دانشنامه کاشت مو

انواع روش های کاشت مو | مزایا، عوارض و هزینه

()

کاشت یا پیوند مو تنها درمان قطعی ریزش موی ارثی در آقایان و خانم‌ها است. روشی که از نیم قرن پیش در حال بهبودی و توسعه است و امروز با حداقل تهاجم و بیشترین بازدهی انجام می‌شود.

امروز می‌خواهیم نگاهی به انواع روش‌های کاشت مو بیندازیم. از زمانی که برای اولین بار انجام شد تا امروز که ربات کاشت مو نیز معرفی شده است. هرآنچه باید از روش‌های قدیمی و امروزی کاشت مو بدانید، در این مقاله مطرح شده است.

چرا باید انواع روش‌های کاشت مو را بشناسیم ؟

هرچه بیشتر در مورد یک روش درمانی بدانید، بهتر است. می‌توانید با چشم بازتری تصمیم بگیرید و انتظارات درستی از نتیجه‌ی درمان داشته باشید. در مورد چرایی اهمیت شناخت روش‌های کاشت مو چند مورد که از بقیه مهم‌تر به نظر می‌رسند را در ادامه مطرح کرده‌ایم. این موارد را مطالعه کنید تا به سراغ معرفی و بررسی تک تک روش‌ها برویم.

بدانید تا انتخاب هوشمندانه‌ای داشته باشید.

یکی از تفاوت‌های پزشکی زیبایی با پزشکی درمانی، این است که شما به عنوان دریافت کننده‌ی محصولات یا خدمات، حق انتخاب بیشتری دارید.

به طور مثال وقتی عفونت دارید، باید چرک خشک کن یا آنتی‌بیوتیک مصرف کنید. شما به عنوان بیمار نمی‌توانید آنتی بیوتیک‌تان را انتخاب کنید، بلکه باید به نظر پزشک اعتماد کرده و آنتی بیوتیک تجویزی او را مصرف کنید.

در مورد پزشکی زیبایی، شما حق انتخاب بیشتری دارید. یعنی اینطور نیست که به کلینیک مراجعه کنید و پزشک بگوید که شما حتماً باید به فلان روش مو بکارید و جز این هم نمی‌شود! نه در اکثریت موارد اینطور نیست و اگر شرایطش وجود داشته باشد، می‌توانید بین چند روش، یکی را انتخاب کنید.

به طور مثال اگر کاندیدای مناسبی برای تمام انواع روش‌های کاشت مو باشید، می‌توانید یکی از روش‌ها را که بیشتر با شرایط و اهداف شما سازگاری دارد، انتخاب کنید. مثلاً اگر تراکم برایتان از همه چیز مهم‌تر است، می‌توانید روش ترکیبی را انتخاب کنید یا اگر می‌خواهید حداقل درد و ناراحتی بعد از عمل را تجربه کنید، یکی از روش‌های Micro FIT یا FIT یا SUT را انتخاب کنید.

برای بیشتر متقاضیان کاشت مو شرایط به گونه‌ای است که می‌توانند بین چند روش کاشت مو یکی را انتخاب کنند. شناخت این روش‌ها به شما کمک می‌کند که تصمیم بهتری بگیرید.

بدانید تا فرق دروغ و حقیقت را تشخیص دهید.

به دلیل مهارت بالای جراحان ایرانی و هزینه‌های درمانی نسبتاً پایین، ایران به یکی از قطب‌های انواع جراحی‌های زیبایی در دنیا تبدیل شده است. رواج عمل‌های زیبایی در کشورمان باعث شده که افراد بدون تخصص یا با تخصص‌های غیرمرتبط به این حوزه وارد شوند. برخی از افراد متخصص نیز با ادعاهای نادرست سعی در جذب بیشتر مراجعین و متقاضیان دارند.

در مورد کاشت مو، تمرکز تبلیغات بیشتر روی روش‌های کاشت مو گذاشته شده است. کلینیک‌های مختلفی هستند که ادعا می‌کنند یک روش خاص، بهترین است یا فلان روش درمانی در انحصار آن کلینیک قرار دارد. واقعیت این است که هیچ روشی بهترین نیست و هیچ کدام از روش‌های درمانی نیز انحصاری نیستند. فقط ممکن است مثلاً یک کلینیک، دستگاه خاصی را خریداری کند که سایر کلینیک‌ها آن را نداشته باشند.

همین جا باید به یک نکته‌ی مهم اشاره کنیم:

مهارت جراح کاشت مو، تجربه‌ی تیم درمانی و سابقه‌ی کلینیک عوامل مهم‌تری نسبت به روش‌های کاشت مو، ابزارها و دستگاه‌ها هستند.

واقعیت این است که اگر آخرین تکنولوژی کاشت مو را هم در دسترس داشته باشید، ولی جراح و کادر درمانی مهارت و تجربه‌ی کافی را نداشته باشند، نتایج کاشت مو ضعیف و نامطلوب خواهد بود. اما اگر روش‌های پایه‌ای مثل FUT یا FIT به دست جراح حرفه‌ای انجام شود، می‌تواند بهترین نتایج را برای شما به ارمغان بیاورد.

بدانید تا انتظارات درستی از درمان داشته باشید.

بهترین کاندیدای کاشت مو کسی است که درک و انتظار درستی از این شیوه‌ی درمانی داشته باشد.

معمولاً بیشتر متقاضیان کاشت مو در مورد تراکم کاشت مو انتظارات نادرستی دارند. هدف ما در کاشت مو بازیابی تراکم موهای دوران جوانی شما نیست. ما می‌خواهیم با حداقل گرافت‌ها به تراکمی برسیم که سرِ شما به ظاهر پرمو به نظر برسد.

کاشت مو به روش میکروگرافت

چرا نمی‌توان به تراکم‌های خیلی بالا رسید؟ دو دلیل عمده برای این موضوع وجود دارد:

۱) محدودیت‌های ناحیه‌ی گیرنده

زمانی که می‌خواهیم گرافت‌ها را درون بخش‌های گیرنده قرار بدهیم، نمی‌توانیم آن‌ها را خیلی نزدیک به هم بکاریم. وضعیت خونرسانی ناحیه‌ی گیرنده مناسب تعداد زیادی فولیکول نیست. برای همین اگر تعداد بیش از حدی گرافت بکاریم، واحدهای فولیکولی دچار کمبود مواد مغذی شده و می‌میرند.

۲) محدودیت‌های بانک مو

برای رسیدن به تراکم‌های خیلی بالا به گرافت‌های زیادی نیاز داریم. اما باید به محدودیت‌های بانک مو هم توجه کنیم. برای برداشت گرافت‌ها با سه محدودیت مواجه هستیم:

  • خطر ایجاد اسکار : اگر در روش‌های FIT، SUT و MFIT واحدهای فولیکولی را با فاصله‌ی خیلی کم برداشت کنیم یا در روش‌های FUT و ترکیبی، برش بزرگی در ناحیه‌ی بانک مو ایجاد کنیم، خطر ایجاد اسکار نیز بیشتر می‌شود.
  • احتمال طاس شدن بانک مو : در زمان برداشت گرافت‌ها باید حواسمان باشد که بانک مو را طاس نکنیم. بیمارانی را دیده‌ایم که به دلیل زیاده‌روی در برداشت گرافت‌ها، پشت سرشان کچل شده است.
  • باید آینده نگر باشیم : ممکن است الگوی ریزش موی شما به شکلی باشد که مثلاً ۱۰ سال بعد از کاشت مو، بخش‌های دیگری از سرتان طاس بشود. آنگاه اگر در گذشته گرافت‌های زیادی از بانک موی شما برداشته شده باشد، دیگر نمی‌توانید مو بکارید.

با تمام روش‌های کاشت مو می‌توانیم به تراکم‌های بالا برسیم، منتها از نظر زمانی، تعداد جلسات و هزینه‌ها متفاوت می‌شوند. مثلاً با روش ترکیبی در یک جلسه می‌توانیم به بالاترین تراکم برسیم. روش FIT محدودیت بیشتری دارد و برای رسیدن به تراکم‌های بالا، احتمالاً به دو جلسه کاشت مو نیاز خواهیم داشت. سایر روش‌ها یعنی FUT، SUT و Micro FIT از نظر تراکم قابل دستیابی، متوسط رو به بالا هستند.

آنچه از تراکم کاشت مو مهم‌تر است، هنر جراح در چگونگی کاشت گرافت‌ها است و جراحی ماهرتر است که بتواند با حداقل تعداد گرافت، به پرپشت‌ترین ظاهر ممکن برسد.

البته چیزهای دیگری هم به جز پرمویی اهمیت دارند. مثلاً طراحی طبیعی خط رویش مو خیلی مهم است و می‌تواند نتایج کاشت مو را بسیار زیبا کند.

متقاضیان کاشت مو باید بدانند که کسی قرار نیست موهای سرشان را بشمارد. هدف شما از کاشت مو، زیبایی است، نه تعداد بیشتر مو روی سرتان. پس اگر به تراکم خیلی بالا برسیم ولی طراحیِ کاشت به درستی صورت نگرفته باشد …

  • سرتان ظاهر زیبایی پیدا نمی‌کند. مثلاً در مواردی که خط رویش به خوبی طراحی نشود، حالت عروسکی پیدا می‌کند.
  • بانک مویتان را از دست می‌دهید. فولیکول‌های بانک مو تعداد محدودی دارند. وقتی این فولیکول‌ها را بر می‌داریم، جایشان را فولیکول جدیدی نمی‌گیرد.
  • وقت و پول شما به هدر می‌رود. به هر حال کاشت مو درمانی گران قیمت است و دستیابی به نتایج نهایی آن یک سال زمان می‌برد.
نمونه کاشت مو در کلینیک خانه سفید
نمونه کاشت مو به روش Micro SUT

بهترین روش کاشت مو کدام است ؟

هیچ کدام از روش‌های کاشت مو را نمی‌توان به عنوان بهترین یا برترین معرفی کرد. هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایبی دارند. این که کدام روش برای شما بیشترین مزایا و کمترین معایب را داشته باشد، از فرد به فرد متفاوت است.

کدام روش کاشت مو برای من بهترین است ؟

این سوال را باید پزشکان و کارشناسان کلینیک خانه سفید پاسخ بدهند. متخصصین ما در جلسه‌ی مشاوره حضوری یا غیرحضوری، وضعیت ریزش مو و بانک موی شما را بررسی می‌کنند. سابقه‌ی پزشکی، بیماری‌های زمینه‌ای و سایر اطلاعات لازم را دریافت می‌کنند. سپس با تحلیل این موارد، مناسب‌ترین روش‌های کاشت مو را به شما معرفی می‌کنند.

برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید:

  • پیامرسان‌های تلگرام یا واتس اپ با شماره ۰۹۱۲۲۲۵۲۷۳۱
  • تماس تلفنی با شماره‌های ۰۲۱۵۴۵۰۳ یا 02188870480

روش‌های قدیمی کاشت مو

کاشت پلاگ‌های پوستی

اولین تلاش‌ها برای کاشت مو به دهه‌‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی باز می‌گردد. در آن زمان برای کاشت مو، پلاگ‌ها یا تکه‌های بزرگ پوستی را با جراحی از پشت سر برداشت می‌کردند و در نواحی دچار طاسی پیوند می‌زندند. این پیوند‌ها حاوی تعداد زیادی مو بودند و نهایتاً ظاهری ایجاد می‌کردند که اصلاً طبیعی و زیبا نبود. امروزه دیگر از این روش استفاده نمی‌شود.

در دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی تکنیک جدیدتری ابداع شد که در آن با استفاده از ابزار جراحی خاصی، پلاگ‌های دایره‌ای شکل با قطر ۲ تا ۴ میلی‌متر از بانک مو برداشت می‌کردند و در ناحیه‌ی گیرنده پیوند می‌زدند. پلاگ‌ها کوچکتر و نتایج بهتر شدند ولی هنوز طبیعی نبودند. امروزه از این روش نیز استفاده نمی‌شود.

مینی گرافت‌ها و میکرو گرافت‌ها

در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، تحولی در کاشت مو صورت گرفت که زمینه‌ساز روش‌های مدرن امروزی شد. در سال ۱۹۸۴ تکنیک مینی گرافت ابداع شد. در این روش، پوست را به شکل نواری نازک از پشت سر برداشت می‌کردند؛ چیزی مشابه با روش FUT امروزی. سپس گرافت‌های کوچک حاوی ۴ تا ۱۲ تار مو را از آن استخراج می‌کردند. نتایج مینی گرافت‌ها شبیه به کاشت مو با پلاگ بود ولی برای طبیعی کردن نتایج، از میکرو گرافت‌ها استفاده می‌شد که حاوی یک یا دو تار مو بود.

روش مینی گرافت و میکرو گرافت دو مشکل بزرگ داشت:

  • باز هم اندازه‌ی گرافت‌ها بزرگ‌تر از حالت طبیعی بود. نتایج کاشت مو خوب بود ولی هنوز جلوه‌ی طبیعی یا نچرال نداشت.
  • تعداد گرافت‌های قابل کاشت محدود بودند. در یک جلسه بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ گرافت می‌توانستیم برداشت کنیم و بکاریم.

روش مینی-میکرو گرافت نیز امروزه کاربردی ندارد و منسوخ شده است.

روش‌های امروزی کاشت مو

پیش به سوی کاشت مو نچرال: روش FUT

تقریباً از زمانی که مینی-میکروگرافت ابداع شد، کاشت مو به عنوان تنها روش درمان ریزش مو توسط جامعه‌ی پزشکی و عموم مردم پذیرفته شد. اقبال این روش کاشت مو باعث شد سرعت توسعه‌ی تکنیک‌های کاشت مو نیز بیشتر شود.

تا قبل از روش FUT، مشکل اصلی کاشت مو، نتایج مصنوعی یا اصطلاحاً عروسکی آن بود. اگر به موی سر عروسک‌های قدیمی دقت کرده باشید، حتماً دیده‌اید که دسته‌هایی از ۱۰ تا ۲۰ مو با فواصل زیاد از هم روی سر عروسک قرار دارند. نتایج روش‌های قدیمی کاشت مو نیز به این شکل بود. پس در قدم اول پزشکان رسیدن به نتایج نچرال یا طبیعی در کاشت مو را در دستور کار قرار دادند.

تلاش برای رسیدن به نتایج طبیعی و زیبا، باعث ابداع روش FUT شد. روشی که تحولی را در کاشت مو ایجاد کرد و توانست به سرعت روش‌های قبلی را به کلی از رده خارج کند. روش FUT پایه‌ی تمامی روش‌های کاشت موی امروزی شد و هنوز هم به عنوان یکی از روش‌های اصلی کاشت مو در سرتاسر دنیا کاربرد دارد.

مراحل کاشت مو به روش FUT
مراحل کاشت مو به روش FUT
مراحل روش FUT

در این روش ابتدا نوار نسبتاً کوچکی را از پوستِ پشت سر برداشت می‌کنیم. سپس زخم ایجاد شده را بخیه می‌زنیم. البته موهای نواحی بالاتر جای این زخم را به خوبی می‌پوشانند ولی اگر موهای پشت‌سرتان خیلی کوتاه کنید، ممکن است معلوم بشود.

نوار پوستی برداشت شده زیر میکروسکوپ‌های تخصصی و قدرتمند قرار داده می‌شوند. تیم درمانی با استفاده از ابزارهای خاص، واحدهای فولیکولی موجود در نوار پوستی را استحراج می‌کنند. هر کدام از این واحدهای فولیکولی شامل ۱ تا ۴ تار مو هستند و پس از آماده‌سازی، «گرافت» نام می‌گیرند.

گرافت‌های آماده شده در اختیار جراح و تیم درمانی قرار می‌گیرد و فرآیند کاشت گرافت‌ها شروع می‌شود. در تمام روش‌های کاشت مو، این مرحله اساس یکسانی دارد و فقط ممکن است ابزارهای متفاوتی استفاده شوند. در مرحله‌ی کاشت، سوراخ‌های ریزی در پوست ناحیه‌ی گیرنده ایجاد می‌شود و جراح گرافت‌ها را درون این سوراخ‌ها قرار می‌دهد.

برای سوراخ کردن پوست سر از ابزار به نام پانچ استفاده می‌شود که سوراخ‌هایی با قطر ۰.۵ تا ۱ میلی‌متر ایجاد می‌کند. معمولاً در روش FUT از پانچ‌های یک میلی‌متری استاندرد استفاده می‌شود.

عمق و زاویه‌ی ایجاد سوراخ‌ها مهم است. اگر عمق کم یا زیاد باشد، گرافت از بین می‌رود. اگر زاویه‌ی پانچ درست نباشد، خواب مو اشتباه از آب در می‌آید.

قبل از شروع جلسه درمانی، طرح کاشت مو روی سر شما رسم می‌شود. در مرحله‌ی کاشت، با توجه به این طرح، گرافت‌ها را فواصل مناسب درون پوست قرار می‌دهند.

روش FUT در یک نگاه
مدت درمان یک روزه استراحت تا یک هفته
تراکم حداکثر ۴۰۰۰ گرافت تراشیدن سر الزامی نیست
زخم زخم نواری در پشت سر خونریزی و بخیه دارد
کیفیت گرافت‌ها بالاترین کیفیت هزینه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان
مزایا
  • کیفیت بالای گرافت‌ها
  • بدون نیاز به تراشیدن موهای سر
  • هزینه بهتر از سایر روش‌های کاشت
  • قابلیت رسیدن به تراکم بالا
معایب
  • روش تهاجمی همراه با خونریزی و نیاز به بخیه
  • عوارض جانبی بیشتر

کاشت مو بدون جراحی: روش FIT

روش FUT تحولی کاشت مو ایجاد کرد و هنوز هم به عنوان یکی از پرطرفدارترین روش‌های کاشت مو استفاده می‌شود؛ ولی یک مشکل بزرگ دارد: روش FUT تهاجمی است. در این روش باید روی پوست سر برشی ایجاد کنیم که خونریزی دارد و زخم ایجاد شده را می‌بایست بخیه بزنیم. خطرات این جراحی زیاد است و عوارض متعددی هم دارد.

برای حل این مشکلات، روش FIT ابداع شد که در خارج از ایران با نام FUE شناخته می‌شود. کاشت موی FIT به قدری کم‌تهاجمی است که به آن کاشت موی بدون جراحی می‌گویند. این روش نیازی به برش و بخیه ندارد، خونریزی و درد ندارد و تقریباً بی‌عارضه است.

اینفوگرافی کاشت مو به روش FIT
اینفوگرافی کاشت مو به روش FIT
مراحل روش FIT

مراحل روش FIT تقریباً مشابه روش FUT است. کاشت مو به روش FIT در سه مرحله‌ی برداشت، آماده سازی و کاشت گرافت‌ها صورت می‌گیرد. تفاوت اصلی این روش با روش FUT در مرحله‌ی برداشت یا استخراج گرافت‌ها است.

در روش FUT با تکنیک برداشت نواری، تعداد زیادی واحد فولیکولی را به یکباره استخراج می‌کنیم. اما در روش FIT به جای برداشت نوار پوستی، واحدهای فولیکولی را به صورت دانه دانه استخراج می‌کنیم.

در روش FIT با استفاده از ابزار پانچ، سوراخ‌های کوچکی در بانک مو ایجاد می‌کنیم و هربار فقط یک فولیکول را از بافت‌های اطرافش جدا و سپس با استفاده از انبرک کوچک، فولیکول را خارج می‌کنیم. این کار را صدها بار تکرار می‌کنیم تا به تراکم مد نظر برسیم.

سوراخ‌های ایجاد شده توسط ابزار پانچ، بسیار کوچک هستند. خونریزی آن‌ها در حد یک قطره است. نیازی به بخیه زدن هم ندارند و در عرض یکی دو روز خود به خود خوب می‌شوند. همچنین در روش FIT خطر ایجاد اسکار و زخم‌های گوشتی نیز وجود ندارد.

بعد از اتمام مرحله‌ی برداشت، واحدهای فولیکولی زیر میکروسکوپ می‌روند تا برای کاشت آماده شوند. بعد از آماده سازی، گرافت‌ها در اختیار جراح و تیم درمانی قرار می‌گیرند تا فرآیند کاشت مو شروع شود.

مرحله‌ی کاشت مو در روش FIT دقیقاً مثل روش FUT است. در این مرحله‌ به کمک ابزار پانچ سوراخ‌هایی در ناحیه‌ی گیرنده ایجاد شده و گرافت‌ها را درون سوراخ‌ها قرار می‌گیرند.

تنها ضعف روش FIT نسبت به FUT کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها است. این مسئله دو دلیل دارد:

  • سرعت برداشت واحدهای فولیکولی کمتر از روش FUT است. برای همین فولیکول‌ها مدت بیشتری خارج از بدن هستند و ممکن است آسیب ببینند.
  • استخراج فولیکول‌ها در روش FUT در زیر میکروسکوپ انجام می‌شود برای همین خطای کمتری دارد. خطای برداشت گرافت‌ها در روش FIT بیشتر است.
روش FIT در یک نگاه
مدت درمان یک یا دو روزه استراحت تا یک هفته
تراکم ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تراشیدن سر الزامی
زخم ندارد خونریزی و بخیه ندارد
کیفیت گرافت‌ها کمتر از FUT هزینه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان
مزایا
  •  خطرات کمتر از روش FUT
  • عوارض جانبی بسیار کم
  • دوره‌ی ریکاوری سریع‌تر و بی‌دردسر
معایب
  • کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها نسبت به روش FUT
  • سرعت کم و تراکم پایین‌تر

ورود دستگاه‌های پیشرفته : روش SUT

روش FIT خیلی زود به پرطرفدارترین روش کاشت مو تبدیل شد. ولی طولی نکشید که تلاش‌ها برای افزایش سرعت و تراکم قابل دستیابی با روش FIT باعث اختراع ابزارهای اتوماتیک پیشرفته شد. یکی از اولین و بهترین دستگاه‌های کاشت مو، SAFER نام داشت و در ایران کاشت مو با استفاده از این دستگاه SUT نام گرفت.

مراحل روش SUT

اولین نکته‌ای که باید در مورد کاشت مو به روش SUT بگوییم، این است که این روش تمام اتوماتیک، خودکار یا رباتیک نیست. دستگاه استفاده شده در این روش دو قابلیت دارد که فقط در مرحله‌ی استخراج فولیکول‌ها به ما کمک می‌کنند:

  1. پانچ ماشینی با قبلیت چرخش که مثل مته پوست را سوراخ می‌کند. این پانچ درون یک هولدر دستی قرار دارد و استفاده از آن دقیقاً مشابه هولدرهای غیرماشینی قدیمی است. فقط سرعت و دقت بیشتری دارد.
  2. قابلیت مکش یا ساکشن که فولیکول را بدون دخالت دست به داخل دستگاه می‌کشد.

قابلیت‌های دستگاه SAFER یا SAFE باعث افزایش سرعت برداشت فولیکول‌ها و کاهش خطای برداشت می‌شوند و کیفیت گرافت‌ها را بهبود می‌بخشند.

مراحل روش SUT دقیقاً مثل روش FIT است با این تفاوت که در مرحله‌ی برداشت از پانچ ماشینی و قابلیت ساکشن دستگاه برای استخراج فولیکول‌ها استفاده می‌کنیم. سپس واحدهای فولیکولی در زیر میکروسکوپ آماده‌سازی می‌شوند. در مرحله‌ی پایانی به کمک پانچ‌های دستی یا پانچ ماشینی دستگاه، گرافت‌ها را در ناحیه‌ی گیرنده می‌کاریم.

روش SUT در یک نگاه

مدت درمان یک روزه استراحت تا یک هفته
تراکم حدود ۳۰۰۰ گرافت تراشیدن سر الزامی
زخم ندارد خونریزی و بخیه ندارد
کیفیت گرافت‌ها بالاتر از FIT هزینه بین 12 تا 15 میلیون تومان
مزایا
  • کیفیت بالاتر گرافت‌ها نسبت به FIT
  • سرعت بیشتر از روش FIT
  • قابلیت رسیدن به تراکم بالا
  • کم تهاجمی، کم‌ خطر و کم عارضه
معایب
  • کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها نسبت به روش FUT

بهینه‌سازی ابزارها و تکنیک‌های کاشت مو: روش Micro FIT

روش SUT توانست بخشی از مشکلات روش FIT را بهبود بخشد ولی هنوز جای برای بهتر شدن وجود داشت. این جا بود که روش Micro FIT ابداع شد. در این روش از دستگاه‌های پیشرفته‌تر مثل نئو گرافت ۲ و آخرین تکنیک‌های کاشت مو استفاده می‌شود.

مراحل روش Micro FIT

در روش Micro FIT برای برداشت واحدهای فولیکولی از ایمپلنتر مینیاتوری استفاده می‌کنیم. مثل دستگاه SUT، این ایمپلینتر مینیاتوری دارای پانچ چرخشی است و برخلاف آن می‌توانیم قطر پانچ را به دلخواه تغییر بدهیم.

در روش MFIT می‌توانیم از پانچ‌هایی با قطر ۰.۶ تا ۰.۹ میلی‌متر استفاده کنیم. قابلیت تغییر ضخامت پانچ به ما کمک می‌کند که واحد‌های فولیکولی کوچکتری را برداریم و به نتایج طبیعی‌تری برسیم. ضخامت پانچ در روش‌های SUT و FIT  ثابت است.

دستگاه‌های استفاده شده در روش MFIT به قابلیت مکش یا ساکشن مجهز هستند و نیازی به استفاده از پنس یا انبرک‌ها نیست. به این ترتیب فولیکول با ابزار جراحی در تماس مستقیم نیست و آسیب کمتری می‌بیند.

مراحل آماده‌سازی و کاشت گرافت‌ها در کاشت مو به روش Micro FIT همانند سایر روش‌های کاشت مو بوده و یکسان است. به طور کلی این دو مرحله حتی در کاشت موی رباتیک ARTAS (که هنوز به ایران وارد نشده) نیز همانند روش‌های قدیمی‌تر کاشت مو هستند.

روش MFIT در یک نگاه

مدت درمان یک یا دو روزه استراحت تا یک هفته
تراکم حدود ۲۵۰۰ گرافت تراشیدن سر الزامی نیست
زخم ندارد خونریزی و بخیه ندارد
کیفیت گرافت‌ها بالاتر از FIT و SUT هزینه بین 12 تا 15 میلیون تومان
مزایا
  • بالاترین کیفیت گرافت‌ها در بین روش‌های غیرتهاجمی
  • بدون نیاز به تراشیدن موهای سر
  • قابلیت رسیدن به تراکم بالا
معایب
  • کیفیت کمتر گرافت‌ها نسبت به روش FUT

سایر روش‌های کاشت مو

روش ترکیبی

در روش ترکیبی به طور همزمان از روش‌های FUT و FIT استفاده می‌کنیم. ابتدا با روش FUT کاشت مو را انجام می‌دهیم. سپس برای افزایش تراکم و زیباسازی از روش FIT استفاده می‌کنیم.

مزیت اصلی روش ترکیبی این است که بالاترین تراکم ممکن در یک جلسه را ایجاد می‌کند. معایب این روش نیز معایب روش FUT یعنی تهاجمی بودن و ایجاد زخم و خونریزی است. هزینه این روش بیشتر از روش FUT و کمتر از روش FIT است.

روش BHT

BHT مخفف عبارت body hair transplant یا «کاشت مو با موهای بدن» است. BHT یک روش کاشت مو نیست و فقط به این اشاره دارد که برای کاشت از موهای بدن استفاده می‌کنیم. برای برداشت موهای بدن می‌توانیم از روش‌های FIT، SUT و Micro FIT استفاده کنیم.

چند نکته‌ی مهم در مورد روش BHT:

  • برداشت گرافت‌ها از بین موهای بدن (ریش، سینه و پشت) فقط برای آقایان ممکن است.
  • موهای بدن کیفیت کمتری از موهای سر دارند و درصد کمتری از آن‌ها بعد از پیوند زنده می‌مانند.
  • از روش BHT برای بهبود تراکم کاشت مو استفاده می‌شود. از این روش نمی‌توان به عنوان روش اصلی کاشت مو استفاده کرد.

روش U-FIT یا کاشت نامحسوس

روش U-FIT همان روش Micro FIT است فقط با این تفاوت که بدون تراشیدن موهای سر قابل انجام است. البته باید توجه داشته باشید که انجام روش U-FIT برای همه افراد امکان پذیر نیست. به همین جهت برای تشخیص اینکه این روش برای شما مناسب است یا نه حتما باید مشاوره حضوری تشریف آورده و از نزدیک مورد معاینه قرار بگیرید.

روش HRT

در این روش ترمیم مو به جای استفاده از فولیکول‌ها و موهای طبیعی خودتان، از فیبرهای مصنوعی که از نظر جنس و رنگ شبیه موهای شما هستند استفاده می‌کنیم. فیبرهای کاشته شده رشد نمی‌کنند و همیشه اندازه‌ی ثابتی دارند.

آینده‌ی کاشت مو

ابزارها و روش‌های کاشت مو به سرعت در حال پیشرفت هستند. به طور مثال هم اکنون تعداد کمی از کلینیک‌های دنیا از ربات کاشت مو به نام ربات ARTAS استفاده می‌کنند که کلیه مراحل کاشت مو را به شکل اتوماتیک انجام می‌دهد.

کاشت مو جدا از این که یک روش درمانی است، یک هنر نیز هست. جراحان حرفه‌ای کاشت مو به خوبی می‌دانند که چه تعداد گرافت را به چه شکل در سر بکارند که زیباترین نتایج حاصل شود و همچنین بانک موی شما ذخیره‌ای برای آینده داشته باشد. یا مثلاً می‌دانند که خط رویش را چگونه طراحی کنند که کسی متوجه مو کاشتن شما نشود.

کلینیک خانه سفید به دلیل بهره‌گیری از کادر مجرب و مجهز بودن به پیشرفته‌ترین ابزار کاشت مو موفق شده که ماهرترین و مجرب ترین جراحان کاشت موی ایران جذب کند. جراحانی که می‌توانید رسیدن به بهترین نتایج ممکن را از آن‌ها انتظار داشته باشید.

هزینه کاشت مو در روش های جدید چقدر است ؟

همانطور که می‌دانید عمل کاشت مو به عنوان یکی از عمل‌های زیبایی شناخته می‌شود و بیمه هزینه‌های آن را به عهده نمی‌گیرد. به همین دلیل تمامی افرادی که می‌خواهند عمل کاشت مو را انجام دهند، هزینه‌ها را بزرگترین مانع پیش روی خود می‌بینند.

عوامل بسیار زیادی هزینه‌ کاشت مو را تعیین می‌کنند. این عوامل عبارتند از:

  • روش کاشت مو،
  • میزان ریزش مو،
  • تعداد گرافت کاشته شده،
  • میزان تبحر تیم پزشکی،
  • سطح امکانات و تجهیزات مرکز جراحی و کلینیک کاشت مو.

بر همین اساس حدود هزینه روش های جدید کاشت مو طبق جدول زیر تعیین می شود. (زمستان ۱۴۰۱)

# روش کاشت مو هزینه ( میلیون تومان)
1 کاشت مو به روش FUE بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان
2 کاشت مو به روش SFUE و SFUEplus بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان
3 کاشت مو به روش MICRO FIT بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان
4 کاشت مو به روش میکروگرافت بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان
5 کاشت مو به روش ترکیبی و سوپرترکیبی بین ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومان
6 کاشت مو به روش SUT بین ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومان
7 کاشت مو به روش DHI بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان
8 کاشت مو به روش Sapphire FUE بین ۵۰ تا ۶۵ میلیون تومان
9 کاشت مو به روش ARTAS بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان

آیا این مطلب برای شما مفید بود ؟

برای امتیاز به مطلب روی ستاره ها بزنید.

میانگین رضایت کاربران / 5. تعداد رای ها

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید.

مشاوره فوری خدمات زیبایی

مشاوره تخصصی تلفنی و آنلاین با مشاورین خانه سفید

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر :

‫7 دیدگاه ها

  1. بسیار عالی و مفید بود.
    ممنون از توضیحات شما.
    فقط یه سوال:
    چطوری مطمئن بشیم فردی که بهش مراجعه میکنیم کار بلد هست یا نه؟
    اخه همه نمیتونن شیراز یا تهران برن

    1. سلام و وقت بخیر

      نمونه کارهای قبلی مرکز رو درخواست بدین و از روی نتایج گذشته و پرسش از افرادی که قبلا در مرکز کاشت مو جراحی انجام دادن تصمیم گیری کنید.

  2. سلام
    من شیراز کاشت مو انجام دادم بعدازدوماه ازکاشت موالان جای زخم ها چال افتاده وتورفتگی های زیادی و پستی وبلندی برروی سرمن ایجادشده،تکنیسین سوال کردم میگه تاچهارماهه دیگه خوب میشه،متاسفانه پیش دکترمتخصص رفتم وکارگ رویکی وزتککیسین هدی تجربی انجام داده چه کنم..‌‌‌.

    1. با سلام و وقت بخیر

      روش FUE همان روش FIT هست. هیچ تفاوتی بین این دو روش وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا