab
    1400-10-21

    سلام خسته نباشید. ببخشید من هفته آینده وقت عمل دارم. یادم رفت بپرسم چقدر بعد از عمل میتونم برای بارداری اقدام کنم..ممنون میشم پاسخ بدید.

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      این مورد وابسته به بدن شما و مدت ریکاوری کامل شما بین ۵ تا ۶ ماه متفاوت خواهد بود.

  • جاویدی
    1400-10-21

    خسته نباشید..بنده حرفای ضد و نقیض زیادی شنیده ام..بالاخره عمل باز بینی بهتر است یا عمل بسته بینی??

    • دکتر شریفی
      1400-10-25

      سلام و وقت بخیر

      عمل باز بینی بهتر است،به دلیل اینکه جراح در این مورد میدان دید کامل و دقیق تری دارد و تسلط بیشتر و عمل بدون خطایی انجام خواهد داد.

  • سمیه
    1400-10-21

    سلام عرض می کنم خدمت شما. آقای دکتر من سه ماهه که دخترمو به دنیا آوردم ..البته سزارین بوده عملم. میتونم همین روزا برای عمل بینی اقدام کنم؟

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      عمل بینی حداقل شش ماه پس از زایمان باید انجام شود. بنابراین تا سه ماه دیگر ممنوعیت جراحی رینوپلاستی برای شما وجود دارد.

  • صدیقه نظری مقدم
    1400-10-21

    وقتتان بخیر.دختر من چند سال پیش عمل بینی انجام داده است اما همچنان از مدل آن راضی نیست و البته سوراخ های بینی هم متقارن نیستند.کلینیک شما عمل ترمیمی بینی انجام میدهد؟؟؟

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      برای انجام جراحی ترمیمی باید توسط پزشک کلینیک به صورت حضوری معاینه شوند تا تشخیص داده شود آیا می امکان جراحی مجدد بینی وجود دارد یا خیر.

  • الیاس م
    1400-10-21

    سلام عرض می کنم…خسته نباشید..معمولا چند روز بعد از عمل بینی، آتل و گچ را از روی بینی باز می کنند؟

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      بین ۷ تا ۱۰ روز بعد از عمل برداشته می شود.

  • آرمینا بلک
    1400-10-21

    سلام و وقت بخیر، برای عمل بینی میتونم عکس بینی ای که میخوام شبیهش بشه رو نشونتون بدم تا مثل اون بشه دماغم دقیقا؟

    • دکتر شریفی
      1400-10-25

      سلام عزیزم

      ابتدا با مشخص بشه که فرم صورت شما به چه شکل است (گرد، مربعی، بیضی) و نوع بینی شما گوشتی است یا استخوانی. جراح می بایست با در نظر گرفتن این موارد بدون آسیب به ساختار بینی و تنفسی شما بینی را عمل کند، اما توصیه می کنیم اصرار به عمل بینی دقیقا مشابه عکس سابریتی ها را نداشته باشید.

  • ن.امجد
    1400-10-21

    با عرض سلام و خسته نباشید. خواهر من میخواد بینیشو عمل کنه ولی فقط میخواد سوراخای بینیش کوچیک بشه و نمیخواد کل بینی عمل بشه.‌..امکانش هست?!

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      بله در جدیدترین متدهای عمل به نام آلارپلاستی، می توان تنها سوراخ های بینی را تغییر داد و سایر قسمت ها بدون تغییر باقی می مانند.

  • سانیا ۵۵۵
    1400-10-21

    سلام آقای دکتر خسته نباشید. بنده می خواهم عمل برداشتن غوز بینی را انجام دهم. امکان این عمل به روش جراحی بسته مقدور است؟!

    • دکتر شریفی
      1400-11-10

      سلام و وقت بخیر

      برای برداشتن غوز بینی نیاز به دسترسی کامل به بینی است. بنابراین تنها به روش جراحی باز می توان غوز بینی را برداشت.

  • رویا مقامی
    1400-10-21

    سلام..روز بخیر..من برای عمل پلیپ بینی میخواستم اقدام کنم.میخوام بدونم آیا میشه همزمات عمل زیبایی هم انجام داد همزمان

    • دکتر شریفی
      1400-10-25

      سلام و وقت بخیر

      در موارد جراحی درمانی بینی مانند برطرف کردن مشکلات انحراف، پولیپ و موارد مشابه، می توان جراحی زیبایی هم به طور همزمان انجام داد.

  • shiva.pr
    1400-10-17

    سلام. من عینک استفاده میکنم و شماره چشمم هم بالاست. بعد از عمل بینی میتونم عینک بزنم؟

    • دکتر شریفی
      1401-01-22

      سلام و عرض ادب

      خیر. تا دو ماه نباید از عینک طبی یا آفتابی استفاده شود. می توانید لنز را جایگزین کنید.

    • رستمی
      1401-01-27

      سلام آقای دکتر میشه با عمل بینی همزمان افتادگی پلک انجام شود

  • بیتا ص.
    1400-10-17

    سلام.وقتتون بخیر..میخواستم بپرسم حداقل سن برای عمل بینی پسرا چند ساله؟

    • دکتر شریفی
      1400-10-17

      سلام و وقت بخیر

      صفحات رشد بینی در دختران تا ۱۵ سالگی و در پسران در ۱۷ سالگی بسته می‌شود، به همین دلیل حداقل سن مجاز عمل جراحی بینی در دختران حدود ۱۶ سال و در پسران ۱۸ است.

  • مونیکا
    1400-10-17

    با سلام
    میشه بفرمایید بعد از عمل بینی میتونیم با هواپیمام مسافرت کنم یا خیر؟
    من چیزای مختلفی درباره ی مسافرت با هواپیما بعد از عمل بینی شنیدم ممنون میشم پاسخ بدید.

    • دکتر شریفی
      1400-10-17

      سلام و وقت بخیر

      اگر بعد از عمل براحتی بتونین نفس بکشین مشکلی جهت مسافرت هوایی ندارید.

  • مرضیه
    1400-10-11

    سلام من پنج ماهی میشه دماغم عمل کردم از بعد عمل تا الان روی لپام جوشای بزرگ میزنه نمیدونم چیکار کنم

    • دکتر شریفی
      1400-10-15

      سلام و وقت بخیر

      ممکنه در اثر تزریق کورتن باشه. به هر حال این مورد باید توسط پزشک متخصص بصورت حضوری بررسی شود.

  • مریم
    1400-10-11

    سلام
    تو ۱۸ سالگی میتونم جراحی بینی انجام بدم ؟
    سوال دومم این هست که بینیم از ۴ جا شکسته و انحراف هم داره میتونم هم زیبایی انجام بدم هم با هم عمل کنم ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید.

    • دکتر شریفی
      1400-10-11

      سلام و عرض ادب

      بعد از ۱۸ سالگی امکان عمل وجود داره.
      عمل انحراف و زیبایی را باهم میتونین انجام بدین. فقط باید توسط پزشک متخصص ویزیت بشید/.

  • Naghmeh
    1400-10-11

    سلام

    خونریزی بعد جراحی چقدر طول میکشه ؟ اصلا خونریزی طبیعیه ؟ خسته شدم.

    • دکتر شریفی
      1400-10-11

      سلام و وقت بخیر

      خونریزی بعد از هر جراحی طبیعی است. اما خونریزی بیش از حد رو باید حتما به پزشک خودتون اطلاع بدین. معمولا مصرف داروهای تجویز شده بعد از جراحی از خونریزی جلوگیری می کند.

  • Ali
    1400-10-11

    من سال 92 جراحی کردم بعد از دوسال ورمی روی استخوان بینیم درست شد که دکترم گفت کیسته. یبار دیگه برای درآوردن این کیست جراحی شدم اما بعد یکسال دوباره کیست تشکیل شد. الان سه چهار ساله بخاطره نداشتن شرایط جراحی هر چند ماه میرم جراح با سرنگ کیست رو خالی میکنه. خواهش می کنم یه راه حل بهم بدین.

    • دکتر شریفی
      1400-10-11

      سلام و وقت بخیر

      یکی از عوارض نادر جراحی ایجاد کیست هست که با جراحی مجدد در مرکز معتبر و با تجربه و یا تخلیه بوسیله سرنگ قابل درمان است.

+مشاهده بیشتر