انواع پروتز سینه

آشنایی با انواع و بهترین برندهای پروتز سینه 

پزشک : دکتر کامران کیان فوق تخصص جراحی پلاستیک دسته بندی : دانشنامه جراحی زیبایی

پروتز در حقیقت نوعی سینه مصنوعی است که به‌جای تمام سینه یا قسمتی از آن قرار می‌گیرد. افزایش استقبال از این جراحی تقریبا کم خطر سبب تنوع شکل و افزایش برندهای تولیدکننده این محصول شده است.

اغلب بانوانی که از اندازه و حجم سینه خود ناراضی هستند ترجیح می‌دهند از طریق پروتز مشکل ظاهری خود را رفع کنند. کوچک بودن سایز سینه در کاهش اعتمادبه‌نفس افراد تاثیر مستقیم دارد. اما پیشرفت‌های حوزه پزشکی سبب شده که بتوان این مشکل را برطرف کرد. استفاده از روش جراحی لیفت سینه، تزریق ژل یا چربی بهترین راهکار برای افزایش حجم سینه بوده که از بین همه آنها، پروتز سینه به محبوب‌ترین عمل زیبایی تبدیل شده است. انتخاب هوشمندانه محصول آگاهی است. به همین دلیل آگاهی در مورد مدل‌های مختلف پروتز و برندهای آن برای شما مفید خواهد بود.

مدل‌های مختلف پروتز سینه

قبل از هرچیز باید به این نکته اشاره کنیم علیرغم تنوع مدل‌های پروتز، انتخاب نمونه مناسب باید با مشورت پزشک انجام شود. زیرا او شناخت کافی از آناتومی و ساختار بدنی شما دارد و می‌تواند با توجه به وزن، نوع پوست و فرم اندام شما پروتز مناسب‌تر را انتخاب کند.  توصیه می‌کنیم که این مرحله را با توجه به دستور و نظر پزشک انجام دهید.

اما در حالت کلی می‌توان ایمپلنت‌های سینه را از نظر برجستگی به سه دسته تقسیم کرد که عبارتند از:

  • ایمپلنت دارای برجستگی خیلی زیاد Ultra-high Profile،
  • ایمپلنت دارای برجستگی زیاد High Profile،
  • ایمپلنت دارای برجستگی کم یا Low Profile.

پزشک پس از بررسی پوست متقاضی در جلسه مشاوره و با توجه به نیاز او مناسب‌ترین پروتز را انتخاب می‌کند. جالب است بدانید افراد مبتلا به سرطان سینه که طی دوره درمان تمام یا بخشی از بافت سینه خود را از دست داده‌اند بهترین کاندید برای استفاده از ایمپلنت هستند. علاوه بر تقسیم‌بندی پروتزها از نظر برجستگی می‌توان این محصول کاربردی را از نظر جنس و مواد سازنده نیز به دسته‌های مختلف تقسیم کرد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

انواع پروتز سینه

تقسیم‌بندی ایمپلنت‌های سینه بر اساس جنس

بر اساس جنس می‌توان پروتزها را به سه گروه تقسیم کرد که عبارتند از:

پروتز سالین یا آب نمکی

این پروتز از نظر ظاهری کاملا گرد بوده و با محلول سالین یا آب نمک پر شده است. همان‌طور که می‌دانید احتمال پارگی ایمپلنت و نشت محتویات آن به درون سینه وجود دارد. انجام فعالیت‌های سنگین و فشار به شانه، بازوها و سینه در تسریع این فرایند دخالت مستقیم دارد. مزیت اصلی پروتزهای سالین این است که در صورت پارگی و نشت مواد درون آن فرایند جذب آنها سریع‌تر انجام شده و هیچ مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمی‌شود. باید بدانید نتایج حاصل از تحقیقات استفاده از ایمپلنت‌های سالین را برای افراد زیر 18 سال ممنوع کرده است. برند منتور یکی از معروف‌ترین برندهای تولیدکننده پروتزهای سالین است.

علیرغم مزایای فوق، وجود برخی معایب استفاده از ایمپلنت‌های سالین را محدود کرده است. مهم‌ترین معایب این پروتزها عبارتند از:

  • این پروتزها لمس غیرواقعی دارند و به سینه حالت غیرطبیعی می‌دهد. 
  • ممکن است بر بافت سینه تاثیر منفی بگذارد.
  • برخی موارد مشاهده شده این پروتزها خودبه‌خود خالی می‌شوند.

پروتز سیلیکونی

این نمونه ایمپلنت نیز از نظر ظاهر حالتی نسبتا گرد دارد. درون این پروتز با استفاده از ژل‌های چسبنده پر شده که ظاهر طبیعی‌تری به آن بخشیده است. اما پارگی پروتزهای سیلیکونی و نشت محتویات درون آن می‌تواند مشکلات جدی برای فرد ایجاد کند. جراحان استفاده از این محصولات را برای افراد کمتر از 22 سال توصیه نمی‌کنند. اما در صورت تخلیه سینه‌ها به دلیل ابتلا به سرطان استفاده از ایمپلنت‌های سیلیکونی بهترین گزینه خواهد بود.

شکل زیبا، حالت طبیعی سینه و کاهش ریسک خالی شدن پروتز مزیت‌های اصلی استفاده از این محصول هستند. برای انتخاب آگاهانه بهتر است که از مزایای ایمپلنت‌های سیلیکونی اطلاع داشته باشید. هزینه نسبتا بالا در مقایسه با سایر پروتزها، ضرورت شرکت در معاینات دوره‌ای بعد از جراحی و برش بیشتر برای جایگذاری پروتز معایب اصلی استفاده از پروتز سیلیکونی است.

پروتزهای کامپوزیتی

کاربرد ایمپلنت‌های کامپوزیتی در مقایسه با دو محصول قبل بسیار کمتر است. درون این پروتزها معمولا با روغن سویا، رشته‌های پلی پروپیلن و مواد مشابه پر می‌شود.

پروتز سالین و سیلیکونی

انواع پروتز بر اساس شکل ظاهری

تفاوت‌های آناتومیکی بدن افراد مختلف سبب تنوع در شکل پروتزها شده است. کاربردی‌ترین شکل ایمپلنت‌های سینه عبارتند از:

ایمپلنت‌های گرد

این محصول برای افراد علاقه‌مند به سینه‌های برجسته بهترین گزینه است. البته، متخصصین به افرادی که می‌خواهند با استفاده از بافتی بسیار نرم سینه‌های خوش‌فرم‌تری داشته باشند پروتزهای گرد را توصیه می‌کنند. مزیت اصلی استفاده از پروتزهای گرد این است که در صورت بروز هر نوع مشکل مانند انقباض کپسولی، جابجایی پروتز، چرخش یا پارگی امکان جراحی ترمیمی وجود دارد.

ایمپلنت‌های قطره اشکی

پروتزهای قطره اشکی معمولا با نام ایمپلنت‌های آناتومیک شناخته می‌شوند. ژل سیلیکونی اصلی‌ترین ماده در تولید این محصول است. ژل‌های سیلیکونی علاوه بر افزایش دوام این نوع پروتزها در افزایش ایمنی آنها نیز تاثیر دارند.

استفاده از ایمپلنت‌های اشکی ظاهر طبیعی‌تری به سینه‌ها می‌دهد. علاوه بر این، خطر پس زدن این بافت از سوی سیستم ایمنی بدن را به حداقل می‌رسد. تنوع ظاهری ایمپلنت‌های اشکی نسبتا بالا بوده و به برند سازنده آنها وابسته است. جالب است بدانید این نمونه پروتز در 5 تا 12 شکل مختلف تولید می‌شود که به جراح اجازه می‌دهد برای افزایش حجم سینه‌ها بهترین گزینه را انتخاب کند.

ایمپلنت‌های قطره اشکی از نظر طول عمر در دسته محصولات نسبتا دائمی قرار می‌گیرند. با انتخاب برند مناسب و رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی پس از جایگذاری این پروتز تا پایان عمر از سینه‌های برجسته و خوش‌فرم لذت خواهید برد. با نگاه به این محصول متوجه می‌شوید که قسمت بالای آن نسبتا صاف و در پایین کمی پهن‌تر است. در اثر چرخش ایمپلنت اشکی فرم و حالت سینه‌ها تغییر خواهد کرد. در اغلب موارد برای رفع این مشکل جراحی اصلاحی الزامی است.

ظاهر و فرم طبیعی ناشی از ایمپلنت‌های اشکی سبب شده که اکثر خانم‌ها برای اصلاح اندام خود از این محصول استفاده کنند. افرادی که بافت سینه آنها بسیار کم بوده یا هیچ بافت سینه‌ای ندارند بهترین کاندید برای استفاده از پروتزهای اشکی محسوب می‌شوند.

اگر به دلایل ارثی سینه‌های تخت یا بد شکل دارید توصیه می‌کنیم برای جراحی بر انتخاب ایمپلنت اشکی متمرکز شوید. برای رفع افتادگی یا بدفرمی سینه به دلیل افزایش سن، زایمان یا وراثت می‌توانید از ایمپلنت‌های مدل اشکی کمک بگیرید. افراد دیگری که می‌توانند از این نمونه پروتز استفاده کنند بانوانی هستند که به هر دلیلی سینه نامتقارن دارند.

فرق پروتز گرد و قطره اشکی

بهترین برندهای تولیدکننده پروتز سینه

حالا که با تنوع پروتزهای سینه آشنا شده‌اید، نوبت به انتخاب محصول می‌رسد. فراموش نکنید انتخاب برند در افزایش ماندگاری و ایمنی ایمپلنت‌ها تاثیر مستقیم دارد. البته، برندهای معتبر از نظر قیمتی در محدوده بالاتری قرار دارند.

شاید تصور کنید انتخاب محصول ارزان‌قیمت نوعی صرفه‌جویی اقتصادی است. توصیه ما به شما این است که در هیچ یک از جراحی‌های زیبایی ایمنی و کیفیت محصول را قربانی قیمت آن نکنید. در اغلب موارد محصولات ارزان، کیفیت پایین‌تری داشته و می‌توانند خطر جدی برای سلامتی و جان افراد باشند. بهترین برندهای تولیدکننده پروتزهای سینه عبارتند از:

برند منتور

برند منتور یکی از مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین محصولات موجود در بازار است. در ساخت محصولات این برند از باکیفیت‌ترین مواد اولیه سیلیکونی استفاده شده است. البته، پروتزهای سالین منتور نیز مرغوب‌ترین ایمپلنت‌های آب نمکی هستند.

برند منتور ساخت کشور آمریکا بوده و در تولید محصولات خود بر آناتومی بدن، رفع عوارض ناشی از بیماری‌ها، نیاز و سلیقه مشتریان و بسیاری عوامل دیگر متمرکز است. تنوع بالا و کیفیت عالی محصولات منتور سبب شده اغلب جراحان زیبایی استفاده از پروتزهای این برند را به زیباجویان توصیه کنند.

برند پلی تک

این برند نیز دارای استانداردهای خاص است. طراحی منحصربه‌فرد و استفاده از مواد اولیه باکیفیت محصولات این برند را به گزینه‌ای عالی تبدیل کرده است.

پلی تک یکی از مشهورترین برندهای آلمانی بوده که فعالیت تجاری خود را از اواخر قرن بیستم (سال 1986) آغاز کرده است. برای تناسب و سازگاری محصولات این برند با آناتومی بدن افراد مختلف تغییرات مختلفی روی آنها اعمال شده است.

برند ناگور

یکی دیگر از برندهای بسیار عالی برای جراحی ایمپلنت سینه برند ناگور است. پروتزهای ناگور در دو قالب آناتومیکی و سیلیکونی ساخته می‌شوند. شرکت ناگور سعی کرده در ساخت تمام محصولات خود بالاترین استانداردها را رعایت کند. همین امر سبب افزایش ایمنی و ماندگاری محصولات آن شده است.

پروتز سینه

اقدامات لازم قبل از ایمپلنت سینه

بدون شک آگاهی از تنوع ایمپلنت‌های سینه انتخاب را برای شما ساده‌تر می‌کند. اما انتخاب محصول مناسب تنها بخش دشوار در جراحی پروتز سینه نیست. پروتز سینه فرایندی چندجانبه بوده و دستیابی به نتیجه مطلوب محصول انتخاب هوشمندانه و رعایت برخی دستورالعمل‌ها است. فراموش نکنید اگر در مرحله انتخاب جراح و کلینیک محل جراحی با دقت و وسواس عمل کنید نیمی از راه را درست طی کرده‌اید. زیرا جراح با تکیه بر دانش، مهارت و تجربه خود به شما در انتخاب بهترین مدل و برند ایمپلنت سینه کمک می‌کند. اما وظیفه شما در قبال تلاش‌های جراح این است که تمام توصیه‌ها و دستورالعمل‌های او را با دقت انجام دهید.

رعایت برخی نکات قبل از عمل بر کیفیت جراحی و نتیجه نهایی تاثیر مستقیم دارد. بنابراین، دو هفته قبل از پروتز سینه باید مصرف داروهای رقیق‌کننده خون، آسپرین، ایبوپروفن، دخانیات، مشروبات الکلی، نمک، غذاهای تند، ویتامین E، مکمل‌های گیاهی و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را قطع کنید.

اگر به دلیل ابتلا به بیماری‌های خاص نیازمند مصرف برخی داروها هستید، برای جلوگیری از تداخل دارویی در حین عمل و پس از آن باید لیست کاملی از داروهای خود را در اختیار جراح قرار دهید.

مراقبت‌های مهم بعد از پروتز سینه

مهارت و تجربه جراح در کنار استفاده از تجهیزات مدرن دو عامل کلیدی برای موفقیت جراحی ایمپلنت سینه هستند. اما اینجا پایان کار نیست. حتی اگر جراح با تجربه کافی مرحله جایگذاری ایمپلنت را انجام دهد، بی‌توجهی به دستورالعمل‌های مراقبتی قبل و بعد از عمل می‌تواند مشکلات جدی به دنبال داشته باشد.

برای مثال، مصرف مشروبات، آسپرین و استعمال دخانیات در طولانی شدن دوره نقاهت و افزایش احتمال خونریزی در حین عمل و بعد از آن تاثیر مستقیم دارد. علاوه بر این، انجام فعالیت‌های سنگین، عدم مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک و فشار به بازوها یا سینه علاوه بر افزایش احتمال پارگی پروتز سبب جابجایی ایمپلنت، انقباض کپسولی و ایجاد اسکار خواهد شد.

  • حداقل مدت 10 روز از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  • بعد از گذشت سه هفته از عمل می‌توانید نرمش‌های سبک را آغاز کنید. اما انجام فعالیت‌های سنگین مانند شنا یا تمرینات بازو باید به اتمام ماه دوم بعد از عمل موکول شود.
  • فعالیت‌هایی مثل رانندگی تا یک هفته بعد از عمل ممنوع است.
  • بهتر است برقراری رابطه جنسی را تا یک ماه بعد از عمل به تاخیر بیاندازید.
  • در تمام مدت باید محل زخم خشک بوده و از پانسمان ضد آب استفاده کنید.
  • داروها را به‌موقع مصرف کنید.

رعایت صحیح کلیه مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه مکمل جراحی است و تنها زمانی به هدف نهایی دست خواهید یافت که تمامی این نکات را به درستی رعایت کنید.

تاریخ انتشار : 1401-08-01
سوالات متداول
  • برای دسته‌بندی پروتزهای سینه به چه عواملی توجه می‌شود؟

    در دسته‌بندی پروتزها باید به شکل، جنس، برجستگی و محتویات درون آنها توجه کرد.

  • بهترین برندهای تولیدکننده ایمپلنت سینه کدام موارد هستند؟

    بهتر است هنگام خرید پروتزهای سینه بر برند آمریکایی منتور، برند آلمانی پلی تک و برند ناگور متمرکز شوید. مرغوبیت، کیفیت عالی و طول عمر بالا مزیت‌های اصلی خرید این محصولات است.

  • چه افرادی کاندید مناسب برای کاشت پروتزهای اشکی هستند؟

    افراد دارای سینه‌های افتاده، بدون حالت، بسیار کوچک و نامتقارن بهترین کاندید برای استفاده از ایمپلنت‌های اشکی محسوب می‌شوند.

  • از نظر جنس پروتزها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

    از نظر جنس می‌توان ایمپلنت‌ها را به سه دسته آب نمکی، سیلیکونی و کامپوزیتی تقسیم کرد. نمونه‌های سیلیکونی محبوب‌ترین و مدل کامپوزیتی کم کاربردترین پروتزهای سینه هستند.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام