عمل جراحی آلار پلاستی چیست ؟
آلار پلاستی نوعی جراحی است که در آن جراح مقدار کمی پوست باله یا پره بینی را که به عنوان دیواره خارجی دیده میشود، برمیدارد. این نوع عمل جراحی بینی بیشتر در میان افرادی که دارای بینیهای گوشتی هستند، طرفدار دارد. چون به راحتی بخشهایی که در اطراف سوراخهای بینی قرار دارند و باعث میشوند بینی پهن به نظر برسد، به شکل ویژهای اصلاح میشود و بینی باریکتر به نظر میرسد.
عمل جراحی آلارپلاستی زیرمجموعه جراحی رینوپلاستی است و برخی پزشکان با ترکیب این روشها کمک میکنند که نتیجه بهتری از عمل جراحی بینی کسب شود.
انواع تکنیکهای برش در آلارپلاستی
روشهای متنوع و زیادی برای کوچک کردن سوراخ بینی وجود دارد. در ادامه ۳ تکنیکی که بسیار شایع است را بررسی میکنیم:
- تکنیک برش Wedge یا قاچی: در این روش برشهایی برای برداشتن گوشههای آلار یا قسمت خمیده و گوشتی پایین بینی که به گونه چسبیده است ایجاد میشود تا بینی کاملا جمع شود. درواقع پزشکان با استفاده از این روش پرههای بینی را جمعتر میکنند. برشهای قاچی شکل در قسمتهای خارجی بینی ایجاد میشوند و هیچگونه تاثیری روی سوراخ بینی نمیگذارند.
- تکنیک برش Sill یا پایه: برشهای پایهای برای برداشتن پایه آلار ایجاد میشوند. این برشها به پزشک برای باریک کردن پایه آلار، دقیقا محلی که به گونهها چسبیده است، کمک میکند. برشهای قاچی شکل در فضای داخلی بینی ایجاد میشوند. پزشکان معمولا با ترکیب دو برش قاچی و پایه راحتتر میتوانند سوراخهای بینی را به شکل قرینهای کوچک کنند.
- تکنیک برش Weir یا ویر: نام این تکنیک برش از نام شخصی به اسم رابرت ویر گرفته شده است که در سال 1892 این تکنیک برش را به منظور اصلاح تکنیک برش قاچی (wedge) ابداع کرد. در تکنیک ویر برشها به شکل بسیار حرفهای ایجاد میشوند تا سوراخها به شکل بسیار قرینهای اصلاح شوند. بخیههایی که در این روش از برش ایجاد میشود در خطوط خود بینی قرار دارد، به همین دلیل اسکارها به راحتی قابل روئت نیستند.
توجه داشته باشید که جراح برای گرفتن نتیجهای بهتر ممکن است تکنیکهای برش را باهم ترکیب کند که در نهایت هدف تمام برشهای حفظ ظاهر طبیعی فرم بینی است.
کاندید مناسب آلار پلاستی
افرادی که دارای بینیهای پهن با سوراخهای نسبتا بزرگ و برجسته هستند، میتوانند کاندید مناسبی برای این روش از جراحی باشند. بلندی، کوتاهی، ضخیم یا نازک بودن آلارها به فرم طبیعی بینی بستگی دارد. این جراحی بینی بیشتر برای افرادی در نظر گرفته میشود که قبلا عمل جراحی بینی را انجام دادهاند و از نتایج عمل خود راضی نیستند.
در این روش جراحی اصلاحات مورد نظر انجام میشود و باعث میشود که بینی فرم بهتری را به خود بگیرد. شما ممکن است کاندیدای خوبی برای جراحی آلارپلاستی باشید، اگر:
- از سلامت جسمانی و روحی خوبی برخوردار باشید.
- دخانیات به خصوص سیگار و قلیان مصرف نمیکنید.
- زخمهای ناشی از عملهای قبلی بینی به طور کامل بهبود یافته باشد.
- نوشیدنیهای الکلی مصرف نمی کنید.
انتظارات واقعبینانهای داشته باشید. زیرا شکل منحصربهفرد بینی شما، شرایط سلامتی، جراحیهای زیبایی قبلی از مهمترین عوامل تعیینکننده این موضوع هستند که آیا شما کاندید مناسبی برای جراحی آلارپلاستی هستید یا خیر.
مراحل جراحی
مراحل جراحی آلار پلاستی، کمی متفاوت از مراحل جراحی بینی است و از تهاجم کمتری نسبت به عمل سپتوپلاستی و رینوپلاستی برخوردار است. این جراحی معمولا نیازی به بیهوشی عمومی ندارد، مگر اینکه با یک روش دیگر جراحی ترکیب شده باشد. به همین دلیل حتما باید با یک همراه به کلینیک مورد نظر برای انجام جراحی مراجعه کنید.
- در قدم اول، جراح به صورت کامل در مورد نتیجه عمل با شما صحبت میکند. معمولا برای تجسم بهتر شما ممکن است خطوطی را ترسیم کنند تا شما به راحتی بتوانید تصور کنید که تغییرها چگونه اعمال میشوند.
- در گام دوم با توجه به نظر پزشک ممکن است تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرید یا از بیحسی موضعی استفاده شود.
- جراح با استفاده از روشهایی که قبلتر به آنها اشاره کردیم، برشهایی را برای برداشتن قسمتهای اضافی ایجاد میکند.
- بعد از اینکه تغییرات اعمال شد، بخیههایی برای تقویت شکل جدید پایه آلار ایجاد میشود.
زمان ریکاوری برای آلارپلاستی در مقایسه با سایر جراحیهای بینی و صورت نسبتا کوتاه است. بینی شما ممکن است بعد از جراحی متورم و قرمز شود که تنها 1 تا 2 هفته کافی است که عوارض احتمالی بهبود پیدا کنند. بخیههایی که ایجاد میشوند، معمولا یک هفته پس از عمل برداشته میشوند. بهبودی کامل معمولا بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد. معمولا بعد از جراحی پزشک توصیههای بسیار مهمی را به شما ارائه میکند که برای جلوگیری از هرگونه عوارض احتمالی باید به آنها توجه کنید.
توصیه و مراقبتها
معمولا پزشکان و جراحان قبل از جراحی توصیههایی را به افراد متقاضی میکنند. این توصیههای بیشتر برای جلوگیری از بروز عوارض جراحی بینی صورت میگیرد. به همین دلیل بسیار ضروری است که با این نکات آشنا شوید و آنها را به خوبی رعایت کنید. در ادامه با مهمترین توصیههایی که باید قبل از عمل جراحی بدانید، آشنا میشویم:
- اگر جزو افرادی هستید که قبلا جراحی بینی انجام دادهاید، بهتر است تمام مدارک پزشکی جراحی قبلی خود را به پزشک نشان دهید.
- بهتر است 2 هفته قبل از جراحی از مصرف هرگونه دخانیات خودداری کنید. زیرا مصرف دخانیات به خصوص قلیان و سیگار جریان خون را کاهش میدهد و باعث میشود که روند بهبودی کند شود.
- بهتر است روزی که میخواهید برای انجام عمل جراحی به کلینیک یا بیمارستان مراجعه کنید، ناشتا باشید. معمولا پزشکان توصیه میکنند که 8 ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید. به همین دلیل توصیه میکنیم که روز قبل از جراحی به اندازه کافی آب بنوشید.
- روز مراجعه به کلینیک برای انجام عمل، آرایش نکنید.
- بهتر است آقایان در روز عمل ریش و سبیل خود را به کوتاهترین حالت ممکن اصلاح کنند.
- به مدت 14 روز قبل از عمل مصرف هرگونه داروی رقیقکننده خون و ضد التهاب را قطع کنید. داروهایی مثل آسپرین که رقیقکننده خون است، احتمال خونریزی را در حین و بعد از عمل افزایش میدهد.
- بعد از عمل جراحی معمولا اجازه حمام رفتن و قرار گرفتن در محلهای گرم و بخار کرده مثل سونا را نخواهید داشت؛ به همین دلیل قبل از جراحی حتما حمام بروید.
- اگر از جراحی و بیهوشی میترسید بهتر است راجع به ترسهای خود با پزشک صحبت کنید و ترسها و نگرانیهای خود را به حداقل برسانید.
- حتما با افراد نزدیک خود، هماهنگ کنید تا در دوران نقاهت مراقبتهای لازم را انجام دهد.
عوارض احتمالی جراحی
جراحی آلارپلاستی هم مانند بقیه جراحیها با عوارضی همراه است. ممکن است بعد از جراحی با عوارضی مثل تورم، قرمز شدن پوست، التهاب و خونریزی مواجه شوید. از عوارض احتمالی جراحی آلارپلاستی در هفتههای بعد از جراحی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اسکار یا جای زخم،
- ترشح چرک از محل جراحی،
- عفونت،
- احساس درد.
هزینه جراحی آلارپلاستی
عمل جراحی آلارپلاستی جزو جراحیهایی است که انتخابی هستند، به عبارتی دیگر درمانی نیستند و افراد این جراحیها را به منظور زیبایی انجام میدهند. این نوع جراحیها معمولا تحت پوشش بیمه درمانی نیستند و شما باید تمام هزینههای مربوط به جراحی و بیهوشی را خودتان پرداخت کنید.
عمل جراحی آلارپلاستی به موارد زیر بستگی دارد:
- میزان تجربه و مهارت پزشک جراح،
- محل انجام جراحی،
- میزان پیچیدگی عمل،
- ترکیب روشهای مختلف،
- برش و تکنیک مورد استفاده در جراحی.
مواردی که پیشتر به آنها اشاره کردیم، از مهمترین عوامل تعیینکننده هزینه جراحی بینی هستند. به شما توصیه میکنیم که حتما جراحی را نزد پزشکی ماهر و باتجربه انجام دهید، درواقع تخصص جراح باید بدون توجه به هزینه، اولویت شما باشد. شما میتوانید قبل از عمل به پزشک مورد نظر خود مراجعه کنید و بعد از بررسی و معاینات مورد نیاز از هزینهای که باید بپردازید باخبر شوید.
هزینه عمل آلار پلاستی در کلینیک خانه سفید تهران بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان می باشد.
انواع فرم بینی انتخابی پیش از جراحی رینوپلاستی اگر شما هم احساس میکنید که از فرم بینی خود راضی نیستید و علاقه دارید که دست به جراحی آن بزنید، پس بهتر است در ابتدا انواع فرمهایی که میتوانید برای اصلاح...
سولاریوم و آفتاب گرفتن بعد از جراحی بینی نوری که از خورشید به ما می رسد، دارای امواج ماوراء بنفش است که زمانی که با پوست برخورد می کنند، آسیب هایی به سلول های سطحی وارد می شود و در...
علت آبریزش بینی بعد از عمل جراحی آبریزش بینی بعد از جراحی می تواند از عوارض خود عمل باشد که حالت موقتی است و علت اصلی بروز آن، تحریک و تورم مخاط بینی در طول جراحی می باشد که به...
خنده و گریه بعد از جراحی بینی نمی توان این انتظار را داشت که فرد بعد از جراحی، هیچ گونه تغییر حالتی در چهره خود نداشته باشد و توصیه پزشکان بر این است که حرکاتی مانند خندیدن یا گریه شدید...
قوز بینی چیست ؟ مشکل قوز بینی معمولاً به استخوان و غضروف پشت بینی مربوط میشود، اما دلیل اصلی قوز بینی در هر فردی متفاوت است. تشخیص علت قوز بینی بر عهده پزشک است، او پس از بررسی و معاینه...