جوانسازی با لیزر آر اف

لیزر آر اف کونتراج | کاربرد، مراقبت ها، عوارض و هزینه

پزشک : دکتر محمد موسوی متخصص جراحی عمومی دسته بندی : مقالات جوانسازی پوست

افتادگی پوست، پدیدار شدن چین و چروک‌ها و تجمع چربی‌های موضعی در نقاط مختلف بدن مثل شکم و داخل ران از جمله مشکلاتی هستند که زیبایی ما را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش اعتماد به نفسمان می‌شوند. مشکلاتی که معمولاً ناشی از افزایش سن، ژنتیک و آسیب‌های نوری ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب هستند.

خبر خوب این است که امروزه روش‌های زیادی برای بهبود این مشکلات وجود دارند. روش‌هایی ایمن، کم‌دردسر و بسیار موثر که نیازی هم به رفتن زیر تیغ جراحی ندارند. امروز می‌خواهیم در مورد یکی از این روش‌ها صحبت کنیم. روش آر اف کونتراج که یکی از پیشرفته‌ترین و موثرترین شیوه‌های زیبایی و جوانسازی پوست و رفع چربی‌های موضعی بدن است.

روش آر اف چیست و چگونه کار می‌کند ؟

آر اف یا RF مخفف عبارت «Radio Frequency» یا «امواج رادیویی» است. امواج مورد استفاده در علم پزشکی را می‌توان به دو دسته‌ی امواج الکترومغناطیسی و امواج مکانیکی تقسیم کرد. امواج فراصوت که در روش تصویربرداری سونوگرافی یا در روش هایفوتراپی (یکی از راه‌های جوانسازی پوست) استفاده می‌شوند، از جمله امواج مکانیکی هستند.

امواج الکترومغناطیسی طیف وسیعی از امواج مورد استفاده در پزشکی را تشکیل می‌دهند؛ از اشعه‌های بسیار پرقدرت گاما گرفته تا اشعه‌ی X، نور مرئی، انواع لیزرها و همچنین امواج RF یا همان امواج رادیویی. میزان انرژی که این امواج دارند، با معیاری به نام «فرکانس» تعیین می‌شود. هرچه فرکانس یک موج بیشتر باشد، سرعت و انرژی بیشتری دارد.

ویژگی‌های امواج آر اف بسته به کاربردی که دارند طراحی می‌شود. مثلاً امواج وای فای، تلویزیون، رادیو و مایکروویو هم نمونه‌های از امواج رادیوفرکانس یا رادیویی هستند. در بیشتر دستگاه‌ها، از جمله آر اف کونتراج، از امواجی با فرکانس ۴۵۰ کیلوهرتز استفاده می‌شود؛ یعنی ۱۰۰ میلیون بار آهسته‌تر از نور مرئی.

جوانسازی پوست

 انواع دستگاه های RF

دستگاه‌ها و تکنیک‌های زیادی برای روش آر اف وجود دارند که احتمالاً نامشان را شنیده باشید. سه مورد زیر از جمله موثرترین روش‌های درمانی مبتنی بر تکنولوژی آر اف هستند که هر سه در کلینیک پارسا انجام می‌شوند.

آر اف فرکشنال

در گذشته امواج لیزری و رادیویی که در دستگاه‌های پزشکی استفاده می‌شدند، به صورت «هم‌ریز» یا «کانفلوئنت» بودند. به این معنی که امواج منطقه‌ی وسیعی از پوست را هدف قرار می‌دادند. امروزه دستگاه‌های فرکشنال به کلی جای دستگاه‌های کانفلوئنت قدیمی را گرفته‌اند. در دستگاه‌های فرکشنال (مثل آر اف فرکشنال و لیزر CO2 فرکشنال) نقاط بسیار کوچکی از پوست با فواصل کاملاً ایمن مورد هدف قرار داده می‌شوند. به این ترتیب شاهد اثرگذاری بیشتر و عوارض کمتر خواهیم بود.

تفاوت دستگاه‌های آر اف معمولی (که تقریباً منسوخ شده‌اند) با دستگاه‌های نوین آر اف فراکشنال همین است. تمامی دستگاه‌های آر اف کلینیک پارسا از تکنولوژی فرکشنال بهره می‌برند و کاملاً ایمن و موثر هستند.

آر اف فرکشنال میکرونیدل

برای تولید امواج الکترومغناطیسی، نیاز به بخش‌های ویژه‌ای به نام الکترود است. در سیستم آر اف فرکشنال میکرونیدل، سوزن‌های فوق ظریفی که تنها ۱۲۰ میکرون قطر دارند، نقش الکترودها را ایفا می‌کنند. این سوزن‌ها از نیم تا دو میلی‌متر در پوست نفوذ می‌کنند و امواج رادیویی را به اعماق پوست می‌رسانند. در واقع این روش ترکیبی از روش میکرونیدلینگ و آر اف است. هردوی این روش‌ها به تنهایی نقش بسیار موثری بر جوانسازی پوست دارند؛ ولی وقتی هم در کنار هم استفاده شوند، تاثیرات بسیار چشمگیری را شاهد هستیم.

آر اف کونتراج

دستگاه آر اف کونتراج یکی از جدید‌ترین فناوری‌های مبتنی بر امواج رادیوفرکانسی است. این دستگاه ساخت شرکت اسپانیایی اینترمدیک (Intermedic) بوده و مورد تایید سازمان FDA نیز هست. دستگاهی ایمن که اصلاحات بسیار موثری را بر تکنولوژی آر اف انجام داده است. کمی جلوتر به معرفی ویژگی‌های خاص این دستگاه پرداخته‌ایم.

دستگاه لیزر آر اف

بهترین نوع دستگاه های RF

میزان تاثیر هر کدام از این روش‌ها بسته به شرایط، محل درمان و هدف درمانی متفاوت است. مثلاً برای چربی‌های موضعی، دستگاه آر اف کونتراج و برای محو کردن چین و چروک‌ها، دستگاه آر اف فرکشنال میکرونیدل از بهترین انتخاب‌های درمانی هستند. در جلسه‌ی مشاوره، متخصصین کلینیک پارسا پوست شما بررسی و معاینه می‌کند. سپس در مورد انواع RF و سایر روش‌های جوانسازی منطبق با شرایط‌ شما، برایتان توضیح می‌دهند تا بتوانید بهترین روش‌ را با توجه به اهداف و بودجه خود انتخاب کنید.

انتخاب مناسب‌ترین و بهترین روش جوانسازی پوست کار دشواری است که تنها از عهده پزشک متخصص بر می‌آید. پزشکان کلینیک پارسا با توجه به نتایج هزاران درمان جوانسازی مختلف به خوبی می‌دانند که کدام روش به احتمال خیلی زیاد بهترین تاثیر را بر پوست شما خواهد گذاشت. پس یادتان باشد که تاثیرات بسیار خوب یک روش درمانی بر روی یکی از دوستان یا آشنایان، لزوماً به این معنی نیست که آن روش برای شما هم موثر خواهد بود.

ویژگی‌های منحصر به فرد آر اف کونتراج

یکی از ویژگی‌های دستگاه‌های آر اف خاصیت تک قطبی و دو قطبی بودنشان است. در دستگاه‌های تک قطبی، قطب‌های مثبت و منفی در فاصله‌ی نسبتاً زیادی قرار دارند. یعنی امواج رادیویی مجبورند که از لایه‌ی سطحی (اپی‌درم)، لایه میانی (درم) و لایه‌ی عمقی پوست (هیپودرم) و همچنین چربی‌های زیرپوست عبور کنند تا به قطب دیگر برسند. پس دستگاه‌های تک قطبی برای درمان‌های عمیق (مثل لیفت کردن پوست و سوزاندن چربی‌های موضعی) موثرتر هستند.

در دستگاه‌های دوقطبی، قطب‌های مثبت و منفی در فاصله‌ی نزدیکی از هم قرار دارند. به همین خاطر امواج تولید شده حدود یک میلی‌متر در پوست نفوذ می‌کنند. در این حالت دیگر نمی‌توانیم کلاژن‌سازی در ناحیه‌ی درم (که باعث سفت شدن و لیفت پوست می‌شود) را تحریک کنیم. همچنین دستگاه‌های دوقطبی برای درمان چربی‌های زیر پوست موثر نیستند. برای رفع جای زخم، اسکار آکنه‌ها و بهبود بافت و رنگ سطحی پوست، دستگاه‌های دوقطبی بسیار مناسب‌اند.

یکی از مهم‌ترین برتری‌های دستگاه آر اف کونتراج نسبت به سایر دستگاه‌های آر اف این است که این دستگاه به طور همزمان از سیستم‌های تک قطبی و دوقطبی استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که بتوانیم به طور همزمان نواحی سطحی و عمقی پوست را جوانسازی کنیم.

آر اف کونتراج به دروبین حرارتی و یک نمایشگر مجهز است که به صورت زنده دمای ناحیه‌ی تحت درمان را نشان می‌دهد. زمانی که دما به میزان مد نظر می‌رسد، دستگاه آن را اعلام می‌کند. به این ترتیب سرعت، دقت و ایمنی درمان بسیار بالا می‌رود.

کاربردهای آر اف کونتراج

با توجه به استفاده همزمان از سیستم دوقطبی و تک قطبی، این دستگاه کاربردهای بسیار متنوعی دارد. از جمله استفاده‌های زیبایی و درمانی این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سلولیت و چربی‌های موضعی،
  • افتادگی و شل شدگی پوست،
  • لیفت غیرتهاجمی پوست،
  • افتادگی ناحیه غبغب،
  • بهبود نتایج لیپوساکشن،
  • بهبود انحنای سطحی بدن (کانتور)،
  • افتادگی پوست در ناحیه زیر بازو،
  • رفع فرورفتگی‌های پوستی (Skin denting).

دستگاه لیزر آر اف سایناشور

توصیه و مراقبت ها

  • پیش از آر اف کونتراج نیاز به پرهیز یا مراقبت‌های خاصی نیست. بهتر است تا ۲ هفته قبل از درمان در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید، آفتاب نگیرید و سولاریوم هم نروید.
  • بین جوانسازی با لیزر، لایه برداری پوست و تزریق بوتاکس با جلسه درمانی آر اف، به ترتیب حداقل باید ۳ ماه، ۴ هفته و دو هفته صبر کنید.
  • هر جلسه درمانی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. در طول درمان احساس درد یا ناراحتی دیگری نخواهید داشت. در صورتی که احتمال درد وجود داشته باشد، از بی‌حسی موضعی استفاده خواهیم کرد.
  • معمولاً آر اف کونتراج به بیش از یک جلسه درمانی نیاز دارد.
  • این روش دوره‌ی نقاهت یا ریکاوری ندارد. بلافاصله می‌توانید به محل کار بروید یا به کارهای روزمره خود بپردازید.
  • ممکن است تا یک ساعت بعد از جلسه‌ی درمانی کمی درد داشته باشید. عوارضی مانند تورم و قرمزی هم طبیعی هستند و معمولاً تا ۲-۳ روز بعد برطرف می‌شوند.
  • آر اف کونتراج مراقبت‌های بعد از درمان خاصی ندارد. مثل تمام روش‌های جوانسازی، نوشیدن فراوان مایعات و استفاده از کرم ضد آفتاب توصیه می‌شود.
  • در برخی موارد نتایج بلافاصله بعد از جلسه درمانی و در موارد دیگر حداکثر تا دو هفته بعد نمایان می‌شود. به علاوه کلاژن سازی و بهبود ظاهر بافت تا ۳ ماه بعد هم ادامه خواهد داشت.

عوارض و خطرات احتمالی

  • امواج رادیوفرکانسی بسیار ایمن هستند و در وسایل زیادی مثل تلویزیون، وای‌فای و مایکروویو استفاده می‌شوند.
  • این تکنولوژی و خود دستگاه آر اف کونتراج مورد تایید سازمان FDA و سایر سازمان‌های نظارتی پزشکی است.
  • مهم‌ترین خطر روش آر اف سوختگی است. در دستگاه کونتراج از سیستم مراقبتی ویژه‌ای استفاده می‌شود که خطر این عارضه را به صفر می‌رساند. به علاوه پزشکان و اپراتورهای کلینیک پارسا آموزش‌های لازم کار با دستگاه آر اف را دیده‌اند.
  • قرمزی و تورم از جمله عوارض طبیعی این روش هستند که معمولاً طی ۲۴ ساعت و حداکثر تا ۲-۳ روز بعد برطرف می‌شوند.
  • سایر عوارض مانند ایجاد بثورات پوستی، پوسته پوسته شدن، حساس شدن پوست به لمس از جمله عوارض نادری هستند که معمولاً در اثر خطای پزشکی یا استفاده از دستگاه‌های غیر استاندارد رخ می‌دهند.
تاریخ انتشار : 1398-08-22
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام