عوارض کاشت ریش و سبیل

عوارض کاشت ریش | ریزش مو، درد، قرمزی و کبودی

پزشک : دکتر محسن سبزواری متخصص پوست و مو دسته بندی : دانشنامه کاشت مو

ریش و سبیل برای بسیاری از آقایان نماد مردانگی و جذابیت است. داشتن ریش پرپشت آرزوی هر مردی است، اما گاهی این آرزو به دلایلی مثل وراثت، ژنتیک، بیماری و مشکلات هورمونی تحقق نمی‌یابد.

در این مواقع کاشت ریش یکی از بهترین و مؤثرترین راهکارهای درمانی و ترمیمی است. البته در مواردی پزشک سعی می‌کند تا مشکل را به کمک داروهای تقویت‌کننده رشد مو برطرف کند، اما در نهایت آخرین و مؤثرترین راهکار عمل پیوند ریش است. از این طریق افراد می‌توانند شاهد نتایج طبیعی و ماندگاری باشند. اما کاشت ریش هم مثل هر عمل جراحی دیگری دارای یکسری عوارض است، در ادامه به بررسی عوارض کاشت ریش می‌پردازیم.

عوارض کاشت ریش

کاشت و پیوند ریش نیز مانند دیگر عمل‌های جراحی ریسک کمی دارد و در بیشتر مواقع پس از تأیید پزشک متخصص انجام خواهد شد. کاشت ریش هرگز عمل خطرناکی نیست، مگر آنکه کار را به افراد بی‌تجربه و مراکز نامعتبر بسپارید، در این صورت عواقب عمل بر عهده خودتان است. اما اگر برای کاشت و پیوند ریش یک مرکز معتبر و شناخته شده را برگزینید و کار را به دست پزشکان سابقه‌دار و متخصص بسپارید، دیگر هیچ جای نگرانی وجود نخواهد داشت. پیوند فولیکول‌های مو معمولاً بدون درد انجام می‌شود و پزشک در بیشتر مواقع از لیدوکائین هم استفاده می‌کند تا آرامش زیباجو بیشتر فراهم شود.

 هرچه مهارت و تخصص پزشک بیشتر باشد، کار سریع‌تر و راحت‌تر انجام خواهد شد. انجام مراقبت‌های قبل و بعد از کاشت ریش نیز در موفقیت‌آمیز بودن نتایج نهایی و بهبود سریع‌تر زیباجو مؤثر است. در ادامه با عوارض جانبی و خفیف اما شایع کاشت ریش آشنا می‌شوید، توجه داشته باشید که کلیه این عوارض ظرف چند روز کاملاً برطرف می‌شوند و موقتی هستند.

تورم و قرمزی پوست

بعد از جراحی تا چند روز صورت شما پف‌کرده و ملتهب است، این مسئله با استراحت و مراقبت‌های لازم برطرف می‌شود.

طولانی شدن بی حسی در نواحی کاشت

گاهی بعد از پیوند ریش افراد احساس بی‌حسی یا سفتی خفیفی در پوست دارند. این عارضه جانبی فقط برای مدت کوتاهی پس از جراحی ماندگار است و پس از آن از بین می‌رود.

ریزش موقت ریش ها

معمولاً بعد از گذشت دو هفته کم‌کم ساقه فولیکول‌های پیوندزده‌شده می‌ریزند. این امر کاملاً طبیعی است و به‌عنوان ریزش شوک نیز شناخته می‌شود. موهای ریخته شده به‌مرور با موهای سالم جدید جایگزین می‌شوند.

پوسته و شوره

ممکن است صورت افراد بعد از جراحی پیوند دچار پوسته‌های کوچکی در اطراف ناحیه پیوندزده‌شده شود. این پوسته‌ها را نباید کند و یا با شست‌وشو برطرف کرد.

جای زخم

ماندن اثر جای زخم و اسکار می‌تواند یکی دیگر از عوارض پیوند ریش محسوب شود که البته بیشتر در روش FUT مشاهده می‌شود.

سرفه و سکسکه

علت این دو عارضه تحریک عصب‌های سر و صورت است.

کاشت ریش

عوارض حاد و خطرناک

درصورتی‌که افراد به کلینیک‌های نامعتبر مراجعه کنند و یا استفاده از روش‌های قدیمی و تجهیزات قدیمی و غیربهداشتی را به تجهیزات استاندارد و مدرن ترجیح دهند، خطرات و عواقب بعد از کاشت ریش بر عهده خودشان است. باتوجه‌ به اینکه برداشت فولیکول‌های مو به کمک ابزارهای تیز کوچک انجام می‌شود و این کار به‌شدت حساسیت بالایی دارد، نیاز است تا کاشت مو توسط پزشکان ماهر و مجرب انجام شود تا از عوارضی مثل خونریزی جلوگیری شود. از طرفی فولیکول‌ها گاهی در اثر برداشت نادرست ملتهب شده و دچار عفونت قارچی و باکتریایی می‌شوند.

راهکارهای کاهش عوارض

عمل کاشت ریش نیز همانند سایر عمل‌های تهاجمی دارای عوارض است. اما این عوارض با رعایت نکات و توصیه‌های مراقبتی می‌تواند تا حد زیادی کاهش یابد. از راهکارهای کاهش عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجتناب از قراردادن ناحیه کاشت شده در مقابل نور خورشید،
  • پرهیز از رفتن به مناطق گرم و مرطوب مثل استخر، حمام و سونا تا دو هفته بعد از عمل،
  • عدم واردکردن هرگونه فشار به نواحی اهداکننده یا دریافت‌کننده،
  • عدم خاراندن و دست‌کاری یا مالش نواحی ملتهب،
  • پرهیز از کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی تا دو هفته،
  • عدم انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سخت و سنگین تا دو هفته بعد از عمل کاشت،
  • اجتناب از مصرف دارو یا پمادها به‌صورت خودسرانه،
  • رعایت نکات توصیه شده پزشک و مصرف داروهای تجویز شده به‌موقع.

کاشت ریش

نتایج کاشت ریش

معمولاً 14 روز بعد از عمل کاشت و پیوند مو، بهبودی کامل در بیمار حاصل می‌شود، اما پس از بهبودی یکی از عوارض کاشت ریش، ریزش ساقه فولیکول‌های پیوندزده‌شده است که البته پروسه‌ای کاملاً طبیعی است و پس از آن فولیکول‌های مو برای یک جهش رشدی قوی آماده می‌شوند. از حدود ماه سوم بعد از پیوند ریش موها مجدد شروع به رشد می‌کنند و این بار مقاوم‌ خواهند بود. رشد کامل موهای ریش بسته به شرایط بدنی افراد و نوع پیوند انتخاب شده متفاوت است. از طرفی رعایت مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و توجه به توصیه‌های پزشک نیز می‌تواند در نتایج کاشت ریش مؤثر باشد.

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مسائلی که در نتایج نهایی و کاهش عوارض عمل پیوند مو و ریش تأثیرگذار است، انتخاب کلینیک و پزشک متخصص است.

متأسفانه گاهی افراد به دلیل قیمت ارزان فوراً جذب مراکز نامعتبر و بی‌کیفیت می‌شوند و مشکلات فراوانی را برای خود به وجود می‌آورند. توجه داشته باشید که بررسی قیمت و هزینه بعد از معتبر بودن کلینیک و مهارت و تجربه پزشک اولویت دارد؛ پس با انتخاب خوب و مناسب یک نتیجه عالی را برای خود رقم بزنید. یکی از مراکز و کلینیک‌های فوق‌تخصصی معتبری که در زمینه کاشت ریش و مو فعالیت گسترده‌ای دارد، کلینیک پارسا است. در این مجموعه کلیه خدمات با استفاده از بهترین و مدرن‌ترین تجهیزات به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌شود.

تاریخ انتشار : 1401-08-19
سوالات متداول
  • آیا کاشت ریش خطرناک است؟

    خیر؛ عمل پیوند ریش و مو یکی از بهترین و تأثیرگذارترین راهکارهای درمانی برای رفع طاسی و کم پشتی مو است و اگر در کلینیک‌های معتبر انجام شود نتایج بسیار خوبی را برای زیباجو به همراه خواهد داشت.

  • مهم‌ترین عوارض کاشت ریش چیست؟

    خارش، کبودی، درد در ناحیه کاشت، التهاب، ورم جزئی، خونریزی خفیف، قرمزی و سرخی پوست و سوزش از عوارض رایج بعد از کاشت ریش هستند که معمولاً در حالت طبیعی طی چند روز کاملاً برطرف می‌شوند.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام