کاندید مناسب کاشت مو

چه کسانی می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

پزشک : دکتر محسن سبزواری متخصص پوست و مو دسته بندی : دانشنامه کاشت مو

کاشت مو از جمله روش هایی است که می‌تواند به بالا رفتن سطح اعتماد به نفس افراد نسبت به ظاهر و چهره‌شان کمک کند. اما معمولا زمانی که صحبت از کاشت مو می‌شود، این سوال پیش می‌آید که “آیا من کاندید مناسبی برای انجام این روش هستم؟ ” و این که شما باید ببینید آیا انتظارات واقع بینانه‌ای از نتایج این روش دارید یا خیر؟ با این که کاشت مو به گونه‌ای انجام می‌شود که تراکم موهای جدید مشابه موهای طبیعی باشد، اما مقایسه این دو چندان کار معقولی نیست.

در این مطلب قصد داریم به بررسی کامل کاشت مو و این که چه افرادی کاندید مناسب انجام این روش هستند، بپردازیم.

کاندید مناسب کاشت مو

کاشت مو، یکی از طبیعی ترین و دائمی ترین روش‌ها برای افرادی است که از ریزش مو رنج می‌برند و یا در برخی قسمت‌های سر، موی کمتری دارند. کاشت مو که تحت بی حسی موضعی و عمدتا در مطب پزشک انجام می‌شود، با گرفتن مو از پشت و کناره‌های سر (ناحیه اهدایی) و گرافت و پیوند به نواحی که موی کمتر و نازک تری دارند، همراه است. تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که می‌تواند به تنهایی یا ترکیبی انجام شود تا نتایج زیبایی بهتری حاصل شود.

خانم‌ها و آقایانی که در ناحیه پشت و کناره‌های سر که به عنوان ناحیه اهدایی در نظر گرفته می‌شوند، موهای سالمی دارند، کاندید مناسبی برای انجام کاشت مو به حساب می‌آیند. منظور از ناحیه اهدایی، همان نواحی است که مو و گرافت‌ها از آن گرفته می‌شود و توجه داشته باشید که فردی که خواهان انجام این روش است، باید میزان کافی و مناسب مو در این نواحی داشته باشد تا امکان انتقال و کاشت مو در نواحی خالی و نازک فرق سر فراهم گردد.

اما در کل، اگر بخواهیم ویژگی‌های افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند را مورد بررسی قرار دهیم، به موارد زیر می‌رسیم:

  • آقایانی که به دلیل الگوی ریزش موی مردانه، دچار ریزش مو شده‌اند و این مورد بیش از پنح سال است که ادامه دارد و سایر روش‌های درمانی موثر واقع نشده است.
  • آقایانی که انتظارات منظقی و واقع بینانه‌ای از نتایج کاشت مو دارند و می‌دانند که ممکن است بعد از جراحی، احتمال ریزش مو وجود داشته باشد، حتی در مواقعی که داروهایی به منظور پیشگیری از ریزش مو از سوی پزشک تجویز شده است. بسیاری از افراد، حتی بعد از جراحی به مصرف داروها ادامه می‌دهند تا جلوی ریزش موی احتمالی گرفته شود، که البته بهتر است این کار زیر نظر پزشک باشد.
  • آقایانی که چندین سال است از ریزش مو رنج می‌برند، وضعیت ریزش در آن‌ها ثابت باقی مانده و خواهان رفع این مشکل هستند و می‌خواهند ظاهر جوان تری داشته باشند.
  • خانم‌ها و آقایانی که به دلیل تروما، آسیب و سوختگی دچار ریزش مو شده‌اند.
  • خانم‌ها و آقایانی که به دلیل بیماری یا روش های درمانی و زیبایی با ریزش مو روبرو شده‌اند.

ریزش موی مردان

مشخصات موی سر

زمانی که صحبت از کاشت مو می‌شود، بررسی یک سری مشخصات مو نشان می‌دهد که آیا شما کاندید مناسب انجام این روش هستید و کاشت مو می‌تواند نتایج زیبایی را برای شما به همراه داشته باشد یا خیر؟ مواردی از قیبل:

رنگ مو

رنگ موها، اصلی ترین عاملی است که میزان اثربخشی نتایج را نشان می‌دهد، آن هم به دلیل تضادی که میان رنگ مو و رنگ فرق سر وجود دارد و هر چه این اختلاف رنگ بیشتر باشد، میزان طاس بودن و ریزش مو بیشتر مشخص می‌شود. آن دسته از افرادی که رنگ پوست و مویشان مشابه هم است، به عنوان مثال پوست تیره و موی تیره و یا پوست روشن و موی روشن دارند، طاس بودن و ریزش مو بیشتر به چشم می‌آید و این بدان معناست که این افراد، گزینه مناسبی برای انجام کاشت مو خواهند بود.

تراکم مو

تراکم مو، از دیگر عواملی است که مشخص می‌کند آیا شما کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر. آن دسته از افرادی که میزان تراکم مویشان کافی است، می‌توانند از مزایای این روش بهره مند شوند و به همین منظور، پزشک به بررسی تراکم فولیکول‌های مو در ناحیه اهدایی یعنی پشت و کناره‌های فرق سر می‌پردازد. حال اگر میزان تراکم فولیکول‌های مو کم باشد، فرد کاندید مناسبی در نظر گرفته نمی‌شود، چرا که میزان تراکم مو برای انجام این روش باید در حد متوسط و زیاد باشد.

بافت مو

زمانی که بحث بافت مو به میان می‌آید، افرادی که موی فر یا مجعدی دارند، نتایج بهتری از کاشت مو را تجربه می‌کنند و واقعیت این است که موی فر و مجعد، تراکم بیشتری دارد و هر چه تراکم مو بیشتر باشد، جراحی با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.

ضخامت مو

ضخامت مو، از دیگر عواملی است که مشخص می‌کند آیا کاشت مو با موفقیت انجام می‌شود یا خیر. آن دسته از افرادی که موهای ضخیم تری دارند، با نتایج زیبایی بیشتری روبرو خواهند شد چرا که ضخیم بودن موها کمک می‌کند تا جلوی نفوذ نور به فرق سر گرفته شود و در نتیجه به درفت‌هایی کمتری نیاز خواهد بود.

انعطاف پذیری فرق سر

یکی دیگر از عوامل مهم در موفق آمیز بودن نتیجه کاشت مو، کشسانی فرق سر است. هر چه فرق سر متراکم و فشرده باشد، برداشتن فولیکول‌ها از فرق سر و انتقال و کاشت آن‌ها نیز دشوارتر است و بالعکس، اگر فرق سر شل باشد، روند برداشت فولیکول به راحتی انجام خواهد شد.

آن چه که اهمیت دارد این است که هنگام تعیین این مورد که آیا فردی کاندید مناسب کاشت مو است یا خیر، به تمام موارد گفته شده اهمیت داده شود. گاهی ممکن است تراکم فولیکول‌های مو در نواحی اهدایی خوب باشد، اما نبود دیگر شرایط بتواند بر روی بالا بودن میزان تراکم تاثیر بگذارد و در نهایت، نتایح زیبایی مورد دلخواه و مطلوبی حاصل نشود. به همین خاطر، توصیه می‌شود حتما با پزشک باتجربه در این زمینه مشورت کنید تا مشخص شود که آیا شما می‌توانید از مزایای کاشت مو بهره مند شوید یا خیر.

کاندید کاشت مو

بهترین کاندید کاشت مو

تمامی افرادی که نگران زیبایی ظاهری خود به دلیل ریزش موی برگشت ناپذیر بوده، می‌توانند از مزایای کاشت مو بهره مند شوند، اما برخی عوامل کمک می‌کنند تا شما کاندید مناسب تری برای انجام این روش باشید و نتایج بهتری حاصل شود. از جمله:

  • سن کاشت مو : بعد از ۲۷ سالگی تقریبا هیچ گونه محدودیت سنی برای کاشت مو وجود ندارد. تنها نکته مهم این است که علاوه بر اینکه ریزش موی شما متوقف شده، به بلوغ فکری رسیده و انتظارات منطقی از کاشت موی خود داشته باشید.
  • شرایط سلامتی : افرادی که خواهان انجام کاشت مو هستند، باید در سلامت کامل بدنی باشند و سیستم ایمنی سالمی داشته باشند. به منظور به حداقل رسیدن احتمال بروز عوارض بعد از کاشت مو، باید از درمان هرگونه شرایط پزشکی اطمینان حاصل شود، پس اگر مبتلا به دیابت هستید یا دارویی مصرف می‌کنید که می‌تواند بر نتایج کاشت تاثیر بگذارد، حتما با پزشک خود جهت درمان مشورت کنید.
  • سبک زندگی : انتخاب سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی متعادل، ورزش و دوری از استرس نه تنها باعث می‌شود تا احساس بهتری داشته باشید، بلکه به سلامت بیشتر پوست، مو و ناخن‌ها کمک می‌کند. پس توصیه می‌شود مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و استعمال دخانیات تا حد امکان محدود شود.
  • نوع ریزش مو : دو عامل مهمی که تعیین می‌کنند آیا شما کاندید مناسب کاشت مو هستید یا خیر، مقدار مویی است که دارید و دیگری مقدار موی موجود در ناحیه اهدایی است. دسته‌های بندی‌های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد که میزان گرافت‌ها و اندازه ناحیه درمان را مشخص می‌کند و این جاست که شرکت در جلسات مشاوره پیش از انجام کاشت مو، اهمیت بسیاری پیدا می‌کند.

دستگاه کاشت مو

روش‌های اصلی کاشت مو

کاشت مو به دو روش کلی جراحی و بدون جراحی انجام می‌شود که به بررسی هر یک این دور روش اصلی خواهیم پرداخت.

کاشت مو به روش FUT

در روش FUT، نواری از پوست پشت سر برداشته و بخیه زده می‌شود. این زخم معمولا قابل رویت است، مگر این که موهای فرد بلند باشد و بتواند روی بخیه را بپوشاند. بعد از ایجاد نوار پوستی یا اصطلاحا فلپ پوستی، هر واحد فولکیول از نوار خارج می‌شود و برای گرافت و فرآیند کاشت آماده خواهد شد. در مرحله کاشت، سوراخ‌های ریزی در ناحیه گیرنده ایجاد می‌شود و هر گرافت داخل سوراخ قرار خواهد گرفت.

از جمله مزایای این روش می‌توان به این مورد اشاره کرد که کل مراحل کاشت مو طی یک روز انجام می‌شود و از آن جایی که برداشت فولیکول‌ها زیر میکروسکوپ انجام می‌شود، تعداد فولکیول‌های استخراج شده سالم بیشتر است و درصد خطا نیز کمتر خواهد بود. به همین خاطر در مواردی که مقدار زیادی از مو نیاز است یا قرار است کاشت در قسمت جلوی سر انجام شود، از کاشت مو به روش FUT استفاده شود.

تنها عیب روش این است که جای زخم در ناحیه ایجاد برش نواری باقی می‌ماند و به گونه‌ای یک روش تهاجمی در نظر گرفته می‌شود. از آن جایی که روش FUT با بخیه همراه است، انجام کارهای سنگین و ورزش بعد از کاشت باید محدود شود، چرا که احتمال باز شدن یا گوشتی شدن بخیه وجود دارد.

کاشت مو به روش  FUE

در کاشت مو به روش FUE که در ایران به آن کاشت مو به روش FIT نیز می‌گویند، فولیکول‌های مو با ایجاد سوراخ‌های بسیار ریز و میکروسکوپی برداشته می‌شوند، بی آن که نیازی به ایجاد برش بر روی پوست باشد، در نتیجه، نیازی به بخیه نیست و جای زخم و اسکار باقی نمی‌ماند. جای سوراخ‌ها به سرعت خوب می‌شود و به ندرت پیش می‌آید که بیمار با احساس درد و ناراحتی روبرو شود. از آن جایی که در این روش، برداشت فولیکول‌های مو، تک به تک انجام می‌شود و امکان برداشت موهای نازک تر نیز وجود دارد، نتایج طبیعی تری را به همراه خواهد داشت، اما برداشت هر واحد فولیکول باید با دقت بسیار بالایی توسط پزشک انجام شود.

کاشت مو به روش SFUE

هزینه کاشت مو

یکی از موارد مهمی که قبل از کاشت مو باید در نظر داشته باشید، هزینه این روش است. همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم اگر هدف از انجام این روش، زیبایی باشد، شامل هزینه‌های بیمه نمی‌شود و افرادی که خواهان انجام کاشت هستند، باید در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.

عوامل مختلفی در تعیین هزینه‌ کاشت مو دخیل هستند. از جمله:

  • میزان ریزش مو و وسعت ناحیه : بدیهی است که هر چه وسعت ناحیه ای که درگیر ریزش شده بیشتر باشد، به گرافت‌های بیشتری نیاز است و فولیکول‌های بیشتری باید از ناحیه اهدایی گرفته شود. در نتیجه، زمان جراحی و وقت و دقت جراح نیز بیشتر می‌شود و در نهایت، هزینه کاشت به مراتب افزایش خواهد یافت.
  • روش کاشت مو : کاشت مو به روش FUE که با استفاده از پانچ انجام می‌شود، نسبت به روش‌هایی مانند FUT و MICRO FUE که با کمک ابزارهای میکروسکوپی انجام می‌شود، به مراتب هزینه‌های کمتری را به همراه دارد.
  • پزشکی که انتخاب می‌کنید : بخشی از هزینه‌های کاشت مو، مربوط می‌شود به دستمزد پزشک و هزینه‌های کلینیک و تجهیزات آن.
تاریخ انتشار : 1401-10-29
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام