بیماری ها

درمان تبخال چیست ؟ | علت ایجاد، پیشگیری و عوارض

()

هر یک از ما ممکن است در طول زندگی خود با زخم‌ها یا تاول‌های کوچکی در نواحی مختلف بدن مواجه شویم که به نام تبخال شناخته می‌شوند. مقصر اصلی این عارضه باید میکروبی به نام ویروس هرپس سیمپلکس یا HSV دانست.

این ویروس در انواع مختلفی وجود دارد و نواحی متفاوتی از بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متأسفانه هیچ راهکار درمانی برای این معضل وجود ندارد، اما روش‌هایی پیشنهاد شده‌اند که به کمک آنها می‌توان این بیماری را مدیریت و کنترل کرد.

اما چگونه متوجه شویم که به این ویروس مبتلا شده‌ایم؟ اصلاً تبخال به چه دلیلی اتفاق می‌افتد و چگونه باید آن را برطرف کرد؟ در این مطلب نکاتی را درباره تبخال مطرح می‌کنیم که شاید نمی‌دانستید و با آگاهی از آنها از اتفاقات بدتر جلوگیری خواهید کرد.

دلیل ایجاد تبخال چیست ؟

قبل از اینکه بخواهیم روش‌های درمان را بررسی کنیم، بهتر است با علت بروز تبخال آشنا شویم. ویروس هرپس سیمپلکس(Herpes Simplex)، عفونتی است که باعث ظاهر شدن تبخال می‌شود و ممکن است در قسمت‌های مختلف بدن ظاهر شود. با این حال تبخال بیشتر اطراف دهان و در ناحیه تناسلی به چشم می‌خورد. به‌طور کلی با دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس مواجه هستیم:

  • HSV نوع اول: این نوع ویروس باعث به وجود آمدن تبخال در اطراف دهان می‌شود و در کل عامل تبخال لب و تاول های کوچک دور آن و روی صورت است.
  • HSV نوع دوم: این ویروس هم باعث ظاهر شدن تبخال در ناحیه تناسلی می‌شود و عامل ایجاد تبخال تناسلی است.

اگر شما به این عفونت مبتلا شوید، این ویروس تا پایان عمر همراه شما خواهد بود؛ با این حال این احتمال وجود دارد که علائم آن در برخی افراد ظاهر نشود. HSV ویروسی رایج است و بر اساس گفته‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) حدود 67 درصد از مردم جهان به HSV نوع اول و حدود 11 درصد مردم هم به HSV نوع دوم مبتلا می‌شوند.

 تبخال لب

چه کسانی در معرض ابتلا به تبخال قرار دارند؟

حالا که با ویروس به وجود آورنده تبخال آشنا شدیم نوبت آن است که متوجه شویم چگونه در معرض ابتلا به این ویروس قرار می‌گیریم. پیش از هر چیز باید بدانیم که هر یک از ما در هر سنی ممکن است به HSV مبتلا شویم. اما ابتلا به این ویروس بستگی دارد که تا چه حد در معرض آن قرار داشتم باشیم.

به‌عنوان مثال در موارد مبتلا به HSV مقاربتی، افرادی که رابطه جنسی پرخطر و بدون کاندوم یا سایر روش‌های بازدارنده را تجربه می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به تبخال قرار دارند.

سایر عواملی که ریسک ابتلا به این ویروس را بالا می‌برد، شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن چندین شریک جنسی،
  • داشتن رابطه جنسی در سنین پایین‌تر،
  • ابتلا به عفونت مقاربتی دیگری،
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن،

به غیر از این موارد، اگر زن باردار در زمان زایمان مبتلا به تبخال تناسلی باشد، ممکن است نوزاد را در معرض ابتلا به هر دو نوع HSV قرار دهد که متعاقباً خطرات و عوارض جدی برای نوزاد به دنبال دارد.

چرا دچار تبخال می‌شویم؟

موضوع مهمی که درباره ویروس هرپس سیمپلکس وجود دارد، مسری بودن آن است. این ویروس از طریق تماس مستقیم از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. کودکان هم اغلب به‌دلیل تماس با بزرگسالان مبتلا به HSV نوع اول می‌شوند و از این طریق این ویروس را تا آخر عمر همراهشان خواهند داشت.

علل ابتلا به تبخال از طریق HSV-1

HSV نوع اول ممکن است به دلایل زیر انتقال پیدا کند:

  • خوردن و نوشیدن از ظروف یکسان
  • به اشتراک گذاشتن بالم لب یا رژ لب
  • بوسیدن

 تخمین زده می‌شود که 67 درصد از افراد 49 ساله یا کمتر به HSV نوع اول مبتلا هستند، اگرچه این امکان وجود دارد که هرگز علائم این بیماری را تجربه نکنند. همچنین این امکان وجود دارد که فردی از طریق HSV-1 به تبخال تناسلی مبتلا شود اگر هنگام رابطه دهانی، زخم تبخال را داشته باشد.

ویروس تبخال

دلایل ابتلا به تبخال تناسلی از طریق HSV-2

تبخال تناسلی اغلب از طریق رابطه جنسی انتقال داده می‌شود. این عفونت از طریق تماس با زخم تبخال انتشار پیدا می‌کند. در مقابل، HSV نوع اول بیشتر از طریق افراد مبتلا به این ویروس که هیچ علائم یا زخمی ندارند، منتقل می‌شود.

چگونه متوجه شویم دچار تبخال شده‌ایم؟

اغلب افرادی که دچار تبخال می‌شوند ممکن است در وهله اول سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش و به دنبال آن ایجاد زخم یا تاول در اطراف دهان یا اندام تناسلی را تجربه کنند. جالب است بدانید این علائم معمولاً بعد از گذشت 2 تا 20 روز از قرار گرفتن در معرض این ویروس ظاهر می‌شوند.

در ادامه به تفکیک نشانه‌های ابتلا به تبخال را توضیح می‌دهیم.

تبخال دهان

ویروس هرپس گاهی باعث ایجاد تاول‌هایی در اطراف دهان یا لب‌ها می‌شود که تبخال نام دارد. البته این امکان وجود دارد که تبخال در قسمت‌های دیگری از پوست صورت و زبان نیز به چشم بخورد. زخم‌های به وجود آمده در اثر تبخال با گذشت 2 تا 3 هفته به‌طور کامل بهبود می‌یابند.

تبخال ناحیه تناسلی

این نوع تبخال‌ها معمولاً روی آلت تناسلی، اطراف یا داخل واژن، روی باسن یا مقعد ایجاد می‌شوند. با این حال ممکن است شاهد تبخال در سایر قسمت‌های بدن هم باشید. این نوع تبخال باعث احساس درد هنگام ادرار یا تخلیه ترشحات واژن می‌شود.

از زمانی که در معرض این ویروس قرار می‌گیرد تا زمانی که علائم اولیه را نشان دهید، 2 تا 6 هفته طول می‌کشد. بلافاصله بعد از دیدن اولیه نشانه‌ها علائم شدیدتر می‌شوند. با این حال با گذشت زمان شاهد علائم کمتری از بیماری خواهید بود.

علائم اولیه تبخال

هنگامی که برای اولین بار به تبخال مبتلا می‌شوید، ممکن است با نشانه‌های زیر دست و پنجه نرم کنید. این نشانه‌ها اغلب در کنار زخم، تاول و تبخال ظاهر می‌شوند:

  • درد و خارش
  • تورم غدد لنفاوی
  • تب
  • خستگی و احساس ناخوشی

در بیشتر موارد، ضایعات به وجود آمده بدون اینکه زخمی به‌جای بگذارند، بهبود می‌یابند.

علائمی که به‌صورت دوره‌ای تکرار می‌شوند

علائم دوره‌ای این بیماری شبیه به علائم اولیه هستند، با این تفاوت که شدت کمتری دارند و مدت زمان کوتاه‌تری روی بدن باقی می‌مانند. تحقیقات منبعی معتبر نشان می‌دهد که 33 درصد از افراد مبتلا به تبخال دهانی و 50 درصد از افراد مبتلا به تبخال تناسلی علائم بیماری را به‌صورت دوره‌ای تجربه می‌کنند.

هنگام تکرار نشانه‌های بیماری، تبخال دهانی به 8 تا 10 روز زمان برای بهبودی نیاز دارد. بهبود علائم تبخال تناسلی هم در این شرایط تنها به 8 تا 10 روز زمان نیاز خواهد داشت. خبر خوش اینجاست که در این مرحله شاهد زخم‌های کمتری نسبت به دوره اولیه هستید. هنگامی که در دوره عود بیماری قرار دارید، به‌مدت 2 تا 5 روز ممکن است هرپس تناسلی را به فردی دیگر منتقل کنید.

تبخال تناسلی

ویروس تبخال چگونه تشخیص داده می‌شود؟

حالا که با نشانه‌های ویروس هرپس آشنا شدیم، نوبت آن است که نحوه اطمینان از ابتلا به آن را بدانیم. این نوع ویروس معمولاً به معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شود. در حین معاینه، پزشک بدن شما را از نظر وجود هر گونه زخم بررسی می‌کند و در رابطه با برخی علائم از شما سؤال می‌پرسد.

همچنین این امکان وجود دارد که پزشک آزمایش HSV را برای شما تجویز کند. در صورت وجود زخم در ناحیه تناسلی، پزشک ابتلا به این بیماری را تایید می‌کند. به دنبال این اتفاق، پزشک نمونه‌ای مایع از زخم برمی دارد و برای آزمایش‌های بیشتر به آزمایشگاه می‌فرستد.

آزمایش خون و بررسی آنتی بادی هم به تشخیص عفونت‌های HSV-1 و HSV-2 کمک می‌کند. این آزمایش زمانی کاربرد دارد که هیچ زخمی در بدن وجود نداشته باشد. بنابراین برای تشخیص نهایی ابتلای به این ویروس، پیشنهاد می‌کنیم حتماً با پزشکی متخصص ملاقات کنید و از او راهنمایی بخواهید.

روش‌های درمان تبخال

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، در حال حاضر هیچ روش درمانی برای این ویروس ارائه نشده است. اغلب راهکارهای درمانی که پیشنهاد می‌شوند برای رهایی از زخم‌ها و جلوگیری از شیوع بیماری است.

ناگفته نماند که این زخم‌ها ممکن است بدون نیاز به درمان از بین بروند. با این وجود پزشک به احتمال زیاد داروهای زیر را برای شما تجویز خواهد کرد:

  • آسیکوویر
  • والاسیکلوویر
  • فامسیکلوویر

این داروها به فرد مبتلا کمک می‌کنند که خطر انتقال ویروس به دیگر افراد را کاهش دهند. البته داروهای تجویزی به کاهش شدت بیماری و کاهش تعداد دفعات ابتلا به آن نیز کمک می‌کنند. این داروها ممکن است به شکل خوراکی (قرص) باشند یا به‌صورت کرم استفاده شوند. در مواردی که علائم این بیماری شدید باشد، ممکن است داروها به‌صورت تزریقی تجویز شوند.

استفاده از داروهای ضدویروسی باعث می‌شود که شدت بیماری کاهش پیدا کند و از طرفی مدت زمان بهبود کوتاه‌تر شود. مدت زمان استفاده از داروها با توجه به تعداد دفعات عود کردن بیماری و شدت آن تعیین می‌شود. مصرف روزانه این داروها برای مدت طولانی، خطر انتقال این ویروس به شریک جنسی را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهد؛ اگرچه ریسک ابتلای او همچنان پابرجاست.

تبخال صورت

روش‌های درمان خانگی تبخال

به غیر از داروهای شیمیایی، روش‌های درمانی خانگی نیز ممکن است سبب رفع این بیماری شوند. راهکارهای زیر برای درمان تبخال مناسب هستند:

  • نشاسته ذرت را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.
  • ریختن آب روی تاول‌ها برای کاهش درد هنگام ادرار کردن.
  • استفاده از ژل آلوئه‌ورا روی زخم‌ها.

ناگفته نماند که هیچ تحقیقی نشان نمی‌دهد که این روش‌های درمانی مؤثر هستند. از طرفی راهکارهای درمانی زیر نیز ممکن است مناسب باشند:

  • مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن،
  • حمام کردن با آب نمک،
  • استفاده از وازلین روی نواحی آسیب دیده،
  • خودداری از فعالیت‌های جنسی، حتی با محافظت، تا زمانی که علائم از بین بروند.
  • استفاده از کرم یا لوسیون روی مجرای ادرار قبل از ادرار کردن، مانند کرمی که حاوی لیدوکائین است.
  • ممکن است استفاده از کمپرس یخ کمک کننده باشد؛ هرگز یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید و آن را در پارچه بپیچید.

پس از اتبلا به تبخال باید منتظر چه چیزی باشیم؟

افرادی که به HSV تا آخر عمر این ویروس را همراه خود خواهند داشت. حتی اگر نشانه‌های این بیماری خود را بروز ندهند، ویروس به زندگی خود در سلول‌های عصبی ادامه می‌دهد.

برخی افراد ممکن است به شکل دوره‌ای این بیماری را تجربه کنند. اما در مقابل برخی افراد تنها یک بار این بیماری مبتلا می‌شوند و پس از آن ممکن است ویروس غیر فعال شود. حتی اگر ویروس به‌صورت غیر فعال در بدن شما وجود داشته باشد، محرک‌هایی وجود دارند که باعث فعال شدن آن می‌شوند. این محرک‌ها عبارتند از:

  • استرس،
  • دوره قاعدگی،
  • تب یا ابتلا به بیماری،
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا آفتاب سوختگی.

متخصصان باور دارند که شدت بیماری با گذشت زمان کمتر می‌شود؛ زیرا بدن شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. اگر فردی سالم به این ویروس مبتلا شود، معمولاً هیچ عارضه‌ای برای او رخ نمی‌دهد.

درمان تبخال

پیشگیری بهتر از درمان

با توجه به اینکه هیچ راهکاری برای درمان تبخال وجود ندارد، اما اقداماتی وجود دارند که رعایت آنها می‌توان به ابتلا به این ویروس جلوگیری کرد یا مانع از انتقال HSV به فردی دیگر شد. اگر نشانه‌های ابتلا به HSV نوع یک را تجربه می‌کنید، اقدامات پیشگیرانه زیر را در نظر داشته باشید:

  • سعی کنید از تماس مستقیم فیزیکی مستقیم با دیگر افراد خودداری کنید.
  • از به اشتراک گذاشتن وسایلی که ممکن است ویروس را منتقل کنند، مانند لیوان، حوله، ظروف غذاخوری، لباس، لوازم آرایشی و رژ لب پرهیز کنید.
  • در طول تشدید نشانه‌های تبخال از رابطه جنسی دهانی، بوسیدن یا هر نوع فعالیت جنسی دیگر دوری کنید.
  • هنگام استفاده از دارو، دست‌های خود را بشویید و دارو را به کمک پنبه روی زخم بمالید تا تماس با زخم به حداقل برسد.

در رابطه با افرادی که به HSV نوع دوم مبتلا می‌شوند نیز هر گونه فعالیت جنسی ممنوع است. به این ترتیب از انتقال این بیماری به افراد دیگر پیشگیری خواهد شد.

  • اگر در فردی ابتلا به این ویروس تشخیص داده شده است، اما او هیچ علائمی را تجربه نمی‌کند استفاده از وسائل محافظتی حین رابطه جنسی الزامی است.
  • زنان باردار مبتلا به این ویروس ممکن است مجبور به استفاده از داروهایی خاص برای جلوگیری از سرایت این بیماری به جنین باشند.

به کمک نکاتی که مطرح شد، می‌توان افراد دیگر را از ابتلا به این ویروس در امان نگه داشت. کما اینکه به کمک راهکارهای درمانی مطرح شده، از شدت نشانه‌های این بیماری کاسته می‌شود و می‌توانید به فعالیت‌های روزانه خود درست مانند دیگر افراد ادامه دهید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین رضایت کاربران / 5. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید.

مشاوره فوری خدمات زیبایی

مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با مشاورین خانه سفید

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :

‫39 دیدگاه ها

  1. سلام من مادرم سکته مغزی کرده پنج ساله الان روی رون پاش چند تا تبخال زده خودشم چند روزه حال نداره چون جابجا یش سخته ونمیشه دکتر بردش اگه راه حلی دارین بگین

  2. سلام دوستان من چند روز هست تب خال شده لبم اولش زخم شد کمی خوب شد بعد کنارش خارش اومد پف کرده خیلی زیاد لبم دوبرار شده به نظرتون چکار باید کرد

  3. روی شکمم وپشتم سمت راستم تبخال زده ازروده بزرگم رنج میبرم بابت روده دکترهم زیارفتم کولونوسکی هم انجام دادم درمان نشدم

  4. من تقریبا هفته ای یکبار تبخال میزنم روی لبم وقتی میزنم چهار پنجتا میزنم
    واقعا خیلی بده
    من باید تا اخر عمرم هفته ای پنجتا تبخال بزنم شما واسه همه ی چیزا درمان دارید جز تبخال

    1. منم مثل شما بودم و همیشه تبخال داشتم، یک دکتر گفت حجامت کن از وقتی حجامت میکنم تقریبا سالی یکبار تب خال میزنم

    1. اونایی که تبخال میزنن زیاد سیب بخورن مخصوصا دونه های سیب البته زیاده روی نکنین چون دونه هاش سیانور داره
      برا اینکه پخش نشه سریع روژ بزنین رو تبخال خشک خشک میکنه

    1. سلام خسته نباشیدتبخال نزدیک ۱ سال روزبونم ۵ تابودن رفتم دکترتان ۲ تا مونده سرزبون هرروزصبح چربی روشه سفیداذیتم میشه بفرمایدبایدچکارکنم

  5. سلام من هرسال رولبم ودهانم تب خال میزنم شدیدنم میخاره میسوزه تقریبن یک هفته یابیشترطول میکشه تاخوب شه میخاستم ببینم بپرسم چکارکنم این لامصب دیگه سراغ من نیاد یانگوم بیادزودتر خوبش کنم؟ممنون میشم

    1. سلام من چند تب خال زیاد میزنم و هر سری جای تب خال بعد از خدب شدن یه لکه سفید میمونه باید چکار کنم هر سری میرم دکتر پوست یه پماد بهم میده که هر سری بد تر میشه لطفا راهکاری رو بلدید پیشنهاد بدید

    2. سلام یه قالب یخ بزار روش تا کاملا اب بشه ،دو سه بار انجام بدید خشک میشه ضمنا موقع شروع انجام بدید

  6. سلام
    من تاخالا تب خال نگرفتم ولی ویروس های دیگه ای که وحشناک شدیدند و ادم ۵هفته رعایت کنه خسته میشه.

    تبخال خطر داره یا نه؟???

  7. سلام روي ابرو و ي كوچلو روي پلك بالادو روزپيش تب خال زدم والان بيشتر شده رو پيشونيم هم زده و امروز ي كن هم ورم كرده واحساس درد دارم ميشه راهنمايي كنيد ممنون ميشم از لطف شما

    1. سلام ازنظر طب سنتی یه سیر را نصف کنید روی تبخال نکشید فقط ۱دقیقه نگه دارید وبر دارید ۳بار در روز اول تکرار کنید تبخال رشد نمیکنه بایدتب نکنیداستامینوفن بخورید
      جای گرم نباشید واصلالمس نشه تا خیلی زود خوب بشه
      من خودم سلطان تبخال بودم تا چندسال پیش

    2. عزیز شما احتمالا بالای ۴۵ سال دارین اسم این بیماری که شما دارین زونا هستش که ی نوع ابله مرغون ثانویس ک مربوط به دستگا عصبیه که در صورت ضعف سیستم ایمنی بدن با حمله ویروس هرپس به عصب نیمی از اون عضو و قسمت بدن بروز پیدا میکنه . داروهای ضد تشنج و اسیکلوویر ضد ویروسی با پماد های ضد التهابی و ضد درد. تجویز میشه ولی ب صور کلی درمان زخمهاش دو تا ۳ هفتس ولی چون دستگاه عصبی حمله کرده درد عصب اون ناحیه ۶ تا یکسال میمونه و حدا از همه اینها چون توی صورت زده بعد از معالجه حتما به ی چش پزشک مراجعه کنید یا اگ اختلالی دارین همین الان باید مراجعه کنید

  8. سلام وقت بخیر من اعتیاد به مواد مخدر دارم بعد از مدتها پاکی وبه خاطر کرونا وکم رنگ شدن در جلسات آن ای به هر حال لغزش کردم و دوباره به مواد مصرفی روی آوردم حالا که مصرف میکنم احساس میکنم حرارت بدنم خیلی بالا میره وصورتم زیادی تبخال میزنه به جز لب و دهان وداخل بینی حتی توی ابروهام هم تبخال میزنه هنوز پیگیر اون پیش دکتر نشدم اگه راهکار و نظری و راهنمایی دارید لطفاً بگید هر چه هست حرارت بدنم خیلی بالا میره

    1. داداش اون تبخال نیست، اون گرمیه که از بدنت میزنه بیرون، احتمالا گرمی زیاد میخوری، چیزایی مثل فلفل و اینا، یکم کمتر گرمی بخوری اوکی میشی.

    2. جسارت نشه اما کلا کسایی که مصرف میکنن همیشه دمای بدنشون بالا میره حرارت دارن. مصرف مایعاتتون رو بیشتر کنید.

    3. دوست من مواد ممکنه به کبدتون اسیب زده باشه حتما ازمایش انزیم کبدی بدید خود درمانی نکنید

    4. گرمی بدنت بالاست غذاهای گرم اصلاً نخور …لبنیات زیاد بخور .وتامیتونی سیر ،سرکه.وسیب بخور…اگه تونستی خاکشیررو با شربت نعنا قاطی کن بخور

    5. سلام من یک خانم 44 ساله هستم همیشه وقتی سرما خوردگیه شدید بگیرم دماغم تب خال میزنه لطفا کمکم کنید بگید چیکار کنم

    6. سلام دوست عزیز ببخشید مواد سفید زیاد می‌کشید چون مواد سفید ضربان قلبتون میبره بالا حرارت بدنتون بخاطر همونه چرخش خون بیشتر انرژی بیشتر حرارت بالاتر . شما تا میتونید از مواد سفید دوری کنید یا خیلی کمتر مصرف کنید چون پس از مدتی افسردگی شدید ناراحتی قلبی و حتی مشکل تنفسی شدید پیدا می‌کنید همین الان هم اگه اشتباه نکنم نمی‌تونید نفس عمیق بکشید

  9. درمان وجود داره . عصاره گیاه سالویا که به تسکین آن کمک کرده و داروی اسیکلوویر که خیلی خوبه ‌.

    1. من سالی یک یا دوبار تبخال میزنم اونم یک تبخال کوچیک گوشه ی پایین لبم هیچوقت نشده تو بینیم و جا های دیگه ی صورتم بزنم
      فقط اگه کسی میدونه بگید که چیکار کنم این تبخال سریع جاش بره و خوب بشه

    2. اقایون و خانم هایی که دچار این ویروس هستن برای خوب شدن کافیه از ژل ،افت ژل استفاده کنید
      خیلی سریع خوب میشه

  10. باسلام مجددو تشکر
    مدت زمان ماندگاری ویروسهای تبخال ( نوع اول و دوم ) و انواع زگیل و سایر میکربهای بیماریزای پوستی بر روی سطوح و مواد مختلف چقدر است ؟( اطلاعات زیادی در اینترنت در این باره نیست در صورتیکه خیلی مهم است )

  11. منظورم این است که آیا فقط افرادی که بدنشان عاری از ویروس تبخال است در تماس با افراد دارای ضایعه فعال تبخال ، دچار تاول تبخال میشوند ؟ یا اینکه افراد ی هم که قبلا ویروس وارد بدنشان شده ( اما در این لحظه فعال نیست ) هم در تماس با افراد دارای ضایعه فعال تبخال ، دچار تبخال ( تاول ) میشوند

    1. سلام و وقت بخیر

      بله در هر صورت با انتقال ویروس به فرد دیگر امکان تبخال زدن بالا می رود.

    2. هووو اینقدر درمان هست چجور میگین درمانی نیست?
      الکل 70 درصد بزنین خوب میشین تضمینی

  12. باسلام
    اگر شخصی که قبلا ویروس تبخال وارد بدنش شده ، اما حالا ویروسش فعال نیست و تبخال روی صورتش نیست ، با شخص دیگری که دارای علائم فعال تبخال روی صورتش است روبوسی کند ،آیاشخص اول دچار تبخال روی صورتش خواهد شد ؟ ….
    یا اینکه فقط استرس و نورشدید خورشید و غیره موجب عود تبخال میشوند ؟

    1. نمیشه بگی تبخال میگیره یا نه. کلا ویروسش روی بدن یه سری فعال نمیشه.
      من خودم الکی تبخال میزنم اما یکی از دوستام دیوونه میگه من دوست ارم تبخال بزنم هر سری من تبخال میزنم میاد دست میزنه میماله به صورتش ولی نمیگیره.

    2. بنظر من،فکر میکنم این ویروس توسط روابط پدرمادر به وجود میاد چرا که یک فرزند متشکل از خون پدر مادر هست ممکن هست از پدر یامادری که این ویروس درون خونشان وجود دارد رو به فرزندشون انتقال بدهند

    3. سلام. من تاحالا تبخال نگرفتم ولی میخواستم بگم تبخال چیز خطرناکیه؟??

    4. من لبم خشکه و پوست پوستی
      تب خال هم زده تب خال فقط سوز میگیره درمان دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا