علل ریزش مو در زنان

علل ریزش مو در بین زنان و دختران و روش های درمان آن ها

پزشک : دکتر نادیا رضایی متخصص پوست و مو دسته بندی : دانشنامه ریزش مو

برخلاف تصور بسیاری از ما، فقط مردها نیستند که دچار طاسی و ریزش مو می‌شوند. ریزش مو در خانم‌ها نیز تا حد خوبی شایع است. دلایل مختلف ریزش مو در زنان حدود ۵۰ درصد از خانم‌ها را با مشکل کم‌پشتی و طاسی مواجه می‌کند. این طاسی ممکن است دائمی یا موقت بوده و تدریجی یا ناگهانی باشد. در ادامه به بررسی بحث ریزش مو در زنان پرداخته‌ایم تا ببینیم دلایل ریزش مو در زنان چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را کنترل یا درمان کرد.

ریزش مو در زنان چیست؟

بسیاری از ما تصور می‌کنیم که طاسی و ریزش مو تنها مربوط به مردان است. البته که این طور نیست. حدود نیمی از خانم‌ها، در طول زندگی خود دچار ریزش مویی چشمگیر می‌شوند. شایع‌ترین مورد از دلایل ریزش مو در زنان ، یعنی ریزش مو با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنی، حدود ۳۰ درصد از خانم‌ها را درگیر می‌کند.

ریزش مو در زنان معمولاً زمانی مشخص می‌شود که فرد به طور غیرمنتظره‌ای، مقدار زیادی مو از دست می‌دهد. به طور طبیعی همه‌ی ما روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست می‌دهیم. ریزش موها بخشی از چرخه‌ی طبیعی رشد مو است؛ موهای قدیمی می‌ریزند تا جا برای موهای جدیدتر باز شود. وقتی تعادل بین رشد موهای جدید و ریزش موهای قدیمی به هم می‌خورد، با مشکل ریزش مو یا طاسی مواجه می‌شویم. به ریزش موی بیش از حد در علم پزشکی، آلوپسی یا طاسی گفته می‌شود.

هر دختر یا خانمی ممکن است دچار ریزش شود؛ اما این مشکل در افراد زیر شایع‌تر است:

  • خانم‌های بالای ۴۰ سال
  • خانم‌هایی که به تازگی زایمان کرده‌اند.
  • خانم‌هایی که تحت شیمی‌درمانی هستند یا داروهای خاص دیگری مصرف می‌کنند.
  • خانم‌هایی که عادت به سفت بستن یا بافتن موهای خود دارند.
  • خانم‌هایی که به طور مداوم از مواد شیمیایی مضر برای موهای خود استفاده می‌کنند.

علایم ریزش مو

  • مشاهده‌ی مقدار زیادی مو در چاه حمام، روی برس یا بالشت،
  • طاسی‌های منطقه‌ای و بخش‌های کم پشت شده روی سر که به مرور زمان گسترش می‌یابد.
  • اگر احساس می‌کنید در زمان بستن موها، حجم موهای شما کم شده‌ است.
  • اگر با لمس سر، موهای شما به سادگی کنده می‌شوند.

ریزش مو زنان

دلایل ریزش مو در زنان

دلایل ریزش مو در زنان و مردان متنوع‌اند. برای راحتی کار ما این دلایل را در ۴ دسته قرار دادیم: آلوپسی‌ها، سبک زندگی، دلایل بالینی و تغییرات هورمونی. این دلایل ریزش مو در زنان ممکن است به تنهایی یا در کنار یکدیگر دیده شوند. به دلیل این که ریزش مو می‌تواند ناشی از یک بیماری زمینه‌ای خطرناک باشد، توصیه می‌کنیم که اگر دچار این مشکل شده‌اید، با پزشک خود مشورت کنید.

آلوپسی‌‌ها

آلوپسی یا طاسی به شکلی از ریزش مو گفته می‌شود که واگیردار نیست و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از علل ژنتیکی گرفته تا بستن سفت موها یا هر چیزی که باعث تحریک بیش از حد سیستم ایمنی شما شود. سه نوع ریزش مو در زنان مشاهده شده است که به تفصیل در مورد آلوپسی آندروژنی توضیح خواهیم داد :

۱- آلوپسی کششی

یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش مو در زنان بستن یا بافتن مو به شکلی است که موها کشیده شوند. دم اسبی سفت، بافت آفریقایی و بافتن‌های سفت دیگر باعث کشیده شدن و کنده شدن موها می‌شود. این شکل ریزش مو، آلوپسی کششی نام دارد. در این حالت ممکن است فولیکول‌های مو آسیب ببینند و طاسی دائمی شود.

۲- آلوپسی آره‌آتا

ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی آره‌آتا یک بیماری خود ایمنی پوستی است که در آن سلول‌های سیستم ایمنی به فولیکول‌ها حمله کرده و به آن‌ها آسیب می‌زنند. آلوپسی آره‌آتا به شکل طاسی‌های منطقه‌ای دایره‌واری مشاهده می‌شود. این شکل طاسی معمولاً موقتی است ولی ممکن است چندین بار در طول زندگی تکرار شود.

ریزش مو سکه ای

۳- آلوپسی آندروژنی

ریزش با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنی شایع‌ترین دلایل ریزش مو در زنان بوده که ژنتیکی یا ارثی است. یعنی اگر در خانواده شما، شخصی با آلوپسی آندروژنی وجود دارد، احتمال ابتلای شما به آن بیشتر است. آلوپسی آندروژنی به دلیل کاهش میزان هورمون استروژن در دوره‌ی یائسگی شدید‌تر می‌شود که کمی جلوتر دلایل آن را بررسی کرده‌ایم. باید بدانید کمتر از ۵۰ درصد از خانم‌ها با سری پرمو به سن ۶۵ سالگی می‌رسند و بقیه این شکل ریزش مو را تجربه می‌کنند.

آلوپسی آندروژنی در مردان باعث طاسی‌های منطقه‌ای می‌شود. اما در زنان چیزی که بیشتر شاهد هستیم، کاهش تراکم کلی موی سر و نازک شدن موها است. به طور کلی آلوپسی‌های آندروژنی در خانم‌ها سه مرحله یا حالت دارد:

  • مرحله اول : کاهش تراکم موها در طرفین خط فرق،
  • مرحله‌ دوم : گسترده شدن ناحیه‌ی کم‌پشت،
  • مرحله‌ سوم : طاسی مشخص در خط فرق به همراه بخش‌های کناری کم‌پشت.

علت آلوپسی آندروژنی

اصلی‌ترین دلیل آلوپسی آندروژنی، ژنتیک و وراثت است. اگر پدر، مادر یا سایر بستگان نزدیک شما به این شکل طاسی دچار هستند، احتمال این که شما هم آن را تجربه کنید، بیشتر می‌شود. بیماری‌های زمینه‌ای و تومورها نیز می‌توانند باعث طاسی با الگوی زنانه شوند. اگر در کنار ریزش مو علائمی نظیر قاعدگی‌های نامنظم، آکنه‌های شدید و افزایش رشد موهای زائد را تجربه می‌کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

مصرف دخانیات نیز با افزایش ابتلا یا شدت بیماری مرتبط است. اکثر افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنی، در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی دچار ریزش مویی چشمگیر می‌شوند.

درمان آلوپسی آندروژنی

آلوپسی آندروژنی، چه در خانم‌ها و چه در آقایان، قابل بازگشت نیست. داروهایی که برای درمان این عارضه استفاده می‌شوند، تنها به هدف کند کردن روند ریزش و جبران بخشی از موهای از دست رفته هستند. روش‌های مرسوم برای درمان این مورد از دلایل ریزش مو در زنان شامل موارد زیر است:

کاشت مو : تنها راه درمان قطعی آلوپسی آندروژنی در مردان، کاشت مو است. اما در زنان معمولاً کاشت مو برای این شکل طاسی کمی دشوار است. به دلیل این که آلوپسی آندروژنی باعث طاسی بخش‌هایی از سر می‌شود و بخش‌هایی نیز دست نخورده باقی می‌مانند.

ماینوکسیدیل : دارویی موضعی است که به صورت محلول‌ها و فوم‌های ۲٪ و ۵٪ در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. این دارو توسط سازمان FDA جهت درمان طاسی با الگوی زنانه، تایید شده است. ماینوکسیدیل را باید روزانه به پوست سر خود بزنید. حدود ۴ ماه تا ۱ سال طول می‌کشد تا اثر این دارو  را ببینید. ماینوکسیدیل نمی‌تواند تمام موهای از دست رفته را جبران کند؛ اما تا حدی باعث رشد موهای جدید و افزایش تراکم می‌شود. معمولاً بعد از قطع دارو، ریزش دوباره باز می‌گردد.

اسپیرونولاکتون : اسپیرونولاکتون دارویی ادرار آور است که می‌تواند باعث کاهش تولید هورمون‌های آندروژنی شود و به کاهش ریزش مو در خانم‌ها کمک کند. این دارو باعث برهم خوردن تعادل مایعات و یون‌های بدن می‌شود، لذا باید با احتیاط مصرف شود. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.

کاشت موی زنان

تغذیه نادرست عامل ریزش مو

رژیم غذایی نامناسب و کمبود برخی از مواد مغذی، می‌تواند از دلایل ریزش مو در زنان باشد. ریزش موی ناشی از کمبودهای غذایی، به طور معمول موقتی هستند و اگر مشکل را برطرف کنید، موها دوباره رشد می‌کنند. بیایید این موارد مهم را با هم مرور کنیم:

کاهش شدید کالری دریافتی

در بعضی از رژیم‌های غذایی، محدودیت مصرف کالری بسیار سفت و سخت است. موهای شما برای رشد به انرژی نیاز دارند که از راه کالری موجود در مواد غذایی تامین می‌شود. پس اگر انرژی کمی از مواد غذایی دریافت کنید، خونرسانی و غذارسانی به پوست سر کاهش یافته و دچار ریزش مو خواهید شد.

کمبود پروتئین

تقریباً تمام ساختارهای بدن از پروتئین ساخته شده‌اند یا پروتئین‌ها و آمینواسیدها از اصلی‌ترین اجزای آن‌ها هستند. موها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و یکی از بخش‌های اصلی آن‌ها، پروتئینی به نام کراتین است. به همین دلیل کمبود پروتئین نیز می‌تواند از دلایل ریزش مو در زنان باشد.

کمبود ویتامین‌ها

ویتامین‌های A، C، D و E برای سلامت پوست و موهای شما ضروری هستند. همچنین ویتامینی از خانواده‌ی ویتامین‌های B، به نام بیوتین، ماده‌ای ضروری در ساخت کراتین مو است. کمبود شدید این ویتامین‌ها، که البته در موارد نادر دیده می‌شود، می‌تواند از دلایل ریزش مو در زنان باشد.

آهن و روی

آهن یکی از مهم‌ترین اجزای گلبول‌های قرمز است. گلبول‌های قرمز به کمک آهن، اکسیژن را از ریه دریافت و به بافت‌های بدن تحویل می‌دهند. اگر کمبود آهن داشته باشید (که در خانم‌ها شایع است) اکسیژن رسانی به فولیکول‌ها و پوست سر کاهش یافته و موها می‌ریزند. روی یا زینک هم از مواد ضروری برای داشتن پوست و موی سالم است. اثر روی در مورد افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به خوبی قابل مشاهده است. در این افراد کمبود روی شایع بوده و با جبران آن، ریزش مو نیز بهبود می‌یابد.

شوک و استرس شدید

شوک‌های فیزیکی و روانی مانند از دست دادن یکی از اعضای خانواده، کاهش شدید وزن، جراحی‌های سنگین، بیماری‌های حاد و زایمان، می‌توانند باعث ریزش موی موقت شوند. این شکل ریزش مو، تلوژن افلوویوم نام دارد. در واقع به دلیل استرس، تعادل هورمون‌های بدن به هم خورده، چرخه‌ی طبیعی مو مختل و موهای بیشتری وارد فاز تلوژن (مرحله‌ی ریزش مو) می‌شوند.

سایر استرس‌هایی که می‌توانند باعث ریزش موی ناگهانی شوند:

  • تب بالا،
  • عفونت شدید،
  • بیماری‌های مزمن،
  • آسیب فیزیکی شدید؛ مثل از دست دادن یکی از اعضای بدن.

استرس

بیماری‌های زمینه‌ای

یکی از دلایل ریزش مو در زنان بیماری‌های زمینه‌ای است. در واقع طاسی و ریزش مو می‌توانند علامتی از سایر بیماری‌ها باشند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • بیماری‌های تیروئیدی،
  • بیماری هاجکین (هوچکین)،
  • کم‌کاری غده‌ی هیپوفیز،
  • بیماری آدیسون،
  • لوپوس،
  • پسوریازیس،
  • اسکلرودرمی،
  • بیماری سلیاک،
  • عفونت‌ها مانند کچلی قارچی (درماتوفیتوز).

این بیماری‌ها می‌توانند با برهم زدن تعادل هورمون‌ها، ایجاد مشکلات خود ایمنی، زخم و اسکار باعث ریزش مو و طاسی شوند.

ارتباط ریزش مو با یائسگی

در دوران یائسگی ممکن است یکی از دو اتفاقی که در ادامه می‌گوییم برای موهای شما رخ بدهد. اول این که ممکن است موها در بخش‌هایی که قبلاً مویی نداشتید، رشد کنند. دوم این که ممکن است موهای شما کم‌پشت شده و بریزند.

یکی از دلایل این موضوع این است که در دوران یائسگی، سطح هورمون‌های جنسی در بدن تغییر می‌کند. تولید استروژن و پروژسترون (هورمون‌های زنانه) کاهش یافته و اثر هورمون‌های آندروژنی (هورمون‌های مردانه) مانند تستسترون روی فولیکول‌ها بیشتر می‌شود. استروژن باعث حفظ تراکم مو و هورمون‌های آندروژنی باعث ریزش و کم پشت شدن موها می‌شوند. در کنار برهم خوردن تعادل هورمونی، عوامل دیگری مانند استرس، رژیم غذایی، مسائل ارثی نیز به ریزش مو کمک کرده و آن را شدیدتر می‌کنند.

ریزش مو در زنان مسن

ارتباط ریزش مو با بارداری و شیردهی

ریزش موی بعد از بارداری یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش مو در زنان است. البته کاملاً طبیعی است و نباید باعث نگرانی شما شود. در طول دوران بارداری، تغییرات هورمونی باعث کاهش ریزش و بهبود کیفیت‌ موهای شما می‌شود.

حدود ۳ ماه بعد از زایمان، برخی از مادران دچار تلوژن افلوویوم می‌شوند؛ که بالاتر به آن اشاره کردیم. بعد از زایمان (باز هم به دلیل تغییرات هورمونی) اختلالی موقت در چرخه‌ی رشد مو ایجاد شده که منجر به ریزش موها می‌شود. این شکل ریزش موقتی است و موهای جدید خیلی زود رشد کرده و جایگزین موهای ریخته شده می‌شوند.

چون ریزش موی بعد از بارداری، سه ماه پس از زایمان اتفاق می‌افتد، برخی فکر می‌کنند که این اتفاق با شیردهی ارتباطی دارد. ریزش موی بعد از بارداری ارتباطی با دوران شیردهی به کودک ندارد و با توقف یا ادامه‌ی شیردهی، بهتر یا بدتر نمی‌شود. پس از این بابت هم نگران نباشید.

گاهی دیگر دلایل ریزش مو در زنان با ریزش موی بعد از بارداری همزمان می‌شود. اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید، با پزشک مشورت کنید:

  • الگوی ریزش غیرطبیعی: مثلاً اگر الگوی ریزش موهای شما شبیه به آلوپسی آندروژنی یا ریزش موی سکه‌ای بود.
  • درد یا خارش در محل ریزش
  • قرمز شدن یا پوسته پوسته شدن پوست سر
  • افزایش تعداد آکنه‌ها
  • افزایش موهای صورت
  • قاعدگی‌های نامنظم.
تاریخ انتشار : 1400-04-10
سوالات متداول
  • آیا می‌توان از آلوپسی آندروژنی پیشگیری کرد؟

    خیر، تا کنون راهی برای پیشگیری از این عارضه شناسایی نشده است. به طور کلی تغذیه‌ی سالم، عدم استفاده از حالات موی آسیب زننده، اتوی مو و مواد شیمیایی مضر و همچنین ترک مصرف دخانیات، می‌توانند شروع ریزش را به تعویق انداخته یا شدت آن را کاهش دهند.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
  • محدثه
    1401-01-03

    سلام 25 سالمه و دچار شپش شدم. برای از بین بردنشون وازلین زدم و بمدت 7_8 ساعت روی سرم موند…
    از بعد اون موهام کم شدن…البته سابقه ارثی هم از سمت پدری داریم…
    میخام بدونم ممکنه وازلین باعث ریزش مو و کم شدن موهام باشه؟؟؟؟
    اگه اره ممکنه ک با دارو موی جدید در بیاد یا نه؟؟؟؟؟

  • ناشناس
    1400-12-15

    سلام من دخترم پشت کنکوری هست الان متوجه شدم موهاش کامل از فرق سر ریخته شده خیلی ریزش مو داره چکار کنم

    • Mahi
      1402-01-07

      منم سال سومه کنکورمه موهام از وسط سر ریخته

  • بهار
    1400-11-27

    سلام من موهام پرپشت و زیباست، یعنی عمه به موهای من حسودی میکنن، ولی امروز که از خواب بلند شدم و موهام دیدم، خیلییی کم پشت بود، علتش چیه، لطفا بگید، چی کار کنم که خوب شه،
    و اینکه موخوره هم از قبل داشت یعنی تا یکی، دو سانت از موهام موخره است، چی کار کنم؟

    • ناشناس
      1401-02-29

      چشم خوردین

    • ناشناس
      1401-06-07

      منم موهام بلند و خوشرنگه ولی عمه بد جنسم از موهام حسودی کرد و الان ریزش داره

  • زیبا
    1400-11-20

    دختر من هم از سن ۱۳ سالگی ریزش موهاش شروع شد الان ۱۷ سال دارد و همچنان درگیر هستیم مصرف فیناستراید و اسپیرنولاکتون دارد نمیدانم تا کی واقعا من و همسرم درمانده شدیم برای دخترم اخر تابه کی چطور علم پزشکی نمیتونه این موضوع رو درمان کنه ایا راهی برای کاشت هست که از نگرانی ما کم بشه

  • فرزانه
    1400-11-07

    من ده ساله درگیر ریزش مو هستم. هر دکتری میرم میگه ماینوکسیدیل اونم تا اخر عمر. نمیشه همش زد یا وقتی ازدواج میکنی یا سرکار میری واقعا نمیشه استفاده کرد. دکتر میگه ارثیه حتی کاشت مو هم نمیتونی انجام بدی. پس من چیکار کنم؟ ینی تو این سن جوونی با ۲۷ سال سن باید کچل بشم؟ تا کجا میتونه ادامه پیدا کنه ینی تاس میشم؟ اونقدر هزینه کردم اونقدر گریه کردم اونقدر بهم فشار اومد ک دگ نمیدونم چیکار کنم. هم مزو تراپی کردم هم کلی امپول هم کلی قرص و… یکی راهنمایی کنه توروخدا. ینی هیچ درمانی نیست؟

    • ناشناس
      1400-12-07

      منم همینم دوستم ۲۶سالمه و کف سرم کامل سفیدشده فقط چنتا موی داغون و نازک اطراف سرم مونده هرکاریم فکرشو کنی کردم????

    • ناشناس
      1400-12-08

      اول ب خدا توکل کن
      دوماصلا استرس و گریه نداشته باش
      اون دکتره هم هورمون تستسترونش زیاد بوده(که از ناراحتی بقیه خوشش میاد)
      دعاکن ایشالا هیچی نمیشه

    • دوست
      1400-12-15

      سلام عزیزم
      از13سالگی ریزش موهام شروع شد 17سال دارم درمان می کنم نا امید نشو کاشت هم انجام دادم ولی متأسفانه جواب خوب نگرفتم تنها کاری که میشه کرد حفظ همون مقدار کمه.برات آرزوی بهترینها رو دارم

    • زهرا
      1400-12-25

      مشکل هورمونی داری

    • حسین پور
      1401-01-17

      سلام من میتونم مشکل شمارو حل کنم

    • Zahra
      1401-06-26

      منم مشکل شما رو دارم، ۲۴ سالمه، به نظرم ذهنتیتتو راجع به ماینوکسیدیل تغییر بده، ما هزارتا روتین روزانه داریم: مسواک، حموم و فلان، اینم روش? منم دو هفته‌ست شروع کردم، کلا ۲ دقیقه هم وقت نمیگیره

    • ناشناس
      1402-02-02

      فقط فیناستراید یک میلیگرم

  • انار
    1400-01-18

    سلام موهای من قبلا حداکثرش روزی شاید ۱۰ یا ۱۵ تار می ریخت اما نزدیک ۵ ماهی هست که شاید بگم روزی ۱۰۰ تار ریزش داره ازمایش دادم کم کاری تیروئید نداشتم اما فریتین و ویتامین dم کم بود که به خاطرش دارم فریرون و ویتامین دی مصرف میکنم اما تغییری نکرده حتی موهامم تا بالای شونه م کوتاه کردم ماسکها و روغنهای زیادی استفاده کردم و حنا هم گذاشتم اما انگار نه انگار ایا کیست تخمدان تا این حد باعث ریزش میشه چون من کیست دارم وایا احتمال داره که اختلال هورمونی داشته باشم ممنون میشم جواب بدید البته اینم بگم بعد اینکه شامپوم رو به کافئین دکتر بیز تغییر دادم یهو ریزش شرو شد اما بعد از چند بار استفاده دیگه مصرف نکردم میتونه از اون باشه اما این شامپو به نظر شامپوی خوبی میومد

    • ناشناس
      1401-01-04

      منم همین مشکل رو دارم و نتونستم درمان کنم 🙁

    • Zahra
      1401-06-26

      یه جا دیدم یه خانمی که دو بار کاشت انجام داده بود و ۱۵ سال درگیر درمان‌های مختلف بود، گفت این کامل‌ترین درمانیه که بالاخره بهش رسیدم:
      همزمان هم مزوتراپی با برند رویتاکیر انجام بدن، هم آمپول بیوتین بپانتین تزریق کنن و هم هر روز از ماینوکسیدیل استفاده کنن، بعد از دوماه آمپول و مزوتراپی رو قطع کنن، و یک دوره هیرفیلر انجام بدن، تا ۶ ماه بعد همین روال از اول.
      بعد گفت ولی روش پرهزینه‌اییه و یک ماه طول میکشه تا شروع تاثیرش رو ببینن، اینم گفت که کاشت رو زنایی که یائسه شدن تاثیر داره.

    • ...
      1401-12-24

      آره اختلال های هورمونی خیلی بتاثیر داره

  • mino
    1399-12-12

    سلام
    خانمی هست که مشکل شدید تیروئید داره تازه زایمان کرده
    مدتیه که موهاش بصورت کامل ریخته فقط یک قسمت جلویی سرش مونده
    علت چیه؟راه درمانش چیه؟
    مننون میشم کمک کنید
    این بنده خدا داره رنج میره

    • دکتر شریفی
      1399-12-22

      با سلام و وقت بخیر

      این موارد حتما باید بصورت حضوری و بعد از معاینه و در صورت نیاز انجام آزمایش بررسی و نحوه درمان اعلام شود. متاسفانه بصورت غیر حضوری نمی توان نظرقطعی داد.

  • الهه
    1399-10-25

    سلام pco هم باعث ریزش مو میشه ولی چیزی ننوشتید در موردش!
    ولی در کل مقاله خیلی خوبی بود. خیلی ممنون ?

  • فاطمه
    1399-10-24

    سلام من ۱۵ سالمه و تقریبا از دوران کودکی همیشه طرف چپ سرم موی کمتری داشته و این باعث میشه که من موهای کم پشتی داشته باشم و علاوه بر این ریزش موهام زیاده به طوری که دیگه می ترسم موهام رو برس بکشم .دیگه دارم افسرده می شم .لطفا کمکم کنییییییید

  • رادا
    1399-10-12

    سلام من ریزش مو دارم طوریکه جلوی سرم حیلی کم پشت شده و در نور کاملا کف سرم مشخصه دکتر برام محلول ساختگی ماینوکسیدیل داد البته ترکیبی از ماینوکسیدیل و یه ماده ی دیگست که الان خاطرم نیست فقط میدونم که یک سال قبل باردای باید ترکیب داروم عوض بشه و گفت باید تا اخر عمر استفاده کنم الان ۴ ماه دارم مصرف میکنم و البته تا حالا ۳ بار هم مزوتراپی کردم همراه مصرف محلول وای اثر انچنانی ندیدم خیلی ناراحتم هربار میرم جلو آینه گریه م میگیره نظرتون درباره شیوه ی درمانم چیه آیا نتیجه میگیرم ؟؟؟؟؟موهام برمیگرده !!!!خواهشا جواب بدین خسته شدم به خدا

    • ماری
      1400-05-01

      ماینوکسیدین یا استفاده نکنید یا تا آخر عمر استفاده کنید،ماینوکسیذین موقتی هست ک دکترا میدن، اما قرص های هورمونی همیشه تا آخر مصرف کنید. منم دارم کچل میشم دختر جوونم تازه ازدواج کردم اما افسرده ام نمیتونم جایی برم، درمان خاصی ندارد فقط استرس نداشته باشید بستگی به روحیه ما آدما داره همه چیز

  • اناهیتا
    1399-09-21

    سلام خسته نباشد من ۲0 سالمه ریزش موی شدید و کف سر چرب و موی زائددر صورتم دارم خواستم بدونم که میتونی ناشی از هورمون باشه؟

  • پری
    1399-09-06

    سلام.من احتمال خیلی قوی میدم که ریزش موی ارثی داشته باشم و قبلا دکترا گفتن بیشتر بخاطر استرسه و کمی هم ارثی..با این مقالتون متوجه شدم درمان نمیشه .درست متوجه شدم؟یعنی نا امید شم؟چون خیلیم هزینه کردم دکتر خوب پیدا نکردم ک مشکلمو درست حل کنه و بشناسه

    • دکتر شریفی
      1399-09-06

      با سلام و وقت بخیر

      تنها راه بازگشت ( نه درمان ) موهای از دست رفته فقط کاشت مو است.
      درست است که درمان قطعی ندارد اما می توانید از شدت ریزش مو با درمان های موجود جلوگیری کنید.

  • اسما
    1399-08-30

    سلام من موھام حدود۷ ماہ کہ ریزش پیدا کردہ و تاحالا بہ پزشک ھم مراجعہ کردم اما اثری نداشتہ ویک مدت طولان ھم دچار استرس شدم

  • Saba
    1399-08-13

    سلام من حدود یه ماه یا دو ماهی هس که موهای من دچار ریزش شده فک کنم به دلیل این باشه که شامپو ی جدید استفاده کردم میشه دلیلیش این باشه؟؟؟دیگ نمیتونم تحمل کنم خیلی رو موهام حساسم

    • دکتر شریفی
      1399-09-20

      با سلام و وقت بخیر

      شامپو مدت زمان خیلی کمی روی سر می ماند. پس تاثیری در ریزش موی شما ندارد. با مراجعه به پزشک علت صحیح ریزش موی خود را پیدا کنید.

  • **
    1399-07-21

    سلام من ۲۰ ساله چند ساله ریزش مو دارم کلیم دنبال درمانش رفتم ولی تا الان نتبجه ای ندیدم ???
    شما دکتر خوب سراغ دارین ؟؟لطفا معرفی کنید

  • msk
    1399-06-03

    با سلام و احترام
    با توجه به مطالبی که عنوان کردید پس هیچ راه درمانی برای ریزش موی ارثی در خانم ها وجود نداره؟

  • فاطی
    1398-10-24

    سلاممن بیشتر یکساله ک ریزش مو شدید گرفتم و حجم موهام کم شده حالت موهام عوض شده اصن دیگه میترسم موهاموبرس بزنم چیکار کنم

    • دکتر شریفی
      1399-01-27

      با سلام و احترام

      بهترین کار مشورت با پزشک متخصص پوست و مو جهت تشخیص علت و شروع درمان آن است. بصورت اینترنتی و بدون مشاهده و معاینه تقریا نمی توان نظری داد.

  • imarziW
    1398-10-16

    سلام من 17سالمه 6 ساله که ریزش مو دارم تار موهامم نازک شدن فکر میکنم ارثی باشه چون عمه ام این مشکل رو داره چطوری خوب میشه????????????????بخدا افسرده شدم

    • دکتر شریفی
      1398-10-18

      عرض ادب و احترام

      بهترین راهکار مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو و تشخیص با معاینه و انجام آزمایش می باشد.

      پیروز باشید

  • سليماني
    1398-09-24

    درود و سلام خيلي خوب بود

    • دکتر شریفی
      1398-09-25

      عرض ادب و احترام

      نظر لطف شماست. حمایت شما باعث انگیزه بیشتر پزشکان کلینیک جهت تولید محتوا و مقالات بیشتر خواهد شد.

      پیروز باشید

+مشاهده بیشتر