عوارض پلاسما جت

عوارض پلاسماجت چیست ؟

پزشک : دکتر محسن سبزواری متخصص پوست و مو دسته بندی : مقالات جوانسازی پوست

پلاسماجت یکی از جدیدترین روش‌های جوانسازی پوست است و به همین دلیل شایعات زیادی پیرامون این روش وجود دارد. شایعاتی که ممکن است افراد را از اقدام برای عمل پلاسماجت بترساند. این شایعات بیشتر معطوف به عوارض این روش و آسیب‌هایی که پس از آن ایجاد خواهد شد، می‌شوند.

به‌عنوان‌مثال عده‌ای تصور می‌کنند که پلاسماجت بینی ممکن است در دستگاه تنفسی اختلال ایجاد کرده و در طولانی مدت باعث بروز مشکلات تنفسی شود. یا ممکن است تصور شود که پلاسماجت پلک باعث اختلال در بینایی، آسیب به عصب‌های بینایی و مشکلاتی از این قبیل می‌شود. عده‌ای نیز تصور می‌کنند که پلاسماجت باعث ایجاد سوختگی، جای زخم و… خواهد شد.

اما این شایعات تا چه حد حقیقت دارند؟ عوارض این روش واقعا چیست؟ آیا پلاسماجت عوارضی بلندمدت و آسیب‌زا دارد؟ در این مقاله قصد داریم با بررسی همه عوارض پلاسماجت، به همه این سوالات پاسخ دهیم. پس اگر قصد انجام پلاسماجت را دارید و شایعاتی از این قبیل را زیاد شنیده‌اید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

پلاسماجت چیست ؟

برای بسیاری از افراد صافی، شادابی و طراوت پوست یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زیبایی است. چراکه پوست در زیبایی چهره و دیگر اجزای بدن افراد تاثیر زیادی داشته و زیبایی و جوانی آن باعث زیباتر شدن چهره و بدن افراد خواهد شد. همین موضوع باعث شده است که افراد برای رفع آسیب‌های جزئی، متوسط یا خفیف در پوست خود تلاش کنند و به دنبال روشی مطمئن برای این کار بگردند. دانشمندان نیز بیکار ننشسته‌اند و هر چند وقت یک‌بار روش‌هایی جدید با عوارض کمتر و تاثیرگذاری بیشتر را معرفی می‌کنند.

پلاسماجت روشی برای جوان‌سازی و زیباتر شدن پوست افراد است. روشی کم‌خطر و کم عارضه که در مدتی کوتاه آسیب‌های پوستی نظیر چین و چروک، افتادگی و جای زخم را از بین می‌برد. این روش همچنین می‌تواند برای کمک به ترمیم زخم‌های پوستی و از بین بردن تتوهای قدیمی نیز استفاده شود. علاوه بر این می‌توان از آن به‌عنوان روشی مطمئن برای رفع خط لبخند، چین‌های پیشانی و حتی لیفت بینی نیز استفاده شود.

پلاسماجت روشی کم عارضه و بی‌خطر است. این روش به‌عنوان یکی از روش‌های غیرتهاجمی است که برای زیبایی پوست به کار می‌رود. بنابراین می‌توان آن را برای افرادی که از جراحی یا عوارض آن می‌ترسند یا به هر دلیلی نمی‌توانند جراحی را انجام دهند، بسیار مناسب دانست. عوارض روش پلاسماجت معمولا مدت کوتاهی پس از عمل برطرف می‌شوند. به‌خصوص اگر توصیه‌های پزشک به‌خوبی رعایت شده و مراقبت‌های پس از درمان به‌درستی انجام گیرند.

پلاسما جت پلک

عوارض پلاسماجت

در افرادی که از سلامتی کامل برخوردار هستند و شدت آسیب در آن‌ها خفیف یا متوسط است، عوارض چند ساعت پس از عمل به‌طور کامل از بین می‌روند. اما اگر شدت آسیب‌ها کمی بیشتر باشد ممکن است این عوارض تا یک هفته پس از عمل نیز باقی بمانند. پس از این مدت همه عوارض ایجاد شده برطرف می‌شوند و فرد می‌تواند از زیبایی و جوانی مجدد پوست خود لذت ببرد. درصورتی‌که عوارض بیشتر از یک هفته یا نهایتا ده روز باقی ماندند، حتما پزشک خود را مطلع کنید.

قرمزی پوست

ازآنجایی‌که پلاسماجت گازی با درجه حرارت بالا است، محل درمان پس از اتمام عمل قرمز خواهد شد. این قرمزی ممکن است از محل درمان نیز فراتر رفته و به بخش‌های دیگر چهره فرد هم سرایت کند. اما وجود آن کاملا طبیعی بوده و نگران‌کننده نیست. قرمزی پوست از عوارض شایع و بی‌خطر اکثر روش‌های زیبایی پوست است که نهایتا ظرف یک هفته به‌طور کامل برطرف می‌شود.

خارش پوست

خارش در محل درمان از جمله عوارض دیگر پلاسماجت است. معمولا پزشک برای رفع خارش محل درمان داروهای ضد خارش را تجویز می‌کند. اما اگر پزشک دارویی برای فرد تجویز نکرده باشد، مصرف خودسرانه دارو به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. در چنین مواردی فرد باید خارش را تحمل کند و درصورتی‌که حد آن از تحمل فرد خارج شد، حتما با مشورت پزشک از پمادهای موضعی یا دیگر داروهای ضد خارش استفاده کند.

احساس گرما و گرگرفتگی

گرمای پلاسما باعث ایجاد گرما و گرگرفتگی در محل درمان می‌شود. توجه کنید که استفاده از کمپرس سرد در محل درمان با پلاسماجت ممنوع است. البته این گرگرفتگی و گرما آن‌قدر آزاردهنده نیست که نتوان آن را تحمل کرد. به‌علاوه اثرات آن نهایتا یکی دو روز پس از عمل برطرف خواهد شد.

عوارض پلاسما جت

تورم در ناحیه درمان

تورم در ناحیه درمان و نواحی اطراف آن از عوارض شایع پلاسماجت است. این تورم معمولا جزئی است و به‌سختی قابل تشخیص خواهد بود. اما در بعضی موارد ممکن است کمی شدیدتر باشد. تورم ناحیه درمان با درد همراه نیست و به همین دلیل به‌جز تغییرات جزئی و موقتی که در ظاهر فرد ایجاد می‌کند، خطر دیگری نخواهد داشت.

کبودی

کبودی از عوارض شایع پلاسماجت نیست. اما ممکن است در بعضی افراد دیده شود. کبودی محل درمان معمولا به شکل خون‌مردگی‌های ریز قرمز رنگ است و آن‌قدر شدید نیست که نگران‌کننده باشد. این کبودی ممکن است به نواحی دیگر نیز کشیده شود. اما معمولا جزئی بوده و همراه دیگر عوارض ایجاد شده در مدتی کوتاه از بین خواهد رفت.

احساس سوزش

سوزش در نواحی تابش پلاسما و محل زخم‌ها، از جمله رایج‌ترین عوارض پلاسماجت است. در این موارد نیز پزشک برای کنترل سوزش و تحمل‌پذیر شدن آن ممکن است مصرف دارویی را برای فرد تجویز کند. اما تاکید می‌کنیم که درصورتی‌که پزشک دارویی تجویز نکرده، به‌هیچ‌عنوان مصرف هیچ دارویی را خودسرانه آغاز نکنید.

التهاب

معمولا قرمزی پوست ناحیه درمان با التهاب همراه است. بنابراین هر زمان که قرمزی از بین رفت، التهاب ناحیه درمان نیز برطرف خواهد شد. ابن التهاب کاملا طبیعی است و ممکن است همراه با گزگز، خواب‌رفتگی یا احساس بی‌حسی باشد. احساس این موارد کاملا موقتی است و ظرف یک هفته پس از عمل برطرف می‌شود.

پلاسما جت بینی

این شایعات را نادیده بگیرید.

پلاسما جت باعث ایجاد جای سوختگی روی پوست می‌شود!

حرارت بالای پلاسما و گرگرفتگی پس از پلاسماجت باعث شد که بسیاری از افراد تصور کنند که پلاسماجت لایه‌های رویی پوست را می‌سوزاند و جای سوختگی آن برطرف نمی‌شود. این شایعه ناشی از شیوه کار پلاسما و تاثیر آن بر لایه‌های پوست است. پلاسماجت با تصعید لایه‌های زیرین پوست، پوست‌های اضافه را از بین برده و آن را جمع می‌کند.

اما هیچ آسیبی به لایه‌های سطحی پوست نمی‌رساند. درواقع گرمای پلاسما زمانی که دستگاه پلاسماجت به لایه‌های زیرین پوست رسید، پخش می‌شود و اثر خود را بر روی این لایه‌ها می‌گذارد. بنابراین این گرما اصلا به لایه‌های سطحی نمی‌رسد که آسیبی به آن‌ها وارد کند.

جای زخم‌های پلاسما جت هرگز از بین نمی‌رود!

اگر نگاهی به عکس‌های حین و پس از پلاسماجت بیندازید، متوجه خواهید شد که این شایعه از کجا نشات گرفته است. در این روش پلاسما از طریق نقاط ریز و نزدیک به هم به پوست تابانده می‌شود و همین عامل باعث ایجاد زخم‌های ریز و متعدد بر روی سطح پوست خواهد شد. بنابراین این نگرانی کاملا طبیعی است که فرد احساس کند جای این زخم‌های ریز نقطه‌ای هیچ‌گاه از بین نمی‌رود.

تجربه نشان داده است که این شایعه کاملا بی‌اساس است. مگر اینکه خود فرد کاری کند که جای زخم‌ها باقی بمانند. درواقع اگر فرد پس از انجام پلاسماجت زخم‌ها را دست‌کاری کرده، روی آن‌ها را بکند یا زخم‌ها را بخاراند، باید انتظار داشته باشد که این شایعه به حقیقت بپیوندند. اما اگر زخم‌ها روند طبیعی خود را طی کنند، ظرف چند روز به‌طور کامل بهبود می‌یابند و جای آن‌ها اصلا قابل تشخیص نیست.

پلاسما جت پلک به بینایی آسیب می‌رساند!

پلاسماجت پلک روشی موثر و بی‌خطر برای از بین بردن چین و چروک اطراف چشم‌ها و افتادگی پلک‌ها است. اما یکی از رایج‌ترین شایعات پیرامون آن، ایجاد آسیب در عصب بینایی فرد یا اختلال در بینایی او است. درمان با استفاده از روش پلاسماجت تنها به لایه‌های پوست محدود می‌شود. درواقع پلاسما در لایه‌های زیرین پوست گیر کرده و آن‌ها را تصعید می‌کند. بنابراین اصلا به عصب‌های بینایی نمی‌رسد.

البته بلافاصله پس از پلاسماجت پلک ممکن است بینایی شخص کمی کمتر از حد معمول شود. به همین دلیل پزشک به او توصیه می‌کند که با همراه به خانه برگردد و رانندگی نکند. اما این عارضه چند ساعت پس از عمل برطرف شده و همه چیز به حالت عادی برمی‌گردد.

پلاسماجت بینی تنفس را مشکل می‌کند!

این شایعه نیز به همان دلیلی که توضیح دادیم، درست نیست. پلاسماجت بینی تاثیری روی دستگاه تنفسی فرد نمی‌گذارد و حتی بلافاصله پس از عمل نیز در موارد معدودی اختلال در تنفس ایجاد می‌شود. بنابراین جای هیچ نگرانی در خصوص مشکلات تنفسی پس از پلاسماجت بینی نیست.

تاریخ انتشار : 1400-08-01
سوالات متداول
  • در چه صورت باید عوارض پلاسماجت را نگران‌کننده دانست؟

    معمولا عوارض پلاسماجت ظرف یک هفته یا نهایتا ده روز برطرف می‌شوند. این عوارض خفیف بوده و باعث آزار فرد نمی‌شوند. به همین دلیل اگر عوارض برای مدتی بیشتر از ده روز طول کشیدند یا شدت گرفتند، حتما باید با پزشک مشورت شود.

    علاوه بر این پزشک با توجه به شرایط فرد ممکن است بروز برخی شرایط خطرناک را برای او توضیح دهد. در صورت مشاهده علائم این شرایط نیز باید بلافاصله پزشک را باخبر کرد. لازم به ذکر است که امکان وقوع این شرایط بسیار کم است و عوارض نگران‌کننده در موارد بسیار نادری رخ خواهند داد.

  • انجام پلاسماجت برای چه افرادی خطرناک است؟

    با اینکه پلاسماجت روشی کم عارضه و بی‌خطر است، انجام آن برای هرکسی مناسب نیست. پزشکان زنان باردار و شیرده را از انجام پلاسماجت منع می‌کنند. به‌علاوه کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظر دیابت، صرع، سرطان، مشکلات غدد و بیماری‌های خود ایمنی هستند، نباید این روش درمانی را امتحان کنند.

    درصورتی‌که شخص داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کند یا به بیماری‌های خونی مبتلا است نیز بهتر است از انجام پلاسماجت دوری کند. علاوه بر این اشخاصی که به بیماری‌های پوستی مبتلا هستند یا حساسیت‌های پوستی دائمی دارند نیز نمی‌توانند پلاسماجت را به‌عنوان روش جوان‌سازی پوست خود انتخاب کنند.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
  • شکوفه
    1401-07-02

    سلام منم برای جای اسکار جوش انجام دادم نه تنها بهتر نشد بدترم شد و لک هم شده انگار گوشت اضافه اورده خیلی پشیمونم نمیدونم چکار کنم . اون خانمی هم ک پیشش انجام داده بودم رفت عراق

    • میلاد
      1401-07-12

      من یک جلسه انجام دادم خیلی خیلیییی عالی ضد صورتم. و دیروز پس از چند ماه جلسه دومم انجام دادم که عالی شد.شما ممکنه پیش یک نفر که الکی کار انجام داده رفتید و در نهایت فرار کرده عراق

    • ناشناس
      1401-12-25

      درست می گید مال منم چند تا لک بار داری بود زیر چشم حالا دور تادور زیر چشمم لک شد آبروم رفته …بدون عینک دودی قادر به رفتن بیرون از خانه نیستم لطفا انجام ندید شر میشه من که روزگارم سیاه هر روز دعواست با شوهرم

  • رویا.حسن زاده
    1401-04-28

    چرا راجب چیزی که اطلاعات کافی ندارین مطلب مینویسین.من پلاسما جت انجام دادم الان سه هفته هس هنوز جاش به صورت سوختگی رو صورتم مونده

    • پارسا
      1401-05-09

      سلام و وقت بخیر

      بهتر است مشکل خودتون رو با پزشکی که براتون انجام داده پیگیر باشین.

    • فاطمه
      1402-03-02

      سلام من یک ماهونیم پیش دور چشمم پلاسما کردم الان ۲هفته هست که لک تیره اورده خیلی اذیتم میکنه چیکار کنم لک ها پاک شه

  • طلوعی
    1400-10-14

    سلام من لکهای صورتمو پلاسما کردم بعد شش روز همه زحمت خوب شد ولی جای لکها به شدت پررنگ شده و صورتم پر لکه و افتضاحه. دکتر میگه دوماه طول میکشه. ولی من باورم نمیشه. چون صورتم اصلا زخم نیست. انگار لکها با قدرت بیشتری برگشتن. خیلی ناراحتم. چیکار کنم

    • پارسا
      1400-11-21

      سلام و وقت بخیر

      صبور باشید. به مرور بهتر میشن.

  • رضا
    1400-09-24

    سلام.من یک ماه و نیم پیش تقریبا اطراف چشم و روی بینی رو پلاسما جت انجام دادم اما هنوز جاش مونده و از بین نمیره..چیکار کنم ?

    • پارسا
      1400-09-25

      سلام و وقت بخیر

      پلاسما جت بینی که به هیچ وجه از طرف پزشکان پارسا توصیه نمی شود. اما در کل باز هم صبر کنید ،معمولا در اینگونه موارد بعد از مدت طولانی تری بهبودی حاصل می شود ولی حتما از بین میرود، خیلی نادر است که بعد از پلاسما لک های پوستی بصورت دائمی ایجاد شوند.

+مشاهده بیشتر