بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی | ویژگی ها، مزایا، عوارض و هزینه

پزشک : دکتر کامران کیان فوق تخصص جراحی پلاستیک دسته بندی : دانشنامه جراحی بینی

معمولا افراد دارای بینی استخوانی روی پل بینی خود دارای قوز‌هایی هستند که ظاهر بینی را به شکل نامطلوبی درمی‌آورد. به همین دلیل بیشتر افرادی که دارای بینی استخوانی هستند برای برطرف کردن قوز بینی تمایل به انجام عمل جراحی بینی دارند. از مهم‌ترین مشخصه‌های بینی استخوانی می‌توانیم به نازک بودن پوست بینی و استحکام غضروف‌ها و استخوان‌ها اشاره کنیم. این دو مورد به شدت در تعیین نتیجه عمل بینی تاثیرگذار هستند.

هرچقدر پوست بینی نازک‌تر و استخوان بینی محکم‌تر باشد، نتیجه عمل مطلوب‌تر خواهد بود. به همین دلیل پزشکان می‌گویند عمل جراحی بینی بیشتر مناسب افرادی است که دارای بینی‌های استخوانی هستند. اگر شما هم بینی استخوانی دارید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا علاوه بر بررسی علل به وجود آمدن قوز بینی، مروری هم بر نحوه جراحی بینی‌ استخوانی داشته باشیم.

ویژگی بینی‌های استخوانی برای جراحی

از مهم‌ترین مشخصه‌های بینی استخوانی می‌توان به پوست بسیار نازک این نوع بینی‌ها اشاره کرد. چون معمولا پوست بینی‌های گوشتی حاوی چربی و ضخامت بیشتری است. بینی‌های استخوانی بسیار باریک هستند و نوک بسیار جمع‌تری نسبت به بینی‌های گوشتی دارند، اما حالت افتادگی را هم در بینی‌های گوشتی و هم در بینی‌های استخوانی می‌توان مشاهده کرد.

انعطاف‌پذیری بینی‌های استخوانی به نسبت بینی‌های گوشتی بیشتر است و راحت‌تر می‌توان تغییرات لازم را اعمال کرد. به خاطر ماهیت بینی، جزئیات آن مثل غضروف و تیغه بینی به راحتی قابل مشاهده است. بیشتر کسانی که دارای بینی استخوانی هستند برای برطرف کردن قوز روی بینی به پزشک مراجعه می‌کنند و تمایل دارند که جراحی زیبایی انجام دهند.

بینی‌های گوشتی هم دارای قوز هستند، اما بسیار نامحسوس‌تر و کوچک‌تر است. بینی‌های استخوانی دارای غضروف‌های قوی و استحکام بیشتری هستند، به همین دلیل می‌گویند عمل جراحی برای بینی‌های استخوانی بسیار مناسب‌تر است.

عواملی ایجاد قوز در بینی‌های استخوانی

همانطور که اشاره کردیم بینی‌های استخوانی دارای قوز هستند که روی پل بینی قرار دارد و اکثر افرادی که به پزشک مراجعه می‌کنند برای برداشتن این قوز‌ها تمایل به عمل دارند. از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در به وجود آمدن این قوزها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قوزهای ناشی از عوامل ارثی : برخی افراد ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی دارای بینی استخوانی و قوزدار باشند. هنگامی که افراد به سن بلوغ می‌رسند، بینی بزرگ‌تر شده و قوز بینی بیش از پیش نمایان می‌شود.

قوزهای ناشی از عوامل محیطی : بینی به دلیل برجستگی، بیشتر از سایر اعضای صورت در معرض خطر است. به همین دلیل ممکن است بر اثر خطرات محیطی مثل تصادف، تروما و ضربه در تصادف دچار آسیب دیدگی و شکستگی شود. این ضربات ممکن است راه تنفسی فرد را مسدود کرده و نفس کشیدن را دشوار کند.

بینی استخوانی

عمل جراحی بینی‌های استخوانی قوزدار

در بیشتر جراحی‌‎هایی که صورت می‌گیرد، هدف صاف کردن تیغه برجسته بینی است که به شکل قوز درآمده است. این تغییر فرم بینی به بهبود ظاهر بینی کمک بسیار زیادی می‌کند. قوز بینی استخوانی را می‌توان با استفاده از روش‌های جراحی کاهش داد.

اولین گامی که پزشک برای برطرف کردن قوز بینی برمی‌دارد، یافتن علت به وجود آمدن قوز بینی است. چون در برخی موارد این امکان وجود دارد که قوز بینی بدون انجام جراحی و با استفاده از روش‌های کم تهاجمی دیگر مانند تزریق فیلر بینی از بین رفته و اصلاح شود. البته روش تزریق ژل ماندگاری نهایت ۴ ماهه دارد و دائمی نیست.

در برخی افراد قوز بینی بزرگ است ولی استخوان بینی بسیار کوتاه است که در این موقعیت پزشک با توجه به فرم و ساختار بینی بهترین شیوه جراحی را انتخاب می‌کند.

در افرادی که قوز بینی بسیار شدید باشد و پزشک مجبور باشد که از روش استئونومی استفاده کند، در این روش بینی از کنارین شکسته می شود در نتیجه عوارض‌های بعد از عمل با شدت بیشتری بروز پیدا می‌کنند. ممکن است تا یکسال بعد از جراحی، تورم بینی ادامه پیدا کند.

روش‌های جراحی بینی‌

بینی‌های استخوانی با توجه به فرمی که دارند به دو روش باز و بسته جراحی می‌شوند. در ادامه این دو روش را بررسی می‌کنیم:

جراحی بینی استخوانی به روش باز

عمل جراحی باز زمانی کاربرد دارد که فرد بخواهد تغییرات اساسی را در فرم بینی خود ایجاد کند. در طول این روش از جراحی، جراح با استفاده از تیغ‌های مخصوص پره‌های بینی را برش می‌زند و با تسلط کاملی که روی آناتومی و جزئیات بینی دارد اصلاحات لازم را انجام می‌دهد. از مهم‌ترین مزایای این روش جراحی می‌توانیم به دید کافی پزشک نسبت به غضروف و ساختار بینی اشاره کنیم؛ چون این دید کامل به پزشک کمک می‌کند که جراحی را با دقت بالاتری پیش ببرد.

جراحی بینی استخوانی به روش بسته

در این روش جراحی تیغه بینی برش داده نشده و هر برشی که ایجاد می‌شود در داخل بینی انجام می‌شود. در ادامه جراحی به روش بسته، استخوان از غضروف جدا شده و تغییرات لازم اعمال می‌شود. از مهم‌ترین مزایای روش بسته نسبت به روش باز می‌توانیم به نبود جای زخم بیرونی، زمان کمتر عمل جراحی، عوارض کمتر و دوران نقاهت کوتاه‌تر اشاره کنیم. اینکه چه روشی برای اصلاح فرم بینی مناسب است با توجه به نظر پزشک تعیین می‌شود. درواقع پزشک با انجام معاینات لازم یکی از روش‌های مورد نظر را انتخاب می‌کند.

مقایسه جراحی بینی باز و بسته

توصیه‌های قبل جراحی

هر عملی نیازمند یک‌سری مراقبت‌های اولیه است که باید قبل از عمل آن‌ها را رعایت کنید. از مهم‌ترین نکات مراقبتی که باید قبل از عمل جراحی بینی استخوانی آن‌ها را رعایت کنید، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اولین نکته‌ای که به شدت توصیه می‌کنیم به آن توجه کنید، انتخاب جراحی باتجربه و ماهر است که در زمینه جراحی بینی‌های استخوانی تجربه کافی را داشته باشد.
  • تمام آزمایشات لازم را که پزشک تجویز کرده است انجام دهید و برای بررسی بیشتر به پزشک خود تحویل دهید.
  • بعد از انتخاب پزشک لازم است که برای گرفتن نتیجه‌ای مطلوب، حتما به دستورات پزشک توجه کنید.
  • بهتر است 14 روز قبل از عمل مصرف هرگونه داروهای رقیق‌کننده خون مثل آسپرین را قطع کنید.
  • توصیه می‌کنیم که 14 روز قبل از عمل از مصرف هرگونه دخانیات به خصوص قلیان و سیگار خودداری کنید.
  • قطع مصرف مشروبات الکلی از دیگر توصیه‌هایی است که بهتر است دو هفته قبل از عمل از خوردن آن پرهیز کنید.
  • اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید و پزشک مصرف داروی خاصی را برای شما ضروری می‌داند یا اگر به داروی خاصی حساسیت دارید، بهتر است پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • بهتر است که 6 تا 8 ساعت قبل از عمل ناشتا باشید.
  • در روز جراحی یک ساعت زودتر از زمانی که مشخص شده است، در بیمارستان یا کلینیک با همراه خود حضور داشته باشید.

مراقبت‌های بعد از جراحی

توصیه‌هایی که پزشکان بعد از جراحی بینی می‌کنند از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده طول دوره نقاهت به حساب می‌آید. چون هرچقدر بیشتر به توصیه‌های پزشک خود توجه کرده باشید، دوره نقاهت کمتری را پیش رو خواهید داشت.

از مهم‌ترین مراقبت های بعد از جراحی بینی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • معمولا پزشکان داروهایی را برای کنترل درد و جلوگیری از عفونت تجویز می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم که این داروها را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید و از مصرف سرخورد داروهای دیگر به شدت خودداری کنید.
  • کمپرس آب سرد جریان خون را کاهش می‌دهد، به همین دلیل برای جلوگیری از کبودی و تورم بیشتر بهتر است که از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • برای تمیز کردن صورت از دستمال‌های نمناک استفاده کنید، چون گچ بینی به هیچ عنوان نباید خیس شود.
  • برای تعویض چسب بینی حتما به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.
  • از قرار گرفتن در مکانی که ممکن است باعث ضربه خوردن به بینی شود، دوری کنید.
  • نوشیدن مایعات کافی بعد از عمل جراحی بینی استخوانی می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی شود.
  • در هنگام عطسه کردن دهان خود را به صورت کامل باز کنید تا هیچگونه فشاری به بینی وارد نشود.

عمل جراحی بینی

عوارض جراحی بینی

معمولا عمل بینی با عارضه جدی و خطرناکی همراه نیست و عوارضی که بعد از عمل بروز پیدا می‌کنند بخش جدایی‌ناپذیر جراحی‌های هستند که با تهاجم بالا انجام می‌شوند. خوشبختانه عوارضی که بعد از جراحی بینی نمایان می‌شود بعد از مدتی با مراقبت‌های لازم بهبود پیدا می‌کند و کاملا از بین می‌رود. همچنین شما می‌توانید با انتخابی پزشکی مطمئن و باتجربه احتمال بروز عوارض بعد از جراحی را به شکل قابل توجهی پایین بیاورید.

عوارض احتمالی جراحی بینی استخوانی به شرح زیر است:

  • خونریزی‌های شدید،
  • تورم و التهاب،
  • کبودی،
  • احساس درد در ناحیه صورت به خصوص اطراف بینی.
  • باقی ماندن جای زخم،
  • ایجاد مشکلات تنفسی،
  • بی‌حس شدن بینی،
  • از دست دادن حس بویایی،
  • افتادگی نوک بینی،
  • کج شدن تیغه بینی به دلیل سهل انگاری در مراقبت‌های بعد از عمل.

احتمال بروز عوارض جراحی بینی در افراد مختلفی که برای جراحی اقدام می‌کنند متفاوت است. به همین دلیل جای نگرانی وجود ندارد، چون شما می‌توانید با انتخابی پزشکی مطمئن احتمال بروز عوارض را به حداقل برسانید.

عمل بینی

هزینه جراحی بینی استخوانی

تعیین هزینه عمل بینی استخوانی به عوامل متعددی بستگی دارد. از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • میزان تخصص و مهارت پزشک جراح،
  • هزینه تیم پزشکی و تیم بیهوشی،
  • هزینه کلینیک یا بیمارستان.

برای تعیین هزینه‌های جراحی بهتر است به پزشک مورد نظر خود مراجعه کنید و بعد از انجام معاینات از هزینه‌هایی که باید بپردازید مطلع شوید. همچنین می توانید با مشاورین کلینیک زیبایی پارسا در تماس باشید.

جراحی بینی جزو جراحی‌های زیبایی است و بیمه هزینه این جراحی را تحت پوشش قرار نمی‌دهد. فراموش نکنید که در هنگام انتخاب پزشک باید تجربه و مهارت پزشک مورد نظر مد نظر باشد نه هزینه‌ای که برای آن می‌پردازید. چون سهل انگاری در انتخاب پزشک می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

تاریخ انتشار : 1401-06-22
سوالات متداول
  • آیا استخوان بینی بعد از جراحی بینی به حالت قبل برمی‌گردد؟

    خوشبختانه با روش‌های جراحی که امروزه در دستور کار پزشکان قرار گرفته است، بازگشت استخوان بینی بعد از جراحی امکان‌پذیر نیست. اما اگر بعد از عمل به بینی ضربه وارد شود یا مراقبت‌های لازم صورت نگیرد فرم ظاهری بینی آسیب می‌بیند.

  • چه مدت باید بعد از عمل بینی استخوانی از چسب استفاده کرد؟

    به طور کلی پزشکان استفاده از چسب بینی را به مدت 2 ماه توصیه می‌کنند. توجه داشته باشید که زمان استفاده از چسب بینی توسط پزشک تعیین می‌شود. اگر بیشتر یا کمتر استفاده کنید، ممکن است آسیب‌هایی به بینی وارد شود.

  • چه مدت باید بگذرد تا ورم بینی از بین برود؟

    میزان ورم بعد از جراحی در بینی‌های استخوانی به نسبت بینی‌های گوشتی کمتر است. چون شدت ورم به نوع بینی و نوع جراحی بستگی دارد. معمولا پزشکان می‌گویند که ورم بینی بعد از یک سال به طور کامل از بین می‌رود.

  • درصد موفقیت جراحی بینی‌های استخوانی چقدر است؟

    عمل بینی استخوانی به نسبت بینی‌های گوشتی آسان‌تر است. ناگفته نماند که جراحی بینی‌هایی که ترکیبی از استخوان و غضروف هستند، کار جراح را بسیار سخت می‌کنند. اما باز هم عمل جراحی بینی‌های استخوانی از بینی‌های گوشتی ساده تر است و نتیجه رضایت‌بخش‌تری را به همراه دارد.

    قدرت و استحکام غضروف‌ها و استخوان‌های بینی رابطه مستقیمی با نتیجه عمل دارد، چون هرچقدر غضروف‌ها و استخوان بینی محکم‌تر باشند، عمل جراحی بهتر انجام می‌شود. معمولا نمی‌توان درصد مشخصی را برای گرفتن نتیجه‌ای مطلوب تعیین کرد، فقط می‌توان گفت که درصد موفقیت در جراحی بینی‌های استخوانی به نسبت بینی‌های گوشتی بیشتر است.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام